Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    ENNNNNNNNNN!!! Tämä oli viihde-elektroniikkaan ja elokuviin keskittynyt keskustelupalsta, jossa silloin vanhaan hyvään aikaan, kun kaari oli vielä kolme metriä pitkä, saattoi saada vihiä uusista mielenkiintoisista elokuvista. Täällä myös keskusteltiin elokuvista joita niillä upeilla laitteistoilla toljotettiin. Elokuvista ei kovinkaan moni enää kirjoita, Marinin hallituksesta kyllä. Ja oikeasti, ei ihan hirveästi kiinnosta mitä tässä yhteisössä ollaan politiikasta mieltä. Elokuvat toki kiinnostaa yhä ja yhä edelleen muutamien elokuvia kommentoivien kirjoittajien ansiosta täällä viitsii pyöriä. Ja jos joku kirjoittaa elokuvista, niin toki ne jutut kiinnostaa mua! Väärät mielipiteet annan anteeksi, sillä kyse on taiteesta. Politiikassa väärät mielipiteet on vaan vahingollisia.

    Ja jotta tätä postausta ei tarvitse poistaa, hei vaan moderaattori, niin kerrottakoon, että asia jota en ymmärrä, on DVDPlazan muuttuminen yleishöpöttelypalstaksi ja viihde-elektroniikka sekä elokuvakeskustelun osuuden romahtaminen. Keskustelu on toki siirtynyt muualle, kuten myös oma kontribuutioni aiheen tiimoilta. Luulisi, että niistä elokuvista joku on vieläkin kiinnostunut, aivan kuten minä. Ja aivan kuten minä, kaipaa vanhaa keskustelukulttuuria, mikä täällä oli.
     
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    On meillä vielä toivoa, kun Tenetistäkin on kirjoitettu yli 130 postia ja luettu yli 10 000 kertaa.
    Elokuvista, sarjoista, levyistä ja laitteistoista minäkin haluaisin lukea. Saisi korona, Marin, maahanmuutto ja muut vastaavat aiheet suksia v....uun.
     
    Pazze tykkää tästä.
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Korona on ollut kansaa yhdistävä tekijä näinä yhtenäiskulttuurin jälkeisinä aikoina, jolloin jokainen katselee ja kuuntelee ihan omia juttujaan omalta laitteeltaan. J-horror-keskustelua yritin viritellä hieman täällä sen kunniaksia, että Ju-On-leffat saatiin Blu-ray:lle, mutta näyttää siltä, että muu porukka ei jaksa kovin paljon jauhaa aiheesta, jonka suuret päivät vietettiin vuosituhannen vaihteessa. TV-sarjoista en ole pystynyt keskustelemaan netissä vuosikausiin, kun porukat seuraa jotain ihme sarjoja "jenkkitahtiin" ja nyttemmin sitten streamauspalveluista vaikka mitä, mutta minä olen vanhanaikainen ja katson lineaaritelevisioa. Katsoin minä sen Mandalorian-sarjan ekan jakson Foxilta kun näyttivät, mutta siihen tyssää mun osalta.

    Kansaa jyrkästi jakavat aiheet kuten maahanmuuttopolitiikka ovat se bensiini, joka pitää keskustelupalstat "tulessa" samalla kun vähemmän tunteita nostavat aiheet pysyvät taka-alalla.
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    J-horror ei erityisesti kiinnosta. Voin katsoa kerran, mutta sitten se on siinä. TV-sarjoja seuraan sitä tahtia, kun niitä levylle ilmestyy ja niistä kommentoin. Kaikki kirjoittaa niistä jutuista, jotka itseään kiinnostaa. Bensiinistä on vain haittaa, kun kumpikaan ei kuitenkaan mieltänsä muuta.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006647728.html

    Hmm. Minä kun luulin kiinalaista (ja mongolialaista) sivilisaatiota paljon vanhemmaksi kuin islam tai kristinusko... eli kuinka alkuperäisiä asukkaita nuo muslimit voi olla? Olisko ne tulleet sinne myöhemmin ja syrjäyttäneet alkuperäisasukkaat/uskonnot? Wikipediasta: Kiina kuuluu maailman vanhimpiin sivilisaatioihin joissa on katkeamaton historia. Sen kirjalliset lähteet ulottuvat yli 3500 vuotta ajassa taaksepäin.
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Voisiko olla mahdollista, että ihmiset vanhenevat, tulevat viisaammiksi ja ymmärtävät elokuvienkin olevan osa yhteiskuntaa?
    Voi olla, että on jopa sellaisia elokuvantekijöitä, joilla on joku agenda. Vanhemmiten yleensä huomaa tuollaisia asioita. Voi olla, että Hollywood-tuotanto ei enää kiinnosta, kun tulee lisää näkemystä elokuvista. Ehkä ei enää jaksa keskustella Yle Teeman lähettämistä klassikoista. Katsoo ne vaan ja on tyytyväinen.

