Low carb -ateriat

Тема в разделе "Ruoka & Juoma", создана пользователем marcoolio, 15 сен 2005.

  1. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Rahkaroska (kaipiroska...)

    1 prk (500g) maitorahkaa
    2 dl kuohukermaa
    1 limetin raastettu kuori ja mehu
    makeutusainetta maun mukaan (limetti on sen verran hapan, että menee jokseenkin paljon)

    Sötkötä. Kermaa on turha vatkata - kaikki vaan sekaisin vispilällä. Syö. Rahkaisen raikasta ja limetti kruunaa.
     
  3. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Jauhelihakasti

    600 g naudan paistinjauhelihaa
    2 sipulia
    valkosipulia maun mukaan (itse laitan 5 kynttä)
    2 paprikaa
    4 tomaattia
    50 g tomaattipyrettä
    soijakastia
    suolaa
    paprikajauhetta
    grillimaustetta
    öljyä

    Parasta tehdä isossa kasarissa. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää pilkottu sipuli ja mausteet. Lisää pilkottu paprika ja lohkottu tomaatti ja pyree. Lisää vettä reilusti. Kypsennä hiljaisella lämmöllä miellellään tunti. Lihasta tulee mureaa kuin mikä ja maut paranee muutenkin. Kaveriksi lautaselle vaikka kaupan pakastekaapista kukkakaali-porkkana-broccoli-sekoitusta (kypsyy mikrossa).
     
  4. Kalza

    Kalza Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    28 ноя 2002
    Сообщения:
    2.844
    Симпатии:
    3
    Nam, tää kuulostaa hyvältä, menee testiin :)

    Maitorahkapurkki on varmaan kooltaan jotain 250 gramman luokkaa, vaiko 500g?

    Täysin offtopiccina muuten vielä että eikö kermassa oo joku lähemmäs 30% tyydyttynyttä rasvaa? Se on kait epäterveellistä..? Nooh ei siihen kerrasta kuole, kai se on hyvä saada kunnolla tyydyttynyttäkin rasvaa ainaisten rypsien, oliivien, pellavien yms. tyydyttymättömien rasvojen joukkoon :rolleyes:
     
  5. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Kerma-maitorahkasuhteen voi toki muuttaa maun mukaan. Tuossa on tosiaan semmoinen 500 g lidlin rahkapurkki. Ja onhan siinä kuohukermassa tyydyttynyttä rasvaa, mutta kohtuudella kaikki on sallittua... :)
     
  6. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Регистрация:
    15 июл 2005
    Сообщения:
    288
    Симпатии:
    0
    Tuossa eilen tuli tehtyä lähes täydellinen low carp ateria.
    Eli Spaghetti ja kastike

    Kastike:
    Isompi säilykepurkki herkkusieniä
    2 sipulia
    2 kynttä valkosipulia
    200g katkarapuja
    1-2dl kermaa
    1/2 pakettia Koskenlaskijaa (musta)
    Soijakastiketta
    Mustapippuria

    Paista sipulit ja sienet voissa pannulla, lisää mausteet ja kerma. Anna hetken kiehua kasaan, lisää soijaa, ja koskenlaskija ja tarvittaessa hieman lisää nestettä (kermaa tai vettä). Kun kastike näyttää riittävän paksulta ota pannu pois levyltä ja lisää katkaravut. (Älä kiehuta enää katkarapujen lisäämisen jälkeen, ettei tule kumisia)

    "Spaghetti":
    1 kesäkurpitsa
    vettä

    Suikaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. (itellä sellainen saksalainen vihannesleikkuri, jonka teräritilällä tulee ~6x6mm kokoista tasaista suikaletta)
    Keitä kastikkeen teon aikana vedenkeittimellä vettä, laita kiehuva vesi kattilaan ja kesäkurpitsaspahgetti ritilälle ja kansi päälle. Kun kastike on valmis laita spaghetti kuumalle levylle hetkeksi ~3min höyrystymään. Vain niin että se lämpiää, ei tarvi "kypsentää".

