Nyyppien ultimate Mac-kyselyketju

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana Tinttara, 07.08.2007.

  1. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliskohan tällaiselle ketjulle kysyntää...?
    Ainakin täältä löytyy paljon mäkkikäyttäjiä.

    Itse vasta suunnittelen pc->mac -vaihdosta (Acerin Aspire -> MacBook Pro) ja mieltä askarruttaa seuraavat kysymykset:

    - Mitä käy suurelle mp3 -biisivarastolleni, onnistuuko siirto pc:stä mäkkiin vaivattomasti? Tuleeko macissa mukana joku hyvä soitin biisien kuunteluun? Entä minkälainen äänenlaatu mäkkien integroiduissa kaiuttimissa on?

    - Mäkki tuntee varmaan jpegit ja raw-kuvat, mutta onko Photarin käytössä jotain eroja pc vs. mac?

    - Mitä tapahtuu excel- ja word-tiedostoilleni, aukeavatko ne macissa? (Jatkossa varmaan käyttäisin OpenOfficea tms, en halua kannattaa Microsoftia vaikka tiedän, että Office-paketin saa myös mäkkiin.)

    - Voinko käyttää ulkoista kiintolevyäni macissa, vai sekoaako jompikumpi vehje, kun siinä kansiorakenne yms. on pc:n aikaansaannosta?

    - Minkälainen hiiri Applen läppäreissä on, TouchPad tms.?

    Terveisin nimimerkki
    "Ohjelma on suorittanut laittoman toiminnon viimeisen kerran" :OI
     
  2. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVDplazallakin on maceistä puhuttu jo jonkin verran, https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=152

    Lisäksi paljon auttavia ihmisiä löytyy hopeisesta omenasta, http://www.hopeinenomena.net/

    Mac os:in suosituin mp3-soitin taitaa olla Apple iTunes, joka on varmastikkin aika näppärä macillä, windows versio on aika heikko tuotos mielestäni. Eiköhän noissa läppärin kaiuttimissa ole samantasoinen äänenlaatu kuin missä tahansa muussakin läppärissä, eli ei kovin kummanen. Kuulokkeilla saat varmasti 1000 kertaa paremman äänen.

    Koska mac on kuitenkin graafikoiden paljon käyttämä, en näkisi mitään ideaa jättää jpg ja raw tukea pois. Photari kuulemma toiminee vähän vikkelämmin macillä, mutta työkalut löytynee samoista paikoista (näin uskoisin).

    Applella on myös oma Apple works toimisto ohjelma setti, jolla varmaan saanee yleisimmät formaatit toimimaan. En ole perehtynyt itse. OpenOffilcella saa myös jotain ainakin. Kannattaa lukea tuolta hopeisesta omenasta lisää. Mutta omasta mielstäni Ms Office on ehdottomasti onnistunein, ja jopa paras toimisto ohejlmisto setti tällä hetkellä.

    Jos kiintolevysi on ntfs formaatissa, rohkenen epäillä sen toimivuutta macissä. Fat32 pitäisi toimia moitteetta, mutta siinä on omat rajoituksensa osion koon suhteen.

    Applen läppäreissä on touchpad, mutta ulkoinen hiiri varmasti kannattaa hankkia ihan jo käyttömukavuuden vuoksi.

    Itsehän olen siis windows/linux käyttäjä, mutta Applen tuotteisiin on tullut tutustuttua joissain määrin, joskaan itse mac käyttö rajoittuu max. 10 minuuttiin.
     
  3. Jorde

    Jorde Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ne softat kaatuilee mäkeissäkin ja surullisen kuuluisa rantapallo jaksaa pyöriä eli turha odotella mitään ihmeparannusta. Lisäksi OSX:n tapauksessa käyttiksen asentaminen uudelleen muutaman vuoden (tai edes vuoden) välein ei ole mitenkään harvinaista.
     
  4. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki varmaan kaatuu missä vaan, mutta itsellä ei ole aprin vuoden Macissa kaatunut kuin pari hassua kertaa joku pikku ohjelma, käyttis ei koskaan. Eikä merkkejä hidastumisesta.
     
  5. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Suosittelisin kyllä Microsoftin Officessa pysymistä. OpenOfficea olen joutunut pakosta käyttämään ja se on kyllä surkea räpellys MS:n vastaavaan pakettiin verrattuna.
     
  6. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Ja saahan OpenOfficen Windowsille joten testaamaan vaan..
     
