Panasonic PZ70

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana hkj, 14.09.2007.

  1. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan kuin kävisi kodinkoneliikkeen myyntimiehen juttusilla. :hitme: Varmaankin kannattaa varata optikolle aika, jos 1080P windows työpöydällä ei näe mitään eroa FULL HD ja HD Ready laitteiden välillä. Sama pätee hyvään Blu-ray leffaan.
     
  2. RS-232

    RS-232 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikuiseksi kasvaminen vähentää kummasti pikseleiden aiheuttamaa ahdistusta. ;)
     
  3. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huoh... Saman kysymyksen voisi esittää Sampo All Mightylle: Oletko verrannut molempia telkkareita Blu-Ray elokuvalla HDMI-jakajan kanssa vierekkäin läheltä ja kaukaa?
     
  4. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhoijaa taas. Jatkakaa Full HD vs. HD Ready -keskusteluanne vaikka täällä:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=62783

    Jos et 1024x768 resoluutiota pysty erottamaan 1920x1080 resoluutiosta, niin turha siitä tänne on tulla marisemaan. Säästätpähän hieman rahaa jos näin on omalla kohdallasi.
     
  5. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Töllöjä vertaillessani minulla ei ole tapana tiirailla niitä "salaa" nurkan takaa, joten voin vain kertoa kokemuksistani ideaaliselta etäisyydeltä. Lähteenä oli 1080P leffatrailereita.

    HD Ready laite näytti suttuiselta verrattuna aitoon FULL HD plasmaan sekä skaalauksesta syntyi selviä virheitä.Aito FULL HD laite erotteli lähdemateriaalin yksityiskohdat paljon paremmin. Lisäksi HD Ready laitteessa näkyi pikseliverkko, kun taas FULL HD laitteessa moinen ilmiö ei häirinnyt. Myöskin plasmoille tyypillinen kohina oli paljon selvemmin nähtävissä HD Ready laitteessa. Mielestäni FULL HD panasonic oli siis aivan ylivertainen HD Ready malliin nähden.

    Ja tosiaan keskustelua voi jatkaa Terron mainitsemassa threadissa.
     
  6. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman lisäinfoa tuosta heijastuksen estosta. Olen tuota nyt kokeillut päiväsaikaan ja heijastuksen estoa voisi ehkä paremmin kuvailla heijastuksen sumentajaksi. Eli paneeli sinällään heijastaa valoa, mutta kaikki heijastukset ovat sumeita. Paneeli ei kovin paljoa varsinaisesti himmennä heijastuksia.

    Kun paneelista ei heijastu kovin kirkkaita ja laajoja heijastuksia, niin homma toimii hienosti. Näin esimerkiksi silloin kun normaali lamppu heijastuu paneelista. Heijastusten ollessa sumeita eikä teräviä, niin ne eivät tosiaan häiritse katselua.

    Mutta jos katselupaikan takana on ikkunat jotka näkyvät kirkkaina paneelissa (aurinko paistaa suoraan ikkunaan), niin laitteen valoteho ei riitä "yliajamaan" noita kirkkaita heijastuksia tarpeeksi hyvin joten verhoja on suljettava.

    Eli heijastuksen esto toimii sinänsä hyvin, mutta oikein kirkkaaseen tilaan parempi vaihtoehto lienee LCD-televisio paremman valotehon ansiosta.
     
  7. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, sanotaan sitten näin. Jotkut ostavat tekniikkaa, jotkut ostavat kuvaa. Molempia laitteita suosittelin, ja kyseinen vertailu oli suoraan näiden välillä. On se hienoa, että olette löytäneet FullHD:n ihanuuden. Omasta puolestani voidaan jättää tämä tähän.
     
  8. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan nyt vielä liitteeksi kuva tuosta heijastuksen estosta.
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. rez

    rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    731
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kävin tällä viikolla katsomassa tarjontaa uuden telkun hankintaa silmälläpitäen. Päädyin aika nopeasti plasmaan ja pitkälti nettiarvioiden perusteella aloin katsoa Panasonicin 42-tuumaista PX70:ä tarkemmin.

    Vaikka siinä oli oikein hyvä kuva, liikkeen 1080p-demopätkässä näkyi selvä ero viereisiin FullHD-näyttöihin. Tämä Bravian looppi oli selvästi rakennettu FullHD LCD:tä varten - paljon tarkkoja yksityiskohtia (esim. kaupunkikuvassa pieniä ikkunoita) eikä ollenkaan nopeita pannauksia.

    Halusin siis nähdä PZ70:kin. Löysin liikkeen, jossa on PX70 ja PZ70 vierekkäin. Vaihdoin molempiin elokuva-asetukset, joilla kuva näytti viereisiin ruutuihin verrattuna hyvin valjulta, mutta vähän aikaa totuteltuna huomattavasti realistisemmalta.