    Sitten kökkö kesäkurpitsaspaghettia lautaselle ja kastiketta päälle (Itse laitoin vielä pikkuluikauksen ketshuppia, että tulee todellinen spaghettiefekti). Lisäkkeeksi vihersalaattia.
    ----> TÄYDELLISTÄ! Suosittelen kokeilemaan. (Sopii muuten jauhelihakastikkeenkin kanssa)

    Imeytyvät hiilarit:
    Kesäkurpitsa: 2,5g/100g
    Kerma: 2,7g/100g
    Herkkusienet(säilyke): 0,2g/100g
    Sipuli: 4,8g/100g
    Koskenlaskija: 0g/100g
    Katkarapu: 0g/100g
     
  7. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Heh. Tuota kesäkurpitsasphagettia täytyy ehdottomasti tesmata. :)
     
  8. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Vajaa pari kuukautta on tullut taas karpattua ja sen kunniaksi tuli syötyä nyt vknloppuna vähän hiilareita. Fazerin moniviljapatonki ei maistunut ollenkaan hyvältä! Pizzaa leivoin kanssa ja aluksi ei todellakaan innostanut hiilarin maku. Tuumasin, että välillä kun antaa sormen paholaiselle, niin se ei vie koko kättä. Nyt voi taas toiset pari kk karpata hyvällä mielellä.
     
  9. jurriaivo

    jurriaivo Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Регистрация:
    16 ноя 2004
    Сообщения:
    424
    Симпатии:
    0
    Jätetään tuosta tl:n perästä tuo k-kirjain pois, jooko? Muuten tulee niin pirun rasvaista naposteltavaa. ;)
     
  10. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Регистрация:
    15 июл 2005
    Сообщения:
    288
    Симпатии:
    0
    Laitahan kommenttia oliko hyvää?
     
  11. memahyv

    memahyv Guest Guest

    Регистрация:
    14 ноя 2001
    Сообщения:
    271
    Симпатии:
    0

    Tee pitsa "vyötärönmetsästäjän pitsapohja":lle, ei oo liikaa hiilareita.


    Täältähän löytyy varmaan kaikki oleellinen http://karppaus.info/
     
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Eiku litra vaan. Mjoo - typohan tuo. :)
     
  13. Recce

    Recce Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    29 мар 2004
    Сообщения:
    2.968
    Симпатии:
    244
    Tämmöinen burgeri ohje tarttui karppaajien foorumilta ja päätin kokeilla. Kävin ostamassa 400g naudan vähärasvaista jauhelihaa, ison salaattipallon, kunnon majoneesia, cheddaria ja jalopenoja. 400g:sta sai kaksi pihviä joihin laitoin jauhelihamaustetta, sitten pannulle. Leivän tilalle laitoin pohjalle ja päälle isoja salaatin lehtiä. Väliin cheddarit ja penot. Haarukka ja veistä piti käyttää mutta tuli parhaimmat burgerit mitä olen koskaan syönyt.
     
  14. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Регистрация:
    23 мар 2002
    Сообщения:
    3.907
    Симпатии:
    1
    Chili Verde - Suomiversio

    Ohjeen määrät viitteellisiä, tähän rajan teki lasivuoka, johon ei mahtunut vaan enempää. :D
    n.400g tomaatteja
    140g pekonia
    200g Bratwursti tai vastaava täyslihamakkara
    Salamilastuja(onko siinä pussissa 300g?, no laitoin silti kerralla kaikki)
    2 sipulia
    2 valkosipulinkynttä
    2 porkkanaa raastettuna
    1 iso paprika
    Tuoreita chilejä oman maun mukaan, itse laitoin 3 kpl S-marketin vihreää perustuorechiliä siemenineen.
    Vettä

    Ruskista pekoni ja makkarat pannulla. Pilko tomaatit, sipulit ja paprika mukavan kokoisiksi paloiksi. Ei tarvii silputa pieneksi. Lisää loput aineetkin kannelliseen lasivuoka/kulhoon. Lisää vettä, ei tarvitse ihan peittää aineksia sillä ja uuniin 200 astetta reilut 3 tuntia. Nauti juustoraasteen kera. :D

    En osaa sanoa paljon hiilareita, mutta ei pitäisi olla tuhottomasti. Porkkana ja tomaatit varmaan tuo eniten tuohon reseptiin.

    Hiilareita syöville tuon tavaran voi tarjota Tortilloista, kuten alkuperäisen meksikolaisenkin Chili Verden. Lisäksi siihen salaattia ja kermaviiliä.