Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. jkeskir

    jkeskir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mainittakoon, ettei tuo vielä takaa toimivuutta. Mulla ei toimi sitten millään ja taisi mulla olla joku kohtalotoverikin... Vista 64bit, olisko se sitten syypäänä?
     
  3. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaukosäädin alkoi toimimaan, kun sain tuon ini-tiedoton paikalleen ja ladattua..

    Ei tämä silti järin ongelmattomalta näytä. Ainakin toistaiseksi kuva pätkii aina välillä. Toimii 90% ajasta normaalisti, mutta aina välillä kuva nykii selvästi 10-20 sekuntia. En ole tosin säätänyt vielä oikeastaan yhtään. Olen asettanut powerdvd:n kodekin oletukseksi kaikkiin mahdollisiin ja poistanut katalysteista pulldown detectionin, koska se päällä de-interlacing ei tuntunut oikein toimivan (kaikki liikkuvat kohteet oli kauheaa sahalaitaa).

    E: Kun otin DxDVA:n pois päältä, näyttää kuva jotenkin pehmeämmältä, mutta enää ei nyi ainakaan pikaisen testauksen perusteella. Ilmeisesti dxdva:n käyttö on kuitenkin suotavaa? Mitenhän tuon saisi toimimaan nykimättä. Kortti on HD2400pro ja catalyst mallia marraskuu.
     
  4. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli onko ajurisi Twinhanin BDA-osiosta DVB-C kohdasta D-CP300(2033) V1.0.5.9 (2007 06 15)? http://www.twinhan.com/download_driver&software.asp
     
  5. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkas hurjana sulla huutaa CPU & GPU? Katso tehtävienhallinnasta ja Catalyst Control Centeristä (jos sulla on se asennettuna). Niistä saattaa saada vähän osviittaa, mistä tökkiminen voisi johtua ja tekeekö näytönohjain mitään asian eteen.

    Juu, toi se on.
     
  6. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näköjään jotain häikkää tuossa on, koska kun dxdva on päällä, pysyy GPU:n aktiivisuus silti nollassa, eli se ei tee mitään. Myös prosessorikuorma on aika lailla se sama 5-15%. Näissä HD2400 korteissahan oli ainakin aikoinaan jotain rekisterijippoja, jotta ainakin HD-purun sai toimimaan normaalisti. Itse elin siinä luulossa, että kaikki oli jo tässä vaiheessa kunnossa/korjattu.

    Toinenkin ongelma on, nimittäin kun HDMI-liitäntään kytketty videotykki on yksinään single näyttönä, ei kuva näy ollenkaan dvbviewerissä. Kun työpöydän laajentaa myös VGA:n kytkettyyn monitoriin, alkaa kuva näkymään tykillä.
    Taidan heivata koko atin hetkeksi mäkeen ja kokeilla emon integroidulla, siitäkin kun näkyy löytyvän sekä HDMI että VGA.
     
  7. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla auttoi tuohon ongelmaan Vistassa, kun valitsin Overlay mixerin sijaan Vista enhanced video rendererin. Silloin alkoi myös GPU potkimaan kelkkaa. En kyllä kuolemaksenikaan muista, oliko tämä vain HD-materiaalin kanssa vaiko myös SD-matskun... Ja eikös tuokin ole vähän kummallista, että tuo renderer vaikuttaa asiaan..? Vai onko?
    No, pääasia että tuo puoli mulla on nyt melko hyvässä jamassa. Edes jotain siis...
     
  8. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun asensin ajurit vielä pariin otteeseen, alkoi dxdva toimimaan, mutta pätkii edelleen. Vista enhanced render toimii paremmin, mutta kuva on myös pehmeämpi (GPU ~20%, overlay ~30%)

    Johtuuko WMR9:n toimimattomuus DVBviewerissä HD2x00 korteilla ohjelmasta vai ajureista (ei näy kuin pieni rupuinen kuva, joka peittää noin neljäsosan kuva-alasta)? Virittimen omalla ohjelmistolla käytössä on nimenomaan VMR9 ja se toimii näistä kyllä parhaiten (GPU 50-60%)



    E: Njääh, ei tuo omakaan ohjelma näköjään toimi ongelmitta. Juuri pätkäisi sen verran pahasti, että ääni meni täysin epäsynkkaan. Ei tuollaisia oikeasti saa tapahtua, jos haluaa kunnollisen HTPC:n. Vituttaisi kuin pientä elukkaa alkaa säätämään jotain kesken ohjelman.
     
  9. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun HD3850:lla tekee ihan saman. En ole alkanut asiaa sen kummemmin selvittelemään. Olisko VMR9:n aikaansaama kuva teoriassa/käytännössä parempi kuin overlay tai Vista EVR?
     
