Vuoden 2018-mallisen Sonyn Android-television (ei-OLED) kanssa oli aluksi ongelmia verkkoyhteyksien kanssa. Muutin television ip-osoitteen kiinteäksi, jonka jälkeen ongelmia ei ole esiintynyt.
Näyttäisi siltä että LG pumppaa kirkkautta omituisesti. https://lgcommunity.us.com/discussion/6781/lg-c9-delayed-brightness-changes-dolby-vision Osaako muuten C9 kirkastaa kuvaa valoisassa huoneessa ja himmentää illalla kun on pimeää? Ei taida kirkkaus riittää päiväsaikaan HDR materiaalin katsomiseen, vai riittäkö?
Eiköhän se kirkkaus riitä, jos pääse hitusen hämärtämään huonetta. Ja mitä itse kysymykseen tulee, niin en tiiä että röllitkö ihan tarkoituksella, kun heität näitä ”ei taida riittää kirkkaus” juttuja. Haluaisin meinaa tavata sen henkilön, joka tuijottaa elokuvaa vaikkapa olohuoneessa keskellä kirkasta päivää, niin että aurinko oikein loimottaa ruutuun. Mut tietty jos siitä saa kiksit ja elokuvafiilikset, niin antaa palaa vaan. Ja ei taatusti ”riitä” kirkkaus.
Ei tuu likikään täysin välttämätöntä 10 000 nitsin kirkkautta joka on DV maksimi... Vakavasti puhuen, jopa oma vanha 6-sarjan OLED hyötyy HDR:stä vaikka maksimi on jotain 600 nitsiä. Uudemmat sitten puskevat kirkkaampaa kuvaa.
Koko ruudun tasolle C9 antaa vähemmän valoa (145nits) kuin liki 10v vanhat LCD telkut joten kysymys on kyllä validi. Lätkässä ja mäkilaskussa koko ruutu välillä valkoinen. Ikävää jos silloin valkoinen on paljon himmeämpi kuin jos kuvassa on pelaajat viemässä suurimman osan. Mutta yhtäkaikki, kun ei tuollaisesta tehorajoitteisesta OLEDista ole käytännön kokemusta niin Meidän olohuoneessa ei ole pimennysverhoja, vain kaihtimet eikä niitäkään täysin kiinni viitsi pitää kun leffoja katsellaan, siis kesällä paitsi niissä ikkunoissa mistä aurinko paistaa sisään. Ikkunat olohuoneessa länsi ja pohjoinen eli ilta-aurinko tunkee sisään. Kun yleensä huone on jollain lailla valaistu, niin saavutettu kontrasti riippu siitä paljonko valoa paneeli tarjoaa. Nyt olisi C9 halvennuksessa mutta kirkkaus vähän arveluttaa. Niin jos jollain jo on C9, niin osaako se säätää kuvan kirkkautta huonee mukaan?
Noh, eikai tuossa oikein ole vaihtoehtoa, kuin testata miten toimii sinun kotioloissa. Itse en päivisin töllöä katsele, joten ei ole sen suhteen ongelmaa. Ja toki olohuoneesta löytyy kaihtimet ja pimennysverhot tai ne verhojen kangas on semmoista, ei siis mustia verhoja olohuoneessa heh. Urheilua ei tule seurattua, joten en osaa siihenkään sanoa, mutta mitä nyt joskus jonku lätkämatsin ja hiihtoa tms kattellu, ni en kyllä ole huomannut ongelmia. Tämäkin toki enemmän ja vähemmän ei auringon paisteessa. Ja mullahan on siis E7 65”, joka lienee vielä ”hämärämpi” kuin uudet mallit. Ja mitä sitten tulee vaikkapa dolby vision matskuun, niin iltahämärissä kirkkaat kohtaukset on omaani makuun helvetin kirkkaita ja toki kun ei ole lcd:n valovuotoja jne, niin kirkkaus vain tuntuu korostuvan. Mutta kuten aina, niin makuasioita lienee osittain nämä kaikki jorinani.
Esim netflixin asetuksista, kun laittaa tekstitykset läpinäkyväksi mikä ikinä se olikaan, niin ei loimota.
Siitä olisi tosin kiva kuulla, että miten testitykset käyttäytyy vaikka hdr matskulla jonkin soittimen kautta ja vaikkapa myös apple tv:n kautta, jos sieltä vuokraa/ostaa hdr leffoja.
Jatketaan yksinpuhelua, ja mitä tulee Apple tv:n asetuksiin, niin näemmä tekstitystä pystyy muokkaamaan hyvinkin laajasti. Joten voisi kuvitella, että loimotusta ei tule sopivilla asetuksilla tämän vekottimen kanssa.
ym tekstin koko pohdituttanut täälläkin kun 65'' kokoista harkinnut, jo nykyisessä 50'' tv:ssäkin koko alaruudun teksti on häiritsevä. Onko yhtään br-/uhd-soitinta jossa pystyy säätämään tekstin kokoa, kirkkauden ja paikan säätäviä kyllä löytyy.
Tällaiseen artikkeliin törmäsin kuvan palamisesta https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ee7tfl/oled_burnin_explained/
Ei paljoa naurata jos useamman tonnin laittanu olediin . No onhan tuota itsellä lcd-paneeliinkin palanut kuva kiinni, mutta ei ihan noin hirveän näköisesti kuin olediin. No onneksi kaupasta saa aina uusia, jos paneeli menee sököks.
Suurin osa lienee käyttäjän omaa tekoa enkä ihan säikyksi oledin kanssa rupeaisi. Omassa 2015 plasma panassa ei ole burn-iniä koska olen paaponut sita huolella ja käyttänyt pixel flipperiä ja running baria jos jotain on ruvennut ilmenemään. Näitä voi tulla tosi piilevästi esim netflixin kirkkaan keltaisista teksteistä tai F1-kisojen vasemman reunan pystypalkista. Eli burn inin saa kyllä aikaan melkein mihin näyttöön vaan kunhan laittaa kaikki tappiin ja sama staattinen kuva (peli) kuukausikaupalla päälle.
Kuten ylläoleva totesi, niin kyllä haamukuvat saa aikaan, kun oikein yrittää. Mutta mitä nyt tämän nimimerkin electron postauksia seurannut, niin ei taida olla edes kiinnostunut oledista, kunhan kyselee lähes tyhmiä ja vaikuttaa mielestäni rölliltä. Mutta samapa tuo, itse en enää vaivaudu hänelle vastailemaan. Antaa lcd-tyyppien ottaa hänelle kuvia mitä ikinä jos siltä tuntuu.
Piti plasmaankin palaa liikkumaton kuva sillä siunaaman nanosekunnilla, kun kuva pysähtyi, mutku ei palanu. Ensin vuodesta -08, sitten -12 plasmaa ja nyt -18 asti käyttänyt tietokoneen näyttönä OLED:ia eikä vieläkään näy missään ruudussa jäännöskuvasta jälkeäkään. Jaskalle tuurille ei voi mitään, mutta pelkääminenkään ei oo kivaa.... T: Vesku
Oli kyllä pakko hieraista silmiä, kun en ole henkilökohtaisesti koskaan tuollaiseen törmännyt lcd:stä puhuttaessa. Kuinka moinen on päässyt syntymään? Oma lcd ollut 6 vuotta järjettömällä päivittäisellä käyttötuntimäärällä kanavalogojen ikeessä enkä tohdi edes ajatella reaktiota, jos haamukuvaa alkaisi ilmestymään paneeliin.
Silmäni eivät kestä led-monitoreja, joten käytän nykyäänkin vielä ccfl-taustavalaistuja näyttöjä. HP:n erinomainen LP2065 näyttöön on palanut Windowksen alareuna kiinni - tosin HP:n LP2475w kanssa ei ole vielä ilmennyt samaa . Liekö johtuu jotenkin paneelista itsestään, vaiko näytön kuumenemisesta tuo kiinni palaminen, mutta sellanen mutu itsellä ettei ledin kanssa pala kuva (tai tule haamukuvia) niin helposti kuin ccfl:n kanssa.