Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään saapui oma 42PX70 kotiin. Todella tyytyväinen olen näin ensi testailujen jälkeen. Kiinni on vasta Topfieldin halpisdigiboksi scartilla ja siinä se sitten onkin. Huomenna tulee uusi DVD-soitin HDMi-liitännällä niin pääsee noita DVD-leffojakin vähän testaamaan.

    Ensiksi on kuitenkin todettava että normaali TV-kuva yllätti minut täysin. Se näytti jo kaupassa hyvältä, mutta kotona se on vieläkin parempi. Näin isolta ruudulta moinen TV-kuva ylitti tosiaan kaikki odotukseni. Ei mitään häiriöitä tai palikoitumista näissä tämän illan ohjelmissa (MTV3, Nelonen) ja YLEn kuva on vielä näitäkin parempi. Mustan taso on erittäin hyvä.

    Käytin telkkarin nopeasti tietokoneessakin kiinni (pitää vain pysyvää kiinnitystä varten hommata pidempi VGA-piuha) ja hyvin pelitti. Powerstripillä vain pika-asetuksista 1024x768 resoksi niin menevät tietokoneen näyttö ja TV 1:1. Jotain 720p demoja pyörittelin ja nätiltä näytti.

    Tuosta sirinästä vielä. Kyllä sen vierestä kuulee, mutta sohvalle saa jo kuulostella että sen erottaa.

    Huomenna voin raportoida DVD-kuvasta.

    Yksi kysymys vielä. Noista sivupalkeista olikin jotain puhetta. Koska haluan katsoa 4:3 lähetykset juurikin sillä 4:3 kuvasuhteella niin onko syytä pelätä jotain kuvan palamista kiinni tai paneelin epätasaista kulumista? Mielelläni pitäisin sivupalkit mustana (eli poissa päältä), mutta onko parempi pitää noita kirkkaampia palkkeja?
     
  2. Avenkeri

    Avenkeri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    137
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse koitin yhden illan harmaita palkkeja ja ne paloivat kuvaan kiinni :) Kesti viikko ennenkuin ne hävisivät. Mustien palkkien kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.
     
  3. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa mietin itsekin että kaiken järjen mukaanhan kirkas palkki palaa kiinni kuvaan. Manuaalissa taas sanotaan noista palkeista että kannattaa käyttää sitä "Korkea" -asetusta (joskin asetukset menevät jotakuinkin kirkas - normaali - tumma - pois päältä) jolla selvästi viitataan siihen kirkkaimpaan. Sitten perässä lukee että tällä asetuksella vältetään palkkien kiinnipalaminen. :D
     
  4. blackhawk

    blackhawk Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juovataajuusvinkuna vaivaa vain 50 Hz televisioita. 100 Hz televisioissa juovataajuusvinkuna on 31250 Hz taajuudella, jolloin sen kuulevat vain koirat.
     
  5. mike_duke

    mike_duke Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako kukaan sanoa, toimiiko PX70:n kanavaäänen säätö niin, että voisi säätää äänen voimakkuuden per tuloliitäntä?

    Tämä siksi, että kun aloitan dvd:n katselun, tulee ääni sika kovaa ja joutuu kakesta pienentämään. Taas kun menee digipuolelle on tosi hiljaa.

    Käyttöohjeessa lukee että kanaväänen säädöllä voisi säätää kunkin tuloliittimen äänen voimakkuutta, mutta en ainakaan saanut toimimaan.

    Enkö osaa vai olenko ymmärtänyt väärin?
     
  6. 7ender

    7ender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskinpa saa säädettyä. Itse olen tottunut siihen, että pidän kaikkien ohjelmalähteiden äänet täysillä ( pois lukien panan äänet, jotka ovat pois päältä ) ja sitten vahvistimesta säädän äänenvoimakkuuden yleistason sopivaksi. Mutta kyllä tälläkin tavalla pientä heittoa on voimakkuudessa, kun vaihdan esim. xbox360:sta digiboksi kanavalle.
     
  7. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen rantautui ps3 kämppään ja törmäsin kummaan ongelmaan. Eli MotorStorm-pelin alkuvalikossa oikeanpuolimmainen valintateksti (olikohan kielivalinta tai joku vastaava) katkesi pahasti kesken. Muussa käytössä en ole huomannut kuva-alaa jäävän ainakaan häiritsevästi reunan "taakse". Huoltovalikosta kyllä heti töllön saatuani räpelsin kuvaa hitusen vasemmalle päin, kun THX-testit näyttivät sen olevan hieman sivussa.

