Pakastepizza

Discussion in 'Ruoka & Juoma' started by aheikkinen, Nov 2, 2009.

  1. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    5
    Duunarin ei kannata suosia paskaa laatua, jonka takia myös allekirjoittanut käy siellä :)
     
  2. Euphemos

    Euphemos Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    1,273
    Likes Received:
    14
    Prontolla tapaan kuumennella pakastepyöryläni, mikä rajoittaa valikoimaa jonkin verran - pannupizzojahan tuolla ei kannata lämmittää eikä myöskään semmoisia, joista purkautuu runsaasti nestettä, kuten Trattoria Alfredon herkku(pesu)sieniä sisältävät pizzat.

    Ykkösenä ilman muuta ovat Dr. Oetker Casa di Mama -sarjan pizzat, niistä vain Trio di Carne (aka minilihapullapizza) on ollut pienoinen pettymys ja loput vallan erinomaisia. Suosikkini sarjasta on hieman yllättäen Tonno, jonka myynti lopetettiin jostain syystä suomalaisissa kaupoissa. Korvasin sen sitten italialaisvalmisteisilla Pirkka Kiviuunitonnikalapizzoilla, jotka ovatkin hinta/laatu-suhteeltaan selkeähkösti opiskelijan kukkaroon sopivampia. Muutkin Pirkan kiviuunilätyt ovat toki päteviä, mutta tunaa tulee ostettua niistä useimmin.

    Sitten on tietenkin nuo jo mainitut Trattoria Alfredo Salami-pizzat, joita tulee ostettua ainakin silloin kun tulevat tarjoukseen. Näissä pohja ei tosin ole lähellekään niin hyvä kuin Casa di Mamoissa tai Pirkoissa. Myös Grandiosa Mexicanaa tulee joskus harvemmin hankittua, kohtuullisen maukas sekin. Viimeisimmästä Grandiosa Big One Classicista on ehtinyt jo kulua aikaa melkoisesti johtuen sen Pronto-epäyhteensopivuudesta, mutta aikoinaan noita tuli ostettua melko useinkin.

    Mitä tulee sitten niihin ikävimpiin pakastepizzakokemuksiin viime ajoilta, niin vaikeuksia ovat tuottaneet äärimmäisen pahvinen Grandiosa Kinkku & Mozzarella, teurasjätteisyydessään eräät Lidlin kinkkupizzatkin ylittävä Grandiosa Superiore for Kebab Lovers sekä Lidlin melko mauton McEnnedy American Way viiden pizzan paketti.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    4,560
    Likes Received:
    97
    Tuli sitten testattua samalla Lidlin salamipizza ja kodin palohälytin. :D Joku nyt mättää jossain, kun pizza oli uunissa ohjeiden mukaisesti ja tuli ulos mustana savun kera. Ei kun uusi yritys, ja jo 5 minuutin lämmityksen jälkeen alkoivat reunat tummua pahaenteisesti, mutta nyt läpyskän osasi "pelastaa" ajoissa.

    Ihan hyväähän tuo oli, ei siinä mitään. Pirkan salami on kuitenkin parempaa, joten tuskin näihin juurikaan tulee palattua.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    11,669
    Likes Received:
    179
    Sinulla tosiaan joku todellakin mätti, koska kahdella eri uunilla olen ko. pizzaa paistellut ohjeiden mukaan (yleensä 12-13 minuuttia) ja koskaan lopputulos ei ole ollut muuta kuin (ainakin omaan makuun) täydellinen.
     
