Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. MikkeS

    MikkeS Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin eilen Anttilassa ihmettelemässä tuota 42PX7 töllöä.
    Vieressä oli 37PX70, johon työnnettiin kuvaa Panan Blu-Ray kieputtimella.
    PX70 kuva oli todella hyvä ja terävä ja värit olivat todella kirkkaat.
    Myyjä vaihtoi pyynnöstä Blu-Ray kuvan tuohon PX7:aan ja kuva oli aivan erilainen mitä PX70 kuva. Jotenkin sellainen haalea väreiltään ja vaikka kuinka koitin eri asetuksia ja säädellä kuvaa, niin näytti koko ajan, kuin kuvan edessä olisi joku vaalea verho, joka muutti värit hailakoiksi ja kuva ei ollut lähellekään sama, kuin PX70 kuva. Kuva oli mielestäni epätarkka ja väreiltään haalistunut.
    Mistä tämä voi johtua? Onko laitteiden pienissä eroissa nyt sitten noin paljon eroa käytännössä, vai onko vika siinä, että en osannut säätää kuvaa?
    Vai onko ero tuossa koossa sitten noin merkittävä, että 37 näyttää niin paljon paremmalta? Kun myyjä vaihtoi HDMI:n tähän PX7:aan, niin näytölle tuli teksti HDMI ja sen jälkeen 1080P, eli ilmeisesti laite otti kuitenkin 1080P tarkkuudella kuvaa sisäänsä.
     
  2. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin kun minä kävin katsomassa Anttilassa PX70 telkkaria, niin siinä oli säädetty kontrasti sataseen. Värit oli luonnottoman räikeät. Kokeilit varmaan PX7:ssa kuitenkin vaihtaa kontrastia, kirkkautta, ja varsinkin värilämpöä? Minun mielestäni 42PX7:ssa oli loistava kuva, kun viikonloppuna testailin. Huomasin myös, että siinä telkkarissa oli lasifiltteri, toisin kuin minun lg:ssäni. Eikä se kyllä huonontanut kuvaa, muuta kuin aivan viistosta katsottuna puolen metrin päästä. Taitaapi olla myös PX70:ssa lasifiltteri?
     
  3. MikkeS

    MikkeS Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    1
    En huomannut tarkastaa PX70:n asetuksia.
    Säätelin kyllä PX7:n kuvaa, kontrastia, kirkkautta ja värilämpöä ja kaikkia mitä pystyi säätämään kuva-valikosta, mutta kuva oli jotenkin omituinen. Ja kun vertasi vieressä olevaan Sonyn telsuunkin, niin kuva oli täysin ala-arvoinen. Siinä oli varmaan joku asetus täysin pielessä, niin omituisen harmaalta kuva näytti. Esim. siinä esittelypätkässä näytettiin sellaista metsäistä maisemaa ja PX70:n kuvassa metsän puut olivat vihreitä ja PX7:n kuvassa vaalean harmaita. Pitää mennä tänään testailemaan uudestaan.
    Mitä asetusta kuvalle väki käyttää, eli siis sitä normaali, elokuva vai dynaaminen?
     
  4. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei noilla ole muuta eroa kuin eri lähtöasetukset. Eli karkeasti ottaen laita normaaliin lisää kontrastia niin se on dynaaminen... Eli nuo ovat vain 3 erilaista muistiasetusta...

    Itse lähtisin vertailemaan laitteita laittamalla molempiin saman elokuvan tai normaalin ja sitten palauttaisin tehdasasetukset (tämä palauttaa siis ko. moodin asetukset). Tällöin lähtötilanteessa kuvat pitäisi olla edes samalla hehtaarilla PX7:ssa ja PX70:ssa. Kuluttajamalleissakin on sitten kaiketi myös erillinen muisti jokaiselle tulosignaalille. Eli esim. HDMI:stä 720p ja 1080p tarvitsee säätää erikseen...
     
  5. oggialli

    oggialli Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    On niillä eroa, ainakin normalilla ja cinemalla. Samat asetukset normalissa ja cinemassa, cinema on jonkun verran vähemmän kirkas ja huomattavasti vähemmän terävä. Vaikka sharpnessin hilaisi täysille, ei se ole yhtä terävä kuin normal keskiasennossa.
     
