Tärkeä tiedote foorumin käyttäjille

Fazerin uusi suklaalevy

Discussion in 'Ruoka & Juoma' started by Liekinheitin, Sep 5, 2005.

  1. Qube

    Qube Tunnettu jäsen

    Joined:
    Jan 24, 2002
    Messages:
    936
    Likes Received:
    0
    Lontoo rae -suklaa on yllättävän onnistunut yhdistelmä. Salmiakki-suklaassa oli kertamaistamisen perusteella mielestäni hieman liian väkevä salmiakkimaku suklaan kanssa yhdistettynä.

    Eikä näitä Fazerin suklaalevyjä kyllä oikein voi keskenään verrata ovat sen verran erilaisia - kaikki hyviä.
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Joined:
    Sep 10, 2003
    Messages:
    4,126
    Likes Received:
    0
    Itsekin pidin Lontoonrakeesta, suosikkia noista Fazerin levyistä ei osaa sanoa.
     
  3. Miikka720

    Miikka720 Tunnettu jäsen

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    872
    Likes Received:
    0
    Eka pala Lontoonraetta oli aika neutraali mutta parani kyllä maku mitä useamman palan söi. Onnistunut sekoitus.
     
  4. Kaitzu

    Kaitzu Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jul 31, 2001
    Messages:
    3,502
    Likes Received:
    43
    Hyvä yhdistelmä oli tuo Lontoonrae, voi toistekin ostaa :D
     
  5. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Joined:
    Oct 20, 2003
    Messages:
    3,969
    Likes Received:
    1
    Sama komppi jatkuu.

    Kokonaisen levyn olen nyt syönyt, ja himohan tähänkin jää. Hyvää oli! :thumbsup:
     
  6. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Mar 5, 2003
    Messages:
    10,281
    Likes Received:
    30
    Fazer Lontoorae on oikea nimi. Ei LontOon rAe, ei lontoo Rae tai mikään muukaan miljardi potenssiin miljardista väärästä nimestä.

    Täältä löytää Fazerin suklaalevyt nimineen:
    http://www.datahotelli.com/fazermak...Code=5000&searchTerm=&ingrTable=&specialDiet=

    ___________________________


    Liian mietoja plaseboita ovat kaikki uudet seoslevyt, homeopaattisia. Suklaalevylle on näytetty vaikkapa Marianne-karamellin valokuvaa, ja suklaalevy on sillä hyvällä saanut itselleen puolikkaan teoreettisen Marianne-makumolekyylin, joka on jaettu miljardin suklaakilon kesken. Paskamaista kusetusta.

    Minä tekisin seoslevyn niin, että ottaisin kilon karkkeja, Lontooraetta tai Mariannea tai mitä vain, sitten rouhisin ne suunnilleen 4x4x4 mm paloiksi, siis riittävän isoiksi lohkareksi, ja liimaisin palat yhteen noin 100 grammalla suklaata. Suklaan osuutta tarkemmin vielä tutkisin, mutta joka tapauksessa rakenne vastaisi enemmän riisisuklaata, jossa on valtaoa riisimuroja ja vain liima-aineeksi käytetään pieni määrä suklaata. Sulkaakuorrutettu riisikakku on ääriesimerkki aiheesta, siinä on jo liian vähän suklaata.

    Eli Marianne-hajusteella ohimennen lipaistun suklalevyn havaitsin huijaukseksi jo muinoin, samoin nyt tuli testattua Lontooraetta, liian paljon suklaata siinäkin, pari karkkijyvästä siellä täällä ei oikeuta tämän tuotteen olemassaoloa.

    Salmiakki-mönjää sisältävä suklaakin on onneton kuvotus, kukaan salmiakin ystävä ei edes maista salmiakkia sieltä, ja minä salmiakin inhoajakaan en voi salmiakkia sieltä löytää. Epäonnistunut susi tämäkin. Munaton. Puuttuu turkinpippurimainen jytky.

    En aio ostaa maistamiani seoslevyjä koskaan enää. Itse tekemällä saa parempia: Rouhitaan (koneella tai tukevalla veitsellä painaen) vaikka Lontoorae-karkkeja muruiksi, niin isoksi paloiksi kuin kukin tykkää, minä paloittelen karkit puoliksi tai kolmeen palaseen. Sulatetaan mikrossa tai höyrykattilassa tai muulla varovaisella tavalla Fazerin "sinistä" suklaata, tai mistä kukin nyt tykkää, kaadetaan sulanut suklaa rouheen päälle, voipaperia kannattaa alla pitää, tai silikonilevyä, ettei suklaa takerru kiinni alustaansa. Hämmennetään haarukalla seosta hieman, jos kovin pulveriksi karkit oli jauhettu, eikä kuuma suklaa muuten valu rouheiden väleistä alas asti. Voi myös äkkiä painaa toisen voipaperin tai silikonilevyn mömmöjen päälle, kiepsauttaa systeemi ylösalaisin ja kaataa toiselle puolelle sulaa suklaata, silloin rouhemurusia ei jää näkyville varisemaan. Annetaan jäähtyä. Lohkotaan klimppejä irti ja kiskotaan ne kitusiin, ja johan on oikea maku kunnolla esillä, ja on oikeaa purtavaakin, hampaille töitä.

    Hampaattomille mummoille sopivat nämä nykyiset pulveriksi rouhitut karkit suklaan seassa, että ne pelkällä ikenillä imemällä liukenevat. Minä haluan tappaa jokaisen karkin yksitellen, hampailla muusiksi jauhaen. Sapuska, jossa ei ole purtavaa, ei mene suuhuni. Juomat toki erikseen, ne saavat olla nestemäisiä.

