Sekalaisten kysymyksien ketju

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana tootsi, 06.03.2007.

  1. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikun pidemmät piikit tilalle sitten. Parketti ei kyllä tykkää.
     
  2. Scar"Face"

    Scar"Face" Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mikä oli se sivu jolla oli linkit hi-fi kauppojen käytettyjen laitteiden sivuille. :confused:
     
  4. Jonska

    Jonska Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2003
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. mailbag

    mailbag Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä senkun HD-600 ja voisin veikata että samanlaiseen toistoon ja laatuun saa varmaan useamman tonnin panostaa jotta saa myös huoneen akustoitua kunnolla kun se kuulokkeilla on täydellinen :)
     
  6. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mistä halpa ja toimiva linjavahvistin? Pitäis saada rca-johtojen väliin. Nad-päätevahvistin tarvitsisi enemmän signaalia mitä nyt saa, mutta en voi nostaa sitä suoraan av-vahvarista koska sitten leikkaisi bfd.
     
  7. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sinulla vaimennuksia käytetty niin runsaasti että signaalitaso ei enää riitä Nadille? Oletko kokeillut käyttää sekä vaimennuksia että korostuksia?

    Linjavahvistimet yleensä joka vahvistavat ja muuttavat signaalin balansoimattomasta balansoiduksi tai vaimentavat ja muuttavat balansoidusta balansoimattomaksi. Pelkkä linjavahvistin ei siis varmaankaan riitä vaan tarvitset vielä esim. XLR/RCA-adapterin. Hyvää ja halpaa ei saa samassa paketissa. Edullisia linjavahvistimia, joista minulla ei ole kokemusta, ovat esim. ART Cleanbox, Samson S-Convert, Ebtech LLS-2 (passiivinen) ja Rolls MB15. Hyviä taas ovat ainakin Henry Engineering The Matchbox HD ja Whirlwind LM2B/LM2U.
     
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei voi vertailla kuulokkeita kaiuttimiin, etenkään avonaisia kuulokkeita.

    Lyhyesti:

    • Avonaiset ja puoliavoimet kuulokkeet: eivät hiosta tai purista, mutta bassotoisto on surkea tai olematon. Pienikin asennon muutos korvatyynyssä muuttaa eli pilaa äänen. Silmälasit eivät haittaa.
    • Suljetut kuulokkeet: Pitkässä kuuntelussa alkaa hiostaa ja puristaa. Bassotoisto on hyvä ja vakaa. Silmälasin sangat haittaavat. Joko bassot karkaavat raosta tai päähän alkaa sattua kun sanka painuu ihon sisään.
    • Korvan sisäiset kuulokkeet: Parhaita. Ei hiosta eikä purista (päätä). Saa käyttää vaikka suojalaseja ja hitsausmaskia tai moottorikypärää, ihan mitä huvittaa. Basso pysyy erittäin vakaana kunhan kuulokkeen asentoa ei erikseen vääntele.


    Minulle kelpaisi Westone 3 -kuulokkeet (400 $). Ja ellei tuo korvaani mahdu, sitten Klipsch Image X10 (350 $). Korvan sisään tungettavat mallit ainoastaan kelpaavat. Kuulokkeiden pitää eristää naapureiden kolinoita, eli suljettu ulkoinen tai korvan sisäinen kuuloke on pakollinen. Ja koska kuuntelen 15 tuntia päivässä, korvan sisäinen on pakollinen, muuten lattialle valuisi tonnin hikilammikko ja pää litistyisi lyttyyn.

    Ainoa huono puoli korvan sisäisissä malleissa on anatomia. On kertakaikkiaan löydettävä "omaan korvaan täysin sopiva" malli tai teetettävä henkilökohtaiset silikoniset korvakäytäväimplantit kuulokkeisiin. Jos ei saa kuuloketta sopimaan omaan korvaan, sitä ei voi käyttää lainkaan, ei sitten sekuntiakaan. Liian iso (tai pieni) pullahtaa ulos korvasta ja liian iso aiheuttaa kovaa kipua korvakäytävään.

