Beyonwiz tulossa Suomeen! 2 viritintä, HD, HDMI, LAN, WLAN, DivX, ...

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana janilxx, 09.03.2007.

  1. gzr

    gzr Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä vähä offtopicina ja ehkä myös täyttä bulls**ttia mutta kun kävin Sony Centerissä ja ihmettelin et miksei Sonylla oo mitään kunnon boksia tarjota niin myyjä totes et keväällä pitäis tulla boksi jossa kovalevy, hdmi ja dvd-asema. Tiiäppä tuosta... Myyjät joskus tahtoo höpöttää niitänäitä :hitme:
     
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö noita jo ole, siis digivirittimellisiä DVD-tallentimia, jossa on HDMI? Jopa Sonyllä? Ilmeisesti tuossa on kaksi viritintä tai jotain muuta uutta?

    Kun nyt Beyonwiz-threadissa ollaan, niin HD-purkuhan tuosta Sonyn laitteesta oletettavasti puuttuu, mikä on tietenkin Beyonwiziin nähden merkittävä ero.
     
  3. Halcyon

    Halcyon Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2001
    Viestejä:
    448
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni Sonyllä ei myöskään ole kaapelimalleja, mikä on aika iso miinus meille kaapelin päässä eläville.
     
  4. gzr

    gzr Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, unohtu mainita et kyselin nimenomaan kaapeliboksia...
     
  5. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin välikommenttina: On ollut turhauttavaa odotella tänne Suomen markkinoille tallentavien kaapelikykyisten HD boxien saapumista.
    Mikä ihme siinä voi noin paljon ahdistaa, että tuollaista perusrompetta eivät saa markkinoille... Kele... Tanan tunarit...

    Ainoa keino olisi alkaa askartelemaan omaa HTPC:tä parilla HD-kaapelivirittimellä, mutta se käytön mukavuus olisi hanurista olohuonekäyttöön niilläkin.

    Nyt helpotti hieman tämä angstinen avautuminen... :D Jatkakaa...
     
  6. kaisersoze

    kaisersoze Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    eihän tällä laitteella tuu mitään tekemään vaikka se myyntiin tulisi jo huomenna.. ainakaan jos sillä conaxin takana olevia HD kanavia haluaa katsella..

    HDta koskeva nordig speksi ei ole edes valmis vielä, ja siellä mitä luultavammin tullaan esittelemään chipset pairing jota kyseinen masiina ei varmasti tuo, koska se on ollut myynnissä jo vuoden päivät muualla.. http://www.nordig.org/
     
  7. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Valmistaja on tietoinen mahdollisudesta, että paritus otetaan tulevaisuudessa käyttöön.
     
  8. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Vaikka Beyonwizista ei ole Suomessa paljon kerrottavaa vielä, niin kaikkea mielenkiintoista löytyy pallon toiselta puolelta.

    Luo ajastuksia tietokoneen kautta:
    http://www.beyonwizsoftware.net/software-b28/wizremote-v0-1/0/

    Tästä ei ole enää pitkä matka softaan, joka luo ajastukset automaattisesti hakusanojen mukaan!!!
     
  9. protesti

    protesti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    saapuu laite meidän markknoille? Kaapelissa loppuvat analogiset lähetykset helmikuussa ja pitäisi hommata toinen tallentava Toppyn seuraksi. Ei huvittaisi ostaa tavllista boksia koska HD-boksi täytyy kuitenkin hankia.
     
  10. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Enpä osaa vastata, Conaxin vaativat koodit ilmeisesti aiheuttavat päänvaivaa, koska ovat ilmeisesti ekoja, jotka tekevät Conaxtoteutusta käytetyn piirin (EM8623L) päälle.
     
  11. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on näköjään tehty php:llä ja ei siis pyöri boxilla vaan tietokoneella. Tuosta on lyhyt matka ehkä siihen että PC:llä pyörii automaattinen hakusanojen mukaan tallentaja, mutta kovin moni ei halua PC:tä pitää jatkuvasti päällä boxin "jatkeena".
     
  12. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Totta, tosin mietin jo ite jotain NSLU2 tms. softaa, joka hoitelis hommat. Miinuspuolena olis se, että boksille pitäis varmaan tehdä joku jokaöinen katseluajastus, että boksi olis varmasti päällä joka yö, jotta sinne saatais uudet ajastukset.

    Plussapuolella sitten taas se, ettätietokoneohjelmasta saisi luultavasti paljon monipuolisemman. Sillä saisi ehkä paremmin ajastusten alku- ja loppupidennykset järkevästi (esim kanavien ja kellonaikojen mukaan tms.).
     
  13. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    ... silti luulen, että kun tuo kuitenkin Linuxin päällä pyörii ja niin edelleen, niin eiköhän tuo vehje tuosta jossain vaiheessa avaudu niin, että sisään saa "oikeasti" softaa.

