Sony str-dg910

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana prodigy, 10.07.2007.

  1. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, eilen tuli haettua tämä Sony Ushereiden kaveriksi Tampereen Sony Centeristä 430€ (kyseessä esittelymalli). Mitä nyt pikaiseen olen kerinnyt testaamaan, niin itse olen tyytyväinen. Usherit soi omaan korvaan hyvin eikä muutenkaan ole löytynyt vielä vahvistimen toimintaan valittamista. Vanha Sonyn cd-soitinkin oli helppo ohjelmoida toimimaan vahvistimen kaukosäätimellä.
     
  2. Iletys

    Iletys Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ongelma minulla. Tosin mäc tunnistaa että piuha on sonyamp johon hdmi menee. Resuluutionkin se osaa valita oikein. 1080 ja 50hz. Ongelmaksi tulee se, että kuvaan tulee nykimistä noin sekunnin välein. Syytä en keksi. Kaikki muu materiaali mitä syötän vahvistimelle näyttää hyvältä.
    Kun laitan mäkistä piuhan suoraan töllöttimeen, niin nykiminen poistuu. Ongelmana on silloin juuri tuo, että vahvistin vaihtuu tv asentoon. Sen saa kuitenkin vaihdettua jälkeenpäin vaikka video2 optiseen tuloon.

    Keksiikö joku mistä tuo nyintä johtuu? Asetukset on samat mäcissä kummallakin kytkentätavalla. Ainakin 720p leffa 23,97 frameratella nykii. 1080i:ssä ei mnäkynyt mitään. Töllö on Sony 46X3500.
     
  3. Overdrive

    Overdrive Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro,

    Minäkin harkitsen kovasti tämän vahvarin hankintaa. Haluaisin kuitenkin kytkeä PC:n <jotenkin> tuohon laitteeseen, ja PC:ssä on vain DVI-lähtö.

    DG910:n manuaalissa varoitetaan käyttämästä DVI-HDMI-kytkentöjä. Olisiko tämä syynä muidenkin jo tässä ketjussa kertomiin ongelmiin? Onnistuneita käyttökokemuksia?

    Ok, voin kiertää tämän kytkemällä PC:n DVI:llä suoraan telkkariin, ja äänet DG910:een erikseen. Vaatii vaan enemmän säätämistä, kun haluaa katsoa vaikka leffaa koneelta.
     
  4. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin AVS-foorumin käyttäjien perusteella hdmi-dvi kytkentä tuottaa monelle päänvaivaa, joten sitä kannattaa tämän vaffarin kanssa välttää IMO.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=861730&page=1

    Omiin tarpeisiin tuosta ei tule ongelmaa, vien kuvan tietokoneelta suoraan telkkariin ja äänen piuhalla erikseen sitten vahvistimelle.
     
  5. Iletys

    Iletys Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä, että on enemmän asiaa tutkineita. Kyllä se tässä tapauksessa kannattaa viedä suoraan televisioon tuo piuha. Harmittaa vaan kun tuntui muuten toimivan ok tuo theater sync automatiikka. Mahtaisikohan homma toimia ES sarjan vahvareissa?
     
  6. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraava huomio jos käytössä on heikonpilaatuinen subi ja vahvasti bassoa toistavat pääkajarit(Jamon halpa aktiivi 8" ja Wharfedalen 8.4).

    Mittamikkiä ei kannata käyttää sillä se ohjaa pääkajareilta basson tuonne subille.. hiukan olin ihmeissäni kun koko kesän ollut kuuntelematta ja tuntui että basso on kateissa kun ilman subia kuuntelin musiikkia kuten yleensäkin. Paljon parempaan tulokseen pääsin kun otin mittamikin asetukset(etäisyydet+tasosäädöt) paperille talteen ja tein niidenmukaan käsin säädöt(en siis ole mikään säätöguru joten helpotin hommiani näin).
     
