Tärkeä tiedote foorumin käyttäjille

Kotisinappi (sinapit)

Discussion in 'Ruoka & Juoma' started by 71 dB, Jul 5, 2025.

  1. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    12,095
    Likes Received:
    989
    Tulin kokeilleeksi Kotisinappia. Aikamoinen makeus siinä on, kuin söisi hunajan ja sinapin sekoitusta. Koostumus omituinen, salaattikastikemainen. Ei tämä varsinaisesti pahaa ole, mutta ei kyllä suosikkisinappieni joukkoon ole liittymässä. 300g puteli pitää vain käyttää loppuun. Putelista puheenollen, sen pyöreä muoto (soikean sijaan) yhdistettynä aika paksuun muoviseinämään tekee sen, että sen puristamiseen joutuu käyttämään aika paljon voimaa. Mummoilta ja vaareiltakin voi käsivoimat loppua kesken.

    Mitä tulee lempparisinappiin niin Auran Dijon on erityisesti makuuni.
     
  2. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    488
    Tuo Kotisinappi on aivan umpisurkeaa, ei ole sinappia nähnytkään. Täysin kelvoton tuote.

    Yleensä käytän ns. taloussinappina Auran väkevää tai tulista sinappia.
     
  3. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    12,095
    Likes Received:
    989
    Auran Väkevä oli testissä ennen tätä Kotisinappia. Oli kelpo tuote.

    Jotkut tuosta Kotisinapista tuntuvat pitävän (kuten niilo22 :D ).
     
  4. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    4,395
    Likes Received:
    544
    Kotisinappi on ihan ok silloin kun haluaa jotain ei-väkevää sinappia. Joskus sellaistakin sattuu.
     
  5. makemich

    makemich Vakiokasvo Tukijoukot

    Joined:
    Sep 4, 2002
    Messages:
    1,749
    Likes Received:
    279
    Kotisinappi on ihan passeli yleissinappi, vaikka herkeittoon ja melkein mihin vaan. Lapsuudessa meillä käytettiin vain voimakkaita sinappeja ja aikuisena en niitä enää siedä, makeutta on oltava mukana. Makea konjakkisinappi on ykkönen ja perinteinen Dijon sitten viimeisenä, hirveetä paskaa.
     
  6. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    488
    Tämähän on enemmänkin ruoanlaittosinappi kastikkeisiin tms. enkä minäkään dijonia nyt sentään makkaran päälle tursuttele, hyi. Maille-merkkistä perusdijonia olen silloin tällöin käytellyt, en tiedä miten eroaa vaikkapa tuosta aloitusviestin Aurasta.
     
  7. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    4,046
    Likes Received:
    418
    Kotisinapilla on myös sellainen vihreä metallituubi, se on ihan kelpo tavaraa. Lähempänä Auraa / Turun sinappia.
     
    71 dB likes this.
  8. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    12,095
    Likes Received:
    989
    Olen nyt kokeillut Kotisinappia edullisissa lihapullat/nakit ja muusi-valmisruuissa lisukkeena. Sinapin makeus tekee noiden annosten perunamuusista perunalaatikon makuista, joka on ihan ok. Päälle sitten vähän sinapin säväystä. Eli tällä tavoin ainakin toimii, mutta siirryn kyllä takaisin kunnolla sinapilta maistuviin sinappeihin, kunhan tämän putelin on käyttänyt loppuun. Tämä on kyllä melkoista lasten sinappia johonkin päiväkotiin (Päiväkotisinappi :D) tai ala-asteen ruokalaan... :rolleyes:
     
  9. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 19, 2005
    Messages:
    12,095
    Likes Received:
    989
    Hiljattain sain tietää, että aito Wasabi on arvokasta tavaraa ja n. 95 % Japanilaisten itsensäkin käyttämästä Wasabista on oikeasti sinapin ja piparjuuren sekoitusta, jolla saadaan kuulemma hyvin samankaltainen maku aikaan. Tuli sitten mieleen, että on aika jännä juttu että ei ole olemassa piparjuurisinappia eli Wasabisinappia.

    Turun Wasabi.jpg
     
  10. jmo

    jmo Vakiokasvo

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    1,809
    Likes Received:
    391
    Parasta sinappia omaan makuun tulee kun tekee itse. 10-15 minuutin homma. Sinappijauhoa, munia, kermaa, suolaa ja sokeria maun mukaan. Pikku kiehautus jatkuvasti sekoittaen, lopuksi vielä etikkaa ja se on siinä.
    Suhteet löytyy netistä ja kokeillen.