  7. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritänpä parhaani mukaan vastata näihin kahta ohjelmistoa koskeviin kysymyksiin. Kun Apple siirtyi käyttämään prosessorreinaan Intelin valmistamia, jouduttiin ohjelmia kirjoittamaan uusiksi. Esimerkiksi juuri MS Officesta ei olla vielä julkistettu universaalia versiota (joka toimisi parhaalla mahdollisella tavalla uusissa maceissa), vaan uusin versio on PowerPC:lle kirjoitettu Office:Mac 2004. Minulla on kyseinen ohjelma käytössä (intel iMac), ja ohjelma toimii ja ajaa asiansa, mutta se on hidas. Normaalia käyttöä se ei estä; on eräänlainen mukavuustekijä tai lähinnä sen puute. Photoshopin viimeisin versio (CS3:ssa) taas on universal l. sen toiminta on nopeaa ja tähän mennessä ilmeisesti parasta photoshoppia missään, ikinä (omia kokemuksia ei ole). Tuosta Officesta julkaistaan macille uusi versio vuoden 2008 alussa. Se on lähes vastaava kuin PC:lle tehty.

    Ja jotta homma menisi vielä yksinkertaisemmaksi mainitaan vielä, että juurikin tuon Intel-siirtymisen vuoksi Maceissa on mahdollisuus käyttää myös Windowsia. Sen asentamiseen on monia keinoja (esim. Bootcamp-sovellus tai erinäisiä virtualisointi mahdollisuuksia). Mutta näistä ongelmistahan (Windows) halusit juuri eroon... :thumbsup:

    Minulla on ollut käytössä nykyinen iMac puolisen vuotta ja se ei ole kaatunut kertaakaan (näissähän on ihan hyvä tukijalka) ja ohjelmista on kaatunut ehkä kaksi: Firefox muutamaan kertaan ja iPhoto kerran.

    Tuohon käyttiksen uudelleen asentamiseen en kyllä osaa sanoa mitään. Miksi ihmeessä se pitäisi uudelleen asentaa? Se on kerran jo asennettu ja silloinkin hyvin. Ehkä mielikuvasi juontavat noista ensimmäisistä OS X -versioista (10.0 - Cheetah, 10.1 - Puma) niissä on voinut olla jonkinlaisia ongelmia vakauden kanssa. En tiedä. Nykyinen versio 10.4 - Tiger on vakain käyttöjärjestelmä, mitä minä olen aktiivisesti käyttänyt.

    Ja vielä ketjun aloittajalle muutama vinkki: näillä näkymin Apple uusii mallistoaan tänään, joten kannattaa olla hereillä ja seurata tilannetta. Ennakkoon on kuitenkin kaavailtu uusia versioita iMaceista - ei kannettavista. Ja vielä käyttiksestä, lokakuussa julkaistaan uusin OS X: 10.5 - Leopard.
     
  8. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannettavat uusiutuivat vasta vähän aikaa sitten, joten niistä tuskin kannattaa odottaa uutta. Päivitykset koskenevat luultavasti pöytämallisia macceja, toivottavasti mac mini saa myös kasvojen kohotuksen.

    Itselläni on ollut vista 3-4kk, eikä siinäkään ole kaatunut kuin firefox parikertaa, nämäkin oli tietyn sivuston takia. Joskaan ½-vuotta on mielestäni suht. lyhyt otanta. Mutta kyllä mac os on yleensä vakaampana tunnettu kuin windows. Mac etuna on aina standardi rauta, eli siis Apple pystyy suunnittelemaan kokoonpanonsa aina niin, ettei synny laitteistoristiriitoja ym. Mac os ei siis tarvitse toimia kuin tietyillä kombinaatioilla. Windows:in on taas toimittava miljoonilla ja miljoonilla eri laitteisto kokoonpanoilla.

    Jos ei pelaa koneella, kannattaa pitää ehdottomasti mielessä linux vaihtoehdot. Linux ei ole nykypäivänä ollenkaan hankala. Yleensä avun ongelmaan saa helpommin kuin windows:lle. Lisäksi aloittelija ystävällisissä linux jakeluissa ei tarvitse komentoriville kajota, vaan kaiken oleellisen voi hoitaa graafisia työkaluja käyttäen.
     
  9. Warziyosi

    Warziyosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2007
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos plazalla yksikään maccikäyttäjä saanut Macilla Vistaa pyörimään sujuvasti OS X:n rinnalla?

    Kaveri yritti, mutta jostain syystä peleillä Vista kaatui heti kättelyssä. Työpöytäkäytössä ja toimistosovelluksilla Vista pyöri oikein nätisti OS X:n päällä, ja näytti erittäin näppärältä. Nousi tosin prosessorien kuormitus lähemmäs 50% heti kun nykäisi Vistan virtualisaation päälle..