  10. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa tuo overlay olla se "suositus" aika monessa paikassa, joten ilmeisesti se on ainakin parempi kuin VMR9 (tai ainakin ongelmattomampi?). Overlayhin muistaakseni liittyi joku ongelma, nimittäin jos sitä käyttää videoiden katselussa, ei kuvaan saa muistini mukaan ympättyä tekstejä erillisestä tiedostosta. Pelkässä tv-käytössä tuolla ei tietysti taida olla mitään väliä.

    EVR on minulle uusi tuttavuus, joten siitä en osaa sanoa. Sen vaan omilla silmilläni huomasin, että EVR:llä esim. maikkarin urheiluruudussa alhaalla sinisellä taustalla pyörivä valkoinen teksti oli niin kontrastitonta ja pehmeää, että sitä oli ihan vaikea lukea.
     
  11. salmmi

    salmmi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli ongelma on tämä.
    Win Xp
    Dvbviewer uusin versio
    Kortti:Technisat cablestar 2 kaapeli.
    Ainoastaan TV1:sen epg näkyy.
    Mistähän johtuu?
    Perus Dvbviewer TE näyttää kaikkien EPG:t normaalisti.
     
  12. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistetääs nyt vähän päivitystä ongelman kartoitukseen..

    Tarkemman tutkimuksen jälkeen paljastui, että kuva saa näitä pätkimiskohtauksia sekä rauta että softakiihdytettynä. Tallensin pätkän kymmenen uutisia, jossa pätkimisen näkyy hyvin siinä skrollaavassa palkissa, ja lopputulos oli se, että pätkiminen ei tallennu itse tallenukseen, koska pätkää katseltaessa pätkimistä tapahtuu aina eri kohdissa. Tästä voidaan päätellä, että vika ei ole ainakaan FireDTV:ssä, eli pätkiminen tapahtuu virittimen ja näyttölaitteen välillä.

    Tämän jälkeen tein samankaltaisen testin käyttäen pelkästään emolevyn näytönohjainta (PCI-e väylässä HD2400pro ja integroitu Ati x1250) ja pätkimistä ilmeni samalla tavalla myös emolevyn integroidulla ohjaimella. En tosin unistalloinut catalyst control centeriä välillä, koska sama catalyst näkyy toimivan molemmilla korteilla. Vista toki asensi integroidulle oman ajurinsa. Pitänee vielä kokeilla uninstalloida tuo catalyst kokonaan.

    Päivitin myös Powerdvd:n kaikkein uusimpaan versioon, ei vaikutusta (ja pätkimistä näkyy myös toisella dekooderilla). Kokeilin myös vaihtaa äänilähdettä, SPDIF:stä HDMI:n, mutta tällä ei ollut vaikutusta (olen joskus lukenut, että joillain ulkoisilla hdmi-korteilla ja emon spdiffillä voi olla yhteensopivuusongelmia)

    Nyt tällä hetkellä testaan noita eri rendereitä, eli laitoin oletukseksi EVR:n Overlayn sijaan (VMR9 ei näy koko ruudulla). Tällä hetkellä näyttää siltä, että EVR ei pätki läheskään niin paljon kuin overlay. Harmittavasti kuva vaan on rautakiihdytettynä mielestäni kehnompi, kuin overlayllä.

    Pitänee siis vaan tyytyä tuohon EVR:n, jos mitään muuta ratkaisua en keksi.


    E: Jahas. Ja heti löytyi uutta valittamisen aihetta. Ylen kanavat töksähtelee satunnaisesti (noin kerran minuutissa) siten, että äänikin pysähtyy noin sekunnin ajaksi. Tämä tallentuu myös nauhoituksen, eli nyt on jotain häikkää joko virittimessä, kaapelissa, tai lähinnä niiden yhteistoiminnassa. Sama vika dvbviewerillä ja virittimen omalla softalla. No, se ei kuulu tähän triidiin.

    Kohta alkaa otsasuonet pullistumaan. Toivottavasti kyseessä on oikea häiriö kaapelissa, eikä minun vehkeissä.
     
  13. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä virkistystaajuus sulla on näytössä? Onko nyt kyse siitä 60Hz vs. 50Hz. pätkimisestä?
     
  14. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole siitä kyse, virkistystaajuudet on kohdallaan. Pätkimistä tapahtuu vain noin kymmenen sekunnin ajan minuutista. Enää tosin tuo ei ole EVR:llä ongelma, mutta ylen kanavien täydelliset tökkäykset ovat.
     
  15. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen ainakin aamulla uutisissa mainitsitvat, että koko maassa esiintyy katkoksia ylen kanavilla, kun tekevät jotain päivitystöitä. Ettei vaan siitä olis johtunut. En tosin muista, että mistä mihin asti ne katkokset piti kestää.
     
