Sony KDL-40D3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana matias, 21.03.2007.

  1. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1

    Samaan olen törmännyt esim. Ylen uutislähetyksissä. Normaalisti kuva on laajakuvaa, mutta sitten kun uutisissa raporttia tulee jostain muualta niin kuva onkin 4:3. Sitten taas palataan laajakuvaan kun raportti loppuu.
    Kummallista. Oli mielessä, että ovatkohan kuvanneet jotain ulkomaan juttuja antiikkikameralla...
     
  2. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    No totta vtussa noin toimii, eli just niinkuin pitääkin. Jos haluat, että kaikki kuvat väkivalloin venytetään koko lätyn kokoiseksi (ja naamataulut läskiks) valitse smart. Kuvasuhdeautomatiikkahan tarkottaa just sitä, et se osaa näyttää kuvan OIKEASSA eli ORIGINAALISSA muodossa, jos se lähetyksen aikava vaihtelee. Älkää helevetissä ihmetelkö, miks huoltoajat venyy, jos tällaset urpot soittelee huoltoon "ku alkaa ilmestyyn noit palkkei, voi voi voi....." :OI :OI :OI
     
  3. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos vain ohjeista. Soitinkin juuri huoltoon ja lupasivat tuoda uuden toimivan tv:n tilalle. Kaupan päälle saan pitää vanhan, jossa on niitä kummallisia palkkeja. Minä kun mieluummin haluan ne läskit naamat. :king:
     
  4. adastra

    adastra Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    soitin just sonylle sun kummallisista palkeista ja lupas tuoda koko qualia-sarjan tuotteet huomiseks ovelle ja kaupan päälle saan pitää sen auton jolla ne tuodaan :king:
     
  5. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oujee, kai tinkasit ne "kummalliset palkit" kans kaupan päälle, niistä voit varmaan rakentaa vaikka leegotalon. Oot meinatenkin aikas kova kauppamiäs, kuten adastrakin tuossa hienovaraisemmin vihjaa. On se vaan Sony Corpotationin onni, että kaikki sen asiakkaat ei ole noin kingejä (tulis pitemmän päälle jonniinverran kalliiks lahjoitella kaikille ehjän telkkarin lisäks uus, jossa ainoaksi kuvasuhteeksi on pakotettu SMART...)

    Minkäs maan Kapital Kitystä mahdatkaan olla kotoisin, eri kiva toi kuluttajansuoja teilläpäin:confused:
     
  6. juppi

    juppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2003
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saman olen huomannut. Jotkut tv-sarjat, useinmiten amerikkalaiset, nykivät joskus. Joistakin nykimisistä pääsee eroon säätelemällä asetuksia. Uutiset ym. ajankohtaisohjelmat eivät nyi, mutta eipä niissä paljon sivuttaisliikettä ole. Voi olla kiinni siitä, miten materiaali on alunperin kuvattu.
     
  7. juliano_vsa

    juliano_vsa Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeez, mutta eipä tuossa mitkään smart-valinnat auta vaan silti tulee palkit oli smart päällä tahi ei!!!!!
    Eli suomeksi, saatteko te ne v*tun läskit naamat päälle ja palkit pois, JOS valitsette Smart-asetuksen!????
    Itse en saa, joten onkohan mun töllössä vikaa vai ei?

    Ps. Kait mä nyt "Peelo" olin jo testaillut Smart -asetuksen.. LOL
     
  8. adastra

    adastra Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    se smart on aika turha

    asetukseksi wide jos haluaa katella naurettavia läskinaamoja ja 4:3 jos haluaa kattoa lähetykset sellaisina kuin ne on tarkoitettu. kokeilkaa.
     
  9. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen myös huomannut nykimistä, varsinkin HDMI:n kautta DVD:ltä. Ja jalkapallossa näkee selvää häntimistä. Johtuisiko tuo kuvan nykiminen myös vasteajasta kuten tuo jalkapallon häntiminen? SCART:in kautta ei tuota nykimistä tapahdu, huonolaatuinen 1,5m HDMI johto?? :hitme:
     
  10. juppi

    juppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2003
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komponentilla Dvd ei nyi ollenkaan, tai ainakin säätämällä sen saa pois. Katselen siis komponenttiliittimillä tulevaa progressiivista kuvaa. En seuraa juurikaan urheilua, mutta satunnaisissa urheiluruutusessioissa kuva on ollut hyvä.