    Kokeilin myös kyseisen valikon kohdalla litistää kuvan 4:3-suhteeseen, josta luulisi huomaavan jos kyse olisi overscanista, mutta samalla tavalla silloinkin laitimmainen teksti katkesi oikeaan sivupalkkiin. Ainakin putkitöllössä overscanin määrän pystyi tsekkaamaan kuvasuhdetta muuttamalla, mutta toimiiko tämä eri tavalla? Kun en sitten tiedä, onko vika telkussa, konsolissa vai itse pelissä.

    edit: 42px70 siis kyseessä.

    edit2: ääh, on sitä tyhymä. Valikon on ilmeisesti tarkoituskin olla puoliksi piilossa, ei oma graafinen silmä vain tuollaista sulata.
     
  8. scott

    scott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kunnon puppua, minulla on ainakin 1:1 "pixel perfect"-kuva Panasonicin Full HD 42" PZ700E-mallissa, kun aspect ratio on 16:9 ja kuva tulee DVI-HDMI-kautta (overscan pitää toki ottaa pois päältä). Ei pitäisi PZ700:stä tähän PX70/700-threadiin kommentoida, mutta asioista kannattaisi ottaa selvää ennenkuin alkaa yleistämään.

    En tosin tiedä mitä järkeä on käyttää tietokone->plasma kuvaa muualla kuin videoissa(/peleissä), kun plasmoja ei ole siihen suunniteltu. Olen esimerkiksi saanut haamukuvia aikaiseksi Xbox360 Elitellä (HDMI-liitäntä) sekä dashboardilla että peleissä (~10h pelisessiosta jäi pelin HUD:ista haamukuvia, jotka sain pyyhittyä hetken valkoisella kuvalla).
     
  9. 7ender

    7ender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saan myös läppäriltä 1:1 kuvaa 42px70:een, mulla on käytössä VGA. Kaikki desktopin tekstit on selkeitä ja luettavissa. Resoluutiona töllön natiivi 1024x768.
     
  10. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin sain täysin ongelmitta selvää kuvakkaiden sun muiden teksteistä kun vedin tietokoneelta kuvan tuohon 42PX70:iin. Meikäläisen näkökään kun ei ole mikään paras ja silti näkyi ongelmitta sohvalle (2,5m).

    Hei kertokaas nyt niistä sivupalkkiasetuksista. Käytättekö kaikki mustaa palkkia 4:3 materiaalille vaiko niitä kirkkaampia mitä suositellaan manuaalissa?
     
  11. 7ender

    7ender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on toi plasma ollut vasta pari päivää, joten olen ollut aika varovainen noiden palkkien yms. kanssa. Mulla on käytössä mustat palkit ja automaatti aspect ratio, että palkit näkyisivät alussa mahdollisimman vähän.
     
  12. Junkieman

    Junkieman Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään sain telkun, meni juuri ja juuri tuo 37-tuumainen bokseineen auton takapenkille. Piti ikkunat avata, että paketin kulmat mahtu autoon. Ja onhan se kuva aika huikea ja huikean iso verrattuna aiempaan. Me likes. Täytyypä nyt koittaa vielä rukkailla asetuksia ja lukea manuskaa ja muuta tommosta, jotta saa kaiken irti.
     
  13. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itte olen kolme ekaa viikkoa venyttänyt suosiolla 4:3-kuvan koko ruudulle ja pitänyt kontrastit ja kirkkaudet alhaisina. En tiedä miten paljon tuosta loppupeleissä hyötyä sitten on.
     
  14. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minun mielestäni voisimme kyllä hieman kommentoidakin "ohi otsikon", mutta ei ehkä välttämättä tökeröön riitaa haastavaan ala-astetyyliin, vaan mielellään hieman asiallisemmin. Itse itseäni lainaten, edellisestä viestistäni: "em. 37" tai 42" panasonicit". Tuo "em." on siis niin lyhenne, joka tarkoittaa edellämainittuja. Tässä nimenomaisessa tapauksessa siis Panasonicin 'HD Ready' -resoluutioisia plasmoja, joita ovat nykyään PX7/PX70/PX700, mutta eivät siis PZ70 tai PZ00, jollainen sinullakin on. HDMI:stä en edellisessä viestissäni sanonut yhtään mitään.