    Hitto kun vielä keksisi miten Geisha-suklaata voisi itse valmistaa, saisi senkin tehtyä paremmin: hieman kookkaampia ja rapeampia ne muruset saisivat olla. Ei kovin paljon, mutta hieman kuitenkin. Liikaa ien-imutus-mummofiilistä Geishassakin vakiona on.
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    4,563
    Likes Received:
    99
    Noinhan se todellakin pitäisi olla, mutta muistaakseni kääreessä siis lukee "Lontoo rae", kielioppisäännöistä ei välitetä.

    No moni on kuitenkin tykännyt, kiitos palautteista, täytyy ainakin sen kerran kokeilla.
     
  8. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Mar 5, 2003
    Messages:
    10,281
    Likes Received:
    30
    Juu, hyvää se on. Ja vedin tässä illalla lärviin 2 kpl niitä 100 gramman salmiakki-ällötyksiäkin, paremman puutteessa, eli kaikki levyt ovat hyviä ja syötäviä, mutta parempaakin on olemassa.

    Odotusarvo oli minulla liian suuri, eli oikea tuote ei täyttänyt ennakko-odotuksiani, siksi petyin, enkä enää osta niitä. Mutta kaikkea uutta on aina pakko maistaa.

    Hätäparannuskeino onneksi on helppo: ostetaan vaikka Lontoorae-suklaalevy ja lisäksi pussi Lontoorakeita, ja napsitaan niitä samanaikaisesti suuhun. Tai vuorotellen. Tuon testin vielä voisinkin tehdä, ehkä sitten löytyisi se kaipaamani voimakkaampi ja rapeampi makukokonaisuus...
     
  9. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Joined:
    Apr 15, 2004
    Messages:
    1,009
    Likes Received:
    0
    Kääreessä lukee:

    http://www.datahotelli.com/cloettafazer/pre/h//pic_conv/OpteFazer160407/1304649_2.jpg
    Mutta Fazerin sivuilla sen nimi on Lontoorae.

    Mutta nimestä viis. Itsekkin tuota maistoin, mutta tosiaan liian vähän Lontoorakeita, muuten hyvää. Salmiakkisuklaasta en tykännyt.
     
  10. Ize

    Ize Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Dec 13, 2002
    Messages:
    2,273
    Likes Received:
    0
    DVB-G:n kanssa samoilla linjoilla, Lontoonrakeita saisi olla enemmän. Eipä silti ihan hyvää suklaata, mutta makupuolella ollaan aavistuksen enemmän assosiaatioiden puolella kuin varsinaisen lakritsin maun puolella.
     
  11. rauer

    rauer Tunnettu jäsen

    Joined:
    Apr 10, 2001
    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    Ostinpa päivänä muutamana Fazerin patukan, jota luulin siksi tavalliseksi "vadelmasuklaaksi". Mutustelin ajatuksissani ja vasta patukan lopulla aloin ihmettelemään, että tässähän on aikamoisen tukeva jälkimaku. Kyseessä olikin sitten minulle ihan uusi tuttavuus: "Maya chili-maissi maitosuklaa".

    Vaikka kuinka mayat ovat jo muinoin sekoitelleet chiliä kaakaaoon tms., on tämä vähän outo makukokemus: suklaata jälkipoltolla. En oikein usko, että tulee säilymään valikoimissa pitkään.
     
  12. void

    void Guest Guest

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    1,121
    Likes Received:
    3
    Huono ennustus kun otetaan huomioon että se on valikoimassa jo vuosikausia ollut :thumbsup:
     
  13. rauer

    rauer Tunnettu jäsen

    Joined:
    Apr 10, 2001
    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    Jaa, sepä ihan uutta tietoa.

    EDIT: Joo, pikagooglaus näyttää sitä olleen ainakin jo keväällä 2005. Kumma kun on mennyt itsellä ihan ohi.
     
  14. Samppa

    Samppa Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Joined:
    Jun 13, 2000
    Messages:
    14,064
    Likes Received:
    30
    Mayahan on noista Fazerin pikkusuklaista paras. Suklaa ja chili on aivan mainio yhdistelmä.
     
  15. Xantaks

    Xantaks Guest Guest

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    784
    Likes Received:
    0
    Kyllä nuo mansikka ja Lontoo rae -suklaa ovat parhaita suklaita. Varsinkin ensimmäinen on aika hyvin onnistunut ja erittäin maukas. Hyvä, että välillä jotain uutta. Mutta myös parempaa odotellessa. :thumbsup:
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    11,552
    Likes Received:
    769
    Oma suosikki on tällä hetkellä Fazerin Sininen ja Valkoinen patukka.
     
  17. Liekinheitin

    Liekinheitin Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    4,563
    Likes Received:
    99
    Uutuus näyttää ilmaantuneen jälleen kauppoihin - tällä kertaa suklaan kaveriksi on valittu Omar -karkit. Miltäs tämä maistuu, anyone?

    Minulla kun on se LontooRaekin vielä testaamatta...:rolleyes:
     
  18. Miikka720

    Miikka720 Tunnettu jäsen

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    872
    Likes Received:
    0
    Kuulostaa hyvältä, täytyypä testata heti huomenna jos kaupasta löytyy.
     
  19. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    705
    Likes Received:
    0
    Mautonta tämä oli. Tai maistui tässä se Fazerin sininen, mutta tuo Omar ei juuri ollenkaan. Lontoon Rae -versio taas toisaalta aiheutti melkeinpä riippuvuutta.
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Lähes henkilökuntaa

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    4,563
    Likes Received:
    99
    Damn, Kinzza... No mutta ainakin tällä kertaa pistän minäkin vauhtia ja testaan tämän uutuuden jo tänään. Testataan samalla "Liiterin" vadelmalimppari...