Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maanantaikappaleita lienevät olleet, kun ei tuo ole vielä niinkaan tyyppivikaan viittaavaan massaongelmaan johtanut... itsellä jostakin elokuulta asti tuo Mirai ollut varmaan n. 8h/päivä päällä, eikä toistaiseksi mitään ongelmia. Tyytyväinen saapi ainakin vielä olla hankintaan.
     
  2. rima

    rima Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisin halunnut viisaammiltani kysyä apua/selitystä ongelmaan, joka mulla on tämän kyseisen lcd:n kanssa. Ongelma ei varmaan mitenkään kyllä Miraihin liity, mutta kirjotanpa tänne kun threadista tuntuu asiantuntevia keskustelijoita löytyvän.

    Yleisesti ottaen ostamani telkka tuntuu olevan (maallikon silmin) ihan virheetön kappale. Olen eksperimentoinut FullHD -maailmaa tietokoneelta tulevalla kuvalla. Tiedän kyllä että kokoonpano, joka mulla on käytössä, suorastaan kerjää ongelmia... Kone on IBM T42, näytönohjain ATI Mobility Radeon 9600, DVI-HDMI johto kulkee ibarin telakasta (Port Replicator) telkkuun.

    6 tunnin ajuritaistelun jälkeen sain 1080p -kuvaa ihan siistinä ruudulle. Mutta ongelmana on se, että Mirai tuntuu "hukkaavan" signaalin muutaman minuutin välein. Ensin moodi muuttuu 1080i, sitten yleensä invalid mode ja sitten ihan tyhjää. 1080p tulee taas ihan toimivana, jos laitan ibarin standbyhyn ja herätän uudestaan. Signaali tuntuu katoavan todella usein silloin, kun laitan jotain videota pyörimään. Maalaisjärjellä ajatellen tuntuisi siltä, että videon pyöriessä "dataa liikkuu" niin paljon, että joku osa ei pysy mukana. Voiko ongelma olla oikeasti jotain ton suuntaista? Kaapeli on 3m DVI-HDMI, just serv-itistä ostettu. Merkkiä en muista, mutta elinikäistä takuuta siinä paketissa hehkutettiin. Ibarin telakan DVI-"lähtö" ei ole vissiin mikään maailman laadukkain - voiko siitä loppua "kapasiteetti" kesken? Voisiko lyhyempi johto auttaa? Kannattaako mun koittaa taistella pienempää virkistystaajuutta kehiin? (vanhalla radeonilla ei onnistu ihan kädenkäänteessä...)

    Ja ei, uuden tietokoneen ostaminen ei ole just nyt se ratkaisu, mihin haluan lähteä. Kelvollinen ratkaisu tällä (paskalla) kokoonpanolla on nyt jo niin lähellä, että kyllä harmittaa jos tähän tyssää...
     
  3. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä oli ihan normi pc:n kanssa samoja ongelmia radeon x800 kanssa. Aina välillä kun katto leffaa, meni ruutu mustaks ja piti herättää uudestaan henkiin. Ajureita pulailtiin ja ainoa ratkasu oli laittaa nVidian näyttis. Mikään muu ei vaihtunut ja kaikki toimii nyt hienosti. Muitakin tapuksia tiiän missä atin vähintäänkin surkeat ajurit on ollu syynä 1080p ongelmiin. 720p ja 1080i toimi kyllä ihan hyvin. Ongelmaa ei todellakaan esiinny kovin monella, mutta sunkin tapauksessa se olis mahdollista. Toimiiko muut tilat ok? Piuha on mulla joku ihan normi 5m DVI->HDMI, joten siinä tuskin sullakaan vikaa on.
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minä olen huomannut saman asian. Mielestäni tuo kuvan vaakasuunnassa tapahtuva n.1cm siirtyminen on koko ajan tapahtuva ilmiö, ei satunnaista. Luulin ensin, että se on vain tekstitv:ssä, mutta se näkyy jokaisessa lähetyksessä, mutta ei Canal+:n kanavilla.

    Olisiko syy sitten digitv:n lähetyksissä/yhteensopivuus Mirain kanssa? Ei mukava ominaisuus kuitenkaan.:hitme:

    e:Onko sinulla Topfield TF6000cot digiboxi sattumalta?
     