  7. Tactica

    Tactica Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2003
    Viestejä:
    618
    Saadut tykkäykset:
    1
    Poimittiin tämä vahvari eilen verkkokauppa.com:sta 440€ hintaan ja kyllähän ominaisuuksiltaan aivan loistav hintaluokassaan. Miragen Nanosat Prestige:n kanssa soi myös kivasti. Kaukosäädintä pitää tosiaan näyttää melko tarkasti vahvistimelle ja näppäimet ovat todella huonosti sijoitetut kaukossa.

    Muutama kysymys meille eilen tätä settiä asentaessa tuli mieleen. Minä Denonin 1906:n omistajana olen tottunut siihen, että voin valita ääni ja kuva signaalin erikseen, eli pelata vaikka pleikkarilla ja kuunnella musiikkia cd:ltä samanaikaisesti. Tätä ominaisuutta ei 910:stä löydetty. Voisiko joku omistaja vahvistaa pelkomme, ettei tälläistä ominaisuutta sonyssä ole?

    Toinen ikävä seikka oli eri ääni-inputtien väliset voimakkuuserot. Radio kuului selkeästi voimakkaimmin, jopa 10pykälää verrattuna dvd-soittimella toistettuun elokuvaan tai cd-levyyn. Ei kai tuo dvd-soitin nyt hukkaa ääntään kun kiertää hdmi:llä vahvarin läpi:confused: Myös hdmi:llä kytketty Powerbook (säädetty volat täysille koneessa) oli vielä hiljaisempi kuin dvd-soitin.

    Ikävää kun cd:stä radioon siirryttäessä korvat hajoaa ja joutuu jatkuvasti ronkkimaan volyyminnappia. Inputkohtaista +/- dB säätöä kaipaisin tähän, muuten loistava ostos.
     
  8. byte

    byte Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    306
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oletko saanut onnistuneesti Powerbookin kytkettyä Sonyyn hdmi:llä? Saitko muka äänetkin sitä kautta?
     
  9. Leewi

    Leewi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    195
    Saadut tykkäykset:
    0
    ES 5200 kanssa dvi-hdmi oli pelkkää ongelmaa.
     
  10. Tactica

    Tactica Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2003
    Viestejä:
    618
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sain toki kuvan HDMI:llä, mutta ääni kulkee 3.5mm minijack->stereo RCA piuhalla.

    Powerbookista vahvariin menevä liitincombo videolle on siis macin oma video out liitin->dvi-palikka johon kytketty dvi-hdmi-piuha. Ännipiuha on liitetty SAT-inputtiin ja hdmi menee SAT-hdmi inputtiin.
     
  11. Jayl

    Jayl Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tuo homma on toteutettuna niin, että iMacista menee DVI-HDMI kaapeli suoraan televisioon (Sony 40D3000) ja sitten iMacistä 3,5mm-->RCA kaapeli menee vahvistimen (analog) TV sisääntuloon.

    Vahvistimesta on siis tuo theatre sync päällä. Normaalisti TV:tä katsoessa "INPUT MODE" on "AUTO IN". Kun haluan käyttää tietokonetta, niin säädän oikean inputin (HDMI) televisiosta ja vahvistimesta "INPUT MODE" -->ANALOG IN.

    Näin siis äänet säätyvät koko ajan television kaukosäätimestä.

    Tämä on mielestäni helpoin tapa toteuttaa ainakin oma setup...
     
  12. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan siis saanut onnistuneesti pc:n kuvan kierrätettyä vahvarin kautta tykille/taulutv:lle? Tarkoitus olisi vetää näytönohjaimen dvi-liitännästä vahvariin dvi-hdmi piuhalla ja vahvarista kuva eteenpäin hdmi-hdmi piuhaa pitkin tykille.

    Pitääkö tässä nyt alkaa sitten juuri hankittua näyttistä vaihtamaan hdmi-liitäntäiseen vai mitä?

    EDIT: muuttaakos tilannetta miksikään, jos hommaa näyttikseen tuommoisen hdmi-dvi adapterin? Sitten vetäisi adapterista hdmi-hdmi piuhan vahvarille ja optisella erikseen äänet tietokoneelta. Näyttiksenä toimii AGP-väyläinen ATi X1950 Pro.
     
