Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minun mielestäni jos puhutaan 37M86/40M86 vs. Sony 40D3000 -taistelusta, niin Sony vie tuon aika selvästi. geecb:n pointtien lisäksi mainittakoon, että Samsungin kuva on nykivä (viimeksi tänään sen todistin katsoessani SD-lähetystä) tai ainakin huomattavasti nykivämpi kuin D3000:n kuva (jossa en muuten sitä nykimistä huomaa ollenkaan).

    Lainasin tuon pätkän geecb:n tekstiä, koska lienee paikallaan muistuttaa, että jos katseluetäisyys alkaa olemaan kolmen metrin luokkaa tai yli, niin silloin 40M86 alkaa olemaan rahantuhlausta, koska siinä maksavaa Full HD -resoa ei enää tahdo erottaa HD Ready -resosta. Eli varsinkin, jos ei aio ostaa todella isoa ruutua ja katseluetäisyys on pidempi, niin Sony D3000 on monellakin tapaa parempi ja etenkin järkevämpi valinta.

    Tämä menee jo OT:ksi, kun Pansuja tässä ketjussa pitäisi käsitellä, mutta sanottakoon siis, että itsekin kävin tänään vertailemassa Samsung M86:sta ja Sony D3000:a. Kuten edellä sanoinkin, Sampan kuva oli nykivä. DigiTV:tä katsoessa Sony D3000 peittosi 100-0 Samsung M86:n kuvan (tosin johtuu osaksi asetuksista ja virittimen laadusta). Lopuksi mainittakoon, että minun oli mahdollisuus todistaa D3000:n kuvaa Bluray-soittimen kautta, ja voin vakuuttaa, että henkeäsalpaavan upea se näkemäni kuva oli. Että jos Full HD-miehet väittävät HD Ready -telkkujen (tai tämän Sonyn) HD-kuvaa huonoksi, niin he eivät todellakaan tiedä mistä puhuvat.

    Aiempiin puheisiin ja aiheeseenkin liittyen, edelleen täytyy sanoa, että minä kyllä mielelläni ostaisin Pansun 37PX70:n, koska se sopisi kokonsa ja hintansa puolesta minulle paremmin kuin Sony D3000. Minusta vaan D3000 on monellakin tapaa itselleni parempi ostos.

    EDIT: Ja ollaanpa ilkeitä, ja todetaan, että mitäs siellä Samsung M86-ketjussa ollaan viime viikot käsitelty: huoltoon lähettämistä ja huoltoa yleensä. Kuulostaa sangen hyvältä. ;)
     
  2. Tuomas66

    Tuomas66 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu sitäkin, mutta myös upeaa kuvaa. Samaa paneeliahan Sony ja Samppa käyttävät (Sampan tekeleitä molemmat ja Sampalla se uudempi. Sampan kauppiaan kommentti, suora lainaus). Mutta tästä töllöjen paremmuudesta lienee turha vääntää peistä, toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kunhan vain sovitaan, että Sony on se tytär. ;) :D
     
  4. Tuomas66

    Tuomas66 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ja äiti tuhma kolmekymppinen kissa :thumbsup:
     
  5. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulisin mieluusi kommenttejanne kuvansäädöistä ja niistä etenkin vaihtoehdosta "automaattinen". Tässä siis ilmeisesti tv:n silmä haistelee huoneen valaistusta ja säätää kuvan säätöjä automaattisesti. Tästä huolimatta myös tässä tilassa voi säätää arvot haluamakseen. Arvot pysyvät palkeissa samassa kohtaa sisävalaistuksesta huolimatta, mutta ainakin kuvan kirkkaus ja kontrasti säätyvät silti tv:n itsensä päättämällä tavalla. Periaatteessa tuon pitäisi ilmeisesti toimia niin, että kun säätää silmälleen sopivat arvot missä valaistuksessa tahansa, tv pitää huolen siitä, että kuva näyttää samanlaiselta vaikka huoneen valaistusolosuhteet muuttuisivatkin? Tietääkö kukaan mitä kaikkea tv säätää? Myös väriä? Entä terävyyttä?

