Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Catorin viestiin liittyen ja tiedoksi myös muille:
    Signaali voi olla myös liian voimakas ja jos näin on vika ilmenee korkeimman taajuuden omaavassa paketissa ensin.

    Kerron tarkemmin: Asun ok-talossa ja antenni ( n. 10 metrin korkeudella maasta) oli aiemmin suunnattu pääasemalle n. 65 km:n päähän (asentanut ammattimies vahvistimineen). Kun sitten 1.3.2007 viimeinenkin paketti alkoi näkymään alilähettimestä, joka sijaitsee n. 1 km:n päässä antennista, käänsin antennini kyseiseen suuntaan. Humaxin signaalin voimakkuus näytti silloin kaikilla paketeilla 100% mutta C-paketissa oli ääni ja kuvahäiriöitä, joita ei aikaisemmin ollut esiintynyt. Arvasin, että signaalin vahvistusta on nyt liikaa ja kävin kääntämässä (välikatolla) vahvistuksen lähes minimiin. Signaalin voimakkuus näytti sen jälkeen olevan n. 80 % kaikissa paketeissa ja C-paketin häiriöt hävisivät.

    Varmistin asian vielä jälkeenpäin soittamalla sekä digitalle että antennimiehelle. Molemmat vahvistivat saman: liian voimakas signaali aiheuttaa häiriöitä taajuuden yläpäässä. Minulla korkein taajuus on juuri C-paketilla.

    Jos katsoo digitan sivuilta, niin useimmista päälähettimistä ja alilähettimistä lähetetään juuri C-paketti korkeimmalla taajuudella. Ei kuitenkaan kaikissa. Tarkistakaa itse käyttämänne lähettimen taajuudet digitan sivuilta.
     
  2. Cator

    Cator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuota ihmettelin tuonne humaxin huoltoon. Olinhan tosiaankin kokeillut 2 eri antennilla ja viimeisin on tuo finnsatin suosittelema malli Dat45. http://www.finnsat.fi/kauppapaikka/tuote57.html
    Sillä antennilla signaali pyörii tuossa 80-90% välissä. Kokeilin myös 30 -dB vaimentavaa antennijakajakaa jolla signaali putosikin mutta ei vaikutusta. Edelleen tulee noita kanava salattu tai ei saatavissa ilmoituksia.
     
  3. Narkissos

    Narkissos Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen sitä mieltä, että tallentavan boksin yksi oleellisimmista tehtävistä on tallentaa – ja tehdä se luotettavasti. Jos se ei sitä tee, siinä on normaalikäyttöä haittaavia vikoja.

    Eilen jäi Arkkienkeli (TV1 21:00) tallentumatta. Kolmisen viikkoa sitten Ryhmä Pullmanin (TV1 19:35) toiseksi viimeisestä jaksosta tallentui vain alusta yhden minuutin mittainen pätkä. Juhannuksena jäi Juice Teemalta tallentumatta, jne. Tällä tahdilla boksi ei vielä palaa kauppaan, mutta…

    Minusta Finnsat on hoitanut hommansa huonosti. Heillä on käsissään periaatteessa erinomainen tuote. Boksin käytettävyys ja ominaisuudethan ovat huippuluokkaa. Kunnollisen tuen ja ohjelmistokehityksen kautta tässä olisi potentiaalia jalostua erinomaiseksi digiajan kovalevytallentimeksi.


    Tuota RaakaRokin toteamusta siitä, ettei Finnsatin myyntipäällikkö tiedä näistä ongelmista, en usko hetkeäkään. Noinkin pienessä puljussa tieto on taatusti välittynyt myös myyntiin. Sen, että myyntipäällikkö ei myönnä tietävänsä, taas uskon ilman muuta. Ja mielestäni juuri se sekä viittaus siihen, että ’saa meidänkin boksissa olla bugeja, koska muillakin on’ kertoo paljon asenteesta, valitettavasti. Finnsatissa seurataan varmasti tätäkin foorumia – Google-haussa suomenkielisiltä sivuilta hakusanalla humax pvr-9200t tämä threadi on ensimmäisenä – ja kirjoittelihan Finnsat/Vesa tänne aiemmin, siis silloin kun boksia markkinoitiin. Kun virheitä alkoi ilmetä, loppui kirjoittelu. Yhtiön linja, arvaisin. Tätäkään en ihan ymmärrä, sillä Plazasta voisi olla jopa hyötyä Finnsatille virheiden selvittelyssä. Tätähän käsittääkseni hyödynsi Kjaerulff Topfieldinsä kanssa. Boksin markkinoinnille luulisi olevan vain hyödyksi, että maahantuoja osoittaa kiinnostusta virheiden korjaamiseen. Nyt tilanne näyttää olevan se, että vikoja on, mutta tukea ei. Ei se voi olla Finnsatin toivetila. Toki toisaalta kuluttajan kannalta on hyvä, ettei Finnsat lähde osoittamaan näennäistä kiinnostusta vikoihin, jos tosiasiassa niitä ei tullakaan korjaamaan.