    Tuntuvat ulkomaan foorumeilla saaneen hyvää kuvaa kunhan säädöt saa kohdalleen. Avforumsilla on d3000 -omistajien threadissa höpöttelysivuja satamäärin. Sen perusteella, mitä olen jaksanut lukea, on Motionflow koettu huonoksi - joillakin kuvanlähteillä nykii vähän tai kuva tuntuu "nopeutuvan" välillä itsestään. Monet ovat kytkeneet sen pois kaikista muista paitsi tv/digilähetyskuvasta.

    Sekava on mielestäni se Theatre-nappi ja "elokuva"-asetus valikossa. Ovatkohan nämä eri asioita? Tuntuu, että parhaimmat liikkeet saa joskus, kun elokuva-asetus jää alle (joko film1/2/pois) ja sitten laakasee vielä sitä theatre-nappia. Joskus taas normal omine asetuksineen + theatre tekee kuvasta sulavampaa. Onko joku tietoinen tarkemmin näiden asetusten ja sen oranssin Theaterin sielunelämästä?
     
  11. mahou

    mahou Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    kävin kaupasta kysymässä "onko teillä niitä läskinaama-tv:eitä" ja ohjasitvat juuri tähän malliin. kaupat tuli.
     
  12. Nitrogen

    Nitrogen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Kotiteatteri

    Kotiteatteri Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitikö Jimmylle maksaa tuote etukäteen,siis ennen kuin tilaavat sen vai hoituuko maksu sitten kun tuote on heille saapunut?:rolleyes:
     
  14. Nitrogen

    Nitrogen Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tarvinnut maksaa mitään etukäteen, siksi "uskalsinkin" tilata, koska tilauksen olisi voinut ja voisi peruuttaa mielen muuttuessa milloin vain...

    Tuli juuri postia, että ovat saaneet vahvistuksen, että saavat todella kyseiset erät läskinaama-tv:tä ja päätin, että ostan tuohon hintaan (1599) ko. töllön pois, niin pääsee eroon tästä kauan vaivanneesta taulutv-kuumeesta, eikä enää tarvitse seurata kehitystä. Uskon, että tuossa vekottimessa on hinta/laatu suurinpiirtein kohdallaan ja hyvä HD-ready riittää hyvin tarpeisiini nimimerkillä parempi-hyvä-hdready-kuin-keskinkertainen-fullhd. Hieman kyllä rupesi mietityttämään tuo D3500 malli...
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tänään sitten lopullisesti sain viritettyä kannettavan tietokoneeni ja 40D3000:n välisen yhteyden. Se hoitui lopulta helposti, kunhan vaan ymmärsi mitä tarkoittaa "extend" käytännössä.

    Päädyin siis lopulta ostamaan QED:n 5 metrin HDMI-kaapelin (1.3 Full HD -capable), jonka yhdistin 40D3000:n AV7-paikkaan (eli PC:lle tarkoitettuun HDMI-slottiin) ja läppäriin (käyttämällä hifiliikkeestä ostettua halpis-HDMI-DVI -adapteria) -- omistan Amilo Xi 1546 17" multimedialäppärin Atin Mobility Radeon X1800 -näyttiksellä (käytän Catalyst 7.7 ajureita).

    Mitään muuta ei tarvinnut kauheasti säätää kuin Catalyst Control Centerissä siirtää Display Managerin kautta D3000 Desktop 2:seksi (extended), sekä säätää sen reso 1360x768:ksi. En heti ymmärtänyt miten tämä extended-tila toimii, kunnes joku sitten valaisi asiaa: ne ikkunat yms. jotka haluaa katsoa D3000:lla pitää siirtää (asetuksista riippuen tosin) oikealle ohi läppärin oman näytön, jotta ne ilmestyvät D3000:n näyttöön. Yksinkertaisesta, mutta en heti sitä hoksannut -- kokemusta kun useammalla näytöllä temppuilusta ei ole.

    D3000:sta muutin välittömästi "teksti" tilan "video" tilaksi, joka tekikin jo kuvasta loistavan. Pienen hienosäädön jälkeen työpöytä ja klipit näyttivät todella hyvältä -- ja totta kai teksti oli erittäin tarkkaa ja luettavaa. HDMI-kaapelin käytön myötä kuvasäätö-asetukset ovat rajalliset, ja esimerkiksi liikkeenparanninta (MotionFlowta) ei voi säätää.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pistetäänpä tähän vielä muuta mietteitä D3000:sta...

