Burger King rillaa pihvit tulella, joten se on vähän kuin hampurilaisten loimulohi. Tuotteet tehdään myös tilauksesta eivätkä notku nahistuneina jossain lämpöhyllyllä. Jollet maista Burger Kingin ja muiden tuotteiden eroa, ei sinun koskaan enää kannata maksaa laadusta. Pysy vaan einesruuissa.
Ei muuten kaikkialla. Espanjassa kun kävin muutamaan otteeseen Kingissä niin ihan Mäccäri meininkiä. Omasta mielestä näistä ketjupaskoista Kotipizzan 55 on paras.
Ketjun aiheeseen: Scan Burgerin Big Boss on hampurilaisaterioiden päällikkö. Sisältää normisettien lisäksi kananmunaa ja pekonia, purilaisen koko on ihan sopiva. Big Boss ei valitettavasti enää ole ruokalistoilla ollenkaan, mutta 'kantapaikastani' sen saa kuitenkin vielä tilattua kun vain pyytää. Kakkossijalla on saman ketjun Super. Super on ketjun toiseksi suurin purilainen (Ylipäällikkö tietysti kaikkein suurin, mutta se nyt onkin puhdas 'novelty' tuote) ja tarjoillaan siksi lautasella aterinten kanssa. Leukojen venyttäminen ei tuon purilaisen ympärille nimittäin onnistuisi mitenkään. Scanin ateriat valmistetaan myöskin aina tilauksesta. Purilaiset ovat aika lähellä autenttista snägäripurilaista rakenteeltaan. 'Aidompi' ja kiinteämpi suutuntuma kuin muissa ketjuissa. Scanin ranskalaiset ovat parasta mitä ketjupaikoista löytyy; aivan loistavia. Ranskalaisten määräkin on sopiva, noin nelin-/viisinkertainen verrattuna esim hesen minituokkoseen (hesessä potut ovat kaikkien ketjujen kokonaishuonoimmat, silkasta muusista prässätyt ja erittäin pahanmakuiset). Jaetulla kolmossijalla ovat Rollsin Jättipekoni ja King 3 pihvillä. Nämä ovat muuten hyviä, mutta kastiketta on yleensä reilusti. Rollsin tuntuma alkaa olla hiukan hötöinen, tasaista mäkkäripullamössöä lähentyvä, mutta silti selvästi vielä mäkin/hesen yläpuolella. Kalliita ovat jokainen noista, ainakin bigmäkkiin verrattuna. Hinnat peruskokoisina aterioina samassa järjetyksessä muistaakseni 10,95, 9,95, 10,65 ja 10,65. Noin kerran viikkoon tulee käytyä.
Ei mitään ongelmaa. Nimittäin tuollaisena päivänä ei todellakaan tule toista lämmintä ateriaa syötyä, korkeintaan joku banaani tai voileipä illalla. Päiväkalorit siinä jää edelleen kahden tonnin kieppeille tai jopa alle. Pitää nälän loitolla koko päivän, kun myöhäiseksi lounaaksi tuollaisen nappaa. Noin tarkoittaa, että välillä saattaa jäädä kokoaan väliinkin, mutta yleensä yritän ehtiä käymään viikoittain. (En muuten harrasta aamu- tai välipaloja. Syön kerran tai kahdesti päivässä.) Ps. Karvakäden tekemässä calzone kebussa tai useamman täytteen pitsassa on helposti puolitoistatuhannesta lähemmäs pariin tuhanteen kaloria myöskin, mutta niiden syöminen on silti suomessa vähemmän paheksuttua kuin hampurilaisten syöminen (kotipizzan kitutäytteisissa minilätyissäkin on 800-1100kcal täytteistä riippuen). Hampurilaiset ovat ameriikasta ja ameriikassa kaikki ovat läskejä ja siksi kaikki ameriikkalainen on pahaksi. Vaikka sellaisia söisikin kerran viikossa.