    Nimittäin jos Dreamboxissa jotain ehdottomasti parempaa on kaikkiin muihin bokseihin verrattuna, niin se on ilman muuta tuo ylivertainen mahdollisuus pyörittää kaikkea mahdollista boksin sisällä ja tuo aina käytössä oleva webbiliittymä on niistä yksi. Ihmettelisin, jos Beyonwizissä ei käytettäisi verkkoliitännän tarjoamia mahdollisuuksia hyväksi tai siis lähinnä tarjottaisi niitä täysivertaisesti innokkaan kehittäjäporukan käyttöön, olkoonkin että tuosta tuskin on ikinä tarkoituskaan tehdä ihan samanlaista kehitysporukan temmellyskenttää kuin Dreamboxista. Mutta vaikkapa joku kontrolloitu web-softien ajoympäristö PHP / python / jokumuuskriptikieli-laajennuksella tarjoaisi jo kehittäjien mielikuvitukselle runsaasti haastetta.

    No, vaikea tietysti ennustaa, mihin suuntaan tuota lähdetään viemään, mutta eiköhän Beyonwizilläkin olla tietoisia siitä, että innokas kehittäjäkunta on ollut yksi Topfieldinkin menestyksen salaisuuksia.
     
  14. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletin itsestään selvyytenä, että koska boxista löytyy LAN yhteys (ja kiinni suoraan ADSL purkkiin), ei tietokonetta enää tarvita esim. ajastusten etähallintaan. Mutta eipä näköjään olekkaan. Kovinkaan moni ei todellakaan halua pitää boxin jatkeena jatkuvasti päällä olevaa PC:tä.
     
  15. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Milläs ajattelit etähallita boksia, jollet tietokoneella (isommalla tai pienemmällä)? Mikroaaltouunillako?


    Jos nyt vielä vastataan siihen, mitä luultavasti ajat takaa, niin tästä ekasta softasta ei ole pitkä matka siihen, että boksin ajastuksia voisi hallita esim. lähettämällä ajastukset HTTP:n tai FTP:n kautta boksille. Tämänhän voisi tehdä esim. kännykällä, muttei mikroaaltouunilla. Tokihan boksin sisällä tapahtuvat automaattiset ajastusten luonnit olisivat ideaalitilann, muttei se vielä onnistu.

    Yllämainitsemani WizRemote on "This is a proof of concept. It consists of two parts, a little daemon process that runs on the Beyonwiz and a php web frontend."
     
  16. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuo boxi pyöri linuxin päällä, joten sinänsähän se on jo valmiiksi tietokone käyttöjärjestelmällä. Ja linuxin etähallintahan luonnollisesti onnistuu suoraan, jos se vain on verkkoon kytketty. Onhan niitä NSLU laitteita jo nytkin markkinoilla...
     
  17. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Mikäs se NSLU on, jos ei tietokone?
     
  18. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitähän se on:

    The Linksys NSLU2 , a.k.a. the "Slug", is a small low cost network storage device from Linksys. The Slug can be flashed with a new firmware to make it what it essentially is: a small Linux computer. And from there, the sky seems to be the limit! You can use the Slug as a rather advanced backup station, it can be a web server (with PHP and even a database if you want), it can be a network monitor, it can run as a jukebox or a UPnP media server, and quite a lot of other applications.

    Mutta eikö tuon avulla tämä Beyonwiz boxi saataisi näkymään suoraan verkoon, edellyttäen tuon toiminnon sisäänrakentamista boxiin...linuxhan tuossa boxissa pyörii jo muutenkin...
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noinhan esimerkiksi Dreambox toimii, eli se on suoraan linux verkossa, ei tarvita väliin mitään mokkuloita. Web interface on boksin sisäisellä http-servulla pyörivä www-palvelu.

    Luulen kuitenkin, että Beyonwiz halutaan pitää enemmän suljettuna, onhan tuo selvästi enemmän kodinelektroniikkatuote kuin harrastelijan peli. Tuskin siihen välttämättä heti on tulossa mahdollisuutta logata SSH:lla sisään :)

    Silti, rajoitetullakin ympäristöllä voi tarjota monipuoliset mahdollisuudet ja eiköhän tuohonkin vempeleeseen aika kekseliäitä ratkaisuita keksitä. Silti, ehdottomasti olisi hyvä, jos esimerkiksi web access saataisiin aikaan ilman lisälaitteita.
     
  20. R-a-M

    R-a-M Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaankin Beyonwizin lähtökohta on juuri tuollainen, mutta se ei ole esimerkiksi estänyt käyttäjiä enabloimasta laitteen sisäänrakennettua telnettiä - eihän se toki SSH ole, mutta pitkälti sama asia...

    -R-