    Nyt kun sain tietokoneeseen sen yhdistettyä niin Dead Pixel Buddylla tarkastin pikselitilanteen: ei kuolleita pikseleitä. :) Sen sijaan valovuotoa taitaa hitusen olla (jos nyt osaan sen tulkita oikein) reunoilla. Tosin ainoa tilanne missä tätä "hohtoa" voi todistaa on dvd-soittimen (Oppo 981HD) screensaverin ollessa päällä täysin pimeässä huoneessa, ja ehkä se vaan kuuluu asiaan... Joka tapauksessa, elokuvien väriltään mustimmissakin kohtauksissa tämä hohto loistaa poissaolollaan (pun intended :D ).

    Nyt kuin sain service menun kuvasäädötkin kuntoon, niin SDTV-kuva on ollut kerta kaikkiaan järkyttävän hyvä, ja sen puoleen en voi kyllä ymmärtää näitä "LCD:ssä on poikkeuksetta aivan kaamea SDTV-kuva" mussutuksia. Totta kai, jos kuvamateriaali on muuten huono (esim. Conan O'Brien), niin silloin sitä kohinaa ja pienoista pikselimössömäisyyttä voi havaita jos siihen keskittyy, mutta mielummin sellaisen näytön otan, joka on liian "paljastava" kuin sitten liian "peittävä".
    Jokin aika sitten vierailin kaverini luona, joka omistaa pari vuotta vanhan Samsungin 42" plasman (edustaa alempaa HD Ready resoa). Nyt kun minulla oli vertailukohtaa omaan televisiooni, niin keskityin hetken katsomaan miltä hänen televisiossaan SDTV näyttää. Kyllä se oli omaan 40D3000:ni verrattuna todella kohinainen ja "epätarkempi". Uskoisin, ettei kaverini ole mitään "ultimate-asetuksia" töllöönsä tehnyt (varmasti vakioasetuksilla hyvin pitkälti menee), mutta siitä huolimatta ei tehnyt kyllä plasman kuva vaikutusta...

    Kuten aiemmassa viestissäni jo sanoin, niin tietokone-käytössä kuva (teksti yms.) on erittäin tarkkaa, ja näin voinkin yleisesti ja lopullisesti sanoa, että varmasti Full HD tarjoaa vieläkin tarkempaa kuvaa, mutta en minä ainakaan oikein osaa ymmärtää miten D3000:n tarkkuus (ottaen nyt huomioon, että kuvakoko on 40" eikä esim. 50") voi joillekin olla aivan liian alhainen.

    Edelleen olen täysin tyytyväinen ostokseeni, 40D3000:een, ja voin rehellisesti sanoa ilman D3000-silmälaseja, että ei kaduta pätkääkään, vaikka sillä vajaalla 1700 eurolla saisikin nyt kohtuuhyvän Full HD -näytön. Edes W3000:n testimenestys ei ole tuonut minulle epämiellyttäviä fiiliksiä... 40D3000 edustaa minulle designiltaan ja kuvanlaadultaan (no totta kai se voisi olla tarkempikin, mutta minulle jo sen tarkkuus edustaa kiitettävää tasoa) unelmatelevisiota, ja kun sen vielä lopulta sai alle 1700 eurolla, niin kaiken kaikkiaan erittäin onnellinen olen.
     
  17. cidu

    cidu Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2002
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs 'kivijalkaliikkeistä' näitä vielä saa 40-tuumaisena? Ainakin pk-seudun Sony Centerit myyvät eioota ja lisää ei kuulemma enää tule.
     
  18. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    No enpä tiedä kivijalkaliikkeistä,mutta Marek ainakin tuota mainostaa saavan,samoin Jimmy`s ja ONOFF lupaili minulle henk.koht. alkuviikosta että tavaraa on,ostaa voi joko myymälästä tai tilata netin kautta (onoffista siis).
     
  19. Fang

    Fang Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkin keskustan Stockmannilta.Suoraan hyllystä,ei tarvitse odotella.:)
     
  20. SLR

    SLR Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Stockmannilta sanottiin, notta pari viikkoa joutuu odottamaan, että keskusvarastolle noita koneita saadaan. Itse päädyin lopulta Jimms'in jonoon, kun hinta kuitenkin oli kohtuullisempi, kuin Stockalla.

    Viikolla 44 pitäisi 40D3000 saada kannettua kotiin!

    edit.. siis Turun lähistöllä toimii näin helpoiten. Ei joudu edes DHLän viiveitä odottelemaan :D