    Mikään elokuva ja sen tuotantoyhtiö, sen jakelukanava tai muu sellainen ei ole joku erillinen olio tässä yhteiskunnassa. Kaikki liittyy kaikkeen. Jos nyt tästä kokonaisuudesta kirjoitetaan jotakin mitä et halua lukea, niin etkö millään voi vaan jättää lukematta?

    Tein täällä haun "Antonioni". Viimeksi hänestä on keskusteltu vuonna 2015 ja sekin oli kysely DVD-julkaisuista. Lyhyttä keskustelua hyvistä elokuvista löytyy vasta vuodelta 2004.
    "Ennen kaikki oli paremmin" on tyypillinen ajattelu, mutta ei täällä elokuvista mielestäni koskaan ole kovin laaja-alaisesti keskusteltu. Keskustelu on tasoa "mikä Cobran versio on paras". Tuntuu, että harvalla on elokuvan historian tuntemus ja arvostus hallussa. Parhaimmillaan tietämys ulottuu korkeintaan 1970-lukuun ja sekin on Hollywoodin isot hitit -tasolla.
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2020
  7. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    No ei tällä nyt kyllä niin sivistyneesti politiikasta puhua, saati sitten politiikasta elokuvissa.

    Voi olla että joillain elokuvantekijöillä on agenda, mutta kyllä tuotantoyhtiöillä kaikilla on vain yksi agenda ja se on sama kuin kaikilla muillakin. Tehdä rahaa.

    Siis tottahan se on että täällä yritettiin ihan väkisellä käyttää politiikkaa lyömäaseena kun keskusteltiin vain elokuvista. Siis politiikka toimi tuolloin pelkkänä vittuilun vipuvartena.

    Ei siinä, kumpikin kelpaa mulle mutta milloin tahansa jättäisin politiika pois jos saisin valita.
     
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tunnetko ollenkaan elokuvan historiaa? Ymmärrätkö ollenkaan itsenäisten elokuvantekijöiden tarvetta ilmaista itseään? Ymmärrätkö että jo sadan vuoden ajan on ollut tekijöitä, joilla on tarve sanoa, kertoa ja heijastaa omaa aikaansa? Näitä tekijöitä on paljon enemmän kuin ne isot Hollywood-tekijät, joista täällä yleeensä keskustellaan.
    Oletko ollenkaan tietoinen esimerkiksi eurooppalaisista toisen maailmansodan jälkeisistä elokuvista (Italian neorealismi, Ranskan uusi aalto jne.)?

    En ole nähnyt erityisen kiivasta (puolue)poliittista keskustelua yksittäisten elokuvien kohdalla. Ehkä sinulla on esittää esimerkkejä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2020
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    No mua kiinnostaa elokuvat. Antonionin leffoja ei kokoelmassa ole kuin kolme, koska en niitä ole löytänyt silloin kun olen etsinyt. Kaikki pitkät elokuvat olen mielestäni nähnyt. Cobraa en ole kokoelmaan hankkinut, vaikka sen olen kaksi tai kolme kertaa nähnyt. Silti, mua kiinnostaa kumpikin, ja parasta on, että äsken katsoin jo valmiiksi paskaksi tietämäni elokuvan Se mieletön Remppa. No se oli ihan paska, mutta mitä väliä? DVDPlaza täytti hienosti paikan, kun kyse oli uusista elokuvista tai pikkuisen elokuvien historiaan perehtyneiden katsomista leffoista. Ei tämä paikka ole koskaan ollut mikään oikeiden elokuvafriikkien paikka, mutta mielenkiintoisia ja antoisia keskusteluja täällä on ollut. Ei ole enää, eikä sillä oikeasti ole merkitystä. Ne keskustelut käydään muualla, ja ainakin mulla on paljon paikkoja, missä niitä seuraan tai osallistun. En tiedä oliko ennen paremmin, mutta Plaza oli ennen parempi paikka. Nyt mulle on ihan sama, mitä tälle käy. Yritän heittää elokuvaketjuihin juttuja, mutta eipä se innosta kovin pitkiin analyyseihin, kun kukaan ei niihin kommentoi. No ehkä niihin viime vuosien kommentteihin ei tarvikaan, kunhan totean nähneeni kyseisen elokuvan.
     
