Panasonic PZ70

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana hkj, 14.09.2007.

  1. Docu

    Docu Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Euronicsista löytyy PZ70 ja Pioneerin HD-Ready telkkuja + paljon eri FULL HD LCD telkkuja ja Tammiston Gigantista löytyy ainakin Pioneer 428 ja eri FULL HD telkkuja. Sinne vain katsomaan eroja. Omasta mielestä ei kyllä ole Pioneerin HD-Readyn plasman voittanutta vaikka FULL HD telkkareissa on melkein kolme kertaa yhtä paljon pikseleitä.
     
  2. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuolla suomen digi-TV:llä vielä toivoa näyttäisi olevan jos saisivat lähdemateriaalin kuntoon. Katselin eilen kaapelista Apocalypton TV1000:lta ja kuva ja leffan visuaalisuus muutenkin oli kyllä aivan loistava digi-TV:ksi. Myös mm. Maa Ilmasta viikolla oli erinomainen kuvaltaan. Harmi, että ehkä 80% digi-TV:stä on pääosin aika kuraa. Mm. eilen tuo Swordfish leffa lähetettiin 4:3-muodossa, mikä on todella erikoista toimintaa.
     
  3. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ikävä kyllä toiminta oli täysin normaali.
     
  4. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaista asiaa on tässä treadissä taidettu kysyä jo muutamaan otteeseenkin, mutta ilman vastausta...:

    Eli, miten tuo PZ70 soveltuu tietokonekäyttöön? Pystyykö tv:n kanssa käyttämään hommaan soveltuvaa PC:tä "leffanpyörittimenä" (joko SD tai HD -matskua) ilman ongelmia ja kuvanlaadun alentumista verrattuna tavalliseen dvd-soittimeen (hdmi), vai onko tässä suhteessa hyvät lcd:t edelleen parempia valintoja?

    Kiitti!

    -J-
     
  5. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinaiseen tietokonekäyttöön (siis työpöytäkäyttöön) plasma on aika huono. Leffapyörittimeksi se kyllä sopii. Jos tietokoneessa on DVI-liitäntä ja saat sieltä oikeanlaista signaalia (1920x1080 sopivilla virkistystaajuuksilla) HDMI-liittimeen, niin homman pitäisi toimia ihan hyvin.

    Edit: VGA-liittimellä toimii kanssa, mutta näin ei voi syöttää natiiviresoluutiota, joten kuvanlaatu ei välttämättä ole paras mahdollinen.
     
  6. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi plasma on huono työpöytäkäyttöön (esim. surffailuun), kiinnipalasmisilmiökö tähän on syynä vai onko ongelmaa jotenkin kuvanlaadussa?
     
  7. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suurimmat ongelmat ovat oikeastaan kuvan kiinnipalamisriski ja valkoisen välkkyminen. Plasmat välkkyvät kun kuva-alasta suurin osa on valkoista kuten netin selaamisessa tuppaa olemaan. Tosin molempiin ongelmiin pystynee kohtuu hyvin PC:n puolesta tekemään sellaiset säädöt, että ongelmat ovat mahdollisimman pienet: eli pyrkii taustaväreiksi valitsemaan muuta kuin valkoista ja muutenkin välttämään suuria kontrasteja.

    Kohtuu vähäiseen työpöytäkäyttöön varmaan plasmakin sopii varmaan ihan ok. Plasma on kuitenkin selvästi enemmän omiaan liikkuvaan kuvaan kuin varsinaiseen työpöytäkäyttöön. LCD taas toimii työpöytäkäytössä siinä missä normaali tietokonemonitorikin.
     
  8. Lars19

    Lars19 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkö joku, että käytetäänkö näissä PZ70 malleissa samoja paneeleja kuin PF9 sarjassa? Taustaa tästä:
    http://plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-th50ph10uk-review.html
     
  9. Ihminen

    Ihminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli kiikarissa tämä pz70. Veikon koneessa oli esillä pz700. Osaako joku kertoa mikä ilmiö oli kyseessä kun blueray demolevyssä missä pyöri mm. jotain leffapätkiä (Charlie and the Chocolate Factory etc.) niin elokuvaosuuksissa kuva liikkui nykien? Huomasi heti kun kamera liikkui hitaasti sivuttaissuunnassa. Vertasin viereiseen Sonyn 46W3000 niin kuva liikkui paljon sulavammin. Onko täs kyse siitä 24p tuen puuttumisesta tossa pz700 vai jostain muusta ja onko ihan sama ongelma tos pz70? Muuten kuva oli todella hyvä mielestäni pansus kun laittoi sen just scan päälle, mutta itseäni ainakin tuo nykiminen häiritsisi enemmän kuin lcd:n ongelmat. Pioneeriin ei ole varaa.

    Myyjä selitti, että se johtuisi siitä että elokuvat on yleensäkin vaan 24fps joka näyttää aina nykivältä ja sanoi näkevänsä kanssa nykimisen.... Mutta tosiaan kun vertasin tohon sonyyn niin vastaava nykiminen katosi.
     
