Oisko tuo -> http://www.valkokangas.net/tuote/1678/optoma-hd91-led-1-300alm-uusi-malli ainakin itseäni + varmasti montaa muuta kiinnostaisi tämän hetken LED -uutuus. Par vuotta sitten noiden valoteho taisi olla aikas surkiaa nykytilanteesta ei ole tietoa..
On kyllä harmillisen vähän mitään mielenkiintoista tullut hetkeen tykki rintamalla. Tuo latexiin linkkaama optoma nyt on jollain tavalla kiinnostava. Mutta miltein UHD:ta tukevat uudet JVC mallit voisi olla yhdet. Esim 5-sarjalainen. Sitten saakin odotella Benq w8000 ja tulevia 4k (olkoot sitten TI:n eShift tavalla tehty) DLP tykkejä. Optomahan lupaillut Avforumsin mukaan esitellä semmoisen helmikuussa..
Jotenkin minua eivät nuo feikki-4K-projektorit innosta sitten yhtään. Epsonin feikki-4K-laserproju kävi täällä kääntymässä, enkä suoraan sanoen nähnyt siinä muuta erikoista kuin nopean käynnistymisen ja sammumisen. Epsonin eShift-vastine tuotti ripauksen HD:ta detaljikkaampaa kuvaa, mutta jäi kauas aidosta 4K:sta. JVC:lle minulla ei ole enää kontaktia, kun projektoreista maahantuojalla vastannut herra vaihtoi tyystin alaa. latexii, voisin kysellä tuota Optomaa testiin, mutta avaisitko hieman miksi se on sinusta (ja monista muista) kiinnostava?
No tietysti muu kuin UHP-lamppu -valonlähteenä! Pitkään ja hartaasti odotettu telkkarin/tietokonemonitorin täydellisen korvaamisen pummisetä ja rajoittamattoman universaali-videotykityksen teknologia alkaa olla vihdoinkin totta. Ainakin minulla tykin ostossa on aina hinkannut vastaan jonkinlaisen toisen näytön järjestelyn tarve ja satojen erkkien kulutusosan kulumisen vahtiminen taksamittarin ja tuntilaskurin kanssa. Kalibroinnin "ryömiminen" lampun nopeahkosti ikääntyessä ei ole myöskään varsinaisesti puoltanut kanuunan hankintaa videohifistisestä näkökulmasta.
^ Okei, ihan hyviä pointteja. En ole lähestynyt ht-harrastusta tuolta kantilta, koska 1) oma katseluni jakaantuu monille näytöille (joten tunnit eivät kerry vain yhteen masiinaan) ja 2) näyttölaitteillani on ollut tapana vaihtua uusiin malleihin sen verran taajaan, että merkittävää kalibroinnin ryömintää ei ole ehtinyt tapahtua. Olisi vallan mielenkiintoista testata miten LEDiä ja/tai laseria valonlähteenä käyttävien projujen kuvalliset arvot muuttuvat käyttötuntien kertyessä. En jaksa uskoa että ne ovat täysin immuuneja ilmiölle. Veikkaanpa vaan, että yksikään maahantuoja ei suostu antamaan projuaan minulle lainaan vuosikausiksi Tuosta rajoittamattomuudesta tuli mieleeni, että eiväthän LEDit ja laser ole ikuisia nekään. Toki paperilla luvataan reippaasti enemmän käyttötunteja kuin UHP-lampuille. Epsonin laserprojulle taidettiin lupailla 30 000 tuntia, minkä jälkeen... niin, pystyiköhän sitä laseryksikköä vaihtamaan uuteen ollenkaan, enpä nyt muista. Jotain tavallisesta poikkeavaa siinä kuitenkin oli.
Tykin päivitys olisi kenties tapetilla seuraavan kalenterivuoden aikana, joten feikki-4K taitaa siinä aikataulussa olla meikäläiselle se todennäköisin vaihtoehto. Tai siis JVC:n uuden malliston "karvalakkimalli". Sonyn vermeet ovat vielä pirun kalliita, eikä AVS:n viimeaikainen threadi valmistajan kennojen mätänemisestä kontrastiltaan jonnekin halvan perus-LCD:n tasolle innosta sekään pätkän vertaa vaihtamaan taas leiriä. Toisaalta, mikäs tässä on odotellessa...
Oho? Eipä olekaan tullut lueskeltua AVS:n projektoriosastoa pitkään aikaan, tuo voisi olla hyvä syy käydä pläräämässä.
Tässä muutama linkki, missä käsitelty aihetta. http://www.avsforum.com/forum/24-di...ts-all-current-sony-sxrd-1080p-4k-panels.html http://www.avsforum.com/forum/86-ul...-4k-google-page-ranking-short-first-test.html
^ Kiitti linkeistä. Eihän tuo hyvältä vaikuta nyt alkuunkaan. Jos mun VPL-VW300 alkaa tehdä tuollaista, kiipeän takuuvarmasti Suomen Sonyn kurkusta alas ja nostan sellaisen äläkän ettei kellään ole enää koskaan kivaa.
Pitäisiköhän sitä uskaltautua testaamaan tuollaista uudemman mallin DLP-projua ihan livenä jossakin? Aikoinaan niitä ei pystynyt katsomaan ollenkaan sen järkyttävän välkynnän vuoksi. Olisikohan kehitys oikeasti kehittynyt niin merkittävästi, ettei asiaa enää käytännön katselussa huomaa?
Näkeekö tän testin vielä jostain ku toi linkki ei näytä enää toimivan? Tuli hommattua itelle kyseinen tykki ja ois kiva vähän nähdä niitä asetuksia mitä oli testissä käytetty.
Ei näe, jos ei satu hirveällä munkilla löytämään Googlen cachesta tai vastaavasta. Mutta tiedoksi, että mitään kalibrointiasetuksia ei jutussa mainita.
Onkos tuohon joku syy, että testiä ei ole enää nähtävillä? Lähinnä mietin, että pitääkö pteittisen testit alkaa tästä lähtien kopioimaan talteen?
Ei siinä muuta syytä kai ole kuin se, että jonkin foorumisoftan päivityksen yhteydessä jotain meni räkspoks, eikä Mika ole fiksannut vikaa.
Tämä kiinnostaisi ekaksi tykiksi. Se vaan arvelluttaa, että miten tässä toimii kuvan liiketoisto? Muuta huomioon otettavaa? Kiitos.
Millainen tämä Benq olisi 3D käytössä? Harmi, että tuota arvostelua ei pääse lukemaan. Olen varovaisesti suunnitellut, että möisin vanhan JVC DLA-X30 pois ja hankkisin tilalle tämän W2000:n. Mitenkähän tämä pärjää JVC:lle 2D käytössä ja hiljaisuudessa?