Grind House

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 27.05.2005.

  1. sek

    sek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noniin Planet terrorissa päästiin vihdoinkin siihen mitä molemmilta grindhouse pätkiltä odotin. Siinä missä Tarantino ei tiennyt minkä tyylisen elokuvan haluaa tehdä, ei taas Rodriguezilla ollut mitään ongelmia. Homma vietiin hienosti loppuun asti täysin päättömällä toiminta/horror meiningillä jonka ohjaaja oli erittäin luontevasti omakseen katsonut. Ei tämä luultavasti mikään vuoden elokuva tule olemaan mutta joka tapauksessa Rodriguezilta lähes täydellinen suoritus grindhouse uunoilun parissa.

    4½/5
     
  2. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kävin eilen kattomassa kummankin. Planet Terror ekaks ja reilun tunnin tauon jälkeen Death Proofin. Hieman arviota peliin.

    Planet Terror

    Machete olisi pakko nähdä jos se olisi oikea elokuva. Elokuvan aikana oli hieman pettynyt olo, kun odotin From Dusk till Dawnin jälkimmäisen puoliskon kaltaista ilotulitusta. El Wreyn nimikin antoi odottaa jotain sellaista. Jos tuo odotus otetaan pois laskuista elokuva oli mukiin menevät. Huonoilu toimi ja henkilöhahmot oli mielenkiintoisia. Grillinpitäjä oli :king:. Juoni jotain sellaista mitä voisi odottaa joltain 12 vuotiaalta.
    Bruce Willis oli ampunut Osaman
    :D

    Yön yli nukuttua sanoisin 4/5 leffa. Heti leffan jälkeen olisin antanut 3/5. Dvd tulee hankittua ja sen katsomisen jälkeen arvosana saattaa nousta.

    Death Proof

    Death proofin näkeminen jäi monen yhteen sattuman summana näin myöhään. Toisaalta näin sain nähdä elokuva suunnilleen niin kuin ne oli tarkoitettu nähtäväksi. Tämä taisi olla oikea järjestys. Oliko näissä muita yhteyksiä toisiinsa kuin se lääkäri, jolla oli kolmen värisiä piikkejä taskussaan?

    Tämäkään ei ollut mikään vuoden paras elokuva, mutta kohtuullisen viihdyttävä. Mielestäni jälkimmäinen tyttöporukka oli parempi. Ensimmäinen tyttöporukka oli "pikku kaupungin tähtiä", joille oli noussu hattuun. Toinen sellainen joka oli jalat maanpinnalla vaikka oli jo saavuttanut jotain. Lisäksi Zoe näyttelemässä itseään toi oman tunnelmansa jälkimmäiseen porukkaan.

    Stuntman Mikessä häiritsi hieman se, että hahmo muuttui aivan toisenlaiseksi ensimmäisen ja jälkimmäisen puoliskon välissä. Ilmeisesti se oli lyönyt päänsä johonkin kesken elokuvan. :rolleyes:

    Läppä ja takaa-ajo kohtaukset toimi. Kaipa tämäkin oli sellainen 4/5 leffa. Dvd-tulee hankittua tästäkin.

    Sinänsä mielenkiintoista on, että Death proof jätti paremman kuvan eilen, mutta jos nyt pitäisi mennä jompi kumpi katsomaan tänään uudestaan, se olisi Planet Terror.
     
  3. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt on molemmat pätkät katsottu ja heti alkuun pitää todetta että molemmat olisivat todennäköisesti toimineet paremmin alkuperäismitassaan. Tämänpituisina Planet Terrorin loppu tuntui hieman pitkitetyltä ja Death Proof aivan sonnalta.

    Meiningiltäänhän elokuvat olivat varsin erilaisia: Death Proofissa oli pari minuuttia toimintaa, pari sekunttia gorea, paljon aivan turhaa lässytystä (jota on Tarantinon elokuvilta oppinut toki odottamaankin, mutta tämä nyt oli jo heikkoa Tarantinoltakin - puhumattakaan nimenomaan tällaisen elokuvan latistavasta vaikutuksesta), yksi kova jätkä ja pari ihan katsottavaa naista. Planet Terror taas meni goreissa Death Proofin ohi luultavasti jo ensimmäisessä kohtauksessa ja oli muutenkin paljon toimintatäytteisempi sairas action/gore-paukku. Planet Terrorin naisväki oli paljon seksikkäämpää ja hahmot muutenkin paljon hauskempia ja kiinostavampia. Musiikitkin veivät Death Proofia aivan selkeästi. Oikeastaan ainut, jossa Death Proof pääsi edes tasoihin oli Kurt Russell.