    Mutta aiemmin toki kirjoitin omistamastani TH-37PX70:stä: "...HDMI:n kautta en ole itse kokeillut, virallisestihan sitä ei tosin tueta (käytännössä kait silti toimii PC:nkin kanssa, mutta sitä en tiedä/muista, että saako over scanin pois).". Oletin kaikkien ymmärtävän, että on edelleen kyse kertomastani 37PX:stä, eikä Full HD -malleista. Lisäsin tarkennuksen aiempaan viestiini, koska näköjään oletin liikoja.
    Ja jos/kun joku asia täällä DV DPlazalla vaatisi mielestäsi hieman tarkennusta, täydennystä tai korjausta, niin eikö olisi sinulle itsellesikin mukavampaa jatkaa asiallista keskustelua, uhoamisen tai kuittailun sijaan? Toki asiat näinkin saa selvitettyä, mutta aika herkästi kyllä karkaa off-topiciksi.

    Mielenkiintoista. Miten tuohon käytännössä päästään? Eli kertoisitko millä vermeillä tuo ainakin onnistuu? Saatko siis suoraan näytönohjaimen tai käyttiksen asetuksista kerrottua, että kaikki VGA-töpseliin menevät pikselit ovatkin 4:3-muotoisia? Olen sellaisesta kyllä kuullut, mutten ole käytännössä koskaan nähnyt. Eli 1024x768 tosiaan täyttäisikin laajakuvatöllön koko 1024x768/16:9-ruudun.

    Perinteisestihän tietokoneen kuvasuhteeltaan 4:3 oleva työpöytä on ollut resoluutioltaan esim. 1024x768 (XGA), ja sen pohjalta on sitten myöhemmin väännetty 16:9 -versio, jonka resoluutio on 1366x768 (WXGA). LCD-töllöjen 1:1-mäppäys jättää tuosta muutaman pikselin käyttämättä, tai ainakin yleensä jättää (1360x768). Näissä pikselit ovat siis neliöitä. Kuten on PX70/PX700 pansun 50" versioissakin, niissä kun natiiviresoluutio on monista LCD:istä tuttu 1366x768.

    Toisaalta, tuon TH-42PX70:n paneli on on 16:9 (näkyvän kuvan leveys:korkeus), mutta pikselit eivät ole "neliöitä, vaan 4:3-kuvasuhteella, siis suorakaiteita. Siksipä natiiviresoluutio on 1024x768 kuvasuhteella 16:9 ja hassu 768x768, kun kuvasuhteena on 4:3. VGA:n kautta 'HD Ready' -pansuissakaan ei ole over scannia, mutta HDMI:n kautta on. Vai saakohan sen jotain kautta pois, en itse muista kuulleeni, että saisi.
    Ja tuossa pienimmässä 37" plasmassa on vielä hassumpi natiiviresoluutio kuin 42" mallissa, siis 1024x720 eli leveyssuunnassa kuin PC:n XGA (1024x768) ja korkeussuunnassa kuin se alempi HD -resoluutio (1280x720). Eli pikselien muoto ei ole tasan 4:3 tai 16:9 vaan noiden väliltä. Onneksi normaalissa tv-katselussa yms. tästä ei sinänsä mitään haittaa ole.
     
  15. 7ender

    7ender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä kysymyksiä :) Minulla on IBM:n laptop, josta lähetän 4:3 kuvaa töllölle. Siinä on F7 napin takana erillinen ohjelmaikkuna mihin voi määritellä ulkoisen ruudun koon ja hertsit. Ja sen testiohjelma ainakin näyttäisi, että kuva on 1:1. En osaa paremmin selittää. ATI:n display asetuksiin en ole joutunut koskemaan. Eli töllö näyttää 1024x768/16:9.

    edit: Lisätään vielä selvennykseksi, että läppäri siis muuttaa myös oman näyttönsä samalla 4:3 1024x768 tilaan/kokoon, jonka se sitten lähettää TV:lle. Tämän ympärillä näkyy sitten sururajat. Muuten läppärin normaali reso olisi 1400x1050.
     
  16. 7ender

    7ender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan tähän perään vielä omia käyttökokemuksia 42px70:sta.

    TV kuva: Minulla on Toppyn perusboksi scartilla kiinni. Ylen ja Nelosen kanavilla kuva näyttää hyvältä, varsinkin kun eilen katselin Lostia ja Dexteriä, oli kuva todella hyvä. Muilla kanavilla kuvanlaatu on vähän pikselöitynyttä eikä niin tarkkaa, johtuen kai sitten surkeasta bittivirrasta. Töllöön on matkaa noin 2.5m sohvalta.