  5. rima

    rima Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä olen niin n00b näissä jutuissa, että en vielä ymmärrä kuinka saan 1080i -kuvaa lähetettyä koneelta. Joudun turaamaan ihan noiden windowsin normaalien display-propertiessien kanssa - powerstrip joko ei saa radeonista otetta tai sitten mä en saa powerstripistä otetta... Sen avulla ei vaan lähde sellaista kuvaa mitä mä valikoista napsuttelen. 720p toimii ihan ok, samoin "defaulttina" käyttöön tuleva 1360*768 (joka tuntuu olevan korkein reso jonka läppäri "tarjoaa" käyttöön ilman että enabloi valitsemallaan välineellä jotain custom-resoluutioita käyttöön). Frequencyä radeon ei juurikaan anna vaihtaa, siellä on sellainen hieno "use lower frequency for big displays" (tjms) ruksi, joka täytyy laittaa päälle jotta saa järjettömät värinät pois kuvasta. Joidenkin huhujen mukaan se laskisi taajuuden ilmeisesti 60hz->50hz. Tuskin ihmiset ATIllakaan tietävät mitä se oikeasti tekee...

    Itseasiassa kaikki resot noiden 1360*768 - 1080p välillä tuntuu Mirain mielestä olevan "1080i"... Esim suht standardi (?) 1680*1050. Ja kaikki näyttävät enempi vähempi skeidalta. Jos ei ole tajutonta "overscannia" niin ainakin vilkkuu ja värisee epilepsiakohtausta kutsuvasti.

    Toi ratkaisu "vaihda Nvidiaan" on just se mitä halusinkin - ei muuta kuin t42 auki ja ruuvarit&kolvit esiin. *huokaus* Jos jollain on muita kokemuksia/ehdotuksia, niin olen erittäin iloinen kaikesta inputista. Ja olen kyllästynyt "no inputtiin" - saan sitä Mirailta ihan tarpeeksi.
     
  6. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itseäni lainatakseni:

    Tuleeko tuo siirtymä teillä tuon PIP:n vaihdon yhteydessä? Minulla tuo tulee pikaisesti kokeiltuna ainakin kahdella eri boksilla, eli lienee siis ihan telkkarin ominaisuus. Tämä tuntuu muutenkin sotkevan kuvan jos esimerkiksi windowsissa 1080p tilassa muuttaa mirain aspektia, niin alkuperäiseen aspektiin palatessa kuva ei enää olekaan terävä.

    Kummassakaan tilanteessa itse signaalin ei kuvittelisi muuttuvan mitenkään, mutta jotenkin alkuperäiseen tilanteeseen palatessa telkkari onnistuu sotkemaan jotain.
     
  7. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan törmännyt ongelmaan, että mirai vaihtaa kuvanlähdettä yhtäkkiä ilman syytä toiseen? Tulee siis ilmi HTPC käytössä, kun yhtäkkiä kuvanlähde vaihtuu analogille ja kanavalle 1. Ruutuun ei tule "1" (Kuten kanavaa vaihdettaessa) eikä mitään muutakaan, yhtäkkiä vaan katsellaan ykköskanavaa.

    Aluksi epäilin kaukosäädintä mutta otin siitä patterit irti ja pistin vielä varmuuden vuoksi laatikkoon joten ei pitäisi olla siitä :]

    Ainoan muutoksen minkä olen lähiaikoina tehnyt niin laitoin HTPC:n kotelon telkkarin taakse, voisiko tästä aiheutua jotain häiriötä? DVI-HDMI kaapelin olen tsekannut pariin kertaan.
     
  8. leckzi

    leckzi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Riman ja Neutin ongelmat vaikuttaa jokseenkin tutulta. Esimerkiksi ajurivaihdon yhteydessä sai aina tapella 1080p:n kanssa. Lähinnä 60Hz:n virkistystaajuuden kanssa :OI
    Mirai ei millään tahtonut näyttää kuvaa 1920x1080 @ 60 Hz resoluutiolla.
    Jos tuon ks. resoluution oli jotenkin kikkailemalla saanut päälle, kuva saattoi esim. selaimen palkkia vierittäessä yhtäkkiä kadota. (tuttua myös leffoja katsottaessa)

    Tässä ketjussa on saattanut aiemminkin olla puhetta Single- ja Dual-link DVI-HDMI kaapeleista.
    Itselläni oli käytössä Single-link DVI-HDMI (5m), jonka kanssa noita ongelmia oli.
    Nyt kun vaihdoin kokeeksi käyttöön Dual-link DVI-HDMI (5m), niin taitaa jäädä paikalleen. Menee nimittäin heittämällä eri resot ja virkistystaajuudet (tarvittaessa myös yli 60Hz)

    Alunperin epäilyni kohdistuivat jo kohta antiikkiseen näytönohjaimeeni, Geforce 6800 GT vaan varsin mukavasti tuo näyttää pelaavaan uusitulla piuhalla (ainakin toistaiseksi).