    Jos tuo pelikäyttö onnistuisi, voisi minullakin hyvinkin olla seuraavana koneena Macbookki.
     
  10. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onneksi olkoon loistavasta valinnasta! Itse tein moisen tempun juuri äsken. Kommentteja voit seurata täältä: http://macvaihto.blogspot.com
     
  11. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketjussa varmaankin (olisin toki voinut lukea...) oli vastaukset jo kaikkiin kysymyksiisi, mutta tässä jotain horinaa vielä päälle:

    Eiköhän, nykyisin melko moni tuntuu hiukan tympiintyneen Windowsin hankaluuksiin (rajoitukset, rekisteröintisoitot, kaatuilut, uudelleenasennukset, jne...). Ei kannata kuitenkaan hämääntyä - hankaluuksia on kaikissa käyttiksissä. Niillä voi olla vain hiukan eri luonne, järjestelmästä riippuen. Tosin minun lähivuosien kokemukseni Windowsista ovat hoidetussa systeemissä, jossa päivitykset, palomuurit ja virusturva ovat kunnossa.

    Hmm.. muistaakseni iTunesiin voi ihan vaan importata ne mp3:set - tietenkin ne pitää olla ensin levyllä, jota OS X osaa lukea. En tiedä mikä on tilanne - jos mikään - OS X:n ntfs-tuen kanssa, mutta Linuxille lähes täydellinen luku- ja kirjoitustuki (ntfs-3g) on... ja näyttäisi siltä, että sen saa mäkillekin; täältä saa).

    Se, pitääkö iTunesia hyvänä soittimena on sitten makuasia, itse en oikein koskaan siihen tykästynyt. Minulla on mini ja ainakin siinä tuo kaiutin on ihan sitä mitä voi kuvitellakin olevan, iMaceissa ehkä sitten vähän siedettävämmät, mutta eipä kovin kummoisia kannata odottaa.

    Luultavasti ei, tosin voinee olla, että uusimmat versiot julkaistaan eri aikaan OS X:lle ja Windowsille. Lisäksi haluat varmaankin ostaa intel-käännöksen softasta, tarkista, että sellainen on jo saataville. Ja niin, onhan siinä hiukan miten mäkkiä ja winukkaa käytetään, mutta tuskinpa mitään muuta radikaalia juuri photariin liittyen.

    Ja kokeile ihmeessä Gimppiä. Itse olen sen tyytyväinen käyttäjä. En tunne photaria ja ilmeisesti se on laajempi ominaisuuksiltaan, mutta jos Gimpillä pärjää, niin mikä ettei sitten käytä sitä. Tosin Macissa Gimp vaatii muistaakseni X11-emuloinnin käytön (omena-c onkin siis gimpissä ctrl-c... vai onko mäkissä edes controlia ("lose control, take command" vai miten se meni...)? minulla on aina ollut pc-näppis, niin en edes tiedä... :) ).

    Voit kokeilla tosiaan jo Windows-puolella miten hyvin vanhat MS Office -tiedostot aukeavat OpenOfficessa. Ongelmia yleensä on (syynä suljettu MS-formaatti), mutta riippuen ihan tiedostoistasi, voit selvitä hyvinkin vähällä.

    Jatkossa suosittelen siirtymään kokonaan ODF-formaattiin (jota siis myös OpenOffice tukee) ja unohtamaan Microsoftin suljetut binääriformaatit. ODF on ISO-standardoitu, avoin toimistotiedostoformaatti. Suljetuista binääriformaateista ollaan onneksi viimein pääsemässä eroon, mutta tietenkin Microsoftin täytyi tuoda omakin XML formaattinsa sekoittamaan pakkaa. Saa nähdä tuleeko sille ISO-hyväksyntää, jos tulee, niin kaipa sekin sitten on aidosti avoin ja yhteensopivuus välillä MSO - Oo_O onnistuu.

    Tämän vuoden lopussa pitäisi tulla ihan aquaa suosiva OpenOffice (http://porting.openoffice.org/mac/timeline.html), jolloin et tarvitse enää X11-emulointia sitä käyttääksesi. Toki on toinenkin vaihtoehto, NeoOffice, joka tuo OpenOfficen aquaan, en ole perehtynyt joko Neo on loppumassa kun Oo_O tulee "natiiviksi".