    Eilisen TamU:n futispelin kuvasta en oikein tykännyt, mutta katsoin ja testailin sitä aika vähän aikaa. Liiketoistossa on kuitenkin parantamisen varaa, asetuksista oli värinhallinta -ja P-NR säädöt off -tilassa, muut ~50%.

    Xbox360: Komponentilla kiinni. Mielestäni parhaan kuvan sain käyttämällä 1080i resoluutiota. Bioshock ja Forza2 on karkkia silmille :eek:

    PC: Läppäri VGA:lla kiinni 1024x768. 1:1 mapping, katsoin pari HD leffaa 720p ja kuva oli todella loistava. Mielestäni mustakin oli ihan mustaa, mutta en katsonut ihan pimeässä. En tätä plasmaa osaa vielä oikein haukkua, kun se on ollut tossa vasta pari päivää, mutta kyllähän tätä mielellään katselee vanhan 25" Philipsin tilalla. :D
     
  17. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tuossa TV-kuvassa pitää edes minimillä noita kohinanvaimennuksia. Itsellä ainakin parempi kuva näin. Pidän myös terävyyttä kaksi askelta maksimista alempana.

    DVD-kuvalla taas en pidä mitään kohinanpoistoja päällä ja terävyys on säädetty yksi askel maksimista -tasolle. Kyllä DVD-kuva HDMi:n kautta ja skaalattuna on huomattavasti parempi kuin tuo normaali TV-kuva.
     
  18. Sakkeus

    Sakkeus Guest Guest

    Liittynyt:
    23.06.2003
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säädöistä.. Minulla ollut nyt jo pidemmän aikaa seuraavat säädöt käytössä (nyt enää vga-kaapelilla mylly kii josta leffat 1024x768 -/+ 1:1 Zoomplayer + ffdshow tweakkeineen ja hd-materiaalilla Coreavc - myös 1080p videot toimii max n.90% cpu vaikka vanha 939 a64 3200@2.6Ghz ja Radeon 9600, 2Gt ), ja scartissa digiboksi, dvdsoitinta ei enää ole eikä tule:

    normaali-kuvatila,

    kontrasti noin 65% (vaihtelen jonkin verran; + jos katsoo oikein kirkkaassa päivänvalossa tai - ihan pimeässä jota en oo oikeastaan enää harrastanu, päällä öisin pieni energiansäästöseinälamppu ja laavalamppu ja tarkoitus ledivalaistus rakentaa tv:n taakse kun ehtii),

    kirkkaus pikkasen alle 50% koska plasmakohina alkaa mustassa näkyä HETI yli 50% menemisen jälkeen, oli kuvatila sitten mikä tahansa, ja tummat sävytkin erottuvat normaalikuvatilassa tuolla asetuksella oikein hyvin

    väri noin 40% ja

    terävyys 2/6 ; digikuvalla tekis mieli käyttää 1/6 mutta sumenee liikaa; tuota terävyyttähän on vähän hölmöä pitää edes siinä 3/6:ssa koska se lisää jo aivan liikaa ääriviivojen terävyyttä ja "perusasetus" on 0/6. Pc-tilassa terävyyssäädöstä varsinkin on haittaa ja siinä se onkin mulla 0/6.

    Värilämpötila normaali

    ja kaikki kuvanparannukset pois päältä; niitä on tullut testattua kyllä digikuvalla varsinkin mrd kertaa mutta yksityiskohtia katoaa kaikilla liikaa; terävyyssäädön pitäminen liian korkealla sen sijaan lisää PALJON virheiden näkymistä, vaikka tietysti liian alhaalla pitäminen sumentaa sitten kuvaa..
     
  19. 7ender

    7ender Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, kiitoksia vinkeistä. Minulla on aikalailla samat asetukset tällä hetkellä, kuin Sakkeuksella, paitsi kontrasti vähän alempi näin alkuun. Mun mielestä noi kuvanparannukset myös vaan huonontaa kuvaa, joten olen pitänyt ne pois päältä. Terävyys digimössöllä 2/6 ja normaali tila. dvd -ja pc -kautta leffoilla olen käyttänyt cinema tilaa lämpimillä väreillä.
     
  20. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla taas tällä hetkellä aivan erilaiset säädöt. Kontrasti ja kirkkaus n. 45%, väri 60 ja väritasapaino ehdottomasti normaali. Lämmin ja kylmä eivät omaan silmään toimi ollenkaan missään tilanteessa.