Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. BigShowMan

    BigShowMan Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    No voi perrrrrr....

    Toi pulmusten nauhoittamattomuus nyt vielä jotenkin meni, mutta tänään kone teki vastaavan tempun kolmosen arkipäiväiselle saippuasarjalle (nimi jääköön mainitsematta :p). Siis jos nyt joku edes tietäisi mikä voisi olla ongelmana.. Oireet on samat kuin edellisessä postauksessani, mutta nyt ohjelmia on jäänyt nauhoittamatta myös kolmosen puolelta...

    Jos laitteisto on tärkeää, niin se koostuu 2x PCI nebulan viritin, DVBviewer 3.9.1.0, MCE-remote, Windows Vista Ultimate...
     
  2. Uskis

    Uskis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antenni on vanha katolle asennettava antenni, joka raasittiin pois kun tuli kaapeli-tv. Antenni digiboksilla testasin antennin suuntauksen sisätiloissa ja hyvä kuva syntyi osalle kanavanipuista. Mutta kun siirrän antennin kiinni digi-tv-korttiin niin Signal kohdassa ei näy juuri mitään, vähän vaan näkyy välillä vihreää palkkia.

    SH100:n asennusohjeessa kohdassa 7 lukee Valitse oikea vastaanottotyyppi, esim. Maanpäällinen. Lähde (ini) -kohdassa pitäisi nyt olla valittavana oma lähettimesi.. Tätä ei minulla tapahdu eli oma lähetin ei näy listassa vaikka olen muut ini tiedostot poistanut ja jättänyt DVB-T0018.ini. Mikähän ongelma tässä on?
    Asia se ei varmaan kuitenkaan vaikuta kanavien viritykseen varsinaisesti, sillä hakuhan käy koko taajuusalueen 50000-858000 läpi, vai?
     
  3. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla on se ini tod.näk. väärässä hakemistossa. Sen pitänee olla siellä jossain /userprofiles/..etc -valikossa, ei siinä dvbviewerin transponders-valikossa. Luojakaan ei taida tietää, miksi tuollainen transponders-hakemisto on kahdessa paikassa ylipäänsä...
    Asiasta on kyllä juttua täälläkin jossain enemmän.
     
  4. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eri bokseilla on eri herkkyyksiä, voisin kuvitella, joten jos jollain boksilla näkyy jotkin kanavat hyvin, mutta toiset eivät, niin se ei tarkoita, että sama tilanne pätee tietokoneeseen asennetuilla digivirittimillä. Varsinkin, jos se on tietokoneen sisälle asennettu viritin.

    Itsellänihän oli ensimmäinen digiviritin compuutteriin Twinhan DVB-c Mantis 2033, jolla en saanut näkymään yhtään kanavaa ilman pätkimistä. Palautin sen ja ostin samasta liikkeestä FloppyDTV:n (kaapelimallin) ja siitä lähtien on kaikki kanavat löytyneet.

    BTW. Nopea tapa päästä siihen Configuration-kansioon, on avata DVBViewer ja klikata About---> Configuration Folder.
     
  5. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Kokeiles dvbviewerissä mennä Tietoja=>Ohjelman asetuskansio. Sieltä sitten Transponders-kansiosta poistat jos haluat kaikki muut paitsi mitä käytät. Jos siellä ei ole sitä/niitä mitä käytät, niin kopio sinnekin ne sieltä toisesta Transponders-kansiosta.

    Yleensä jos haluaa asentaa koko ohjelman uusiksi(ns. fresh install), niin kannattaa juuri nuokin kansiot poistaa myös itse ohjelman lisäksi.
     
  6. muukis

    muukis Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkähän tuossa EPG:ssä saisi kaikki kuvaukset mitkä pitääkin näkymään suomen kielellä, nyt on jonkin aikaa ollut jo sattumanvaraisesti jotkin ruotsin kielellä
     
  7. BigShowMan

    BigShowMan Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh niin...

    Tässä on ny haettu uutta kovalevyä, asenneltu ajureita ja windowsia uudestaan ja luettu tietenkin foorumia, josko sieltä löytyisi asiaan parannusta...