    No olkoon vuodatukseni tässä. On paha mennä enempää spekuloimaan, miksi Finnsat toimii kuten toimii, kun ei esim. tiedä millaiset sopimukset heillä on valmistajan kanssa, jne. Joka tapauksessa minun kakkostelkkarini (lasten käytössä) tallentavan digiboksin hankinta on jäissä. Jään edelleen odottelemaan sitä toimivaa ja luotettavaa boksia.
     
  4. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täsmennys omaan aikaisempaan tekstiini. Kerroin siis Finnsatin myyntipäällikölle oman Humax PVR-9200T-mallin vioista ja lisäsin, että samat viat on myös muiden Humaxeissa (myös C-mallissa), jolloin hän vähätteli näitä keskustelupalstoja kertomallani tavalla.

    Narkissosille: Voihan se tosiaan olla, että myyntipäällikkö kyllä tiesi viat mutta ei myöntänyt tietävänsä. Pyysin häntä ottamaan yhteyttä Finnsatin tekniseen asiantuntijaan, joka on henkilökohtaisesti todennut mainitsemani viat, eikä kiistä niitä.
     
  5. Pasikuikka

    Pasikuikka Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen odottanut jo toista vuotta markkinoille tulevaksi toimivaa kahden virittimen tallentavaa boksia. Koska omistan toimivan yhden virittimen mallin (Humax PVR-8000T), olen seurannut myös tätä palstaa.

    Raakaroki on listannut Humax PVR-9200T-mallin tämän hetkiset viat. En ole yrityksistäni huolimatta löytänyt vastaavaa listaa Topfield TF 5100 PVR-mallista. Tietääkö kukaan löytyykö sellainen jostakin (siis viimeisimmän päivityksen jälkeen olemassa olevat ongelmat)?

    Entä Topfield TF 5100 HDMI-mallin vikalista? Vieläkö se "napsuu"?!?

    Topfield TF 5100 PVR-mallia muuten myydään ainakin joissakin Tekniset-liikkeissä (Tre) hintaan 449 €. Sehän tarkoittaa, että toisetkin liikkeet joutuvat myymään samaan hintaan, kun mainitsee Tekniset-hinnan, jos haluavat tehdä kauppaa ko. boksilla.
     
  6. Jone71

    Jone71 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2003
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuo tietokoneelle siirretty .ts-tiedosto saadaan poltettua dvd:lle, onnistuuko esim. Nerolla suoraan vai pitääkö sille tehdä ensin jotain ?
     
  7. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    NeroVision kikkare osaa ainakin avata Humaxin tiedoston (tekstityksiä ei saa mukaan), mutta minulla jäi testi kesken kun alkoi aikaa kulumaan vähän liikaa, Nero ilmoitti jotain 4 tuntia jäljellä valmistumiseen (halusi väkisin muuttaa laatua).
    Nopein tapa on edelleen ProjectX-->Rejig-->Nerolla poltto.
     
  8. Jone71

    Jone71 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2003
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikrobitin numerosta 6-7 löytyy näköjään hyvä ohje dvd:n siirtoon/polttoon...jos on joltain menny ohi
     
  9. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllästyin odottamaan päivityksiä, joka korjaisi Humaxin (9200T) viat, ja kävin ostamassa Topfieldin (TF5100PVR), siis sen vanhemman mallin, jossa ei ole HDMI-liitäntää. Maksoin 450 euroa (Markantalo), josta sain tuplaykkösbonukset eli saan vielä rahaa takaisin.