  10. Nahkiainen

    Nahkiainen Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myyjä selitti, että se johtuisi siitä että elokuvat on yleensäkin vaan 24fps joka näyttää aina nykivältä ja sanoi näkevänsä kanssa nykimisen.... Mutta tosiaan kun vertasin tohon sonyyn niin vastaava nykiminen katosi.

    Mä ostin just tuon Pansun sen takia, että toi 24 fps toimi niin hyvin. Viereinen Sony nylkytti samaa matskua kun kuin joku kiimainen koira. Olen erittäin tyytyväinen Pansuun, se rokkaa!!!
     
  11. Ihminen

    Ihminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei ole käryä miltä sen nylppäyksen pitäis näyttää mikä johtuu siitä ettei oo suoraa 24fps moninkertaa, eikä se varmaan sitä sit ollu? Ilmeisesti senkin pitäis sit olla jotenkin havaittavissa kuitenkin et täs pansus on se 3:2 pulldown eikä suoraa moninkertaa? Sellaista vähän alle sekunnin välein tasaisesti toistuvaa pumppausta liikkeessä se oli. Sullako on nahkiainen sit ihan smooth hitaasti sivuttaissuuntaisessa liikkeessä 24fps hd-materiaalilla? Ihmettelin viel siinä demolevyllä kun esim. se osuus missä on kuva halkaistu kahtia ja näytetään eroa hd ja normi dvd materiaalin välillä niin siinä pyöri ihan pehmeästi, mutta aina kun alkoi joku elokuva niin alkoi myös nykiminen.

    Onko tai voiko olla näiden pz700 ja pz70 välillä mitään eroo tos kuvan prosessoinnis tms. mikä ois tos pz700 aiheuttanu tota nykimist ja ois pz70 paremmin?
    Se blueray demolevy mikä siel pyöri oli 1080i ja sit myös katsoin SWAT mikä oli 1080p.

    lueskelin tota hdtvtest.co.uk ni siel sanotaan tosta et

    "Video deinterlacing on Panasonic flat screen TVs I have tested over the past year has left a lot to be desired, but the Panasonic TH42PZ70B delivered a surprisingly solid performance. In HQV Benchmark (both Blu-ray and PAL editions), jaggies only started appearing around 20° from horizontal in the rotating wheel pattern. Similarly, the top two bars were smooth in the bouncing bars pattern, earning the Panasonic TH42PH70B a "Good" rating.
    The same cannot be said of film mode deinterlacing which was pretty much non-existent on the panasonic pz70 . the plasma failed the 3:2 and 2:2 cadence tests over 480i, 576i and 1080i. I even tried all the picture presets in the off chance that 2:3 and/ or 2:2 pulldown was embedded within one of them, but alas, there was no redemption.
    This essentially means that line twitter, jaggies and moire will be present during movies. For critical viewing, I strongly recommend sending a progressive signal to the TH42PZ70B (i.e. let the playing device do the film deinterlacing)."

    Eli kun toi demolevy oli tosiaan 1080i niin aiheuttiko sen nykimisen sitten se että tossa panasonicissa on huono lomituksen poistaja ja siinä sonyn w3000 oli parempi?
    Onko tossa 1080i käytännössä sitten 12fps? ja osasko toi sony tehdä sille sitten jotain magiaa että se ei näyttänyt vastaavasti nykivän ja onko siis toi i materiaali jotenkin saatavissa näyttään paremmalta myös tossa pansussa jollain ulkoisella härpäkkeellä? :E

    Toisaalta hassua että olihan se koko demomatsku sitä 1080i ja muissa kun leffapätkissä en huomannut.
    Eikös kuitenkin kaikki hdkanavilta tuleva matsku ole juuri tuota 1080i eikä p?
     
  12. Ihminen

    Ihminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli niin vammasen sekava tosta että siis tajuanko nyt oikein.
    Toi panasonic olis ihan smooth progressive kuvalla mutta ei osaa 480i, 576i ja 1080i kunnolla tota 3:2 pulldownia ja siks nyki vitusti?
    Ja sen takia nyki vain leffaosuuksissa siinä demolevyllä että ne on alkuperäisesti 24fps ja ne muut osuudet saatto olla sit jotain muuta.
    Muuten ilmeisesti plasmoissa parempi liiketoisto sitten kuin lcd-telkkareissa?
    Olisiko tämä pz70 sitten parempi valinta kuin sonyn w3000?
     
  13. scott

    scott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minulla on ollut PZ700 kesä/heinäkuusta ja sen voin sanoa, että PZ700 ei tue 24p signaalia. Jos yrittää syöttää 24p signaalia -> PZ700 näyttää mustaa ruutua. Ilman 24p tukea 1080/24p materiaali näyttää hyvältä siihen asti, kun tulee nopeaa liikettä (ja huomaa 3:2 pulldownin). PZ70 osaa näyttää 24p signaalin, mutta siinäkin on nykimistä - PZ70 tekee pulldownin/moninkerran.

