_o/ (Aika ihmeellinen argumentti muuten tuo. Muuttuuko rikos sallituksi, jos se kohdistuu vähemmistöön?)
Nyt toi päivitys sellaisen ongelman tullessaan että on pakko kysyä onko muilla moista ongelmaa ja saako sitä korjattua mitenkään. Elikkäs olen käyttänyt PS3:ssa kahta eri muistitikkua. Kingstonin ja Picon tikkua. Nyt päivityksen jälkeen tuo Pico 4GB usb tikku lakkasi toimimasta. PS3 ilmoittaa "tunnistamaton usb laite on kytketty". Saako pleikkaa mitenkään tunnistamaan tätä muistitikkua?
En näyttäisi olevan ainoa asialla, http://v2.fi/uutiset/pelit/11045/Linux-tuen-poisto-PS3sta-rikkoo-EU-direktiivia/ Normaalistihan vasteajat ovat aika pitkiä, mutta edellisen perusteella Kuluttajavirasto aikoisi paneutua asiaan pikinmiten :thumbsup: Itse laitoin selvityspyyntöön hinnaksi 950,- Yllätti ihan itseänikin paljonko on SCE:n tuotteisiin puoleen vuoteen tullut törsättyä. Juuri tämän takiahan konsolia kannattaa myydä alle tuotantokustannusten, ja sitä paremmalla syyllä jatkuvasti maksavat asiakkaat kannattaisi pitää tyytyväisinä :grr: Toivon, että tämä eskaloidaan suoraan SCE:lle ylöspäin, eikä pidetä kauppiastasolla yksittäistapauksina. Jälleenmyyjäthän tässä ovat aivan kohtuuttomassa asemassa, jos yht'äkkiä kaikki viimeisen viiden vuoden aikana myydyt Fatin omistaja pölähtäisivät sisään vaatimaan alkuperäistä kauppahintaa takaisin. Vastaajaksi laitoin Suomen maahantuojan, kun SCE:llä ei taida olla paikallista toimistoa. Omalla kohdallani haasteelliseksi hyvityksen saamisen tekee, että itse laite on UK:sta ja oheissälää on tullut hankittua mm. UK, USA, FI, SE, HK,... UK:n kuluttajalaki näyttäisi olevan samantyyppinen, eli ostohetkellä luvatut ominaisuudet tulee toimia, ellei niin tuoteen voi korjata tai mikäli korjaaminen tulee liian kalliiksi myyjä saa palauttaa rahat. Itselläni on tässä savotassa kaksi tavoitetta: 1) FW >3.21 sisältää OtherOS:n 2) Seuraavan kerran, kun joku firma poistaa myytyjä ja maksettuja ominaisuuksia, miettivät pari kertaa.
On nuita neljän miljardin sakkoja vähemmästäkin EU kirjoitellut... *KRÖHÖM*windowsissa MS:n oma webbiselain*KRÖHÖM*
Tainnut koskettaa vähän isompia piirejä, kuin muutamaa masokistista säätäjää, jotka jaksavat räpeltää alitehoisen raudan ja linuxin kimpussa Commodore 64 saattaisi olla kiva seuraava projekti nyt kun räpeltäminen loppui?
Eiköhän masokismia olisi pikemmin se, että kun laitevalmistaja vie ostamastani tuotteesta pois mainostettuja ominaisuuksia joista olen maksanut täyden hinnan, heiluisin vielä harrastajafoorumeilla omalla ajallani (?) hehkuttamassa että homma on ihan OK, ja odottaisin tyytyväisenä asiakkaana suu auki seuraavaa kusetussuihkua. :love: Kukin toki oman selkärankansa ja mieltymystensä mukaan.
Eihän kyse ole siitä, että moniko tuota OtherOS ominaisuuttaa käyttää, vaan siitä, että tuotteesta poistetaan toiminnallisuuksia. Ei tuo enään vastaa sitä, mitä aikoinaan ostin. Ja ohjelmistopäivityksien päivittämättä jättäminen ei saisi estää laitteen minkään ominaisuuden käyttöä. Mua henkkohtasesti ärsyttää PS3:n oma nettiselain. Se on sitten niin rajoittunut roska.