    Kaatuilee ne softat muuallakin... buginen softa kaatuu ihan ilman käyttiksen apuakin... Tosin täytyy kyllä sanoa, että lukuunottamatta muutamia poikkeuksia (skype, jota ei kyllä kannata suosia muutenkaan; firefox, profiilin hajottua) ei minulla ole ollut juurikaan ongelmia siirryttyäni pois Windows-puolelta. Ei niitä niin hirvittävästi ollut kyllä sielläkään, muut asiat - kuten käytön mukavuus ja sujuvuus - saivat jättämään sen taakseni.

    Minä tosin siirryin Linuxiin (Ubuntu), mutta ostin sitten vielä Macinkin, johon tosin melko pian asensin Ubuntun (dual boottina Ubuntu ja OS X) ja OS X:n käyttö jäi käytännössä kokonaan pois. Sitä kuitenkin eri vaihtoehtoja kokeiltuaan käyttää sitä systeemiä, joka itselle kätevimmältä tuntuu. Kannattaa siis sinunkin koittaa jossain päästä kokeilemaan huolella eri vaihtoehtoja.

    [MAINOS: Ubuntua voit kokeilla yhden cd-r -levyn hinnalla siinä nykyisessä koneessasi asentamatta mitään: http://www.ubuntu-fi.org/lataa.php, paina "lataa ubuntu" ja polta image sen latauduttua (noin 650 Mt, kestänee hetken) näiden ohjeiden mukaan; sitten vain boottaat rompulta, jonka juuri teit ja voit kokeilla käyttistä; tosin hiukan normaalia hitaampana kun pyörii rompulta; levyjä on myös jaossa - assyillä meni tosin niin paljon, että vähissä ovat (minulta saa vielä postikuluilla tai hakemalla) - ja joissakin kirjastoissa (ainakin pks, Oulu, Joensuu ja Kokkola) lainattavana; ja loistava keskustelupalstakin löytyy]

    Mikään näistä kolmesta (L/O/W) ei ole niin erinomainen kuin fanipojat uskottelevat (Linux on tietenkin paras ;) ) ja toisaalta jokainen niistä on jollekin se ainoa oikea. Eli jos olet OS X:n todennut itsellesi parhaaksi, niin sitten ei toki kannata edes puntaroida muita vaan antaa mennä. Kannattaa kyllä odottaa Leopardin julkaisua, Apple ei taida jaella MS:n tyylisesti mitään kuponkeja hiukan ennen julkaisua koneensa Tiikerillä ostaneille...?

    Ja Hopeisen Omenan lisäksi vielä tämmöinen palsta, josta voi kysellä mäkisteltä asioista:
    omenamehu.org
     
  12. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mac on hieman kallis rautansa puolesta pelkästään linuxia silmälläpitäen. Toisaalta tyylikäs kone ainakin. Itse siirryin xp -> kubuntu. Ei paljoa xp:tä enää tahtonut käyttää. Jonkin ajan päästä vaihtui kone sitten ja sen seurauksena kubuntu -> vista siirto. Itse olen vistaan tyytyväinen, toimii nopeasti ja vakaa. Kaipa sitä ubuntun pariin palataan taas kun winkkari alkaa potuttamaan.
     
  13. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhtä kallis se on pelkästään OS X:ääkin silmälläpitäen, eikös vain?
     
  14. rzzth

    rzzth Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko mac:in kannettavaan asentaa vistan suoraan boottiin? Ei siis emuloiden. Ja voiko poistaa se macin oma virityksen kokonaan? Toimiiko sen jälkeen kannettavan virransäästötilat, lämpötilakontrollit, pikanäppäimet, yms?
     
  15. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä vain tarkoitin että jos henkilö tietäisi käyttävän vain linuxia, on toiminnallisuuden kannalta yks ja sama onko pc vai mac rautaa alla. Tosin pc-puolen laitetuki voi olla parempi (mutua). Mutta pc tulee huomattavasti halvemmaksi. Koneen tyylikkyys on sitten jo aivan henkilökohtainen asia, siitä tuskin kannattaa alkaa väittämään. Tosin aika harva ostaa konepaketin linuxia varten, koska komponenteista tulee a) halvemmaksi b) saa varmasti linux yhteensopivat komponentit.

    Bootcampilla saa asennettua varmastikkin dualbootiksi. Ossi x:n poistosta en mene sanomaan mitään, ja noiden virransäästötilojen ym. toiminta voi olla tuurista kiinni. Hopeisessa omenassa oli vastaavasta projektista juttua, saat etsiä itse hakua käyttäen sen sieltä. Jos sinulla ei ole tuota konetta jo valmiina, en nää tuossa mitään ideaa (no onhan se tietty tyylikkäämpi mut...). Jos taas jokin ylimääräinen läppäri jolla tahtoo leikkiä niin...
     
