miten osamaksujutut menee

Тема в разделе "Yleistä", создана пользователем anonymous123, 21 апр 2010.

  1. anonymous123

    anonymous123 Guest Guest

    Регистрация:
    21 апр 2010
    Сообщения:
    1
    Симпатии:
    0
    Jos on hankkinut osamaksulla esim TV:n ja jostain syystä tämä TV:n osamaksut jää maksamatta. Hakeeko yritys esim Sonera tv:n pois kotoani tai kellä tämä TV onkaan käytössä. vai meneekö maksamaton kokonais-summa perintätoimiston kautta ulosottoon ?

    älkää tulko pätemään elämänohjeita koska ette tiedä varmaankaan asiaa kokonaisuudessaan tai tilannetta vaan haluaisin tietää miten yritykset toimivat tämmöisissä asioissa.

    kiitos.

    edit: Selvillä on se ainakin että ulosottohan ei ulosmittaa irtaimistoa eikä edes autoa jos semmoinen sattuu löytymään vaan ne menee palkasta 1/3 osa papereiden mukaan josta voi myös neuvotella mutta miten yritykset toimivat en usko että lähtevät erikseen hakemaan tavaroitaan takaisin vaan pistäävät maksamattomat laskut perintään.
     
    Последнее редактирование: 21 апр 2010
  2. pede

    pede Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    22 окт 2002
    Сообщения:
    6.311
    Симпатии:
    19
    osamaksussa on mahdollisuus osamaksumyyjällä pyytää osamaksutilitystä, eli tavara haetaan ulosottomiehen toimesta pois, ja suoritetaan laskelma maksetusta ja tuotteen arvosta.

    tehdäänkö tällainen vai ei, onkin sitten yrityksen päätettävissä. jos olet nin toivoton tapaus, että näyttää siltä ettei palkanulosmittausta voi toimittaa (työtön) tai on liika velkaa, voipi olla että otavat tuotteen takaisin (ulosottoviranomaisen avustuksella) ja sulle jää sit vielä ulosmitattavaa velkaa.

    autokauppiaat saattavat itse tulla hakemaan myymiään autoja, vaikkei aina oikein pykälien kanssa mennä oikein.

    jos telkkari käyttöönotettuna on muutaman satasen arvoinen, ei välttämättä kannata heille hakea tilitystä.

    kyllä irtaimistoa tai auto voidaan ulkosmitata, mutta usein siinä ei ole taloudellista järkeä, jolloin se jätetään tekemättä. osamaksutelkkaria tai osamaksuautoa ei voida ulosmitata velasta joka on jollekin muulle kuin omaisuuden myyjälle. koska sinä et sitä omista, vaan myyjä, kunnes olet maksanut tuotteen.

    jos osamaksutilitykseen mennään, on hommat jo reisillä, koska tuote arvostetaan sen verran alas että sinä et siitä juuri kostu. lisäksi sinä maksat kulut.
     
  3. Recce

    Recce Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    29 мар 2004
    Сообщения:
    2.968
    Симпатии:
    244
    Mikset myy toosaa pois? Voisko udella kuinka paljon sitä velkaa siitä töllöstä on?
     
  4. Teukka76

    Teukka76 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    2 ноя 2000
    Сообщения:
    2.325
    Симпатии:
    2
    Osamaksusopimuksissa yleensä lukee että tuote on myyjän omaisuutta kunnes velka on maksettu kokonaisuudessaan. Käytännössä en tiedä miten menee sit jos maksut jää maksamatta, varmaan menee koko summa kerralla perintään jonkun perintäfirman kautta.

    Noita osamaksusopimuksia työhommissa tehneenä tiedän että siellä on mahdollisuus 1-2 lyhennysvapaaseen kuukauteen vuodessa. Kannattaa olla yhteydessä luotonantajaan.
     
  5. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    1 ноя 2005
    Сообщения:
    2.280
    Симпатии:
    0
    Koko summaa ei peritä, ainoastaan maksamaton osa, erääntyneiden erien viivästyskorot ja perintäkulut, jotka voivat olla merkittävät suhteessa velkaan.

    Laissa on säännelty tyhjentävästi edellytykset, joiden perusteella myyjällä on oikeus ottaa tavara takaisin. Jos ostajan maksuviivästys on kestänyt vähintään 14 vuorokautta, myyjällä on oikeus vaatia tavara itselleen. Lisäksi edellytetään, että ostajalla on suorittamatta vähintään 10 % koko osamaksuhinnasta. Silloin kun ostajalla on vielä suorittamatta useita osamaksueriä, niin suorittamatta tulee olla vähintään 20 % osamaksuhinnasta. Jos taas maksuviivästys on kokonaisuudessaan viimeinen suoritus, niin myyjällä on oikeus ottaa tavara takaisin itselleen ilman prosenttisääntöjä.

    Sosiaalisin perustein ostaja saattaa saada pitemmän maksuajan. Jos ostajan viivästys johtuu sairaudesta, työttömyydestä tai muusta erityisestä seikasta, ostajalla on oikeus pitempään maksuaikaan. Tällöin edellytetään, että ostaja on joutunut viivästykseen ilman omaa syytään. Myyjän vaatiessa tavaraa itselleen, ostajalla on oikeus maksaa koko saatavan myyjälle ja pitää näin ollen tavaran itsellään.
     
    Последнее редактирование: 21 апр 2010