  5. Scaha

    Scaha Vakiokasvo

    Joined:
    Nov 25, 2002
    Messages:
    955
    Likes Received:
    2
    Pirkka Parhaat Kiviuunipizza Frutti di Mare yllätti. Oikein onnistunut ja nostikin pakastelättyjen tasoa meikäläisen silmissä kertaheitolla. Erittäin maukasta eikä kuitenkaan rasvaisen raskas. Piti käydä ihan onkimassa aineslistaa pirkan sivuilta sillä tällä kertaa ei mennä frutti di maren perustrion voimin.

    ainekset: vehnäjauho, vesi, mozzarellajuusto,
    tomaattisose, mustekala, katkarapu, tonnikala,
    savulohi, sinisimpukka, kampasimpukka,
    auringonkukkaöljy, kerma, musta oliivi, suola,
    oliiviöljy, hiiva, dekstroosi, rasvaton
    maitojauhe, persilja, nostatusaine (E500, E341),
    anjovis, basilika, valkosipuli, sipuli.
     
  6. JayKay70

    JayKay70 Vakiokasvo

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    567
    Likes Received:
    0
  7. Professional

    Professional Stirlingite
    Tukijoukot

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    11,456
    Likes Received:
    692
    Ketjun innoittamana tuli testattua toi Ristoranten vege. Ei ollu mun juttu. Maistui jotenkin oudolle.
     
  8. J_J

    J_J Tunnettu käyttäjä

    Joined:
    Oct 23, 2005
    Messages:
    346
    Likes Received:
    1
    Hyväksi todetuista Pirkan kiviuunipizzoista salami ja tonnikala odottelevat pakastimessa oikeaa hetkeä.
     
  9. Noisepurge

    Noisepurge Captain f*cking Magic!
    Tukijoukot Guest

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    pakko tulla heittään oma pari senttiä tähänkin :D

    ötkerin casa di mamat on ehdottomasti maistuvimmat ja rapeimmat, pepperoni-salami eksyy usein ostoskoriin.

    mutta syökää ny ihmeessä edes työlounaalla jotain terveellisempää :D
     
  10. Kiila

    Kiila Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 31, 2001
    Messages:
    1,660
    Likes Received:
    0
    Ihan pakko kysäistä, että syöttekö näitä maun vai pelkästään hinnan vuoksi? Yksikään syömäni pakaste pizza ei ole tullut lähelläkään tuoretta juuri paistettua pizzaa. En tosin edes muista koska olisin viimeksi pakasteena syönyt, enkä ole myöskään koskaan "pimpannut" näitä pakasteita. Pidän pizzaa hiukka epäterveellisenä herkkuna ja kun sitä syön niin syön sitten samalla kunnollista. TET:n kommentti jokapäiväisestä pizza lounaasta kuulostaa pelottavalta... voiko tuolla pysyä edes hengissä :)
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    11,669
    Likes Received:
    179
    Eiväthän nämä missään nimessä oikeaa pizzaa korvaa. Grandiosan Double Pepperoni on paksulta koostumukseltaan päässyt lähemmäksi pizzerian pizzaa, mutta makuelämys (ja syönnin jälkeinen närästystyyppinen olotila) ei ole sama kuin pizzerian pizzassa.

    Itselle merkkaa pieneksi osaksi hinta ja muuten sitten pakestepizzan huolettomuus: ei tarvi poistua kotoa eikä tarvi leipoa. Tosin nyt kun kymmenen päivän sisään noita kehumiani Lildlin Salamipizzoja paketillisen (3 kpl), niin jotenkin taas kaipaa pizzerian pizzaa.
     
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta"
    Tukijoukot Guest

    Joined:
    Sep 23, 2002
    Messages:
    4,511
    Likes Received:
    8
    En harrasta pakastepizzoja ollenkaan. Teen itse tai sitten joskus harvoin haen valmiin pizzeriasta. Joskus tulee tehtyä kyllä pizzaa pakkaseen... :)
     
  13. Trent

    Trent Guest
    Guest

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    269
    Likes Received:
    0
    Kyllä itse ainakin näitä ihan maun vuoksi syön - tosin aika harvoin ja lähes poikkeuksetta "tuunattuna" ja Prontolla paistettuna. Vaivattomuudella on myös merkitystä, koska usein se lätty löytyy valmiiksi pakastimesta.

