Tärkeä tiedote foorumin käyttäjille

Kotisinappi (sinapit)

Тема в разделе "Ruoka & Juoma", создана пользователем 71 dB, 5 июл 2025.

Метки:
  1. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    19 янв 2005
    Сообщения:
    12.095
    Симпатии:
    989
    Tulin kokeilleeksi Kotisinappia. Aikamoinen makeus siinä on, kuin söisi hunajan ja sinapin sekoitusta. Koostumus omituinen, salaattikastikemainen. Ei tämä varsinaisesti pahaa ole, mutta ei kyllä suosikkisinappieni joukkoon ole liittymässä. 300g puteli pitää vain käyttää loppuun. Putelista puheenollen, sen pyöreä muoto (soikean sijaan) yhdistettynä aika paksuun muoviseinämään tekee sen, että sen puristamiseen joutuu käyttämään aika paljon voimaa. Mummoilta ja vaareiltakin voi käsivoimat loppua kesken.

    Mitä tulee lempparisinappiin niin Auran Dijon on erityisesti makuuni.
     
  2. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    16 июл 2006
    Сообщения:
    2.912
    Симпатии:
    488
    Tuo Kotisinappi on aivan umpisurkeaa, ei ole sinappia nähnytkään. Täysin kelvoton tuote.

    Yleensä käytän ns. taloussinappina Auran väkevää tai tulista sinappia.
     
  3. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    19 янв 2005
    Сообщения:
    12.095
    Симпатии:
    989
    Auran Väkevä oli testissä ennen tätä Kotisinappia. Oli kelpo tuote.

    Jotkut tuosta Kotisinapista tuntuvat pitävän (kuten niilo22 :D ).
     
  4. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    17 авг 2007
    Сообщения:
    4.395
    Симпатии:
    544
    Kotisinappi on ihan ok silloin kun haluaa jotain ei-väkevää sinappia. Joskus sellaistakin sattuu.
     
  5. makemich

    makemich Vakiokasvo Tukijoukot

    Регистрация:
    4 сен 2002
    Сообщения:
    1.749
    Симпатии:
    279
    Kotisinappi on ihan passeli yleissinappi, vaikka herkeittoon ja melkein mihin vaan. Lapsuudessa meillä käytettiin vain voimakkaita sinappeja ja aikuisena en niitä enää siedä, makeutta on oltava mukana. Makea konjakkisinappi on ykkönen ja perinteinen Dijon sitten viimeisenä, hirveetä paskaa.
     
  6. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    16 июл 2006
    Сообщения:
    2.912
    Симпатии:
    488
    Tämähän on enemmänkin ruoanlaittosinappi kastikkeisiin tms. enkä minäkään dijonia nyt sentään makkaran päälle tursuttele, hyi. Maille-merkkistä perusdijonia olen silloin tällöin käytellyt, en tiedä miten eroaa vaikkapa tuosta aloitusviestin Aurasta.
     
  7. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    25 июл 2007
    Сообщения:
    4.046
    Симпатии:
    418
    Kotisinapilla on myös sellainen vihreä metallituubi, se on ihan kelpo tavaraa. Lähempänä Auraa / Turun sinappia.
     
    71 dB нравится это.
  8. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    19 янв 2005
    Сообщения:
    12.095
    Симпатии:
    989
    Olen nyt kokeillut Kotisinappia edullisissa lihapullat/nakit ja muusi-valmisruuissa lisukkeena. Sinapin makeus tekee noiden annosten perunamuusista perunalaatikon makuista, joka on ihan ok. Päälle sitten vähän sinapin säväystä. Eli tällä tavoin ainakin toimii, mutta siirryn kyllä takaisin kunnolla sinapilta maistuviin sinappeihin, kunhan tämän putelin on käyttänyt loppuun. Tämä on kyllä melkoista lasten sinappia johonkin päiväkotiin (Päiväkotisinappi :D) tai ala-asteen ruokalaan... :rolleyes:
     
  9. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    19 янв 2005
    Сообщения:
    12.095
    Симпатии:
    989
    Hiljattain sain tietää, että aito Wasabi on arvokasta tavaraa ja n. 95 % Japanilaisten itsensäkin käyttämästä Wasabista on oikeasti sinapin ja piparjuuren sekoitusta, jolla saadaan kuulemma hyvin samankaltainen maku aikaan. Tuli sitten mieleen, että on aika jännä juttu että ei ole olemassa piparjuurisinappia eli Wasabisinappia.

    Turun Wasabi.jpg
     
  10. jmo

    jmo Vakiokasvo

    Регистрация:
    26 апр 2002
    Сообщения:
    1.809
    Симпатии:
    391
    Parasta sinappia omaan makuun tulee kun tekee itse. 10-15 minuutin homma. Sinappijauhoa, munia, kermaa, suolaa ja sokeria maun mukaan. Pikku kiehautus jatkuvasti sekoittaen, lopuksi vielä etikkaa ja se on siinä.
    Suhteet löytyy netistä ja kokeillen.