    Meidän olohuoneessa paistaa aurinko koko päivän (6 ikkunaa, 11 ruutua) sen verran voimakkaasti, että tuolle säädölle on käyttöä ja se tuntuu myös toimivan. Tässä vaiheessa vuotta kun leffan katsomisen yleensä aloittaa auringon paistaessa vaakasuoraan ruutua kohti ja lopetta pimeässä, kirkkaus muuttuu todella paljon. Olin säätänyt "automaattinen" -tilan arvot suunnilleen näin:
    - kontrasti 60-70
    - kirkkaus 50 tai vähän alle
    - väri 50

    Leffa näyttää hyvältä auringon paistaessa (ja myös näkyy PX 700:n heijastukseneston ansiosta) ja kirkkaassa valaistuksessa. Sitten auringon laskettua kuva alkoi näyttää hieman liian himmeältä ja hailakalta. Kun vaihdoin tilalle säätämäni "normaali" asetukset (asetettu av-forumsin ohjeiden mukaan, kaikki suunnilleen puolivälissä), kuva näytti taas luonnollisemmalta ja myös kirkkaammalta. Hieman tuo automaattinen säätö tuntuu siis liikaa säätävän ääripäiden välillä. Hämärässä nuo arvot siis vastasivat absoluuttisia kontrasti- ja kirkkausarvoja ehkä tasolla 20-30.

    Yleisesti ottaen ihmettelen, että katsovatko kaikki tv:tään aina pimeässä/muuttumattomassa valaistuksessa, kun foorumeilla puhutaan optimaalisista säädöistä. Eiväthän nuo yhdet säädöt toimi kuin yhdessä valaistusolosuhteessa! Normaali olohuonekäyttäjä tarvitsee kyllä tällaisia muutuvia säätöjä aivan varmasti. Aika hyvin ne tässä tv:ssä tuntuvat myös toimivan. Lähinnä oma tv:n käyttö on nyt vakiintunut siihen, että auringon paistaessa asetus on "automaattinen" niin tv:llä kuin DVD:llä ja hämärässä itse säädetty "normaali" (tv)/"elokuva"(DVD). Lähinnä tässä hirvittää kiinnipalaminen kun kirkkaalla katsoo. Toistaiseksi ei ole vielä mitään ongelmia tämän kanssa ollut.

    Toinen asia jota jaksan ihmetellä on digisignaalin laadun vaihtelu ohjelmittain. Yleensä YLEn ohjelmat näyttävät hyvältä ja terävyyden voi laittaa jopa maksimiin joissain uusissa sarjoissa. Kuitenkin esim. eilen tullut Kajon Japaniohjelma (YLE2) oli hirweää katsottavaa vaikka terävyys oli nollassa. Subilta tai JIMiltä en ole nähnyt vielä yhtään ohjelmaa, joissa olisi kunnollinen signaali.
     
  6. Rampe 2

    Rampe 2 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko jollain kokemusta 50 tuumaisen mallin PC käytöstä (PX70 tai PX700)? Ottaako vastaan VGA:n kautta natiivi resoa? Entäs HDMI:n kautta?

    Olisin kiitollinen tiedoista.
     
  7. ronaldo09

    ronaldo09 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    vga:n kautta näky ilman säätämistä mut mun mielestä laatu ei ollu hyvä. hdmi.n kautta laatu oli hyvä(tarkempi) mutta olis pitäny resoja säätää eikä antanu kortti pistää 1366x 768 resoa suoraan (nvidia 7600 gt) . En jaksanu sit enempää alkaa säätää. Tietääkö joku onko tullu mitään päivityksiä tohon töllöön? Ja mikä tämä linnkki on? (
    http://freeview-firmware.results.web.com/freeview_update.php?device=194 ) Mun tv:n viimeisin päivitys on 2.510.
     
  8. Garth

    Garth Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti oikein itsekkin rekisteröityä tänne kysyäkseni muutamaa asiaa. Eli siis valitakko 37PX70 vai 42PX70? Itsellä katseluetäisyys on noin 3m eli siis etäisyyden puolesta menisi kai tuo isompikin kivuttomasti? Mitään muuta huomioitavaa?

    Katselin jo alustavasti, että olisin Gigantin nettikaupasta tilannut kyseisen ruudun, kun näyttää olevan kevyesti edullisimmat hinnat Suomessa. Vaan nytpä oli hekin nostaneet tots 42PX70:n hintaa jopa 100€ ylöspäin, joka pisti taas miettimään asioita.