Hampurilaiset itsessään eivät ole niin hirveän lihottavia. Onhan niissä kaloreja, mutta plussakoon ranskalaiset, iso limsa joka aterian kanssa jne... väittäisin että jos jättää lisukkeet pois ja söisi hampurilaisia, olisi mahan kasvu pienempää. Ongelma maun suhteen näissä kotimaissa toimivissa ketjuissa on mielestäni: 1. järjettömästi majoneesia tai muuta remoulade tms mössöä joka peittää kaiken maun. Saahan sitä majoneesia olla mutta kohtuudella kaikkea. Pihvit, samoja pakkasesta otettuja mauttomia, kuivahkoja jauhelihalättyjä. Parhaat ns ketjupaikan hampurilaiset mitä olen syönyt olivat Johnny Rockets nimisessä paikassa. Paikan hampurilainen nro12 oli loistava. Saanut nimensä kun joskus asiakkaita pyydettiin arvostelemaan 4-10 asteikkolla makua ja sai 12 tulokseksi kuulemma. Ikävä ettei näitä ole ihan lähellä. Miljööstä vielä iso plussa ja paikan päällä käsintehdyistä loistavista pirtelöistään. http://www.johnnyrockets.com/menu.html
BK on todella tervetullut vihdoinkin takaisin tänne peräpohjolaan! Omasta mielestäni ehdottomasti paras jenkkien isoista ketjuista! Nyt ei sitten tarvitse käydä enää Tukholmassa asti Whopperilla. Kotimaisista oma suosikkini on Snackyn Poliisi. Kyllä Hesen kerroskin menee, sen valkoisen majoneesin ansiosta. Roskaruoassakin pätee, että vaihtelu virkistää. Ja kaippa sen jo jokainen tässä maassa tietää mikä on teoriassa terveellistä ja mikä ei. Nyt sitten vielä KFC Suomeen, niin alkaa olemaan roskaruokatarjonta kohdallaan! :thumbsup:
BK tuli kokeiltua taas kerran pari viikkoa sitten Antalyan lentokentällä, kun ei oikein muita vaihtoehtoja siihen aikaan ollut, ja ei taaskaan jäänyt lapsille kerrottavaa. Joskus junnuna kankkusessa tukholman risteilyllä se oli hienoa ja uutta ja ainaski parempaa kuin Big Mac mutta eipä sitä tätä nykyä enää erota muista vastaavista ainakaan niin että parempaa olisi. In-N-Out Burger kun tulisi niin olísin aidosti innoissani, tuo ei toki ole mahdollista. Jos stadissa on pakko burgeri vetää niin sitten Hans Välimäen Midhillissä lintsillä saa tuoreella sämpylällä ja oikeaoppisesti mediumiksi paistetulla Black Angus beef pihvillä taatusti tämän valtakunnan parhaan burgerin, tuli viime kesänä todettua.
Itse olen yleensä parhaat saanut grillin luukulta. Täällä suunnassa parhaat irtoavat Aurogrilliltä (scan-burgerit/ateriat) ja Järvigrilliltä (megatäyslihahampurilainen tms). Jos KFC tulee Suomeen saatan asioidakin. Viimeksi olen Aussissa maistellut lafkan tuotoksia ja ihan hyviä koipia oli.
Oletko kokeillut Kauppuri5:sta? ... sen jälkeen ei kyllä Järvigrillin "ateriat" kyllä pitäis saada "täällä suunnalla parhaat"-titteliä
Toki olen kokeillut ja onhan ne hyviä burgereita. Hyvät burgerit saa myös usein hyljeksitystä Amarillosta. Yllä mainitut tulivat mieleen lähinnä perus roskaruokapaikkoina, joissa on helppo ja nopea asioida, ruoka auton ikkunasta suoraan rinnuksille-periaatteella.
Vaikka olenkin omien kokemusten lisäksi antanut kuulopuheiden hieman vaikuttaa, niin tätä nykyä koen KauppuriFemman lähinnä Seinfeldin "soup nazi" -tyyppiseksi ruokalaksi: omistaja tekee asiat omalla tavallaan, josta tulee palautetta niin hyvässä kuin pahassa. Toki yrityksen tarina on taianomainen ja arvostettava. Vaikka naapurin Da Max onkin miljöönä ankeampi (joskin sinne mahtuu helpommin syömään), niin koen paikan hampurilaisaterian kokonaisuutena paremmaksi. Amarillo on vuosien saatossa muuttunut hieman mielikuvituksettomaksi paikaksi, mutta enpä ole missään tullut yhtä kylläiseksi hampurilaisaterian jälkeen kuin siellä.
Hassua. Jos kehottaisin Oulussa grillille menemään, niin Järvigrilli olisi kyllä se viimeinen paikka.
Olen tietoisesti koittanut välttää Hesesen ja Mäkkärin aterioita. Hampurilaisia tulee syötyä muutenkin melko harvoin mutta silloin kun niitä tulee maistettua niin Lahden seudulta oma lempi burgeri on ehdottomasti Mafia Burgerin kerroskokoliha. Lisäksi pääkaupunkiseudulla Weeruska tarjoski oikein maukkaan purilaisen. Veikeästi pubin burgeri annos oli neliskanttinen ja kohtuu iso joten ainakaan Pirkka sämpylää ei oltu käytetty.