    Ilmeisesti ongelma näyttäisi liittyvän ffdshowhun ja sen asetuksiin (nauhoittamattomuus, ei voi renderöidä, 0kt tiedostot), joten kyseinen viritys sai lähteä ja parempaa tilalle. Tällä hetkellä Cyberlinkin PowerDVD 7 version koodekit käytössä AC3 filterin kanssa, ja ainakin tällä hetkellä näyttäisi nauhoitukset onnistuvan. Kokeillaan nyt vielä task schedshulerin kanssa että toimiiko, niin voi sitten unohtaa tälläiset ongelmat...
     
  8. karrih

    karrih Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen käyttämään 'Default Disable AV' valintaa, jos koodekissa on vähänkään epäluotettavuutta.
     
  9. Bietro

    Bietro Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän voi olla, kun pienen katselun jälkeen dvbviewer hukkaa laitteet?
    Vista 64bit on, ennen kun ei ollut vistassa sp1 ei hakenut kanavia. Nyt on vaan, että kun on katsellut jonkun aikaa, kuva lähtee ja sanoo että laitteita ei olisi.
     
  10. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Technisat Cablestar 2 PCI koneessa ja kaikki kanavat tökkii.
    Ongelma alkanut joskus marraskuun puolella. En usko, että emolevy olisi
    syynä. pari kertaa tullut jo otettua vanha XP SP backupista.
    Ei mitään apua siitäkään ollut. Digi nykii ja tökkii aivan simona.
    Turku cabel on kyseessä.:OI:OI:OI:OI:OI:OI:OI
     
  11. JukkaJ

    JukkaJ Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2005
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin taannoin Twinhan 3030-kortin (DVB-T), koska siinä on paikka maksukortille. Olen kokeillut korttia kahdessa eri koneessa (tuoreita kevyen sarjan kotimikroja merkkivalmistajilta), mutta molemmissa ennen pitkää DVBViewer joko hyytyy tai kone jämähtää totaalisesti.

    Toimiiko Twinhan 3030 Mantis jollakin Vistan kanssa luotettavasti?
     
  12. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites täytyy menetellä, jos asentaa uusiksi DVBViewerin haluten kuitenkin säilyttää kaikki asetukset? Jotkut asetustiedostot talteen, mutta mitkä? Tarttis kait yrittää sen uudelleenasennusta, kun en saa sitä pirun MCE-kaukosäädintä muuten toimimaan.
     
  13. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hakemistossa "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\CMUV\DVBViewer" näyttäis olevan setup.xml tiedosto... tosin siellä ei tainnut olla mitään kaukosäätimen asetuksia. Videoasetukset jne löytyy.

    Sitten on "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\CMU\DVBViewer\Remotes" josta näyttäis löytyvän jotain kaukosäätimien tiedostoja.

    Kanavat mä olen ottanut talteen DVBVieweristä valitsemalla Channel -> Channel Editor ja sieltä sitten Export, jonka jälkeen se tallentaa .ini tiedoston haluaamaani paikkaan.
     
  14. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, asensin DVBViewerin nyt uusiksi ja kauko toimii osittain (en muista enää tarkalleen, miten toimi ed. kerralla): vain osan näppäimistä saa opetettua; esim. ch/pg up&down ei saa millään opetettua. Sen sijaan volume up&downiin saan kanavanvaihdon ylös/alas! No sillä kait sitten vaihdetaan kanavia... STOP-näppäin toimii; pause, play, rew, fwd ei... Replay&skip toimii. Noi recorded tv, guide, live tv, dvd menu starttaa aina sen prkleen media centerin.
    No, clear-napin taakse saan näköjään asetettua OSD-startin ja siellä toimii sitten nuolinäppäimet ja ok-näppäin. (Vielä kun tietäis mistä saa ennen uudelleenasennusta nauhoitetut ohjelmat näkymään OSD:ssä! :OI)
    Ja pysäytyksen & kelaukset saa toimimaan painamalla ensin OK:ta ja sitten noilla nuolilla. Kätevää, eikö totta?!:hitme:

    Lisäys: jaaha, kappas. OSD:ssä ei toimi noi värilliset nappulat (punainen, vihreä, keltainen, sininen). Splendid!
     