    Ne, jotka ovat mainitsemiani kuulokkeita omin korvin kuunnelleet, heittävät ulkoiset pellekuulokkeet lopullisesti roskapönttöön, paluuta paskaan ei enää ole jos kuningasta pääsee kuulemaan. Kannattaa siis pysyä halpakuulokkeissa, koska niiden käyttö loppuu seinään heti kun parempaa pääsee kuulemaan.



    Pääsyy siihen, miksi minä en käytä kuulokkeita (vaan kuulosuojaimia), on bassodesibelit. 130-177 dB jytkeestä pääsee nauttimaan vain kehon avulla ja korvat kuulosuojaimilla suojattuna. Kuulokkeista puuttuu potku kokonaan, sataprosenttisesti. Musiikki ei kuulokkeilla tunnu pätkän eikä sitten himpun vertaa. Aivan munatonta touhua.

    Ovatko kuulokkeiden käyttäjät kuuroja kun eivät ymmärrä, että kehon aistimukset ovat ainakin 50% koko elämyksestä? Kuuntelevat max. 50% äänenlaatua.

    Siis: kuulokkeetkin tarvitsevat subbarien apua. Monosubbari onneksi riittää kuulokkeiden kanssa, kaiuttimilla kaipaa stereosubeja. Kuulokkeilla kun kuuntelee, subin voi tuoda 10 sentin päähän rintakehästä, se ei pilaa "tilavaikutelmaa", joka kuulokkeilla luodaan. Subin tehtävä on potkia niin, että henki salpautuu ja ripuli roiskuu. Kuulokeäänenpaine pidetään sellaisissa rajoissa, ettei kuulovauriota synny. Aivan: korvan sisäiset kuulokkeet eristävät ääntä jopa 44 dB, eli kun bassoissa puhkuu 144 dB niin se vuotaa korvaan "kuulokkeiden läpi" vain 100 dB tasolla.
     
  9. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulokkeiden kanssa toimii luultavasti aika hyvin nämä bass shakerit. Semmoisen kun länttää kuutelutuolin / sohvan pohjaan, niin tuo se mukavasti fysiikkaa kuulokekuunteluun. Parhaimmillaan se saattaa tehdä kuulokekuuntelusta pykälän epäkuulokemaisempaa ja tuoda bassoille ulottuvuutta, vaikkei bassoja enempää "kuulu". Riippuu paljon ihmisestä miten aivot osaa yhdistää tärinän ja kuuluvan äänen.
     
  10. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3

    mulla haarautuu suoraan av:n sub-outti kahteen osaan, toinen rca menee bfd:lle suoraan (ja siitä eteenpäin subeille) ja toinen suoraan nadille, joka toimii päätevahvarina sohvantäristimelle. siinä välissä on vielä aktiivijakari -24db 50Hz jaolla tasot täysillä, myös nadissa on otto täysillä.
    nyt olen joutunut laskemaan subin tasoa av:sta, että bfd ei leikkaa suuremmalla kuunnellessa. ne bfd:n vaimennuksethan eivät vaikuta tuohon leikkautumiseen.
    täristimestä jää täten paljon potentiaalia nyt käyttämättä :weep:
    voisko tuon hoitaa jotenkin eritavalla? ajattelin että autohifipuolella oli aikoinaan ihan myynnissä erillisiä linjavahvistia, että olisko semmoinen tässätapauksessa oikea ratkaisu.
     
  11. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä Behringerin malli oikein on kyseessä? Noidenhan pitäisi ottaa sisään vaikka pro-tasoista signaalia leikkaamatta.

    Entäs jos ajattelisi toisin päin. AV-vahvistimelta lisää vahvistusta ja Behringerille menevää signaalia vaimentaisi vaikka tällaisella? Olisi edullisempi ratkaisu kun linjavahvistin.
     