  6. oggialli

    oggialli Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on muuten hölmöä, että vaikka eri signaaleille eri liitännöissä löytyy omat kuva-asetukset, niin kuvasuhde-asetus on yhteinen (!). TV:n digivirittimellä digi-tv:tä katsoessa kuvasuhdeasetus pitää tietysti olla asennossa 4:3, mutta komponenttiliitännässä kiinni olevalla Wiillä se pitäisi olla 16:9 - miksi ihmeessä näille ei ole omaa asetusta?
     
  7. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    On niillä eroja..käyppä laitteen huoltovalikossa tutkimassa..
     
  8. ritamaki

    ritamaki Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on tuo 42px70 ja alkanut vaivaamaan ilmiö (en tiedä ilmiön nimeä), jossa esimerkiksi tekstityksen lähtiessä pois kuvasta, teksti välähtää hieman vihreänä. Tämä siis valkoisella tekstillä ja mustalla taustalla. Ei tapahdu joka kerta, mutta välillä kuitenkin ja alkaa todella ärsyttämään. Ja tuntuu että, nykyään sitä tapahtuu useammin kuin ennen. Onko muilla samaa vikaa ja voiko asetuksia muuttamalla päästä eroon? Oli varmaan tässäkin ketjussa video, jossa demottiin jotain peliä, jossa sama ilmiö toistui todella voimakkaana.
     
  9. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni huoltovalikosta saa nuo kaikki "moodit" myöskin tarvittaessa samanlaisiksi (itselläni on commercial malli, mutta uskoisin laitteiden olevan melko lailla samanlaisia)? Eikö huoltovalikossa ole nämä moodien "kiinteät" esiasetukset (jotka voi vaihtaa kaikille samoiksi) ja käyttäjä sitten normivalikoista pääsee muuttamaan noita esiasetuksia vain säädön salliman verran? Eli ilman huoltovalikkoa vierailua noita moodeja ei saa samanlaisiksi, mutta se on tehtävissä (näin ainakin olen käsittänyt avfoorumsilta commercial-malleista)...
     
  10. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä näin uskoisin itsekin. Tosin en ole kokeillut. Pointti olikin se, että liikkessä jos säätää "dummy" menusta niin kannattaa katsoa, että ne moodit on samat.
     
  11. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Porukka tuntuu tuosta huoltovalikosta puhuvan aika paljon. Itse en ole siihen jaksanut koskeakaan vielä kun en ole mitään vikaa huomannut kuvassa.

    Kertokaas nyt mitkä asetukset sieltä kannattaisi ehdottomasti käydä muuttamassa, niin saatan sen jopa tehdä tässä lähipäivinä. :)
     
  12. Skitso

    Skitso Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä on nyt varmaan kyse vain plasmojen ominaisuudesta jossa fosforit hehkuvat vielä sen jälkeenkin kun itse pikseli on sammunut. Ilmiötä kaikki eivät edes huomaa, mutta väittäisin että kuvassa on aina moinen efekti ollut, mutta olet vasta hiljattain "oppinut" huomaamaan sen. Samalla tavalla silmiä nopeasti liikuttamalla ja tarkentamalla ruudun eri kohtiin voit saada suurien kontrastierojen kohdilla näkyviin sinistä tai vihreää. Tämän hetken tekniikalla plasmatelkkareissa moiselta ei voi välttyä käsittääkseni... Joku viisaampi voi antaa tarkemman kuvauksen ongelmasta jos jaksaa ja osaa. :)
     
  13. Skitso

    Skitso Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja kuten Patu tuossa ylempänä jo tuosta huoltovalikosta kyseli niin samaa tietoa täälläkin kaipaillaan, eli mitä huoltovalikosta kannattaa säätää? Ja toisekseen... miten sinne edes pääsee?
     
  14. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noo tähänkin kyllä löytyy vastaukset tästäkin threadista moneen kertaan ;)
    Tuolla edellisellä sivulla jopa selitetty huoltovalikkoon meno sekä overscan säätö. Muuta en ole itse vielä nähnyt tarpeelliseksi säätää.

    AVS/AV foorumilla ne on säädelleet noita värilämpöjä jne. Mulle tuo kuva on tarpeeks hyvä hifistelemättä noiden muiden säätöjen kanssa. Overscan säädöllä siis saa "lähes kaiken" kuva-alasta näkyviin.