    Planet Terror ****½
    Death Proof **½
     
  4. HornyManatee

    HornyManatee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.02.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska DVD julkaistaan valloissa? Entä onko tietoa julkaistaanko death proof ja planet terror erikseen dvd:llä vai saako kaksi kärpästä yhdellä iskulla?
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Death Proof (unrated, extended cut) 18.9.07 & Planet Terror (unrated, extended edition) 16.10.07

    Erikseen tietysti näin alkuunsa, mutta eivätköhän myös kimppakivana jossain vaiheessa.

    Planet Terrorin ekstrailut mm. Rodriguezin kommenttiraidalla ja 10 minuutin filmikoululla pistänee kahdesta paremmaksi.
     
  6. HornyManatee

    HornyManatee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.02.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joissain Death prooffin making off kuvissa Tarantinolla on vasemmankäden nimettömässä sormus. Onko mies mennyt kihloihin?:p
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paskin leffa Tarantinolta tämä death proof
    Ihan vitun liian pitkät paskanpuhumis sessiot tällä kertaa(varmaan 1,5tuntia leffasta oli niitten akkojen paskanjauhantaa joka ei jaksanu kiinnostaa yhtään), puolet leffaa odotin että ne pirun ärsyttävät akat kuolee mahdollisimman brutaalilla tavalla, varsinkin se konepellillä heilunu aussilehmä, ja sit tietty ne voittaa samalla kun tämä päähenkilömme itkeskelee ja pyytelee anteeksi:sick: ainoa hahmo josta edes etäisesti välitti(ja jonka kohtaukset jakso kiinnostaa) oli Stuntman Mike ja hänkin tietty lopuksi muuttui pikkutytöksi

    Pirunmoinen pettymys, luulin että se kauhupätkä oli huono mutta kyllä siinä sentään jotain ideaa oli(Rodriquez vei tämä battlen helposti), tämä oli ihan täyttä sontaa, ei voi suositella kenellekkään:grr:
     
  8. Solo

    Solo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2003
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. sijk

    sijk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Cinolassa (Tampere, Hervanta) näytetään Grindhouse tuplanäytöksenä lauantaina 29.9. ja tiistaina 2.10.
     
  10. Ewottaja

    Ewottaja Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan 100%:sti. Huonoin katsomani elokuva viimeiseen 6kk:een. Oli todella lähellä etten laittanut pikakelauksella eteenpäin kun ei sitä niitten höpötystä jaksanut..
     
  11. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuli eilen katsottua Death Proof kun viimein saapui paikalliseen elokuvateatteriin. Löytyi jopa 5 siistiä postikorttia DP/PT-aiheesta jotka piti välittömästi ottaa parempaan talteen. No leffa oli juuri niin hyvä kuin odotinkin, kyllä se Quentin osaa. Yhtään huonoa leffaa ei herra ole tehnyt.

    En kyllä ymmärrä miten tämäkin leffa on kerännyt joiltain huonoja kommentteja juuri noiden vuoropuheiden ansiosta. Siis jos vähänkin on osoittanut mielenkiintoa '70-luvun leffoihin niin voi havaita että niissä ollaan kaukana tästä nykyaikaisesta hektisestä/ADHD/Mtv-sukupolven liian nopeasta meiningistä. Ihme vinkumista. Tarantinollahan on muissakin leffoissa pitkiä keskusteluita jotka sitten ajautuvat yllättäviin tilanteisiin.

    Elokuvassa oli hyvä musiikki, ennalta-arvaamaton juoni, autoja, naisia jne. Mitä tuosta nyt voisi huonoksi sanoa. Jopa nuo filmin roskat, äänet, musiikin "hyppiminen" ja muu toimi täysillä kuten pitikin. Vanha meininki oli läsnä ainoastaan se alun kännykkä ja sillä yhdellä tytöllä autossa ollut iPod? olivat nykyaikaa.

    Nyt vaan jos joskus tänne saapuisi Planet Terror teatteriin.