  12. Haiduk

    Haiduk Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilaas tästä kysyä että, mulla ois pari Or-280hi jotka on vedetty kaksoisjohdotuksena Onkyon tx-sr578 vahvariin. Kaiuttimet ovat impedanssiltaan 4 ohmisia ja vahvistimen impedanssi suositus on 4-16 ohmia joten siinä ei mitään.
    Mutta vahvarin ohjekirjassa Bi-amp osiossa kuitenkin mainitaan että, bi-amp kytkennässä kaiuttimien tulisi olla impedanssiltaan väh. 8 ohmisia?
    Jokatapauksessa kaiuttimiet ovat nyt kytketty bi-amppiin ja soineet muutaman päivän ongelmitta eikä vahvarikaan oo turhia lämmenny.
    Onko tässä silti syytä pelätä että joku päivä vielä kärähtää vai mitä tolla 8 ohmilla on sitten haettu?
     
  13. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3

    dsp1124, av:sta kun nostaa tasoja niin alkaa punaiset ledit iloisesti vilkkasemaan.
    tuohan olisi ehkä viisaampi/halvempi tapa. ei ehkä noin paljoa tartte vaimennusta, ehkä 3db, pitääpä katella tuolta mitä löytyy, kiitos :)
    löyty kyllä, jos ei 3db riitä niin nehän voi laittaa sitten peräkkäin :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2011
  14. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuon laitteen kanssa pitäisi tulla signaalitaso-ongelmia. Onhan laitteen takana oleva "Operating level" nappi asennossa +4 dBu (ylhäällä)? Ledit näyttävät ulosmenevää signaalitasoa, ei sisään tulevaa. Olisikohan sinulla asetuksissa jokin liian iso korostus tai useita pienempiä korostuksia?
     
  15. Sinth

    Sinth Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos aikoo ajaa T-amp S-150 vahvistinta (http://www.thomann.de/fi/tamp_s150.htm) sillattuna, voiko sisäänmenon Antimodelta ottaa vain toiseen kanavaan? (CH1 mono näyttää lukevan)

    Tarkoitus on siis ottaa signaali Antimodesta kahteen pikkutamppiin, siksi tarkistan kun pitäisi johdot tilata...

    - Sinth
     
  16. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    nimenomaan olen ohittanut suotimet kun tasoja olen tarkistanut.
    on se nappi ylhäällä.
    korostuksia ei ole yhtään käytössä.
    Taso on tärkeä säätä niin ettei sisäänmenevä signaali leikkaa huipussaan, mutta ei myöskään ole liian pieni BFD:n optimaalisen toiminnan kannalta. Oikealla yläkulmassa on IN/OUT nappi, paina sitä hetken aikaa, kunnes se alkaa vilkkua. Olet nyt BYPASS tilassa, eli laite ohjaa signaalin suoraan läpi. Vasemmalla olevat tasoledit mittaavat nyt sisääntulevan signaalin tasoa.

    Zipmanin ohjeen mukaan katoin tuon tason.

    sitäpä en tiedä alkaako bfd missä vaiheessa leikkaamaan, mutta vähä pilaa leffanautintoa mahdolliset punaiset ledit :D
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2011
  17. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, katsoin liian hätäisesti manuaalista. Onnistuuhan tuolla toki myös sisäänmenevän signaalin tason tarkistus. DSP1124:n signaalille on speksattu maksimitaso +16 dBu. AV-vahvistimesta syötettävä signaali on nimellistasoltaan -10 dBV. Tuohon jää väliin 23.8 dB signaalin vaihtelua varten. Sen pitäisi normaalisti riittää. Sinulla tulee siis joko poikkeuksellisen voimakas signaali AV-vahvistimelta tai DSP1124 pystyy ottamaan vastaan vain poikkeuksellisen pientä signaalia. Ensimmäisessä tapauksessa saa varmasti myös NAD liian kuumaa signaalia. Jälkimmäisessä tapauksessa voisi harkita päivitystä esim. DCX2496-malliin, jonka sisäänmeno on speksattu +22 dBu:n. Jännite mittaamalla selviää kumpi tapauksista on kyseessä.
     
