Mustamakkara? Itse en pidä mämmiä kovin pahana, mutta en kyllä minään herkkunakaan. Mustaa makkaraa en kyllä vapaaehtoisesti syö.
SE aika vuodesta on/oli jälleen käsillä! Pitäisiköhän tänä vuonna uskaltautua maistamaan vai jatkaisikohan sitä ennakkoluulojen viitoittamalla tiellä?
Jee, 700 grammaa tuli lusikoitua kampetta sisuksiin. Nyt taas vuoden pärjää ilman. Kieltämättä viimeinen lautasellinen alkoikin jo tökkimään.
Erehdyin kerran samaan mämmihimoissani ja vakka meni kermoineen jotakuinkin kerralla. Illalla huomasikin sitten syöneensä, kun käymisprosessit jyrähtivät elimistössä käyntiin...
Ylihyväähän tuo mämmi on kerran vuodessa vetäistä naamariin. Tapan laittaa puoli laatikkoa syvälle lautaselle, ja hiukan kermaa tai maitoa.
Eiköhän tacot kohta korvaa mämmin perinteisenä pääsiäisherkkuna ja mämmi sijoitetaan samaan lokeroon pcb:llä ja muulla skeidalla täytettyjen itämeren-fisujen kanssa, eli: "das essen ist verboten".
Hyvää pääsiäisevästä. Ei kuitenkaan viitsi montaa kertaa vuodessa syödä. Tänä pääsiäisenä mämminsyönti jäänyt vähemmälle.
No eipä maistu ei. Pitää aina kerran vuodessa muistuttaa itselleen millaista paskaa tämä onkaan, aina yhtä kamalaa.
Mämmiä syön pari lusikallista joka pääsiäinen... ei hyvää ei pahaa, oikeastaan aika jännää. Pashan kanssa taitaa olla sama juttu.
Tulipa tänä pääsiäisenä maistettua ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen tuota tököttiä. Hirveätä mörssiähän se vieläkin oli.
Pari annosta tuli lusikoitua tuota mustaa makiaa. Salainen reseptini (jonka saapi varastaa) on mämmiä sopivasti + sokeria hieman + maitoa päälle. En varsinaisesti pidä mämmiä minään herkkuna, vaan perustelin tämän itselleni mämmin tervellisyydellä. (Eiks se oo suht tervellistä, ruisjauhoja etc, vai olenko elänyt valheessa?)
Heh, no tuo nyt lienee yleisin tapa syödä mämmiä. Tottakai siihen kuuluu sokeri + maito, tosin vielä parempaa on jos laittaa maidon sijasta kunnon kermaa. No onhan se terveellistä.
Aivan, ehdottomasti kermaa maidon sijasta. Tänä vuonna kokeilin kerran maidon kanssa syödä, eikä maistunut oikein miltään.
Pääsiäismunien hiljalleen pulpahdellessa kauppoihin on aika nostaa tämä Plazan (Traban) pitkäikäisin ketju jälleen pinnalle. Ketjun 5-vuotistaipaleen kunniaksi aion vihdoinkin uskaltautua maistamaan mämmiä. Kyllä! Lähes 24 vuoden pituinen selibaattini tämän herkun suhteen on päättymässä. Tässä vaiheessa kaipailisin tämän herkun eksperteiltä hieman tietoja parhaasta mahdollisesta yhdistelmästä. Kymppi-mämmiä monet ovat tässä ketjussa kehuneet, joten se on vahva ennakkosuosikki. Mutta lisätäkkö tuohon kermaa/sokeria vai ei? Kertokaa, arvon plazalaiset. ps. Milloin noita tuokkosia on yleensä ilmaantunut myyntiin? Lähden nimittäin kuun lopussa Ruotsiin pidemmäksi aikaa, joten minun on suoritettava tieteellinen kokeeni ennen sitä. :king: ps. Muistin väärin. Hauskoja linkkejä -ketju aloitti jo vuoden 2001 puolella. No, on tämäkin kaikesta huolimatta melko wanha.
Sellaisenaan syötynä mämmi on ehkä turhan kovaa kamaa. Kerma tai hätätilanteessa punainen maito sopivat pehmentämään makua oikein mainiosti. Ei sokeria. Tuokkosia oli jo lähisupermarketin hyllyssä.
Sitä saa paremmin varustetuista marketeista ympäri vuoden. Makeus riippuu merkistä. Esim. Portti, jota just ostin ei tarvitse mitään. Raakana naamariin vaan. Saarioinen on klassikko. Maltaisemman ja makuinen eikä niin makea. Siihen tekee mieli laittaa myös vähän maitoa ja sokeria joskus. Pashaisti en ole! Aikamoinen pommi, jos tekee kunnon alkuperäisen voipashan.