    Menee varmaan nämäkin 2 sitten ostoslistalle kunhan vain ilmestyvät.
     
  12. Joonatin

    Joonatin Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tuolla lauantaina käytyä. Kumpikaan elokuva ei kuulu siihen kategoriaan, josta yleensä pidän. Tarantinon leffoista en juurikaan ole pitänyt, Reservoir Dogs oli hyvä, Jackie Brown ja Pulp Fiction ihan ok, loput olleet mielestäni enemmän tai vähemmän kuraa. Yllättäen kuitenkin Death Proof iski ja lujaa. Harkitsin jopa lähteväni katsomaan sitä vielä uudelleen teatteriin, tahi ainakin hankin DVD:n kunhan se ilmestyy. Myönnettäköön, että keskustelut olivat välillä turhankin pitkiä, mutta pitivät silti hyvin otteessaan ja olivat kiinnostavia. Stuntman-Mike oli hahmona loistava. Myös soundtrack oli aivan loistava.

    Planet Terror ei mielestäni ollut ihan niin hyvä (Macheten traileri oli kuitenkin koko illan parasta antia). Leffan aikana tuli naurettua erittäin paljon. Tähän liittyi myös ongelma, eli leffasta tuli tietyiltä osin mieleen Hei me lennetään ja Alastomat aseet. Ei siis sinänsä huono juttu, mutta jotkut vitsit tuntuivat olevan väärässä elokuvassa. Hyviä hahmoja tässäkin leffassa kuitenkin oli paljon, mutta muuten leffa tuntui jäävän hieman vajaaksi.

    Joka tapauksessa oli ihan positiivista, että pääsi nämä katsomaan tuplanäytöksenä ja vieläpä edullisesti. Toivottavasti jatkossakin päästään näkemään erikoisnäytöksiä, jos joku vain sopivia ideoita jaksaa keksiä.
     
  13. John Doe

    John Doe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2003
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko Planet Terror ollut jo Oulun teattereissa?
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    On ollut, ja tiedän sen siitä, kun itse kävin sen Finnkino Plazassa katsomassa jokin aika sitten.
     
  15. diablo

    diablo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep Jep.. sain äsken katsottua tämän Deathproofin ja aika huono oli!! 4 muijaa kälättää 45 min sit tapahtuu jotain,sitten taas 4 muijaa ja sama kälätys ei herranjestas! tykkään kyllä tarantinon leffoista mutta tässä ei ollut järjen hiventäkään. tainnu loppua ideat käsiksestä..
     
  16. Kali

    Kali Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pidin niistä pitkistä höpöttelyistä. Loivat miellyttävän, leppoisan tunnelman. Muutenkin Death Proof on mielestäni parasta, mitä tänä vuonna on elokuvapuolella ilmestynyt. Planet Terror ei oikein innostanut. Rodriguez oli lähteny käsittelemään roskaleffa-aihepiiriä eri tavalla kuin Tarantino. Siinä missä Death Proofissa olleet filmin roskaisuus, värin katoaminen ja kuvauksen virheet olivat hilpeitä, tuntuivat ne PT:ssä päälle liimatuilta. PT:ssä oli roskaa käsikirjoitus, mutta se oli tehty kumminkin liian vakavasti. Ilo puuttui. Saattaa myös olla, että elävät kuolleet on sen verran nykyäänkin kaluttu aihe, ettei se jaksa enää innostaa. PT:n pääosa Freddy oli näyttelynsä kanssa myös epämukavuusalueella.
     
  17. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mun postailuja on poistettu ilman syytä mutta sitkeästi koitan kirjoitella tänne.

    JOO, olen täysin samaa mieltä tuosta Deathproofista, meinasin kuolla tylsyyteen. Lyhyempänä versiona olisi paremmin toiminut.
    Planet Terror sen sijaan oli mainiota tykitystä alusta loppuun, sopivasti kieli poskessa tehty. Lisää tällaista! :p
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vihdoin tuli nähtyä Deathproof. En oikein tiennyt mitä odottaa, koska elokuva jakaa niin paljon mielipiteitä, mutta toisaalta en uskonut sen olevan huono; Tarantino kun on aikamoinen laaduntakaaja. Tätä leffaahan moni on kommentoinut todella surkeaksi sen takia, että kyseessä on vain puolitoista tuntia kestävästä akkojen muka-nasevasta dialogista ja sitten lopun perus takaa-ajotoiminnasta... Pinnan alta paljastuu kuitenkin tyylikkäästi tehty kokonaisuus.

