Tulipa tänään luettua mb:n subitesti, jossa tämä subikin oli.Silmään pisti lause ''Gallo on parempi musiikilla, kuin bk'' Gallo maksaa 390 ja bk 525 hintaero kuitenkin iso.Molemmat siis musasubeja, ja eihän bk:ta kannata leffasubiksi ostaa.Voidaanko tästä nytten päätellä, että xls200 ostoa ei voida perustella? Gallo = Anthony Gallo tr1
Ja heti haukkumassa mikrobittiä kun ei omat vehkeet pärjää. Empä ole testiä nähnyt joten en sano siitä juuta enkä jaata.
Onhan tuota tr1:stä kehuttu niin monessa paikkaa, että ei se ole voinut mennä ohi silmien, jos tämän hinta- ja kokoluokan subbaria on viime aikoina metsästänyt. Itse olisin innostunut siitä kenties enemmänkin, jos hella ei olisi alkanut särisemään. Olenko minä muuten ainoa, joka osti xls200:n myös leffakäyttöön? Mielestäni se on kokoonsa nähden siinä puuhassa jopa loistava.
Kyllä, näin rivitalossa asuvana en voisi kuvitella hankkivani isompaa subia. Jytinää lähtee tästä XLS200:kin siihen malliin, että välillä melkein säälin naapureita Tosin eikös se niin mennyt, että sääli on sairautta
Sama show. Minulle aivan riittävä kerrostaloon. Omakotitaloon sitten varmaan monoliitti / SVS tjsp. Alkuperäiseen kysymykseen ON.
Kyllähän kerros/rivitalossa isompikin subbari on ihan hyvä, jos vain arvostaa sitä, että pienelläkin volumella tapahtuu jotain siellä subi-taajuuksilla. Eihän subbaria pakko ole +100db käyttää aina. Eipä naapurit kertaakaan valittanu vain ultraa rääkkäsin välillä siniaalloilla. Outoa kylläkin, lieneekö kuuroja.
Mullakin rivarissa tuo xls200 riittää ihan hyvin leffoilla. Tilanpuutteen vuoksi päädyin tuohon ja kyllä se hommansa hoitaa
Minulle myös ihan riittävä kerrostalo olkkariin, joka kooltaan 14 neliöö. Mutta voisi sitä painetta enemmänkin saada,häviää 100 nolla Vertigo XLS:lle Isot plussat tuo saa sijoitettavuudestaan:thumbsup: Alkuperäiseen kysymykseen, ei.
Sama virsi. Pääasiassa ostin musiikkikäyttöön mutta eipä tässä ole hirveästi valituksen aihetta leffoilla ollut. Ilman subbaria on aina ilman subbaria.
Joo eihän se mitenkään voi olla ylivertainen kun itsekin jouduin niitä kaksi ostamaan (yksi riittäisi jos olisi ylivertainen). Kerrostalo käyttöä ja stereosubeina käytän. Säädöt ja liitännät on kyllä hintaluokassa ylivertaiset, aluksi ajattelin 2xGeminiä hommailla juurikin säädettävyyden takia mutta sit koekuuntelin vehkeitä ja samalla selvisi et mkII on tulossa ja päädyin siihen. Tietokoneen subiksi voisin hyvinkin suunnitella Galloa tai Geminiä tahi Tannoyn jotain pienempää. BK XLS200 df mkII minun valinta...:thumbsup:
Pikkuruinen suljettu subbari on pikkuruinen suljettu subbari, fysiikan lakeja ei pystytä tietenkään kumoamaan. Mutta ainakin zipmanin toukokuisten mittausten perusteella tuo "100-0" vaikuttaisi olevan hieman liian vahvasti sanottu, kts. Subwoofer testit - kevät 2007, jossa mm. 