    EDIT linkki: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=532705
     
  15. majakka2

    majakka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys,

    En ainakaan äkkiseltään hakemalla löytänyt tarkempaa keskustelua aiheesta mutta jos sellainen on niin kiitollinen linkistä olisin.

    Elikkäs käytössä PX70 + Topfield5100 PVRt. Ongelma on, että turhan usein kuvasuhde TV:tä katsoessa on aivan väärä. Välillä joka puolella on mustaa palkkia, välillä taas laajakuvalähetys näkyy 4:3 muodossa. Eilenkin Selviytyjät (ja pari muuta samalla aikaa näkynyttä kanavaa/ohjelmaa) alkoi näkymään oikein kun Topfieldistä valitsi tv:n kuvasuhteeksi 4:3. Toisaalta näillä asetuksilla, jotkin ohjelmat olivat taas pielessä, mutta toimivat kun 16:9 asetus boksista palautettiin. Panasonicissa asetuksena on yleisimmiten automaattinen tai 16:9. Sillä, käytänkö scart:a vai HDMI:tä ei tunnu olevan väliä. Ongelma esiintyy usein (eli muutama ohjelma per ilta) mainoksista puhumattakaan.

    Ajatuksia?
     
  16. jlu2006

    jlu2006 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2006
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    4:3 televisioon ja toppyyn 16:9 ja ainakin vanha pana (42px60)vaihtaa aina oikein :)

    Eli kun tulee laajakuvaa niin se ON koko ruudulla ja 4:3 lähetys on sivupalkeilla.

    edit: niin minulla on vanha toppy joten scartilla kiinni :-(
    jlu
     
  17. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ärsyttäväähän tuo on. Vika on lähetyspäässä. Anamorfinen kuva näkyy oikealla kuvasuhteella mutta letterbox yleensä ei. "Parhaimpia" on nämä letterbox-muodossa tulevat leffat joissa tekstit on poltettu kuvaan kiinni niin, että alempi tekstitysrivi tulee mustan alueen päälle :OI Itsellä käytössä Automaattinen-moodi, ja letterbox-kuvan osuessa kohdalle tulee vaihdettua kanavaa tai suljettua tv :) Mainoksissa kuvasuhteet ovat yleensä mitä sattuu, eikä sekään ole tv:n vika.
     
  18. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu näin se on. Ainakin YLE lähettää toisinaan 16:9 kuvaa 4:3 kuvan "sisällä" eli kanava logo ja tekstin alimman rivin alaosa ovat mustan palkin osalla. Tästä syystä yleensaä digiboksit eivät veivaa kuvaa koko ruudulle, vaan jättävät sivuille, ylös ja alas mustat palkit, mutta pana näyttää onnistuvan veivaamaan kuvan silti koko ruudulle ja osa tekstistä jää pois :confused:
     
  19. poppamies

    poppamies Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    PX7:n hankkiminen olisi nyt tässä yksivaihtoehto, mutta siitähän puuttuu vga-liitäntä ja olennainen osa tulisi olemaan videon syöttämistä pc:ltä. 1:1 pixel perfect DVI->HDMI ei käsittääkseni pc:ltä oikein noissa panoissa toimi overscanin ja skaalauksen takia. Mutta, jos tarkoitus on vain syöttää liikkuvaa kuvaa, niin eikö ole niin, että sillä ei ole väliä? Koska television kannalta luulisi olevan ihan sama, mistä lähteestä kuvaa tulee, niin saman overscanin sen luulisi tekevän HDMI:llä esim. 720p-bluray-matskulle ja 720p-pc-signaalille?
     
  20. gibs

    gibs Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään ollut ongelmia px70:n HDMI liittimien kanssa? Itselläni tv ollut jo jonkin aikaa, ja nyt vasta ensimmäisen kerran yritin liittää mitään laitetta hdmi:n.
    Ja eipä tulekaan kuvaa! Ei kerrassaan mitään signaalia. Kokeiltu DVD-soittimella ja tietokoneella.
    Dvd:stä saa scartin kautta kyllä kuvan ulos, ja sieltä luonnollisesti tarkastettu asetuksista, että on hdmi lähtö toiminnassa.
    Eli kysymys kuuluukin, että onko pansu viallinen vai enkö nyt vaan osaa..
    Saa auttaa.