    Tässä vielä viisaampien kirjoittamaa tuosta DVI:stä:
    http://en.wikipedia.org/wiki/DVI

    (liekö tämän ongelman taika seuraavien sanojen takana: Maximum clock frequency?)

    Viisaammat kertokoon.
     
  9. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, itsellänikin nimenomaan dual-link dvi käytössä aina, kun laitan koneen telkkariin kiinni. Aivan täysin mitään mukinoita menee resot läpi, ja Vista laittaa vielä ihan itse ja automaattisesti 1920x1080@60Hz töllölle jo kirjautumisikkunassa.
     
  10. TipiBoy

    TipiBoy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään havaintoa minkä kokoiset ovat ruuvit, joilla Mirai pistetään seinätelineeseen kiinni? Jalustan ruuvit tuntuisivat olevan kertaluokkaa liian pienet ja liikkuvat työntämällä edestakaisin noissa seinätelinekierteissä.
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    http://en.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface

    Linkissä kerrotaan HDMI A -liittimestä:

    The plug outside dimensions are 13.9 mm wide by 4.45 mm high. Type A is electrically compatible with single-link DVI-D. ... A higher resolution version called Type B is defined in HDMI 1.0. Type B has 29 pins (21.2 mm wide).

    Mitatkaa omat HDMI-pistokkeenne. Jos ne ovat noin 4½ x 14 mm kokoisia, kyseessä on A-tyyppinen Single Link -liitäntä.

    Eli vaikka pc-päässä kaapelissa olisi sata linkkikanavaa, tai ne kaksi kanavaa eli Dual Link, silti vain yksi ainoa linkki menee siihen HDMI-liittimeen. Sama asia jos monta kaistaa leveä moottoritie kuristetaan loppupäässä yhdeksi kaistaksi, moottoritien liikennevirta vastaa tällöin yhden kaistan siirtokykyä, riippumatta miten monta miljardia niitä kaistoja jossain muualla on.

    Suomeksi: Jos saman paksuuden omaavissa kaapeleissa toisessa kaapelissa kulkee Dual Link -pinnit ja toisessa kaapelissa Single Link -pinnit, silloin Single Link -kaapeli on huomattavasti parempi ja toimii suuremmilla resoluutioilla ja pidemmillä kaapelivedoilla, koska kaapelissa ei ole hukkalastina turhia toisen linkin piuhoja. Kaikki kaapelin sisältämä kupari ja eristeaine on hyötysignaalien käytettävissä.

    Mikäli joku havaitsee päinvastaisen ilmiön, että Dual Link -kaapeli toimisi paremmin, silloin syynä on kaapelivalmistajien välinen laatuero ja luultavasti myös hintaero, eli Dual-kaapeli on kalliimpi ja teknisesti parempi kuin Single-kaapeli. Todennäköisesti näin onkin, koska Dual Link DVI-D -kaapelien ostajat ovat useimmiten 4 megapikselin näyttöjen käyttäjiä, ja se resoluutio ei toimi huonolaatuisen kaapelin kanssa. Single Link -kaapeleita taas käytetään eniten joulukinkun kylkiäisenä saatujen "kotiteatterisarjojen" kanssa, ja tällöin kaapelissa liikutetaan enintään 1366 pikselin levyistä kuvaa, luultavasti enintään 720p, joka siirtyy paukkulangassa tai sähköjohdossakin. Hah, kun piirtää hiilikynällä lattiaan viivan, jo siinäkin moporesoluutiot pomppivat iloisesti sadan metrin matkan.

    Eli tavallaan on laadun varmistamiseksi ostettava "turha" Dual Link -kaapeli, koska Single-kaapelien valmistajista 90% on huijarifirmoja, Single-kaapelien laatu ala-arvoinen ja vain mataliin resoluutioihin soveltuva. ? En tiedä tarkemmin, koska minun on pakko käyttää vain Dualeja, en tee Single-piuhoilla mitään.



    1080p 60 Hz kulkee yhtä linkkiä pitkin, siis perinteisellä vanhalla HDMI-kaapelillakin. HDMI 1.3 -kaapelia tarvitaan vasta kun siirretään yli 24 bitin värimääriä (yli 8 bittiä per komponentti) tai kun pikselimäärä ylittää 2 megapikseliä. Tällöin lähettäjän ja vastaanottajan pitää kummankin olla HDMI 1.3 -yhteensopivia. Jos jompi kumpi osapuoli ei ole 1.3-yhteensopiva ( PC ei ole ! ), siirrossa käytetään tavallista yhden linkin menetelmää.
     