NF:n vastine Kuluttajaneuvojalle tuskin yllättää: Mahdollisuus toisten käyttöjärjestelmien asentamiseen on poistunut uusimman vapaaehtoisen järjestelmäpäivityksemme yhteydessä. Pahoittelemme toisen käyttöjärjestelmän käyttäjille (esim. Linux), että Sony Computer Entertainment on päättänyt poistaa tämän ominaisuuden edellisessä vapaaehtoisessa käyttöjärjestelmäpäivityksessään. Sony Computer Entertainment Incorporated (SCEI) on tehnyt edellämainitun päätöksen turvallisuussyistä, eli SCEI on joutunut poistamaan ominaisuuden johtuen potentiaalisista turvallisuusriskeistä. PlayStation 3 kehittyy jatkuvasti käyttöjärjestelmäpaivitysten kautta ja Sony Computer Entertainment on pystynyt parantamaan konsolin toiminnallisuutta ja laajentamaan laitteen ominaisuuksia viimeisen kolmen vuoden ajan PlayStation 3:n julkaisusta. Näiden nimenomaisten käyttöjärjestelmäpäivitysten tuomien muutosten takia pakkauksessakin ilmoitetaan, että "Design and specifications are subject to change without notice". Tämän lisäksi käyttöohjeissa mainitaan, että dokumenteissa julkaistut tiedot järjestelmän toiminnoista saattavat erota oman PS3-järjestelmän tiedoista sen mukaan mikä ohjelmistoversio on käytössä. Tässä tapauksessa kyseinen ominaisuus valitettavasti jouduttiin poistamaan järjestelmän turvallisuuden takaamiseksi. Päätös ominaisuuden poistamisesta on ollut vaikea, vaikkakin erittäin pieni määrä PlayStation 3 -konsolin käyttäjistä hyödyntää kyseistä ominaisuutta. Järjestelmän toiminnallisuudesta ja turvallisuudesta hyötyvät tulevaisuudessa kuitenkin kaikki käyttäjät. Toivottavasti tämä viesti selventää kantamme kyseisessä asiassa.
Vai että vapaaehtoinen käyttöjärjestelmäpäivitys. Jättävät kuitenkin mainitsematta sen pikku seikan, että ilman päivitystä ei ole asiaa PS networkin palveluihin.
Lakia ei muuten Sonykään pysty muuttamaan, vaikka ehdoissa tuollainen pykälä olisikin. Mikä tuo turvallisuusaspekti edes on? Räjähtääkö tuo paska, jos käyttää otherOS:ää vai?
Teoriassa voi ajaa "mitä tahansa koodia" ps3:ssa. Jossain vaiheessa tuo saadaan laajennettua myös niin, että se mitä tahansa koodia saadaan ajettua xmb:n puolella. Tuo mahdollistaisi piratismin(kopiopelit, aluekoodittomat blu-rayt jne). Ei se mikään iso yllätys ole, että sony haluaa tuon reiän tukkia. Onpa sekin mahdollista, että pelibinaareja muutellaan ja sitä kautta tehdään huijauksia moninpeleihin tai kaadetaan peliservereitä. Ikävä kyllä alkuperäinen hyökkäys on sellainen ettei sitä voi korjata softalla, ainoa mitä sony voi tehdä on estää buuttaaminen linuxiin jolloin sitä hyökkäyksen suorittavaa koodia ei saada ajettua enää helposti(toki on mahdollista, että xmb:sta löytyy puskuriylivuoto tms. jonka kautta tuon hyökkäyskoodin saa ajettua tulevaisuudessa) Asiassa on useampia puolia, ne jotka ihan aidosti haluavat käyttää linuxia laillisiin tarkoituksiin ja sitten tuo hyökkäysvektori, joka tähtää vain warettamiseen. Toki on myös muita kulmia asiaan kuten periaatteelliset syyt. Esimerkiksi tämä firmwaren dumppaaninen on pitkälti piratismia valmistelevaa työtä: http://www.ps3news.com/PS3-Hacks/ps3-hypervisor-lv2-gameos-dumped-and-publicly-leaked/ Mua henkilökohtaisesti tuo otheros tuen poistaminen ei haittaa, koska vaikka mulla on linux tuossa ps3:ssa sisällä niin ei siihen ole tullut buutattua pariin vuoteen. Ei sillä mitään oikeasti tee. Atom+ion kombon minipc:t on ihan eri maailmasta mediacentteriksi/emulaattorimasiinaksi kuin ps3 Ymmärrän kyllä myös sen, että osaa porukasta tuo juttu korpeaa ihan kunnolla.
Geohotin virittämä firmware taitaa tuoda OtherOs ominaisuuden takaisin. http://www.engadget.com/2010/04/07/geohot-brings-back-other-os-support-with-ps3-3-21oo-custom-firmw/ Odotan mielenkiinnolla Sonyn vastaiskua. Onko muuten muilla ollut ongelmia pelien kanssa firmispäivityksen jälkeen? Pelailin pääsiäisen pyhinä vaihteeksi Fallout 3:sta ja peli jumitti ainakin kolmesti niin, että jouduin boottaamaan pleikkarin. Kyseessä slim malli. Aikaisemmin moista ei ole esiintynyt. Vai onko tuosta jo nyt hajoamassa blu-ray aseman lukupää?
Tässä kans samasta vähän lisätietoa. Saattaa olla, että Slim malliin saa Linuxin kans tuon custom firmiksen myötä. http://www.geek.com/articles/games/geohot-hacks-ps3-3-21-firmware-re-enabling-linux-option-2010048/
No siinäpä ei sitten kauaa mennyt Vois kaivaa popcornit esiin ja odotella miten sony seuraavaksi ylireagoi.
Ellei Sony pistä käyttistä kokonaan uusiksi, niin tämä voi hyvinkin olla mahdollista. Jännityksellä jään odottamaan käykö sama 3.2xOS käyttis kaikkien markkina-alueiden koneisiin ja ellei, niin kuka jaksaa käyttikset päivittää. Paras tietty olisi, jos tulisi patchaus työkalu, jolla OS:n saisi käyttöön.