  13. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö kellään tietoa? Kukaan saanut fiksusti vedettyä tietokoneelta kuvan videotykille tämän vahvistimen kautta hdmi:tä käyttäen? Tykki tulossa ensi viikolla niin pitäisi löytää joku toimiva ratkaisu. Vahvistimeen tulossa hdmi:llä kiinni Xbox 360 ja mahdollisesti digiboksi, joten olisi näppärää että saisi sen pc:n kuvankin vietyä vahvistimen kautta niin säästyisi taas ylimääräiseltä johtojen vetelyltä.
     
  14. Iletys

    Iletys Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjataan tänne ketjuun sellainen vika, että pari kertaa laite on sekoittanut subbarin ja oikean takakanavan sekä keski ja vasemman takakanavan keskenään. Testisignaalilla sen sai selville kun kaikki äänet tuli mistä sattuu. Virran katkaisu ei auttanut. Ainoastaan töpseli seinästä pois hetkeksi. :naminami:
     
  15. Olbe82

    Olbe82 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    AVForumislta lukiessani oli joillakin ollut onglmia laitteen PC-liitettävyyden kanssa, mutta jotkut olivat taas saaneet toimimaan käsittääkseni "heittämällä".

    Kai se siis onnistuu. Laitteistosta riippuen säätämisen määrä taitanee vaihdella suuresti?
     
  16. camoz

    camoz Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ostamassa tätä härpäkettä ja nämä vahvarit on minulle uusi tuttavuus.
    Jos joku viisaampi osaisi kertoa että mihin liitän subbarin kun sen aika tulee?
     
  17. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla takana taitaa olla ihan tavallisen aktiivisen subwooferin liittämiseksi tarkoitetut liittimet kohdassa: subwoofer. Liittimessä lukee tavallisesti subwoofer pre out tms. Tuossa Sonyn mallissa noita liittimiä on vain enemmän koska se tukee usean subin liittämistä suoraan vahvarin taakse.
     
  18. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dodiin, Biltemasta kävin kaapeliostoksilla, tarttui mukaan 10m hdmi-hdmi piuha sekä 5m hdmi-dvi piuha. Nyt menee tuo dvi-piuha koneelta vahvarille ja hdmi-piuha vahvarilta tykille ja kuva näkyy aivan kuten pitääkin! Ei tökkimisiä, repeilyä tai mitään muutakaan. Toistaiseksi kaikki siis hyvin. :thumbsup:
     
  19. Tee-Jii

    Tee-Jii Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin tällä viikolla kyseisen vahvistimen. Ensivaikutelmat ihan positiiviset.

    Yksi ongelma tuli kuitenkin eteen. Mulla on PS3 kytketty HDMI-piuhalla vahvistimeen, mutta jostain syystä subbari tunnu toimivan lainkaan. Muilla äänilähteillä se toimi normaalisti. Olen tuunannut sekä vahvistimen että PS3:n asetuksia, mutta ei tunnu löytyvän ratkaisua. Onko ideoita?

    Teejii

    EDIT: Tämä selvisi kuitenkin omin neuvoin. Autokalibrointi oli tulkinnut etukaiuttimet virheellisesti isoiksi. Kun vaihdoin asetuksen pieneksi, niin alkoi subbarikin pelittämään. Ihan loogista mutta ei tullut ajoissa mieleen.
     
  20. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi onnellinen vahvistimen omistaja lisää täältäpäin. Usher s-520 II toimivat etukaiuttimina, hyvin näyttäisivät sopivan yhteen. :thumbsup:

    Surroundia saadaan ensi viikolla kehiin, kunhan takakaiuttimille saadaan kaappia/tilanjakajaa alle.

    Kuinka hyvin saitte asetuksia kohdilleen mukana tulleen mikin kanssa, vai jouduitteko hiomaan niitä vielä erikseen?