    Vielä kiinnostaisi tietää, onko kukaan tilannut televisiotaan ulkomailta? Esim Saksasta? Katselin taas noita nettipuljuja ja kyllähän noi hinnat on sitä luokkaa, että ilman muuta kannattavaa tilata, mutta arveluttaa toi postitus. Maksaisi noin 100€ postit, joka mitä todennäköisimmin kattaa myös vakuutuksen. Tulee aika paljon kaikennäköistä tavaraa hommattua Saksasta ja muualta Euroopasta postin välityksellä ja onhan ne paketit joskus ottaneet osuman jos toisenkin matkan varrella, mutta sisältö säilynyt ehjänä. Tuollainen televisio on vaan "hieman" eri kokoluokkaa ja sisältökin huomattavasti herkemmin vaurioituvaa. Vaikka tuotteella onkin takuu ja lähetyksessä vakuutus, niin kyllähän se silti syö miestä laittaa tuote samantien takaisin, kun vaurioitunut matkan aikana ja sitten ollaan ilman telkkaria. Tai matkan aikana syntynyt vaurio ilmeneekin vasta parin kuukauden päästä toimituksesta, kuten allekirjoittaneelle jokunen vuosi sitten tapahtui Panasonicin Plasma telkun kansssa...

    Että tämmösiä:p
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos et koe esteettistä haittaa sisustukseen nähden isommasta mallista, niin kyllä tuolla katseluetäisyydellä se on ihan oikeutettukin hankinta. Toisaalta, SD-materiaali (dvd, digiTV) näkyy ehkä "parempana" pienemmällä näytöllä. Ja taas toisaalta, iso kuva on aika iso kuva. :) Muuta huomioitavaa: jos oikein muistelen, niin näiden kahden koon välillä on eroavaisuuksia mitä tulee kuvaruudun pintaan (42":n hyväksi) -- tämän voivat asiaa tuntevammat vahvistaa.

    Näitä töllöjä saa esim. Gigantista sen verran hyvillä hinnoilla, että vaikka varmastikin Saksasta tilatessa säästää jonkun verran, niin en sitten tiedä onko se käytännön syistä niin järkevää. Muutenkin tuntuu, että porukka yleensä tilaa Saksasta kalliimpia Full HD -malleja eikä näitä mid range -malleja.
     
  10. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä 42" ja etäisyys on melko tarkkaan tuo 3 m, ehkä istuma-asennosta riippuen hieman yli. Ruutu ei missään tapauksessa ole liian suuri - saisi olla 50" jos seinälle olisi vaan mahtunut. Ja mitä tulee SD-signaalin laatuun, se näyttää pääosin virheettömältä tuolta etäisyydeltä. Normaalit tv:n virittimellä katsotut digilähetyksetkin näyttävät hyviltä suurin osa. Muutamissa tv-ohjelmissa esim. JIMillä ja Subilla huomaa kuvan olevan hieman rosoinen (vaikka mitään "pikseleitä" ei näykään), jolloin tulee terävyys säädettyä nollaan. Ehdottomasti siis 42" jos vaan mahtuu. Tämä arvio tosin visuksella 1.2...

    Ja mitä tulee Saksasta tilaamiseen, en missää tapauksessa tilaisi niin herkkää laitetta kuin Plasmaa postissa edes Suomesta. Hyvä kun itse uskaltaa kantaa! Mutta tämä vain henkilökohtainen mielipiteeni.
     
  11. Garth

    Garth Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia molemmille vastauksista!

    Kyllä olen ollut itekkin kallistumassa tohon isompaan, kun hintaero noiden välillä on melko marginaalinen. Tosiaan isompi on aina isompi ei siitä mihinkään pääse. Eikö periaatteessa ton 42:n resoluutio ole parempi, kun se on "täsmäkoko" joka löytyy myös halutessa tietokoneesta?

    Tota vähän pelkäsinkin, että postituksessa vaurioituminen on vähän turhan suuri riski. Joskus ensimmäistä panan plasmatelkkua hommatessa yritettiin kyllä tuoda telkku todella varovaisesti perille, mutta kuinka ollakkaan parin kk päästä käyttöönotosta ruutuun ilmestyi noin 10cm leveä musta pystyraita. Takuuseenhan se meni ja televisio suoraan roskikseen, kun ei pystynyt kuulemma edes korjaamaan.
     
  12. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis tuon 42" resoluutio on se kaikista huonoin eli 4:3 suhde (1024x768), 37" on 1024x720 ja 50" on 1366x768. Kuten muutkin ovat sanoneet niin kooltansa 42" menee tuolle etäisyydelle ongelmitta.