  16. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Copypaste Applen sivuilta sanoo seuraavasti

    EFI and BIOS
    Macs use an ultra-modern industry standard technology called EFI to handle booting. Sadly, Windows XP, and even Vista, are stuck in the 1980s with old-fashioned BIOS. But with Boot Camp, the Mac can operate smoothly in both centuries.

    Eli luultavimmin vähintään tuon Bootcampin tarvitsee alle, että Windowsit tajuavat modernista raudasta yhtään mitään ;-)
     
  17. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps. Olisi kyllä luullut tuon EFI-tuen Vistaan tulevan (vaikka mitäpä minä siitä välittäisin). Ubuntuunkin tuli tosin vasta 7.04:een eli viime huhtikuun julkaisuun.
     
  18. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    En sitten tiedä saako Bootcampin toimimaan niin, että sen oletuskäyttiksen saa vaihdettua bootatessa. Luulisi. Tuohan ajaisi käytännössä asian, jolloin kone olisi kuin Windows-only.
     
  19. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halvemmuus toki on hiukan tilannekohtaista, minin kaltaista konetta vastaavilla spekseillä en onnistunut oikein löytämään samaan hintaan valmiina. Mutta toki olet oikeassa, että paljon halvemmallakin pääsee, halvimmillaan esiasennetun (Linspire) Linux-koneen sai Gigantista 150e tuossa joku aika sitten. Mikään tykki se ei tietenkään ollut...

    Lähde: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=11732.0

    Yksi syy olla ostamatta pakettia Linux-käyttöön on haluttomuus maksaa Windowsista. Onneksi myös MS-verosta vapaita paketteja alkaa tulla myyntiin, Dell laajentaa tarjontaa jo eurooppaan ja muitakin toimijoita on, ihan kotimaisiakin.

    Lähteet:
    http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=11705.0
    http://www.linuxcomp.net/?gclid=CNDZs669740CFQ0_MAodz2AYLw

    MUTTA HEI, tämähän ei liity enää mitenkään mäkkiin vaihtamiseen, pahoittelut siitä. Laitetaas fontti pieneksi ja lopetan tässä ketjussa höpinän... No sen verran vielä (vaikka jo sanoinkin), että mielestäni kannattaa odottaa Leopardiin asti. Vaikka voikin olla, että aluksi on pientä bugaamista, niin äkkiä ne isoimmat korjataan. Ominaisuuksissa kuitenkin päihittänee Tiikerin selvästi. Applen sivuilta voi käydä ihmettelemässä mitä Leopardiin on tulossa. Edistynyt varmuuskopiointi ulkoiselle levylle mielestäni taviskäyttäjälle yksi parhaista ominaisuuksista, jonka toivoisin tulevan myös Ubuntuun helpolla GUI:lla varustettuna - ei nyt aikakoneena, mutta ihan rsync-pohjaisena varmuuskopiointina.
     
  20. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin Powerbook G4:n kaiuttimet ovat ihan jotain muuta, kuin normi PC-kannettavan. Vastaavat kelpoa radiota ja TV:tä, eli taajuudet toistuvat loistavasti siellä missä ihmisääni on. Eivät siis ole sitä metallista ylätaajutta, kuten läppäreissä usein. MacBook Pro:ssa varmasti samaa laatua, snadimmasta MacBookista en tiedä. iMacissa on muistaakseni vielä paremmat, eli ehkä paremman telkkarin tasoiset.

    (Ainakin) uusi iWork '08 avaa ja tallentaa kaikki Office-filut ja on paljon enemmän. Tosin maksaakin vähän, eli jotain alle satasen. Office-pakettia ei kannata missään nimessä hommata mäkkiin, varsinkaan kun se ei ole intelille (heh).

    http://www.apple.com/iwork/
    http://www.apple.com/iwork/pages/#compatible

    Mitä musaan ja kuviin tulee, iLife-paketti hoitaa kaiken loistavasti. Ei väliä onko RAW vai JPG, MP3 vai WAV.. kaikki tuettu ilman turhia päivityksien tarvetta. Nyt jos tilaa koneen, saa todennäköisesti jo iLife '08 (aina ilmaiseksi mukana).

    Kannattaa muuten käydä www.apple.com (.fi:ssä varmaan updeitit vähän myöhemmin), sieltä löytää kaiken infon ja todella selkeästi ja rautalankana.