    Mitä tulee HTPC-käyttöön, olen kesästä asti katsonut DVI-HDMI-piuhalla SD/HD-matskuja tietokoneelta 1080/50hz tilassa. Kuvanlaatu on niin hyvä kuin se voi olla 42" telkulla ie. LCD:llä ei saa parempaa kuvaa. Ainut ongelma tuossa lähinnä oli, että saa tietokoneelta oikean reson ja signaalin aikaiseksi, tämä onnistuu helpoiten Powerstripillä (PowerStrip sisältää valmiit asetuksen 1920*1080/50hz) ja ReClockilla (ei nykimistä hd-materiaalilla ja ääni on synkassa). PZ70:llä ei pitäisi tarvita ReClockia, kun se tukee suoraan 1080/24p...

    HTPC:tä varten kannattaa myös muistaa ottaa "overscan" pois päältä valikosta, että saa 1:1 1080p.

    Varsinaista kiinnipalamista en ole saanut HTPC-käytössä, mutta haamukuvia olen onnistunut tekemään xboxilla pariinkin otteeseen. Pisimpään kestäneen haamukuvan hävittämiseen kesti yksi ilta (tämän aiheuttamiseen tarvittiin 20h peliaika 2 peräkkäisenä päivänä xboxilla). PZ700 saa pelata aika rauhassa, tosin tuossa täytyy pitää mielessä, että plasmoilla on n. 100h sisäänajo aika, jonka sisällä on "helpompaa" polttaa kuva ruutuun kiinni (avsforum).
     
  14. DI-Jjk

    DI-Jjk Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. JustMy2Cents

    JustMy2Cents Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos joku nähnyt pz70:n manuaalia jaossa netissä? Vois lukasta opuksen ennen ostopäätöstä.

    Onkos joku tilaillut tuolta tampereen ihmeeltä joskus jotain? Näytti hinta hieman alhaiselta...
     
  16. Nahkiainen

    Nahkiainen Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama mesta, eikös nämäkin hinnat ole kohtuullisen kilpailukykyisiä?

    sony kdl-40 v 3000 aep 102cm EURO: 1778.06

    sony kdl-40 w 3000 aep 102cm EURO: 2104.43

    sony kdl-40 x 3000 aep 102cm EURO: 2505.27

    sony kdl-40 x 3500 aep 102cm EURO: 2596.00
     
  17. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin vaivihkaa Tampereen Verkkokaupassa ja huomasin, että sinne oli ilmestynyt Sonyn 46V3000 PS3:n kylkeen, joten pitihän sitä jäädä ihmettelemään kun se oli myös vaihtoehtona ennenkuin päädyin lopulta PZ70:een. V3000:sta en ollut aiemmin nähnyt, mutta oli hyvä tilaisuus se kun oli samassa laitteessa kiinni kuin kotona PZ. Laitoin vehkeen asetukset elokuvasäädöille kun siinä oli tietenkin asetukset tapissa esittelyä varten.

    Jäin jotenkin hieman ymmälleni tuon parinkymmenen minuutin kokeilun jälkeen. Sen verran huonolle tuo (Sony) näytti liikkuvalla kuvalla kun katselin sitä 720p Ice Age trailerilla ja 1080p Die Hard trailerilla. Kuva oli ihmeellisen verhoutunut, tukkoinen ja suttuinen molemmilla pätkillä verrattuna PZ:aan. Gran Turismo HD -pelillä kuva näytti suunnilleen samalta kuin PZ:lla, mutta nuo HD-elokuvat näytti aika huonolta.

    Elävä kuva oli jollain tavalla kuollut kun on tottunut kuvaputken ja plasman kuvaan. Vähän jäi ihmetyttämään, että olikohan jotain pielessä kun odotin hieman parempaa suoritusta. Ehkä tuo kuvanmuodostustapa vaan johtaa siihen, että plasman kuva on kuvaputken ohella huomattavasti elävämpi ja miellyttävämpi katseltava elokuvien ja TV:n kanssa.
     
  18. DI-Jjk

    DI-Jjk Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ostanut koneeseeni komponentteja mutta en töllöä. Tähän mennessä on ollut ihan luotettava ja hinnat "lähes" aina kilpailukykyiset:thumbsup:
    Siinä yliopiston kulmilla on noutopiste.
     
  19. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko noista PZ70:n ja PZ700:n muista kuin liitin, kaiutin yms. -eroista olemassa jossain oikein virallista tietoa? Tässä threadissä on annettu ymmärtää, että taulujen 24p-tuki mm. poikkeaisi toisistaan ja PZ70 olisi itse asiassa parempi valinta kuin PZ700. Onko näin todellakin?

    PZ700 itseäni kiehtoisi nimenomaan tuo kolmas hdmi, jolle minulla on käyttöä, eikä viitsisi heti alkaa kikkailemaan hdmi-jakajien kanssa. Mutta mikäli PZ70 jotenkin on parempi teknisesti/softaltaan, kallistuu vaakakuppi kyllä sen puoleen.

    -J-
     
  20. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ketjun ekasta viestistä:
    ja kolmannesta:
    Itellä tuo 50" PZ70 on ykkösvaihtoehtona kun saa raavittua rahat kasaan töllöä varten. Vastaavan saman kokoluokan 50+" töllöt ei mielestäni lisähinnan arvoisia.