Haaparannassa syöty paras hampurilais ateria koskaan. Voittaa jopa Scan burgerit mennen tullen http://www.max.se/sv/Maten/Meny/Maltider/Suprememal/ :thumbsup:
Kyllähän tuo BK on ihan tervetullut Suomeenkin. Eipä juuri tule tilannetta mieleen, jossa kilpailun ja ruokailumahdollisuuksien määrän kasvu olisi ollut huono asia, jos ei tykkää ei ole pakko käydä. Harvoinpa itse tulee noita pikaruokaburgereita vedettyä ellei ole joku kiireellinen lounastus kyseessä, mutta kyllä BK omissa kirjoissa hesen ja mäkkärin pullat voittaa mennen tullen. KFC tietenkin vielä saisi tulla suomeen vaikka ei hypensä arvoinen paikka olekaan. Ne vähän reilu parin euron wrapit on hintalaatusuhteeltaan erinomaisia ruoankorvikkeita, vaikka kyllähän nekin rupeaa puulta maistumaan muutaman jälkeen.
Best Burger 'BestDouble' ateria ei ainakaan ollut kummoinen esitys. Pihvit olivat läpeensä tasaisen harmaita lötköjä, vailla paistopintaa. Kuin kaupan einespurilaisesta otettuja konsanaan. Sämpylöitä ei ollut lämmitetty tai paistettu levyllä lainkaan. Tomaatti oli täysin mössöinen, ei mitään tekstuuria tai tuntumaa (ei siis kuitenkaan pilaantunut, vain mössöinen). Rasvaa ja mausteita oli sentään sopivasti kumpaakin. Pottuja oli vähän verrattuna Scaniin, mutta ne olivat sentään ihan perushyvää tasoa. Palvelu oli ontuvan ja 'hukassa olevan' tuntuista. Tiedusteluun 'Mitäs täällä kannattaa syödä?' vastaus oli sormen osoitus olan yli valotauluun ja toteamus 'Tuossa on lista ja kuvat vieressä.' Tyhjän servettipahvilaatikon potkiminen lattiaa pitkin salin halki takahuoneeseen ja muu laiskan oloinen häröily eivät ainakaan parantaneet ammattimaista mielikuvaa. Aterian saaminen kesti 20 minuuttia ja salissa istui kolme ihmistä ennen minua.. Tämä n. klo. 12:20, eli vielä ihan normaalihkoon lounasaikaan. Yhtenä valopilkkuna purilaisen käärinpaperi oli kerrankin paksua ja tukevaa, eikä sitä tyypillistä majoneesin sekaan liukenevaa silkkipaperia. Ehkä/toivottavasti toiminta petraantuu, kunhan saavat rutiinia hommaan. Täytynee kannatuksen vuoksi tarkistaa tilanne vielä loppukesästä uudestaan. Senttejä vaille kympin maksavaksi mätöksi ei erityisen vahva esitys. Edit: Tämä näytti olleen yhden kerran erehdys. Toisilla kerroilla ei ole enää ollut ongelmia sen enempää pihvien kypsyysasteen kuin muunkaan sapuskan laadun kanssa.
Ei tässä kyllä voinut mitään vahinkoa sattua... kerran ajattelit mennä uudestaan. Pikapaikkamentaliteetti. Eivät ole valmiita kohtaamaan noinkin monimutkaista asiakasta. Jokuhan on kouluttanut nuo olemaan noin mielikuvituksettomia. Tämä on kyllä perisuomalainen "hyvinvointi"yhteiskunnan ongelma. Kiinalaisessa paikassa tuollaisesta saisi potkut ja seuraava oven takaa tilalle. Tämä on AIVAN käsittämätöntä. Kävin tuossa äskettäin ChowKingissä ja kestikö aterian saanti? 3 minuuttia! Ei ollut edes peruspurilainen vaan rapea kana chef´s specialina. Ja ilman laatuvikoja. Juuri tämän(kin) takia Suomessa saa keskimäärin niin huonoa palvelua. Asiakkailla ei ole varaa valita. Riistokapitalistit kiittää. Toisaalta Suomessahan halpa ei voi olla hyvää, toisin kuin muualla maailmassa.
Kyseessä on täysin uusi ravintola, joka on toiminut parin viikon ajan. Koko ketju on toiminut muutaman kuukauden. Yrittäjät ovat käsittääkseni alalle uusia ja työntekijätkin on voitu ottaa suoraan kortistosta, joten pystyn laittamaan tuon yhden kerran vielä alkuyskähtelyn piikkiin. Muutamien seuraavien viikkojen ajan kuitenkin valitsen lounaspaikakseni hyväksi tietämäni Scan Burgerin.