  16. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postaukseen #592 liittyen:
    En tiedä onko kyse samanlaisesta pätkimisestä mitä meikeläiselläkin esiintyy erityisesti Yle 2 kanavalla mutta säädin tuossa DVBviewerin streamaukset wlanin yli ja katsoin sitten lähetystä läppäriltä VLC Playerillä niin siinäpä ei esiinny pätkimistä lainkaan. Eli vika ei ole siinäkään tapauksessa virittimessä vaan jossain virittimen ja näytönohjaimen välillä. Ensi vuoden puolella vaihtuu Asuksen emo pois, koska epäilen häiriön aiheuttajaksi sitä. Uusi emo on jo ollut odottamassa pari viikkoa mutta ei ole saanut aikaseksi kun on taas tiedossa sen verran iso urakka, Vistan aktivoinnit uudelleen puhelintuen kautta jne...

    On muuten todellä kätevä tuo streamaus - voi katsoa saman htpc:n virittimen kautta langattomasti läppäriltä telkkua jos ei aina jaksa avata tykkiä esim uutisten katselun tms takia- kanavanvaihdon hoidan http serverin kautta.
     
  17. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tarkemmin ajateltunahan mulla ratkesi tuo alapalkin vieritysongelma juurikin samalla tavalla: siirtymällä Vistan EVR:ään. Sillä mennään nyt toistaiseksi.
    Vielä kun sais kaken ja lepotilan toimimaan, niin olisin suht tyytyväinen.
     
  18. BigShowMan

    BigShowMan Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs tämmöinen ongelma: Aikaisemmassa DVBV:n versiossa 3.9.0.0 olin virittänyt Task Schedulerin herättelemään koneen lepotilasta ja aloittamaan aamuisin tulevan Pulmusten nauhoituksen. Tällä versiolla homma skulasi niinkuin pitikin.

    Kuitenkin päivittäessäni versioon 3.9.1.0 alkoi kummat ongelmat. Aluksi luulin että Task Schedlurer olisi jotenkin särki, kun kaikki Pulmusten nauhoitukset näyttivät n. 22 kt kooltaan ja videota käynnistäessä tulee ilmoitus "ei löydetä sopivia renderöinti..." jotain... Tästä ajattelin sitten, että kokeilen itse vierestä katsomalla miten task schedlurer toimii. Toinen kanava toinen ohjelma, kaikki toimi niinkuin pitikin, kone heräsi tarpeeksi aikaisin ja alkoi nauhoittaa ajastettua ohjelmaa. Ajattelin että kyse oli yksittäisestä tapauksesta. Kuitenkin pulmusten nauhoittamattomuus jatkui. Koitin nauhoittaa nykyisin iltapäivällä tulevaa pulmusten jaksoa, sama vika, vaikka ei tarvinut edes herättää konetta päiväuniltaan, nauhoitus näyttää alkavan, mutta tiedostokoko jää liian pieneksi, ja kone sanoo toistettaessa tuon renderöintivirheen.

    Viime yönä ajastin piruuttani ohjelmat ennen ja jälkeen aamupulmusten, eli perhe on pahin (huomaa p-kirjaimella alkaminen) ja rahasammon. Heräämisen jälkeen tässä katsellut niin pulmuset ja perhe on pahin ovat epäonnistuneet nauhoittumaan ja rahasampo on lähtenyt nauhoittumaan normaalisti ja toistettaessa toimii.

    Eli voiko olla mahdollista, että ohjelmaoppaasta ajastetut p:llä alkavat nelosen ohjelmat epäonnistuvat?? vai mikä voisi olla ongelma. Tänään iltapäivästä ajastettu pulmuset manuaalisesti (ajastettu ohjelma 18 nimisenä), saa nähdä toimiiko nauhoitus.

    EDIT: Kokeilumielessä neloselta nauhoitettu "Pähkinä'"-niminen ohjelma ei onnistunut, sen sijaan kolmoselta ajastettu "Pikku julmurit" onnistui kuten myös tuo ajastettu nauhoitus 18 neloselta. Eli vieläkin odotellaan neuvoja mikä tuon vian voisi aiheuttaa, vai onko DVBV:n ominaisuus tässä uudessa versiossa?
     
  19. Uskis

    Uskis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli huudettua vuoden vanha Technotrend T1500 pci-kortti.
    Ajurina BDA 4.4.10.18
    Yritän tehdä SF100:n "DVBViewer Pro, asennus ja asetukset" -ohjeiden mukaan, mutta toppaa siihen kun kanavia ei löydy, ei siis yhtäkään.

    Antennina on vanha UHF antenni, jonka luulisi toimivan. Lapuan maston näkyvyysalueella olen. Osaisko joku auttaa?
    Kiitos.
     
  20. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Siis jos sulla on sisäantenni, niin kannattanee suunnata se ensin jollain apuvälineellä(mittari, toinen tv, yms...). Jos olet varma, että antennin suuntaus tuottaa kuvaa, niin sitten on vaikee yhtäkkiä sanoa mistä kiikastaa.