'BK XLS200-DF' ja Choruksen uudistettu versio, 'Chorus XLS 07'. Tässä zipmanin käyttämällä menetelmällä saadut äänenpainelukemat kumpaisestakin (CEA 2010 max clean peak output, samassa sessiossa): Koodi: [SIZE="2"] --------------------------------------------------------- 12.5 16 20 25 31.5 40 50 63 80 [Hz] --------------------------------------------------------- Chorus XLS 07 NA NA 89.7 98.1 104.1 106.9 106.9 106.8 106.5 [dB] BK XLS200-DF NA 84.2 89.3 94.6 99.4 103.1 105.4 106.9 107.5 [dB] erotus NA NA +0.4 +3.5 +4.7 +3.8 +1.5 -0.1 -1.0 [dB] --------------------------------------------------------- [/SIZE] Vertailun vuoksi mainittakoon, että esim. BK:n järeämpi Monolith-DF antoi samassa sessiossa 20 Hz:llä 102 dB, eli siis yli 12 dB enemmän painetta, kuin em. köykäisempi kaksikko. Testatuista järein subbari antoi jo huimat 112.3 dB 20 Hz:llä, eli yli 22 dB enemmän kuin Chorus ja pienempi BK, eli tällöin liikutaan jo aivan eri sfääreissä. Aiemmin on zipmanin toimesta testattu tuo samainen BK XLS200-DF, sekä se alkuperäinen Chorus Vertigo XLS (hieman pienempi perinteinen vahvistin, elementti eteenpäin).
Noni, omakohtainen hurinahavainto! Usein olen lukenut kuinka xls200:n omistajat valittavat hurinasta. Kun itse ostin ko. tsupparin niin korva kiinni kuutiossa, ilman havaintoja hurinasta. Ymmärtääkseni joillakin ylimääräinen ääntely katosi uuden piuha myötä. Itse en tuon alkuinnostuksen jälkeen enää jaksanut neuroottisesti sivuääniä kuunnella. Paitsi tänään Tulipa tehtyä erään toisen ketjun innoittamana hifiuskottavampi välijohto alkuperäisen lakusen tilalle. Tietenkin piti olla taas korva tarkkana. Ensimmäinen havainto oli, että tämähän hurisee. Selvä hurina, jonka varmasti olisin kuullut myös subbarin tullessa taloon. Syyttävä sormi tietenkin kohti hienoa hifipiuhaani. Mutta ei, vanhalla sama juttu. Laitos hurisee vaikka rca-piuhan ottaisi irti kokonaan, eli eipä ole piuhasta kiinni. Sitten huomasin, että jos kytken vahvarista B-kajarit päälle, niin hurinapa loppuu, riippumatta siitä onko vahvari päällä vaiko ei!? Eli setissä eroa alkutilanteeseen nähden se, että myös kajaritasoinen kytky on tehty. Hurinat siis katoavat jos nykäisee high level-piuhat veks tai kytkee vahvarisa b-kajarit päälle. Lienee vanha tuttu 50Hz:n biittiä, mutta mistä hitosta se tulee ja mihin se katoaa, jos kytken subbarin pääkajarien rinnalle? Värkit ovat sen verran pahassa paikassa, että pitää purkaa koko kasa. Ei jaksaisi noita sulkeisia turhan takia, joten arvausraati pystyyn: helpottaako, jos nykäisen rca-johdot irti telkkarista/digiboksista/kaapeliradiosta/???. Tarkoitus olisi kuitenkin käyttää kumpaakin kytkentää myös tulevaisuudessa ja se hurinahan tekee hulluksi vaikka ei kuuntelupaikalle kuuluisikaan Noh, pääasia että uusi johto osoittautui aivan loistavaksi
Tsori, taisin ilmaista itseäni kehnosti. Siis b-kajareihin on kytketty tämä subbari. Päähänpittymänä olisi kuitenkin tämä hyväksi havaittu systeemi, jossa musat kuunnellaan pääkajarit isoina ja subbari kajaritasoisena (siis b-kajareilta) ja sitten taas leffoilla subbari saa tavaransa sub outista (b-kajarit pois pelistä). Tuolloin kun voisi pitää molemmille omat säätönsä.