    Liikkeessä olleella materiaalilla (Bluray-demolevy, joku Canalin HD-feed) ero noiden välillä oli todella pieni. PX70:n pienemmän resoluution huomaa läheltä katsoessa esim. terävien vinojen reunojen rosoisuutena, mutta vähän kauempaa katsoen kuvissa ei ole merkittävää eroa - molemmat näyttävät kauniilta. :thumbsup:

    Halusin vielä nähdä 3:2 judderin noissa laitteissa ja kävin vielä uudestaan katsomassa näyttöjä oma NTSC DVD mukana. Totesin, että se ei haittaa minua - taidan olla liian tottunut kun suurin osa levyistäni on NTSC:tä.

    Valitsin itselleni PZ70:n isomman resoluution ja mattapinnan takia. PX70:n skaalaimen hieman kyseenalainen jälki ja lyhyt katseluetäisyys olohuoneessani tekivät FullHD:sta liian houkuttelevan.

    Nyt sitten odotan alkuviikkoa kuin pikkupoika jouluaattoa. :p
     
  10. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin tosiaan ensivilkaisulla, mutta kotona todellisessa katsomistilanteessa saturaatiot ja kontrastit ovat reilusti maksimeita pienemmällä parhailla kuva-asetuksilla.

    Tuohon resoluutioon vielä sen verran, että suuremman resoluution huomaa parhaiten vasta kotioloissa esim. valokuvia tai Blu-ray materiaalia katsoessa. Valokuvia katsoessa resoluution kasvu on yksikäsitteisen selvä. Blu-ray -materiaalilla (esim. Casino Royale) huomaa kuinka paneeli toistaa pienimmätkin yksityiskohdat, kuten vaatteiden tekstuurit ja muut pienet yksityiskohdat loistavalla tarkkuudella. Nämä pienimmätkin yksityiskohdat ja tekstuurit tekevät sen viimeisen silauksen teräväpiirtomateriaaliin mikä HD-ready paneeleista ja tykeistä on jäänyt niitä kotioloissa katsoessani uupumaan.
     
  11. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    höpöhöpö..kyllä tuossa 50PX70 erottuu jo ihohuokosetkin 3m päähän. Eipä sillä jos joku haluaa maksaa enemmän turhasta niin miksei. IMHO!

    Toki tämä threadin tarkoitksena ei liene vertailla full HD ja HD ready töllöjä joten asia sikseen..mentaali puolen juttuja jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa :naminami:
     
  12. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minusta jhautajoen kommentti oli varsin paikkansa pitävä. Kannattaa huomioida että hän ei vertaile resoluutiota vaan kahta eri tv:ä keskenään. Kuten tiedätty pelkkä pikselimäärä ei tuo autuutta. Olen nähnyt monta Full Hd konetta joissa muut komponentit (skaalain, viritin) yms. olivat niin surkeita jotta kuva oli erittäin ikävää kuraa. Ei ne pikselit todellakaan autuutta tee, mutta kyllä näköjään kannattaa mainosmiesten pistää isolla niihin se 1080p niin jotkuin ainakin laskevat allensa.

    Ja tätä konetta olen verrannut vierekkäin px70:en kanssa sekä perus sd-materiaalilla että myös 1080p materiaalilla niin valitsisin mieluummin px70:en myös hd-materiaalin katsomiseen jotain pz70:ssä on onnistuttu ryssimään / jätetty tekemättä jotta myös kuvanlaatu olisi hyvällä tasolla.
     
  13. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikselit ovat edellytys skaalaamattomalle 1:1 1080P kuvalle. HD Ready plasmat heittävät hukkaan yli puolet Blu-rayn kuvainformaatiosta, enkä näe mitään järkeä moisessa pelleilyssä FULL HD:n nykyhinnolla. Jos olet nähnyt huonoa kuvaa 1080P laitteella, niin se voi johtua vaikkapa huonosta lähdemateriaalista. Kerrottakoon kumminkin, että maailman paras plasma on 1080P mallinen, eikä sitä ole edes rampautettu huonolla skaalaimella. Tässä menee siis viemäristä alas HD Ready pihtareiden naurettevat argumentit.

    Olisikohan kyseessä tuo anti-reflective pinnoite? Onhan tästä pz700 sisarmalli normaalilla pinnoitteella.
     
  14. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Haluaisin edelleenkin painottaa sitä että tässä ei kukaan ole kyseenalaistanut tuota tarkkuutta, vaan kävimme keskustelua ko. television/televisioiden kuvanlaadusta ja siitä että mitä hyötyä 1080 paneelista on jos muut asiat on tehty päin itseään.

    Lähdemateriaalit olivat kyllä hyvätasoisia, ei niissä mitään vikaa ja samaa kuvaa syötettiin molempiin laitteisiin. Ja jo kolmannen kerran painottaisin että en tuota resoa litannut eikä käsittääkseni jhautajokikaan, mutta itse tulkitsit asian niin. Kävimme keskustelua otsikon tv:stä.
     
  15. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomessa myytävät Panasonicin plasmat ovat käytännössä samoja laitteita, eikä niissä ole mitään muuta kuvanlaatuun vaikuttavaa eroa kuin pinnoite, resoluutio ja tehokkaampi prosessointi FULL HD malleissa. PZ70 oli ilmeisesti säädetty pieleen, mikäli FULL HD materiaalilla kyseisen laitteen paremmuus PX70 malliin nähden ei ollut selvä.
     