  15. JukkaJ

    JukkaJ Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2005
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten: kortti toimii Vistan kanssa luotettavasti, kunhan CAM-sovitinta (ja korttia) ei työnnetä sisään. Jos sovitin ja kortti ovat paikallaan, Vista kaatuu muutaman tunnin kuluessa riippumatta siitä, katsotaanko salattuja kanavia lainkaan. Kaatumisen jälkeen ruudulla näkyy vain värillisiä kuvioita, viitannee jonkinlaiseen muistivuotoon?
     
  16. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys liittyen DVBViewer Serveriin.

    Käytössä on erillinen mediakone ja työkone. Mediakone on kytketty vain videotykkiin ja tarvittaessa on tarkoitus käyttää sitä etäyhteyden kautta silloin, kun en jaksa laittaa tykkiä päälle. Koneiden välissä on gigabitin langallinen verkko. Rupesin pohtimaan mahdollisuutta streamata tv-lähetystä työkoneelle siten, että voisi katsella jotain pientä työnteon ohessa. DVBviewerin serverillä, sekä Streaming pluginilla sain molemmilla homman pelaamaan. Kanavanvaihtohan toimii vain Serverin avulla, joten otin sen käyttöön. Jostain syystä unicastingia en saanut toimimaan, mutta multicasting toimii heittämällä.

    Optimitilanne olisi se, että työkoneella tv:n saisi päälle ilman etäyhteydellä kikkailua, joten tällöin DVBViewerin Serveri pitää laittaa käynnistymään oletuksena mediakoneella. Tässä on kuitenkin se ongelma, että jos sitten haluan katsoa lähetystä suoraan mediakoneelta videotykin kautta, joudun ensin pysäyttämään serverin toiminnan, ennen kuin mediakoneen DVBviewer toimii. Mietinkin nyt, että onko mitään haittaa kuvanlaadullisesti tai DVBViewerin ominaisuuksien kannalta, jos käytän DVBvieweriä myös mediakoneella "multicast-tilassa"? Eli siten, että DVBviewer ei ota signaalia suoraan virittimeltä, vaan serverin kautta? Pikaisesti en huomannut ainakaan kuvanlaadussa mitään eroa. Ei ole tarvetta käyttää DVBVieweriä yhtä aikaa sekä tykillä että työkoneella, joten se riittää, että sillä clientillä, joka käynnistetään ensin, pystyy kontrolloimaan täysin lähetystä. Uskoisin, että jonkinlaista viivettä tuossa syntyy väkisinkin, mutta onko mitään muuta huomioitavaa?

    Sellainen ongelma on myös, että clientin multicasting-asetuksiin ei voi laittaa "localhostia (127.0.0.1)" osoitteeksi, vaan kun mediakoneella katson lähetystä, liikkuu data reitittimen kautta (eli serveri lähettää dataa reitittimelle ja se palaa takaisin samaan osoitteeseen (tai ainakin reitittimen valot vilkkuu vinhasti)). Onko tähän olemassa joku kikka kolmonen, esim. joku konffi-filu, jota voisi editoida suoraan? Periaatteessa tuo nyt ei ole suuri ongelma, koska käytössä on tosiaan gigabitin lähiverkko, joten kapasiteettiongelmia ei varmaan ole (yhden kanavan streami vie maksimissaan jotain 5Mbit)

    E: Tämä olisi ehkä kuulunut ennemmin tuonne asennus/asetus ketjuun.. Meni vähän väärään. sori :|
     
  17. swilen

    swilen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai olisiko mahdollista, että kokoonpanossasi Twinhannisi ei saa tarpeeksi jäähdytystä kun CAM-moduuli on estämässä ilmavirtaa ja näin Twinhannin lämpöleikkaaminen saisi aikaan liian suuren virheen Vistalle?

