Mulla on varaus tolle toki olemassa. Onhan tuota lehdissä mietitty että mitä kun ulkona on +35 astetta ja sisällä +17 astetta. Höyrysulkua ei ole suunniteltu noin päin toimivaksi.... voi olla pommi tiedossa? Itse ajattelin lämmitellä paljon puilla, ILP jäisi kait vain kalliiksi puhaltimeksi joka pyörittää ilmaa...
Jos tuollaisissa olosuhteissa tuuppaa sisälle sen +17 astetta, on vika kyllä käyttäjässä. Periaatteessa hieman alle +25 astetta tuntuu jo ihan mukavalta ja alle 20 astetta pidemmän päällä oikeasti kylmältä. Ainakaan minä en näe mitään järkeä viilentää asuntoa kesällä kylmemmäksi kuin normaali huonelämpö on talvella.
Juuri näin. Ei noilla +30 helteillä tarvitse todellakaan ohjata kuin tuollainen +20-22 astetta puhallukseen, niin alkaa torppa jäähtyä. Jos haluaa mennä siihen ilmavirran alle nukkumaan, niin saahan sen toki sinne +17 tasollekin säädettyä, mutta ei siinä mitään järkeä ole. Tuollaisilla lämpöeroilla ei saa kuin ne talven kwh-säästöt hukattua taivaantuuliin. Mutta jos kysyjälle on tuo +17 astetta sitä haluttua asumismukavuutta, niin sitten nuo kulut ovat tietenkin toisarvoisia.
Omasta mielestä tavanomainen rautakauppa- ILP ei ole mikään uudisrakennuksen ratkaisu. Löytyy tuskin sellaista arkkitehtia joka sen "mankelin" osaa piilottaa niin että näyttää edes jotenkin siedettävältä. Saati siten sen paikallisen puhalluksen alla oleskelu olisi jotenkin mielekästä, vaikka paljon säästääkin. Kasetti ILP on ratkaisuna ehkä vähän parempi mutta siinäkin saa painia ettei näytä toimistolta. Kanava ILP on sitten jo eriasia ja sellaista suunnittelisin jos ILP on mielessä. Kierron voisi järjestää niin että saisi tehtyä huoneisokohtaiset tulot joita voisi tarvittaessa kuristaa Sitten enerventillä on se mixbox jossa kanava ILP integroidaan LTO koneen yhteyteen. Sekin voisi olla poikaa. Mieti vielä.
Nimenomaam ilppi poistaa kosteutta ilmasta ja kunnolla! Silkkaa tietämättömyyttä väittää, että se aiheuttaa hometta. Siihen ilpin kesäkäyttö juuri perustuukin, että sisäilma tulee miellyttäväksi, koska liiallinen kosteus poistuu ilmasta, jo se tekee olon huomattavasti miellyttävämmäksi, lisäksi tietysti sisäilman viilentyminen.
Kanava ILPit tietysti fiksuja mutta viilennyksen tullessa iv-kanavien kautta täytyy huolehtia erittäin tarkasti kanavien eristäminen. Ihan noita "rauta-kauppa" ILPpejäkin saa fiksun näköisinä ja huomaamattomina. Just laskeskelin tuossa kokonais seinävahvuutta ja sen lopullinen tulos on näköjään 406mm josta 300mm eristettä. Seinä/eristepaksuuden kasvattaminen 50mm nosti rakenteen hintaa huimat 1500 johon on huomioitu jo harkkopaksuudenkin muutos 200->240mm
Ei siitä saa mitenkään huomaamatonta varsinkin, jos se tulee lämmityskäyttöön ja yrität ottaa siitä kaiken irti. Itsellä ollut ilp 1,5vuotta, jos sillä haluaa lämmittää asunnon siitä pitää ilma kiertää ja mitä nopeammin siitä ilma kiertää sen paremmin se lämmittää ja sen mukana tulee kohtuullisen paljon ääntä, jonka kanssa joutuu elämään. Tietty jos lämmitettävä ala on kohtuu pieni tai lämmitettäviä kuutiota vähän niin sitä puhallusta voi laittaa pienemmällekin. Nyt se puhaltaa itsellä 3:sella talven se puhalsi 4:sella. 5=max puhallus pyynti talven oli +28. Kuutiota täytyy lämmittää 650 m3.
Taitaa olla kiinni siitä miten tarkka se aikuinen on ja mille se laittaa arvoa. Omalla kohdalla se lootan rumuus olis pikkujuttu siihen nähden, että on kuuma/kylmä.
Sinullahan on pa. sitten yli 200 neliötä. Eikö tuohon jo kannattaisi laittaa 2 ilppiä? Tulisi vähemmän meluakin, kun voi pyörittää pienemmillä varveilla.
Täässäkin ratkaisussa tekisin niin että vesiputket lattiaan ja lämmitys vaikka sähkökattilalla. Kun jos joskus myöhemmin haluaa muuttaa lämmönlähdettä, niin se on helppoa.
Juu ehdottomasti, vesiputket lattiaan. Tulevaisuudessa voit ne ottaa käyttöön, tai jos joskus myyt taloa niin helpottaa myyntiä. Miten onnistuu vesiputket + sähkövastukset lattiaan. Tiiä sitten onko tuossa järkeä. Miten olisi, jos laittaisit vesipattereille varauksen.
Vastukset + putket, aivan turhaa kun sen homman voi hoitaa siten, että se vesi lämmitetään sähköllä. Vesipatterit ei mielestäni ole nykyaikaa.
Nykynormien mukaan rakennettu talo sähkölämmitteisenä ja hyvän hyötysuhteen LTO:lla on sen verran kustannustehokas ratkaisu että siihen verrattuna pitäisi lämmitettäviä neliöitä olla vähintään 200m2 että maalämpö alkaisi olla kannattava, vielä kun omalla tontilla pintaputkisto ei tule kyseeseen vaan porareikä ainoa vaihtoehto maalämön yhteydessä. Itsellä tuo seinärakenne vielä paksunee ja eristevahvuutta tulee 250mm villa+ 50mm SPU AL. Alapohjaan varmaankin Finnfoam kun ei ole oikeastaan mitään hintaeroa noihin grafiittieristeisiin. Yläpohjaan sitten 50mm SPU AL + 500mm villa. Rakenteen pitäisi olla jo melko lähellä passiivitaloa ja lämmitysenergian kulutus kohtuullinen kun lämmityksen ohjaus älytermarein ja lämmityaskaudela sitten tehostuksena ILP ja takka. EDIT: emännän isä vielä sähköasentaja joten sekin ohjaa valintaa suoraan sähköön kaapelein mutta muutenkin oli se suunnitelmissa.
Itseäni hieman kaduttaa, näin jälkikäteen, että pistin vesikiertoisen lattialämmön. Toki, onhan se parempi ja skaalautuvampi kuin perus-sähkö mutta harkitsisin nyt vakavasti aivan tavallisia sähköpattereita, paria takkaa, sekä lankkulattiaa. Nyt on kuitenkin se pari takkaa ja "jouduimme" pistämään parketit kun lankkua ei lattialämmityksen päälle oikein voi laittaa. Takkaa kun polttelee niin vesikiertoinen lattialämmitys on aika hidas reagoimaan siihen. No, saahan sitä käsipelillä muuteltua.
Ei, vaan kun lämmitän takalla kämpän niin (varaava vesikiertoinen) lattialämmitys ei reagoi siihen nopeasti, kuten esim. sähköpatterit seinissä tekevät.
Halpa hankintahinta on toinen. Sitten niitä ei enää olekaan. Toki jos ostaa kotimaiset niin työllistävä vaikutus