  16. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika jännä kuinka lämpimiä tunteita lisäresoluutio joissain aiheuttaa kun pitää niin kovasti tässäkin säikeessä mainostaa, ettei siitä ei ole kenellekkään missään tilanteessa mitään hyötyä. Ilmeisesti minunkin pitäisi uskoa tänne kirjoittajia omien silmieni sijaan.

    Muutamia kokemuksia käyttäjiltä, jotka ihan oikeasti ovat käyttäneet HD Ready plasmaa ennen PZ70:stä. Päinvastaisia kommentteja en ikävä kyllä löytänyt.

    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5566710&postcount=412
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5625799&postcount=222
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=11837372&postcount=655
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5565554&postcount=15
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=11817541&postcount=5053
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5614951&postcount=186
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=10989104&postcount=2561
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5560041&postcount=398
     
  17. rez

    rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    731
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ihmettelen ihan samaa. Eihän tuo resoluutio itsessään kerro yhtään mitään ilman ruudun kokoa ja katseluetäisyyttä.

    http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/ visualisoi asian nätisti. Viivojen absoluuttisesta korkeudesta voidaan olla eri mieltä, mutta resoluution, kuvakoon ja katseluetäisyyden vaikutus on kiistaton.

    Tuo jlaitilan 50" kolmesta metristä osuu muuten aika nätisti tuohon "Full benefit of 720p is visible" -viivalle.
     
  18. Terro

    Terro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska tämä resoluutio-asia aiheuttaa hämmennystä, niin tein omakohtaisen testin, jolla voin laskea omalle kohdalle oikeat etäisyydet Full HD:n hyödyllisyydelle. Nämä tulokset pätevät siis vain minuun, muut henkilöt voivat saada eri tuloksen.

    Testimateriaalina käytin liitteenä olevaa kuvaa, jonka PZ70 näyttää veitsenterävänä ruudulla PS3:n avulla katsottaessa.

    Mittasin etäisyyden, jolta en enää pystynyt erottamaan pysty- ja vaakaviivoja toisistaan (42" ruudulta), vaan esim. mustat pystyviivat joiden välissä on harmaa viiva näyttää vain yhdeltä tummanharmaalta viivalta kolmen viivan sijaan. Näin saan siis itselleni kohdan, jossa Full HD resoluutiosta on otettu irti kaikki hyöty.

    Tämän testin tulokseksi sain 240cm. Tätä kauempaa en siis näe kaikkea Full HD:n tarjoamaa resoluutiota. Nyt sitten lasketaan miltä etäisyydeltä Full HD -plasmasta alkaa olemaan hyötyä verrattuna HD Ready plasmaan. Se lasketaan kaavalla:

    240cm*(1920/1024) = 450cm

    Eli jos minulla olisi katseluetäisyys 4.5 metriä 42" tuuman ruutuun, niin Full HD:sta ei olisi yhtikäs mitään hyötyä missään tilanteessa. Alle 4.5 metrin edut alkavat pikkuhiljaa näkyä kunnes 2.4 metrin päästä pystyn erottamaan koko paneelin tarjoaman resoluution hyödyn.

    Toki nämä tulokset eivät päde kaikkeen lähdemateriaaliin, vaan nämä maksimietäisyydet ovat hieman lyhyemmät riippuen kuvamateriaalista. Omalla kohdallani siis edellisen postauksen sisältämän taulukon viivoja pitäisi jyrkentää, niinkuin etukäteen epäilinkin omien kokemusten pohjalta.

    Edit: Katseluetäisyyteni on 1,7 - 3,0 metriä, jolla siis saadaan tässä tapauksessa selvä hyöty Full HD resoluutiosta. 42" HD Ready plasman laskuissa käytetty vaakaresoluutio on 1024 pikseliä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. rez

    rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    731
    Saadut tykkäykset:
    8
    Eikö tuon pitäisi olla 240*1920/1280 eli 360?

    Muuten mielenkiintoinen testi. :thumbsup:

    edit: Ei pitäisi.. En muistanut että pienempi vaakaresoluutio riittää HD ready -merkintään.
     
  20. jamiimaj

    jamiimaj Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitos lisätiedoista! Uskoisin että tässä mallissa on näin ollen sama (ainakin samantyyppinen) anti-glare ratkaisu kuin px700:ssa. Pinta nimenomaan sumentaa heijastukset ja tämä mielestäni riittää hyvin. Toki myös lcd:llä tulee tummiin kohtiin heijastuksia jos on kirkas valolähde (esim. ikkunat) ihan suoraan takana. Mutta lcd:ssä mattapinta myös sumentaa heijastukset. Mutta niissä plasmoissa joissa ei ole kiinnitetty mitään huomiota asiaan (px70 esim) niin on äärimmäiset ärsyttävää kun tummissa kohtauksissa näkee täysin oman naamataulunsa kuvassa. Ja tämä pätee vaikka olisi vain maltillisia pieniä valolähteitä huoneessa. Hyvä että ensimmäisen kerran nyt panasonic on laittanut tämän pinnoitteen myös tähän riisutumpaan ja halvempaan malliinsa.