  12. rima

    rima Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli myös oma valistunut "maallikon" arvaukseni. Netistä löytyy tosiaan reilusti hyvin selkokielistä materiaalia HDMI-asiasta, ja sen pohjalta tuntui mahdottomalta että dual linkistä saataisiin mitään oikeaa hyötyä.

    Tämä on ilmeisesti siis sopiva dual link DVI-D - HDMI -kaapeli? 62 euroa on vaan turhan suolainen hinta siitä, että "kokeilee ratkaisisiko kaapeli ongelma joka voi olla myös kuvan lähteessä"... Onko porukalla täällä tietoa tietystä kaapelista/valmistajasta, jonka single link -versio olisi varmasti hyvälaatuinen (kykenee speksiensä mukaiseen toimintaan?) Tiedän sitten muutaman kuukauden päästä, kun saan käsiini tuoreemman läppärin, että jos samat ongelmat edelleen jatkuvat niin lähdenkö kokeilemaan toisella kaapelilla.

    Kiitokset palstalaisille avusta!

    P.S Olisi ehkä pitänyt tutkia pikkuisen etukäteen noita 1080p -videon toistamisen rautavaatimuksia. Ei näköjään tarvi tolla IBM T42:lla noita hyvälaatusia h264-koodattuja pätkiä pyöritellä :) Näyttää samalta kuin Irfanviewin slideshow... Mutta muuten on mennyt FullHD -projekti ihan nappiin :hitme:
     
  13. Jiizu

    Jiizu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku ottaa Miraista kuvan pimeässä ja koko ruudussa mustaa?
     
  14. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile asentaa CoreAVC -kodekki paketti. Itelläkin koneteho loppuu jos käyttää mitä tahansa muuta. Koko versio on vissiin maksullinen mutta löytyy kyllä esim. torrenttina. Tohon pätkimis ongelmaan jos palataan niin ei ainakaan mulla auttanut vaikka lainasin kaverilta high-tec kaapelin, vaan käyttäytyi täysin samalla lailla.
     
  15. LaRoma

    LaRoma Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on Toppyn Masterpiece kaapeliboksi ja huomasin saman jutun. Eli välillä kuva heilahtaa vähän vertikaalisesti. Vaihdoin boksin tulokanavan ja ongelma katosi. Kuvassa en huomannut mitään muutosta. :thumbsup:
     
  16. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Näköjään minullakin oireet loppuivat, kun vaihdoin Toppyn scart-liitännän 1->2. Aiemmin myos kuvasuhde vaihteli jatkuvasti itsekseen. Nyt kuvasuhde pysyy, eikä kuv siirtyile vaakasuunnassa.:thumbsup:

    Saas nähdä toimiiko Logitech Harmonu 885:n ohjaus vakaammin, kuin tähän asti, takkuilua on esiintynyt.
     
  17. hifi

    hifi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika monet laitteet tuntuvat lähettävän signaalin, jonka perusteella Mirai kuvittelee että käyttäjä haluaa vaihtaa analogipuolelle. Itsellä tämä tullut vastaan läppärin kanssa (joku HP, jossa IR-silmä takana), sekä hieman valitettavammin Xbox360:sen mediakaukosäätimen kanssa (ei sitten voi käyttää sitä, vaan pitää käyttää padia ohjaukseen).

    Kuulostaa siis aivan että jokin IR signaali olisi tulkittu niin, että vaihto analogipuolelle tapahtuu.
     
  18. Sebastian

    Sebastian Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mirai on kiinni nVidian 7900GT näytönohjaimessa DVI-HDMI piuhalla.

    Päivitin ajurit uusimpiin ja nyt töllö ei huoli enää muuta kuin 1080p@60Hz kuvaa kun aikaisemmin näytti kelpaavan myös 1080p@50Hz ja 1080p@24Hz.

    Yritin säätää tuota ajureista sekä Powerstripillä. Jos laitan ajureista virkistystaajuudeksi 50Hz, menee töllö 1080i moodiin ja jos vaihdan ajurin asetuksista sen takaisin 1080p niin virkistystaajuus menee 60Hz.

    Powerstripillä 1080p@50Hz kuvasta puolet oli täysin "venähtänyt" ja nyt näkyy vain mustaa.

    Mikäköhän tuossa on?
     
  19. TipiBoy

    TipiBoy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2005
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten: 6mm kierteet ovat, pituus jotain alle 20mm.
     
  20. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Eipä auttanutkaan mitään, kun illalla katsottiin. Ehti jo kuvitella, että ongelma oli ohi. Mikähän nyt avuksi?:confused: