Tommonen löytyi pikaetsinnällä. Liittyy lähinnä autokalibraatioon. Pointti kontrastin suhteen oli lähinnä se, että sen vekslaaminen silmämääräisesti (tai muutenkaan) ei muuta kuvanlaatua paremmaksi. Itsellä on nuo samat käänteiset asetukset käytössä talviurheilun katsomiseen. Omassa B6:ssa tosin tumma pää tukkeentuu lisää noilla asetuksilla verrattuna normaaliin OLED 40/kontrasti 85, mutta se ei haittaa tässä tapauksessa.
Tekniikan Maailmahan testasi juuri ko. mallin ja hyväksi havaitsi. Heidän sivuillaan on heidän kalibrointinsa tuloksena saadut asetukset joita voit koettaa. Silmä kyllä tottuu äkkiä neutraaleihin asetuksiin vaikka ne näyttäisivät aluksi oudoilta. En näköjään pysty lataamaan tähän TM:n asetus-PDF:ää. Jos joku haluaa pyytäköön yksärillä sähköpostiin. En ole varma onko se lehden sivuilla saatavilla muille kuin tilaajille.
Sony AF8 (joka käyttää LG paneelia) on seuraava maininta, tästä lienee ollut kysymys? Paneelin päivitys Paneelin päivitys säätää automaattisesti TV-kuvaruudun yhtenäisyyden, kun sitä on käytetty pitkään. Paneeli päivitys voidaan suorittaa myös manuaalisesti ja sitä tulisi käyttää ainoastaan, jos jäännöskuva on selvästi havaittavissa tai näet seuraavan viestin: [Paneelin päivitys keskeytyi…] Varoitus: Paneelin päivitys -toiminto voi vaikuttaa paneeliin. Paneelin päivitys kannattaa suorittaa vain kerran vuodessa. Älä suorita sitä useammin, sillä se voi vaikuttaa paneelin käyttöikään. Paneelin päivitys kestää noin tunnin. Näytöllä voi näkyä valkoinen juova paneelin päivityksen aikana. Tämä ei ole TV:n toimintahäiriö. Paneelin päivitys toimii ainoastaan, kun huoneen lämpötila on 10 ºC – 40 ºC.
C8 manuaalissa ei tuollaista varoitusta ole manuaalisesta paneelin kompensoinnista. Tietoja tilapäisiä haamukuvia ehkäisevistä toiminnoista • OLED-televisiossa on kohinanpoistotoiminto, joka auttaa ehkäisemään tilapäisiä haamukuvia. Toimintoa voidaan käyttää automaattisesti tai manuaalisesti. • Automaattinen toiminto aktivoituu, kun televisio sammutetaan. Tämä kuitenkin edellyttää, että televisio on ollut päällä yhteensä (ei välttämättä yhtäjaksoisesti) vähintään neljä (4) tuntia. Kun näyttö on sammutettu, kohinanpoisto on käynnissä automaattisesti usean minuutin ajan. (Huomaa, että automaattinen toiminto ei toimi, jos televisio ei saa virtaa tai jos sen virtajohto on irti pistorasiasta.) • Voit aktivoida kohinanpoiston manuaalisesti valitsemalla asetuksista Kuva → OLED-paneeliasetukset → Kohinanpoisto. Kun toiminto on aktivoitu manuaalisesti, se on käynnissä noin yhden (1) tunnin ajan. Tänä aikana näytöllä saattaa näkyä vaakasuora viiva, mutta kyseessä ei ole toimintahäiriö. • Jos kohinanpoistoa ei aktivoida manuaalisesti tiettyyn aikaan, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa toiminto pyydetään aktivoimaan. Noudata ponnahdusikkunassa annettuja ohjeita. • Kohinanpoiston lisäksi käytettävissä on muita toimintoja, jotka suojaavat näyttöä haamukuvilta. Esimerkiksi automaattinen näytön kirkkautta osittain tai kokonaan vähentävä toiminto aktivoituu, kun näytöllä näkyy staattinen kuva keskeytyksettä. Kun staattinen kuva poistuu, kirkkaus palaa automaattisesti aiemmalle tasolle. Näin kuuluu tapahtua, eikä kyseessä ole toimintahäiriö.
Joo tämä kohinanpoisto on ollut C6 lähtien jos ei jo aikaisemmissakin oledeissa. En tiedä onko sitten isoa merkitystä. Ei ainakaan palamisiin mutta ehkä näihin kevyisiin haamukuviin jos sattuu ilmaantumaan
Ongelmana ei ole haamukuva, vaan telkkaan ei käynnistäessä ilmesty mitään signaalia tuon viivan lisäksi (kuvaa tai ääntä) ja sammuttaa itsensä muutaman sekunnin kuluttua. Mihinkään valikkoon ei ehdi päästä. Infocare ilmoitti odottavansa jotain varaosaa, eivät vastanneet kyselyyn aikataulusta.
Poika kallistumassa LG C8 55-tuumaiseen, mietti hieman Sonyn A8F-mallia myös. Gigantti väittää, että heillä nyt olevat LG:t on kalibroitu (ottavat aina maksun siitä siis). Eli kannattanee katsoa että paketti on avaamaton ja vaatia kalibrointirahat takaisin??? Sanoivat myös, että tämän mallin voi kuljettaa lappeellaan, itsellä 2015 Sony lcd, jossa olin että ehdottomasti pystyssä kuljetettava. Kuis se on??
Siis mitä, Gigantti yrittää pakottaa maksamaan kalibroinnista? Hakisin sitten powerista tai verkkokaupasta.
Joo olikin Powerissa "vain kalibroituja" myynnissä.. Gigantissa pakkomöivät kalibroinnilla, mutta käyn pojan kanssa siellä kohta perumassa kalibroinnin, otetaan ihan vaan tehtaan versio (ja pyydetään joku foorumilainen Treen alueelta (anyone??) kalibroimaan kunnolla). Jos ei käy kalibroinnin peruminen, peruuntuu kauppakin..
Ostin itse Sony AF8 pari kuukautta sitten Gigantista ja aika tehokkaasti tosiaan tarjosivat kalibrointia ja kaiken maailman jatkoturvia. En ottanut mitään niistä. Käsittääkseni OLED-paneelit on kalibroitu jotenkin jo tehtaalla, ja eikös kalibrointi pitäisi tehdä TV:n sijoituspaikassa jos se tehdään jälkikäteen uudestaan.
Periaatteessa sijoituspaikalla ei pitäisi olla merkitystä kalibrointiin. Kuvan valoisuuteen kylläkin mutta sen muuttaminen ei ainakaan periaatteessa juuri vaikuta harmaasävybalanssiin tai väritoistoon. Käytännössä suuret valoisuusmuutokset todennäköisesti kuitenkin vaikuttavat jonkin verran ainakin väritoistoon.
Eilen tuli ostettua 77" C8 ja vanha 65" Sony HX92 pääsee uuteen kotiin. Tarkoitus oli saada 20" lisää ja hyvät mustat, mutta päädyin tähän vain 12" isompaan. Black tarjous G-kaupasta 5v takuulla. Näytillä oli myös Samsung 75" Q900, jonka 8k pikseli-iloittelu oli viety aika pitkälle ja koirankarvat hilsepilkkuineen näkyivät. Q900 oli kokoon nähden liian kallis ja vielä 2" pienempi kuin LG. Pitää hommata sitten tykki ja kangas jos tämä osoittautuu "matka TV:ksi". Odottaessa toimitusta - unboxing: https://todaymobile.info/mobile-video/dbcr_SEFjzs/lg-77-inch-c8-oled-tv-unboxing - ikea periaatteella toimitus paloina ? joutuuko kolvaamaan Onko TM pdf:ssä ns. hyvät perusasetukset mukana ? Pitäisi päästä suositelluilla perusasetuksilla liikkeelle säätöjumpassa ja etenkin liikepehmennyssäädöissä. Hyväksyisikö foorumin liitesysteemi zipattua pdf:ää ? Pitää sitten tehdä oma editoitava Excel, johon voi koota tehtaan vakioarvot ja muiden ideoituja arvoja, niin säätöjen ylläpito ja havainnollisuus säilyy. settings: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings https://www.cnet.com/forums/discussions/lg-oledc8-basic-picture-settings-and-notes/ https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1525423234 tosi säädöt: https://www.lg.com/uk/support/solutions/tv/lg-oled-tv-settings
Haaveilin tuosta itsekin ja jos silloin ostovimmassa olisi ollut tuohon tarjoushintaan, niin luultavasti olisin ostanut Ostin kuitenkin 65", mutta en valita kun muuten on osoittautunut hyväksi yksilöksi. Ei ne Gigantissa suositelleet heidän "kalibrointiaan"? technicolor tarjonnee sen hyvän ja jopa ihan riittävän lähtökohdan ja jos koet että kuva ei ole hyvä, niin kysele josko joku tulee sen Sinulle korvausta vastaan säätämään. Spoiler: perusasetukset technicolor Asiantuntija (Käyttäjä) OLED-VALO : 45 Kontrasti : 85 Kirkkaus : 50 Terävyys : 0 Väri : 50 Sävy : 0 Asiantuntija säätimet : Dynaaminen kontrasti : Pois päältä Superresoluutio : Pois päältä Värikirjo : Automaattinen Värisuodatin : Pois päältä Gamma : 2.2 / 2.4 Valkotasapaino: Värin lämpötila : Lämmin2 Kuvavalinnat: Kohinan vaimennus : Pois päältä MPEG-kohinanvaimennus : Pois päältä Mustan taso : Todellinen elokuvateatteri : Käytössä Käyttäjäystävällisyys : Pois päältä TruMotion : Käyttäjä Tärinänesto : 2 De-Blur : 10 Kuvasuhdeasetukset : 16:9 Pelkkä haku : Käytössä Virransäästö : Pois päältä Lisäasetukset: Silmiä säästävä tila : Pois OLED-paneeliasetukset: Kohinanpoisto: Näytön siirto : Päällä Logon kirkkauden säätö : Pois päältä / Matala 25/45/65 OLED-valon asetuksilla piti kyllä valkotasapainon/gamman hienosäätöä tehdä, ensimmäinen TV itsellä jossa näin. Mustan oikea asetus on syytä myös selvittää jos tuntuu että oletuksena se 50 onkin tukossa, kuten tuntuu joillain olevan. Ihan alkuun TV kannattaa päivittää ja jos ei ole mahdollisuutta verkon yli, niin sitten täältä.
Itse palautan melko varmasti oman 65C8:n. ABL:n toiminta on paljon parempi kun aikoinaan 65E6:ssa...mutta eilen illalla katselin YouTubesta muutamia Jennifer Athena Galatiksen avaruustuotoksia, ja vertical banding suorastaan hyppäsi silmille. Tähän asti oli selvitty tyytyväisenä, varmistin vielä 5% harmaalla asian, ikävän silmiinpistävät. Lisäksi tässäkin näkyy olevan sama vika kuin Samsung QE75Q9FN:ssä, sd-kuvalla overscan leikkaa reunat pois ja pehmentää kuvaa. Sonyssä nämä hommat on hoidettu oikein. Tuon Sampan kuvan näin eilen Gigantissa, ja täytyy sanoa että olipa hieno. Polttelis kovasti tuo 75Q9FN, OLEDia en enää osta. Miinuksena Sampassa tuo overscan-ongelma, dolby visionin puute, luultavasti liian agressiivinen local dimming (ZD9:ssä paljon hellempi), tosin uusin päivitys lienee korjannut hieman asiaa. Kyllä on vaikeaa hyvän ja ennenkaikkea tasapainoisen telkkarin löytäminen. Aina on joku ongelma. ZD9 oli pienine vikoineen eniten mieleeni. ZF9 on kuulemma paljon huonompi, paitsi parempi prossu.
Oisko laittaa linkkiä ja aikaa jossa näkyy hyvin tuo banding? Vois kokeilla omassa, vaikkei vikojen etsiminen ehkä ole järkevää, niin ei niiden kieltäminen ole yhtään sen järkevämpää. Harmillista tämä eri yksilöiden laadullinen vaihtelu. Näkyykö ongelma hyvin myös näissä 1-4% kuvissa (videolla vaihtuu 5min välein)?
Youtube -video ei ehkä oletuksena olisi se kaikista paras lähdemateriaali kriittiseen kuvanlaadun arviointiin...
Juu ei. Ei tullut säädellessä kiinnitettyä huomiota tuohon kirkkauden arvoon koska near black näytti siltä miltä pitääkin. Nyt kuitenkin tuli testailtua tuolla 0-4% videolla (masciorsin testilevyltä, jolloin se oli vielä ladattavissa ilmaiseksi AVS:ltä). 0% valoton asetuksella 51, pohjamusta nousee arvolla 52 1% valoton asetuksella 47, valoa asetuksella 48 Kuitenkin tällä testikuvalla ikkuna No:1 tulee näkyviin asetuksella 50 eli se lienee oikea. Noissa testikuvissa näkyy hyvin hentoista vertical bandingia, mutta kertaakaan en ole havainnut minkäänlaista raidoitusta kuvassa, pimeissäkään kohtauksissa.
Kyllä näkyy, erittäin selvästi, etenkin 1% kuvalla. EDIT: Nyt huomasin, että oma moka. Jostain syystä kirkkaus oli 56:ssa vaikka piti olla 50. OLED valo/kontrasti ovat HDR-tilassa 100. Eli tuo banding ei nyt näy allekirjoittaneenkaan toosassa, jos kirkkaus on asetettu 50:een. Muuten, mikä malli teillä on, verkiksen listauksessa 65 tuumainen on OLED65C8PLA ja 77 tuumainen OLED77C8LLA Onko tuolla mitään merkitystä, esim. saksanmaalla myytävissä tuo 77 tuumainen on nimenomaan tuo LLA ja spekseissä sanotaan että siinä olis tuplaviritin? Omassa 65:ssa ei ole. Tuokin yksi syy palauttaa tämä yksilö, maanantaikappale. Vielä yksi asia, HDR-kuvassa näissä on ilmiö "luminance fluctuation", eli kirkkaus muuttuu, kun kuvasisältö vaihtuu (huomaa kyllä selvästi). LG on kuulemma tietoinen tästä, ja ongelma ei ole paneelissa vaan prossussa/ohjelmistossa, koska muiden valmistajien OLEDeissa ilmiötä ei ole.
PLA on oma ja Puolassa kasattu syyskuussa. Juu tuosta HDR:n luminancen viiveestä olen HDTVtest:n videoilta katsonutkin, ei ole vielä tullut katsottua yhtään HDR-leffaa niin en ole ongelmaa huomannut. Softapäivitystä tosiaan kuulemma lupailtu, toivon mukaan myös liiketoiston suhteen jota on jossain arvosteluissa kritisoitu kilpailijoihin nähden.