    Pääsääntoisesti nuo telkut ovat aina kelmutettu/köytetty omalle eurolavalleen ja näin ollen sitä on hankala kolhia. Kävisitte joskus jossain varastossa katsomassa millaista käsittelyä tavarat pakkauksissaan saa, niitä ei todellakaan käsitellä mitenkään silkkihansikkain. Pakkaukset on vielä lisäksi suunniteltu siten, että tuotetta kuin tuotetta voi "heitellä" eikä niitä tarvitse käsitellä kuin kipeää pi***a. Toki kuljetuksessa syntyy romua aina, mutta ottaen huomioon rahdattavat määrät sen romun osuus on todella pieni. Mielestäni silti satasen/kahden säästöllä ei välttämättä kannata lähteä urheilemaan.

    Kiinnostaisi tietää millä päättelyllä tuo sinun telvisioosi syntynyt pystyraita on diagnosoitu tulleen juuri kuljetuksesta? Ja vieläpä kuljetuksesta välillä Saksa-Suomi eikä esim. välillä tehtaan liukuhihna-tehtaan varasto?
     
  13. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Eikös natiivi 720p ole 1280x720?

    Näissä 37" ja 42" Pansuissa tuo pystyjuovien määrä on 1024. Sillä onko vaakajuovia 720 vai 768 ei liene merkitystä. Näkyypä ainakin full hd -materiaalista sitten enemmän tolla isommalla.
     
  14. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain oli jäänyt mieleen kummittelemaan tuo, että 37" olisi ollut natiivi reso, korjasin virheellisen tiedon...
     
  15. Garth

    Garth Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli vaikka koon puolesta toi isompikin menisi moitteetta, niin toi 37" olisi kuitenkin parempi valinta noin rivien välistä luettuna? Ajatus oli hommata myös PS3 yms tässä joten siltä kantilta katsottuna toi 37" lähes samalla resolla kuin 42" tuntuisi kai paremmalta?
    Tällä hetkellä muutenkin 150€ halvempana tekisi mieli toisaalta sijoittaa tuohon pienempäänkin versioon.

    Kyseinen rikki mennyt plasma oli ihan lappeenrannan gigantista ostettu ja vietiin omalla autolla kotiin eli ei mikään Saksan tuonti yksilö. Panasonicin huoltoliikkeeseen viedessä korjaajan arvio oli vain, että mitä todennäköisimmin kuljetusvaurio, mutta mistäs noista koskaan tietää.
     
  16. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mikäli suomen super tigi systeemi joskus lähettää hd:ta ja se tulisi 720p:nä kuten on spekuloitu, niin silloin tuossa voisi olla jotain järkeä. Onhan myös tuo toki tuo 1080*2/3=720 selkeästi helpompi operaatio. Mutta kuten prisoner mainitsi niin ei tuolla 37" ja 42" ole käytännössä mitään merkitystä, lisäksi kun skaalainkaan ei ole markkinoiden huonointa kuraa. Ota vaan se 42" ettei 150 euron säästö ala harmittamaan viikon jälkeen kun on kuvan kokoon tottunut .
     
  17. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jeps. Mulla on toi 42" PX70 enkä vaihtaisi pois. Kaikilla lähteillä kuvan laatu on ylittänyt odotukset. Hyllystä löytyy mm. PS3, XBOX 360, PS2, XBOX, GameCube ja 720p skaalaava DVD-soitin. Olen käynyt vertaamassa myös kavereiden full hd lcd-telkkareihin enkä kyllä vaihtais niihinkään.
     
  18. ronaldo09

    ronaldo09 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä firmware versio teillä on px70?
     
  19. Scientist

    Scientist Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama, mutta enemmän kiinnostaisi nuo px70:n kuvasäädöt...

    Tosin omat ongelmat huonossa TV-kuvan laadussa taitavat liittyä enemmänkin tuohon huonoon digi-signaaliin. :rolleyes: Signaalin taso on vain n. 30-35% ja laatu n. 5-10% :grr: Elisan kaapelissa Vantaalla ollaan.
     
  20. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu vähän tuntuu keskustelu tällä palstalla kuolleen :confused:

    Onko joku verrannut PC:n kytkentää VGA:n ja S-videon kautta? Onko ero kovin merkittävä? Itse kun en viitsisi ostaa vga-johtoa ja virittää sitä seinässä olevan tv:n taakse satunnaista läppärikäyttöä varten.