    Minua ei raihnainen Grindhouse-tyyli haitannut, ja dialogi oli erittäin tasokasta (mitä muuta Tarantinolta voisi odottaa), muttei kovin ikimuistettavaa. Ohjaajan fetissi naisen jalkoihin tuli ilmi erittäin "reidekkään" castingin kautta, joskin minusta vieläkin Rosario Dawson, jonka jostain syystä moni nostaa Hollywoodin seksikkäimpiin, on aika tavallinen tytsy. Eniten pidin Vanessa Ferliton esittämästä Arlenesta, jonka lapdance-esitys oli upea (eikä Tarantino taaskaan erehtynyt mitä tulee musiikkivalintoihin).

    Kurt Russell oli varma Stuntman-Mikena, joskaan minusta hän ei näytellyt hahmoaan kovin psykoottisena sosiopaattina; minusta Mike oli enemmän tavallainen tyyppi, joka vaan halusi adrenaliinia väkivaltaisella tavalla suoniinsa. Mitä tulee itse väkivaltaan, niin olihan siellä hieman goreakin, mutta loppujen lopuksi siivosti sekin osapuoli hoidettiin.

    Deathproof viihdytti minua ihan kohtuullisesti eikä siinä ollut tylsiä kohtia juurikaan. Elokuvan loppu sen sijaan oli minusta hiukan ärsyttävä. Toki tiedän, että Tarantino on etenkin Kill Billistä lähtien soveltanut aasialaiselokuvien ja 70-luvun B-luokan Hollywood-leffojen "silmä silmästä" -teemaa elokuvissaan, mutta en voi mitään, että esim. kun Beatrix Kiddo tappoi Billin, se tuntui väärältä. Ansaitsiko Bill sen? Epäilemättä. Mutta elokuvan edetessä Billistä oli muodostunut "hyvä, karismaatinen jätkä", ja siksi hänen kuolemansa tuntui väärältä.
    Sama pätee Deathproofiin. Lopputekstien jälkeen päällimmäinen fiilis oli se, että olisin halunnut hakata Zoe Bellin ja Tracie Thomsin hahmot Miken hakkaamisesta ja tod. näk. tappamisesta (joskin Rosario Dawsonin hahmo taisi sen viimeisen kallonmurskaus-potkun antaa). Kyllä Mike sairaalla tavalla hankki kiksejään, mutta hänestä oli muodostunut mielenkiintoinen, karismaattinen hahmo. Ja sitten tällaiset muka-hyvät, armottomat nartut tulevat, ja armotta kiduttavat hänet kuoleman partaalle. En voi sille mitään, että vieläkin mielessä on toteamus "Hyi v#ttu mitä narttuja nuo Zoe Bellin ja Tracie Thomsonin hahmot!"

    Nämä Grindhouse-tuotannot tuovat Tarantinon ja Rodguezin erot esiin hyvin. Tarinto tekee mielestäni tyylikkäämpiä ja syvällisempiä elokuvia, jotka tuntuvat kokonaisilta. Rodriguez taas osaa luoda isompia, uskomattomampia kohtauksia ja luotsata toimintaa, mutta tyylikkyyttä ja kokonaisuuden "sielua" uupuu.

    Deathproof 3.5/5
    Planet Terror 3/5 (aiemmin määrittelin PT:n 3.5:n arvoiseksi, ja kyllähän se monessa mielessä on toiminta/sci-fi/zombie -diggareiden märkä uni, mutta jokin vaan tuntuu uupuvan -- tämä mielipide tosin voi muuttua positiivisempaan suuntaan useampien katselukertojen kautta)
     
  19. mindbomb

    mindbomb Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykkäsin kovasti ..erityisesti sairaan mielen "jalkafetissi"fiksaatio jätettiin kiehtovasti alleviivaamatta (en pidä jos elokuva vääntää kaiken rautalangasta raihinaisten aivojen pitää saada oivaltaa vielä jotain itse :eek:)ja takaa ajot,nami!
     
  20. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko mitään tietoa vielä sellaisesta DVD-julkaisusta jossa olis molemmat leffat?