    Onko Twinhannisi lähellä näytönohjaintasi? Näytönohjaimen liika lämpeneminen saattaisi selittää värikuviot näytöllä.
     
  18. JukkaJ

    JukkaJ Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2005
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin asiaa: koppa auki, kone makuulle (jotta lämmöt nousevat suoraan ylös) ja CAM-moduli sisään. 10 minuutin kuluttua siihen asti hyvin toimineen DVBViewerin kuva YLE2-kanavalla jämähtää paikalleen ja 20 minuutin kuluttua värikuviot ilmestyvät näytölle, kone on täysin tiltissä ja vain virtakytkin auttaa.

    CAM-moduli ei tunnu lämpenevän käytössä ja koneessa on emolevylle integroitu näytönohjain, joten vaikka lämpöongelma kuulostaisi hyvin loogiselta, siitä ei taida olla kyse?
     
  19. rikhard

    rikhard Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2003
    Viestejä:
    137
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Vista Home Premium 32bit (DVB Viewer Pro 3.9.1), ja tuo sama Mantis SCM:n kortinlukijalla ja PlusTV:n Conax-kortti. Mitään tuon tyyppisiä kaatumisia ei ole ollut. Kortinlukija on ollut koko ajan kiinni Mantiksen kortissa ja maksukortti lukijassa.

    Kortti on toiminut melkeinpä täydellisesti; ilmaiset kanavat ovat toimineet täydellisesti (mitä korttiin tulee), mutta maksukanavien "aukeaminen" on ollut joskus hidasta. Tämä ei ole kuitenkaan häirinnyt kummemmin, koska sitä on tapahtunut varsin harvoin.

    Näytönohjaimena oli Radeon X1600, jonka juuri vaihdoin Radeon 2400Pro:hon; molemmilla toimi, tosin vaikea uskoa että ongelma johtuisi emolevyllä olevasta näytönohjaimesta. Device Mangerista katsoin ja siellä DBA-ajuriversio on 1.0.8.0 (c:\windows\system32\drivers\MtsBda.sys), Driver date: 3.8.2007. Muistaakseni tätä ajuria ei ollut twinhanin sivuilla vaan latasin sen täältä http://www.digitalrise.biz (ei näyttänyt enää tuota samaa versiota tuolla olevan, mutta ilmeisesti uusin ajuri on DigitalTV 3.4 (BDA) -paketissa.

    Muuten tietääkö kukaan miten edellä mainitulla setupilla saa EVR:n kanssa rautakiihdytyksen toimimaan (siis SD PAL, eli Suomen digikanavat); kokeilin sitä Microsoftin MPEG2-dekooderin kanssa, mutta CPU:ta kuluu edelleen 20-40% (1GB, AMD64 3200)? ATI:n Catalyst-ajuripaketti on ilmeisesti maailman bugisin softa ja kaikkia miljoonakuutta Windows:n rekisteriasetusta ei ole missään täydellisesti dokumentoitu...
     
  20. alps

    alps Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmana on, että recording service ei käynnisty joka buutilla tai sammuu satunnaisesti standby:n jälkeen. Nauhoitukset toimii aina hienosti kun service käynnistyy, mutta kone makaa luonnollisesti standby:ssa mikäli recording service ei ole käynnissä herättämässä konetta.

    Olen siis muutaman missatun nauhoituksen jälkeen huomannut, että DVBVservice.exe -prosessi ei ole käynnissä. Myös Servives listalla recording service ei ole käynnissä. Onko muilla ilmennut vastaavia ongelmia?

    Olen kokeillut pitää recording servicen tyyppinä "automatic" sekä "manual", mutta molemmilla on samoja oireita. Manuaalilla ehkä vähemmän.

    EDIT: Workaround keksitty, Hibernation trigger kutsuu resume.bat:ia aina kun kone nousee standby:sta. resume.bat sisältää mm. net start "DVBViewer Recording service", tämä batti siis käynnistää servicen varmuuden vuoksi. Lisäsin saman myös windowsin käynnistysvalikkoon, joten myös buutissa service käynnistetään aina. Nyt pitäisi toimia