Grind House

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 27.05.2005.

  1. Handy B.

    Handy B. Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2003
    Viestejä:
    196
    Saadut tykkäykset:
    0
    Japan gets a 6-disc Grindhouse DVD box set

    Eri lähteet kylläkin antavat eri julkaisupäiviä, jotka sijoittuvat maalis-toukokuulle.
     
  2. balrog777

    balrog777 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2004
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään vahtasin Planet Terrorin ja täytyy sanoa, että minuun kolahti täysillä tälläinen aivot (todellakin narikkaan) äksön.

    Hirveää sotaa läpi elokuvan, gorella ja hulluilla hahmoilla höystettynä.
    Mitä muuta tälläiseltä voisi vaatia.

    4½/5

    Ps: McGowan oli hot sen asejalkansa kanssa :love:
     
  3. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole miltään sivulta löytänyt, mutta ehkä varmasti sellainen Isiemme liput/Kirjeitä Iwo Jimalta kaltainen boxi julkaistaan vajaan puolen vuoden kuluttua, ken tietää. Vasta sitten meikäpoika menee ja ostaa pläjäyttää nuo leffat. No, mutta nämä julkaisu jutut kuuluukin tuonne DVD-osioon.
     
  4. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse haluaisin todellakin käteen tuon Grindhouse theatrical versionin (molemmat leffat putkeen, yht. 191 min)! Toivon mukaan rantautuu muuallekin kuin Japaniin.

    Molemmat leffat olivat mainioita, mutta Death Proof oli hieman liian pitkä Eurooppalaisena Extended Editionina.
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tuli katseltua vihdoin Planet Terror ja nautin kyllä täysin rinnoin näkemästäni. Siis eihän tälläistä elokuvaa voi paremmin enää tehdä. Loistavaa toimintaa ja herkullisia hahmoja. Yllin kyllin verta ja visvaa. Huumoria ja paljasta pintaa. Musiikki osasto ei ole ikinä pettänyt Rodriguezin leffoissa eikä pettänyt nytkään. Rautaista tavaraa. Voisi antaa melkein täydet pisteet, mutta olivat perkeleet hukanneet yhden filmikelan keskeltä leffaa.

    ****½

    Kyllä. Ja varsinkin siinä kohtaa, kun neiti pisti hienot aurinkolasit päähänsä :love:
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Nyt on Death Proof katseltu, ja sanotaan nyt heti alkuun, että Tarantino on edelleen number uno. Äijien äijä. Elokuvanero vailla vertaa.

    Siis jälleen kerran Tarantino on saanut aikaiseksi elokuvan, missä über :cool: kuvasto kohtaa über :cool: musiikin. Äijän elokuvat ovat pelkkää nautintoa alusta loppuun elokuva ja musiikki diggareille kuten allekirjoittaneelle. Sitten kun vielä dialogi on edelleen tuoretta ja tytöt seksikkäitä niin mikäs sen parempaa.

    Ensimmäinen jakso oli mukavaa seurattavaa vaikka mitään ei edes tapahtunu ennen loppua. Likat juttelee, tanssii ja rokki soi. Yksinkertaisen toimivaa. Tosin se lopun rysäys olikin sitten sitä luokkaa, että ei paremmasta väliä. Likoista varsinkin Vanessa Ferlito oli aika kuumaa kamaa.

    Välijakso siellä sairaalassa yhdisti hienosti Death Proofin ja Planet Terrorin maailmat yhteen.

    Toinen jakso olikin sitten täyttä hunajaa alusta loppuun. Ja siinä vaiheessa kun homma kääntyikin päälaelleen, niin ilo oli kyllä kotikatsomossa ylimmillään. Viddu, muijat pisti vähän tuulemaan. Ja se lopun mätkiminen kruunasi koko komeuden :D Jo pelkästään Zoe Belllin uskomattomat stuntit tekevät tästä pätkästä viiden tähden juhlaa.

    Kurt Russell hoiti hommansa tyylikkäästi ja olikin varsin karismaattinen näky. Tosin näyttelijäpuolella voiton vei taas Michael Parks joka on kerrassaan vaan loistava sheriffi Earl McGrawna. Hauska heppu.