    Yleensä nuo syömäni pakastelätyt ovat pienempiä kuin pizzerian pizzat, joten tulee syötyä vähemmän. Samoin voi halutessaan helposti säädellä rasvan määrää, kun esim. juustoa ei tule ihan tolkuttomasti "vakiona" - ja laatukin pysyy tasaisena kun itse pizzansa rakentaa.

    Eli oikeastaan minulle sopisi kai parhaiten nuo pelkät pakastepizzapohjat (kun tuo pakastelätty toimii lähinnä pohjana kuitenkin), ja siitä ajatusta eteenpäin kehittäen voisihan sitä tehdä itse pizzapohjataikinan ja pakastaa sen sopivina yhden pizzan palloina... Mutta toisaalta: se siitä vaivattomuudesta sitten. :D
     
  14. mi.vi

    mi.vi Guest
    Guest

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    540
    Likes Received:
    0
    Liiterin salamipitsa maistuu täällä:thumbsup:
     
  15. Jeukkuli

    Jeukkuli Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    1,867
    Likes Received:
    10
    Sama juttu. Jos tekee mieli pizzaa, niin voi vain napata lätyn pakastimesta ja nakata uuniin. Ja onhan nuo pakastepizzat hitusen halvempia, kuin lähimmän pizzerian pizzat (5,5 euroa, toisaalta kyllä parempia kuin pakastelätyt).
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    11,669
    Likes Received:
    179
    Itse olen pizzerian pizzojen suhteen sen verran elitisti, että periaatteesta en osta mitään 6.5 euroa halvempaa pizzaa. Osaksi puhun kokemuksesta: halvoista halvimmat pizzat ovat olleet ei-miltään-maistuvia, epämuodostuneita ja joskus jopa raakoja.
     
  17. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    5
    Pakastepitsa on kätevä iltaruoka, kun haluaa jotain lämmintä ruokaa, helposti, suht maistuvaa, edullisesti ja ennenkaikkea nopeasti.

    Esim eilen söin duunissa klo 13, duunista lähdin 16 ja remppasin uutta kämppää 21 asti. Ilalla suht kova nälkä kello oli 22, lapset huusi naama punaisena ja jotain safkaa piti saada. Pitsakivi uuniin, turbolämmitys päälle, pitsa sulamaan, päälle valkohomejuustoa, metwurstia, valkosipulia, oreganoa, paprikaa ja mustapippuria. Uuni oli lämmin n. 7min päästä, pitsa uuniin ja 10min. Siitä kun aloin miettiä ruokaa, mulla oli 17min päästä edessä aika hyvän makuinen lämmin ateria ja se maksoi ehkä 1.5e. Bisse auki, sohvalla röhnöttämään ja 20min päästä siitä kun aloin miettiä ruokaa suussa maistui täyteläinen valkohomejuusto ja miellyttävä humalan maku :king:

    Eihän tuo mitenkään voita alusta asti tuoreena tehtyä pitsaa, mutta hinta/laatu on aika löymätön, täytteet laadukkaita ja tarjoiluaika ehkä 1/4 toimitetusta.

    Sitten, kun haluaa jotain oikeasti todella hyvää ruokaa, se on jotain aivan muuta kuin pitsaa :)
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    11,669
    Likes Received:
    179
    Sanotaan se kaikki yhdessä:

    Chez Dominique :)
     
  19. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    5
    Todellakin, mutta ei mulla ole rahaa syödä siellä edes monta kertaa vuodessa, joten noin keskimäärin se tarkoittaa vaikka itse tehtyä thaikku, kinkki tai intiasafkaa tai vaikkapa lihapullia :p
     
  20. Käikäle

    Käikäle Guest
    Guest

    Joined:
    Mar 14, 2001
    Messages:
    990
    Likes Received:
    0
    Onko tuo herkkupizza rakennettu lidlin pohjalle kun noin edulliseksi tulee (1,5€)? Onko siihen laskettu varmasti kaikki kulut?