  18. mailbag

    mailbag Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa aika sairaalta touhulta tuo? Itse kuuntelen paljon akustista musiikkia eikä soittimet edes mene kovin alas vaikka senkkujen bassotoistoa pidän todella ulottuvana ja voimakkaana. Tuo kertomasi toiminta ei ole musiikin kuuntelua.
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    "Alas meneminen" ei sinänsä liity asiaan. Potkusubbarin pitää toistaa 0...300 Hz alue. Käy joskus populaarimusakonsertissa korvatulppien JA kuulosuojainten kanssa, niin koet bassorummun iskut kehollasi. Sitten menet kotiin leikkimään samaa ilmiötä kuulokkeidesi kanssa, pyrkien imitoimaan samaa elämystä. Se vaatii subbarin apua, huomaat sen itsekin.

    Tai ainakin ennen musakonsertit koki, en tiedä nykyisistä kukkahattutätien sensuroimasta keikkaäänenpainetasosta. Ehkä livemusa nykyään soitetaan niin hiljaa, että mp3-kansa ei ole eläessään kokenutkaan musaa kehollaan missään tilanteessa. Hah, sitten moiset pellet vielä kuvittelevat tietävänsä jotain musiikin tarjoamista elämyksistä ja alkavat urputtaa päin naamaa niille, jotka sentään ovat tunteneet musiikin olemuksen.

    Toistan: kunnon livekonsertit (kuten kotikuuntelukin) koetaan hifitulppien ja kehon kera. Koettiin. En enää mene massatapahtumiin, koska en siedä hajusteita. Nykyään ihmiset haisevat hajuvesille ja kuuntelevat piipittävää musaa taajuusalueella 100-10000 Hz, 65 dB maksimiäänenpaineilla. Vanha karvainen kultakorvainen >100 dB potkiva hifikansa on sukupuuttoon kuoleva rotu. Nykypellet 6½ tuuman subbareineen haistakoon märän paskan. Tulkaa sitten aukomaan päätänne kun olette oppineet miltä musa tuntuu. Jos asian kiltisti ilmaisee. Musa joka ei tunnu, ei ole kuuntelemisen arvoista.
     
  20. Samuli^

    Samuli^ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuoruudessa tuli kuljettua ihan soittajan roolissa keikoilla, eikä PA:ssa ollut mitään valittamista. Basarin iskut todellakin tuntui rintalastassa rykelmän 18" subbareita avustamana. Alas PA-laitteet ei tyypillisesti kuitenkaan toista, koska pääpaino on äänenpaineen aikaansaamisessa, eikä pyrkimykset alle 40-50 Hz taajuuksille riittävällä äänenpaineella suuressa tilassa palvele tarkoitusta.

    Olen DVB-G:n kanssa samoilla linjoilla, kuulokkeiden ja kaiuttimien vertailu keskenään ei ole järkevää johtuen ihan siitä, että kuuntelukokemus on niin perustavanlaatuisesti erilainen. Itse kuitenkin kuuntelen illat/yöt HD600 kuulokkeilla, eikä bassotoistossa sinänsä ole mitään vikaa. Alimmatkin mörinät kyllä kuuluvat, vaikkeivat tunnukaan. Silti omaan makuun kaiuttimille ei ole vastinetta äänikuvan ja toisaalta fyysisen tuntemuksen vuoksi. Jälkimmäisen aikaan saaminen ei vaadi edes luukuttamista, tuntemus on vain hienovaraisempi kuin PA-laitteiden aiheuttama leka rintalastaan.