    *****

    Eli Tarantino vei voiton niukasti, mutta eipä ole Rodriguezillakaan mitään hävettävää. Molemmat tekivät loistavat elokuvat joista on vielä hupia eläkepäiville saakka. Hienoa pojat! Tätä lisää, kiitos :thumbsup:
     
  7. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Just.. makuasioita. :D Tarantinon tylsin pätkä ikinä mielestäni. Eka puoli oli hyvä 3½ tähteä (siis lyhytelokuvana), mutta toinen jakso kun oli kopio niin ei sitä enää jaksanu katsoa.. ne muijatkin rupes vaan ketuttaan ja niinkuin joku sanoi, ainoa johon pääsi kiinne edes vähän oli Stuntman Mike (Russell :thumbsup:). Planet Terror oli huomattavasti viihdyttävämpi ja parempi.
     
  8. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Death Proof (2007)

    Arvostellaanpa nämä nyt sitten erikseen, vaikka alunperin yhdeksi kokonaisuudeksi kuuluisikin, mutta nyt tuli katsottua koko pitkät versiot ilman niitä mahtavia trailereita (vain Machete löytyi R1 DVD:stä). Mutta putkeen minä nämä Grindhouse elokuvat katsoin, joten sainpa sitten oikein kunnollisen 70-lukulaisen tunnelman. Odotukset tähän Tarantinon elokuvaan olivat kohtalaisen suuret, koska olin nähnyt vain Planet Terrorin elokuvateatterissa. Toki olin kuullut pettyneiltä katsojilta hieman huonoja uutisia tästä elokuvasta, mutta en uskonut sen olevan niin mutaisa. No eihän toki ollutkaan, mutta pakko se on myöntää, että pidin Rodriguezin zombiesplatterista enemmän. Ovathan nämä erilaisia elokuvia, mutta Death Proofin taika perustui dialogiin ja kuvaukseen, kun taas Rodriguez tarjoili puhdasta ja hauskaa verimössöä, joka tällä kertaa oli mieleeni. Death Proofissa on hyvätkin puolensa, mutta jokin jäi vaivaamaan elokuvassa, on kysymyksia, kuten osien aikajärjestys jne...

    ****- / *****

    Planet Terror (2007)

    Mielestäni se parempi näistä kahdesta. En sitten tiedä miksi verinen-kauhukomedia-zombiesplatter kiehtoi enemmän kuin Tarantinon oivaan dialogiin perustuva kaahailu-girlpower-elokuva? Olihan ne sen verran erilaisia, ettei niitä edes voi vertailla keskenään, mutta jos pitää elokuvista kuten Evil Dead (I-III), Shaun of the Dead, The Feast, Romeron Zombie-elokuvat, niin kyllä Planet Terror vaan kolahtaa niin kybällä, että voi Juha sentään!

    ***** / *****
     
  9. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Nyt tuli deat proof katsottua. Kyllä meinas v-kerroin hipoa kymppiä kun jauhavat vaan sontaa. No onnex mike pisti ne sileex. Sitten en tajunnut että mikä sillä oli yleensä ottaen naisia vastaan? No ihan jee jee oli se vanishing point challenger ratsastus. Loppu nasevasti. Nyt pitää vielä se rodriquesin puolisko kahtoa. 3 tähtee naisista ja autoista. Onnex eivät sitä keltasta autoo rutanneet.
     
  10. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Death Proofille:
    Dialogista ****
    Mimmeistä ******
    Musiikista ****
    Meiningistä *****

    Tarantino vie kopioijiaan dialogi osastolla kuin pässejä narussa. Erikoisplussat aikakauden sekoittamisesta. Meininki näyttää ajoittain seisarilta missä jengillä on kännykät. Asbaa!

    Planet Terror:
    Dialogi ***
    Mimmit *****
    Musiikki -
    Meininki *****
    BBQ resepti ******

    Hyvä paketti!
    Rodriques on kohtuullisen lahjaton käsikirjoittajana verrattuna Tarantinoon, mutta tälläsessä aivot narikkaan meiningissä homma kyllä pelaa.

    Me likes.
     
  11. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikäs Planet Terrorin musiikissa oli mielestäsi vialla? Itse tykkään kovasti.
     