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Asia ei ihan niin yksinkertainen ole kuin voisi luulla. Ja vielä tuo valinta kesäajan ja talviajan välillä. Talviaika on normaaliaika, mutta kyllä itsekin olen kallistunut kesäajan puolelle.
    Mutta siinäkin pitää ottaa huomioon naapurimaat. Ettei yhtäkkiä olla kaksi tuntia eri ajassa kuin ruotsi. Ei tee bisnekselle hyvää.
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Parin tunnin aikaerolla ei ole oikeastaan mitään merkitystä bisneksille, kun koko ajan mennään kohti 24/7 yhteiskuntaa ja joka tapauksessa money never sleeps.
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No tuota on pidetty kuitenkin merkittävänä asiana. Vaikuttaahan se rajalla elävien ihmisten työhön ja arkeen suorasti sekä myös muuhun bisnekseen, jota Ruotsi ja muun Euroopan kanssa tehdään. Vaikka mennään kohti 24/7 yhteiskuntaa, niin kyllä kellonajalla on vielä väliä.
    Jos vaikka mietin omaa päivittäistä työtä ja yhteydenpitoa Ruotsiin ja Eurooppaan, niin jos olisin vähintään kaksi tuntia eri ajassa kuin he, niin hankaloittaisi se elämää.

    Pikaisella googletuksella löyty esim. https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4526432/Kellojen+siirtely+paattyy+vuonna+2021
    Pysyvää talviaikaa voidaan pitää parempana myös arvopaperimarkkinoiden toimivuuden kannalta, sillä mahdollisimman pieni aikaero muun Euroopan kanssa edistäisi liikesuhteiden hoitamista.
    Komissio kehotti jo syksyllä jäsenmaita jatkamaan kansallisten selvitysten tekemistä ja epävirallisia keskusteluja naapurimaiden kanssa. Keskusteluilla naapurimaiden kesken vältetään Euroopan aikavyöhykkeiden sirpaloituminen.
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Eikös tämä ole ollut selvää jo pitkään? Ei nykyisin onnistuta päättämään oikein mistään. Minun kannalta onneksi, kun olen kesäajan puolella, niin pienempänä pahana otan kellojen siirtelyn. Olisi tuo talviaika kyllä karseeta.
     
  15. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Ennemmin siirtely kuin jatkuva talviaika. Suurta hölmöyttä ottaa valoisa tunti pois illasta ja laittaa se aamuyölle. Se on ihan sama nouseeko aurinko neljältä tai viideltä, mutta sillä on väliä ulkoharrastusten kannalta laskeeko se seitsemältä tai kahdeksalta.
     
    Molle, KILLPATRICK ja Hippo tykkäävät tästä.
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Jaa, mä tykkään enemmän pimeydestä kuin kellon siirtelystä.
     
  17. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Nykyään eletään niin edistyneessä yhteiskunnassa, että kellot lähes poikkeuksetta siirtävät itse itsensä, eikä erityisiä toimenpiteitä tarvita. Tunti sinne tai tänne, aivan sama. Jos valitat kellojen siirtelystä koituvaa unettomuutta, stressiä tms., niin olet vellihousu.
     
  18. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tuosta olen sitä mieltä että kyseessä on harha. Suomessa kelloja siirretään silloin kun vuorokauden valoisan ajan suuruus muuttuu muutenkin nopeimmin. Vauhti on sen verran hurja, että yksi tunti siinä hukkuu kohinaan. Suurimmat ongelmat tulee siitä että päivä lyhenee tai pitenee nopeasti kellojen siirtelystä riippumatta.

    Vai tuleeko unettomuuta ja stressiä jos matkustat vaikka Ruotsiin, vaikka tulee tunnin siirto kelloon. Entä jos joudut nousemaan yhtenä aamuna tunnin aikaisemmin tai myöhemmin, välitön stressi ja unettomuus? En usko. Tuntemus ja kokemus on toki aina oikea, mutta syy on muualla kuin kellon siirtelyssä.
     
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Miksi ulkoharrastuksissa pitää olla valoistaa ja jos pitää olla, eikö ulkoharrastuspaikoilla ole valaistusta?
     
  20. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Jaa olin just koko viikon verkottamassa siikaa ja ei sitä hommaa kyllä pimeällä nää tehdä. Ei edes verkkoja nää maissa selvittää kun mistään ei saa riittävää keinovaloa jos ei lompakkoa avaa reilummin. Kyllä ne hommat loppui heti kun aurinko laski alas kun mitään ei nähnyt.