  12. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Nyt on planet terror katsottu ja 4 tähtee annan. Sen verta paremmin sen parissa viihty kun death proofin kanssa. ;) ja ajallisesti vissiin sijoittuvat niin että deatproofin eka osuus tapahtuu samana iltana kun se planet terror?
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2008
  13. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  15. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    juurikin tuo. Kiitokset nopeasta vastauksesta ;) :thumbsup:
     
  16. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Molemmat pätkät katsoneena täytyy todeta perinteinen klisee "molemmissa on puolensa". Toisaalta Planet Terrorin nopeatempoinen ja rujo äksön/splättermeininki oli huomattavasti enemmän sitä mitä nimikkeen Grindhouse alta odotin, mutta Tarantinon elokuva oli vastaavasti hyvin kiinnostava. Keskustelukohtauksiin oli jälleen helppo uppoutua, mutta toisaalta elokuva olisi voinut hieman lyhyempikin olla. Elokuvallisesti Tarantinon pätkä oli ehdottomasti Rodriguezin pätkää vakavampi ja roskatkin kuvassa olivat paikoin täysin kadoksissa, melko lähellä on että herra olisi voinut leffan tehdä myös kokonaan ilman tätä GH-eksploitaatiosysteemiä. Molemmista jäi kumminkin onnistunut maku suuhun.

    4 tähteä minulta kummallekin. Hyvää viihdettä olivat.
     
  17. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikalailla h3mb3:n linjoilla olen itsekin. Tarantinon ja Rodriguezin leffat olivat hyvin erilaisia, mutta molemmista pidin kovasti. Death Proofista huomasi kyllä selkeästi Tarantinon kädenjäljen, josta itse pidin kovasti, vaikka actionpuoli jäikin aika vähille. Kuitenkin loppupuolen takaa-ajo oli varsin huikaisevaa katsottavaa ja mielestäni vetää vertoja 70-80-luvun rikoselokuvien hienoimmille takaa-ajoille (The French Connection, To Live and Die in L.A.).

    Planet Terror oli taas aika överiksi vedettyä zombie-splatteria. Ja tämä ei todellakaan ollut moite. Meininki oli suorastaan hulvatonta ja hahmot mitä erikoisimpia. Verta, visvaa ja suolenpätkiä näkyi kyllä ruudussa parinkin elokuvan tarpeisiin. :D Erittäin viihdyttävä zombie-action-leffa.

    Death Proof ****
    Planet Terror ****
     
  18. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mattimyöhäisenä olen hankkinut nämä vasta käsiini.

    Death Proof oli vaikeatulkintainen. Ehkä aika ja useammat katselukerrat nostavat sen Tarantino-klassikoksi. Tai sitten se jää Quentinin sivutyöksi ja unohtuu vähitellen. Luultavasti jälkimmäinen vaihtoehto.

    Planet Terroria olen katsellut nyt vajaan tunnin - ja riskinä on että kesken jääkin. Uskomatonta tuubaa. Vaikka kuinka tyylilaji olisi "grindhouse", camp tai parodia, niin ei kai tuollaista paskaa viitsi katsoa edes huumorimielellä.:hitme:
     
  19. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Death Proof

    Death Proof on selkeästi Tarantino-elokuva, mutta huono sellainen. Ideana 70-luvun exploitaation apinoiminen on hyvä; toteutuksena ei sitten niinkään. Aivan liikaa pälätystä, liian vähän rintavakoja, sopivasti peräsintä kyllä :p ja aivan liian pitkä. Kaahailun toteutus haisi ja pitkälle. Kunnon jenkkirautoja pyöriteltiin pitkin ja poikin sinänsä kivasti, mutta elokuvan leikkaus teki useasta kohtauksesta niin "epärealistisen", että miltei itketti. Elokuvan parasta antia oli Stuntmies Mike ja hyväperäisen Butterflyn sylitanssi. Toisen puoliskon elokuvasta olisi voinut suoraan leikata roskiin. Jääköhän hyllyyn? - ehkä paperipainoksi...

    2/5
     
  20. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti ei vieläkään ole näkyvissä julkaisua, jossa nämä elokuvat olisivat putkessa feikkitrailereineen? Siis tuon Japanijulkaisun lisäksi. Ei?

    Alkaa nimittäin jo nyppiä, kun oletus oli, että vähän aikaa kun malttaa odottaa, niin sieltä se koko paketti jossain vaiheessa tulisi.