    Huomioita verrattuna Humax PVR-9200T-malliin, joita minulla on ollut käytössäni 3 eri yksilöä yli vuoden aikana (viimeisimmän palautin kauppaan 18.05.07):

    1. Salattujen kanavien tallenteissa ei ole minkäänlaisia häiriöitä (vrt. Humaxeissa oli kaikissa ääni- tai kuvahäiriöitä alusta lähtien eikä sitä ole saatu korjattua)
    2. A-paketin "Kanava on salattu"-ongelmaa ei ole
    3. EPG päivittyy nopeammin kuin Humaxissa
    4. Kanavan vaihto on nopeampi kuin Humaxissa (alle sekunti)
    5. Mielestäni kanavan vaihdon, tallenteen kelaamisen, tai muun sellaisen toiminnon, joka poistaa tekstit ruudulta, jälkeen DVB-tekstit alkavat nopeammin kuin Humaxissa
    6. Erillinen S-video liitäntä, jota tarvitaan esim. elokuvaprojektorin kanssa

    En ole vielä kokeillut voiko tallenteita siirtää PC:stä takaisin boksin kovalevylle. Humaxissahan ei voi vaikka esite niin lupaa. Ajastusten onnistumisesta ei voi vielä parin päivän kokeilulla sanoa mitään mutta tähän mennessä kaikki on tallentunut. Humaxeissa kyllä jo kahden päivän aikana joku ajastuksista epäonnistui. Tallenteiden editointia en ole myöskään kokeillut. Sehän on Humaxissa ihan p...stä.

    Erinomainen ominaisuus verrattuna Humaxiin: Ajansiirron voi kytkeä pois päältä, jos haluaa. Tällöin kovalevy ei pyöri ja laite on täysin äänetön. Jos kuitenkin suoran katselun aikana lähdet jääkaapille ja painat Pausea, kovalevy ja ajansiirto käynnistyy. Säästää kovalevyä ja boksinhan voi tällöin jopa jättää päälle kun se on äänetön ja vie vähän virtaa. Humaxissa ajansiirto on aina päällä eikä sitä saa pois päältä eli boksi tallentaa koko ajan katsomaasi kanavaa kovalevylle.

    Päivitykset voi Topfieldissä tehdä sekä RS232-portin tai USB-portin kautta tai "ilman" kautta, jos on jaossa. Boksini ohjelmaversio on 2.72 (13.11.06) enkä päivitä sitä ennenkuin tiedän onko siitä mitään hyötyä.

    Jos olette kypsyneet odottamaan Finnsatilta Humaxin päivityksiä, viekää Humax kauppaan takaisin vikojen takia ja käykää ostamassa TF5100PVR niinkauan kuin sitä saa kun se on nyt alennuksessakin.

    Ennenkuin tein ratkaisuni olin yhteydessä Finnsatin tekniseen asiantuntijaan Humaxin vikojen takia puhelimitse enemmän kuin kymmenen kertaa ja sähköpostitse vielä useammin sekä Digi-infoon (välittää postit Finnsatin tekniselle asiantuntijalle) että suoraan Finnsatin tekniseen asiantuntijaan ja pyysin teitäkin tekemään samoin. Joskus laitoin muistaakseni postit menemään myös Finnsatin TJ:lle ja myyntihenkilöille. Olin siis ilman kahden virittimen tallentavaa boksia kaksi kuukautta ja odotin korjauksia Humaxiin. Varmaa päivämäärää korjauksille ei koskaan kerrottu. Mielestäni yksi vuosi korjausten odotusta on jo liikaa.
     
  10. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh :) Olen tuota Topfield osastoa seurannut alusta asti juuri ostomielessä, mutta siinä vasta niitä ongelmia näyttääkin piisaavan. Pari vuotta odottelin, että Topfield saataisiin valmiiksi, kun ei saatu niin ostin sitten Humaxin. No ehkä tämä viimeisin päivitys sitten on korjannut Topfieldin ongelmat, mutta Humaxista en silti luovu ;)

    Niin joo, Topfield huolii kyllä omat PC:lle siirretyt tallenteensa boxiin takaisin. On jopa mahdollista tehdä muistakin videotiedostoista Topfield yhteensopivia.
     
  11. RaakaRoki

    RaakaRoki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole huomannut samoja palstoja lukeneena, että Topfieldissä olisi vastaavia ongelmia kuin Humaxissa siis sellaisia, jotka löytyy kiistatta jokaisesta yksilöstä ja jotka myös Finnsatin tekninen asiantuntija on todennut testeissään ja siten myöntänyt viat ollessani häneen puhelinyhteydessä:
    Ei tallenna kaikkia ajastuksia, "Kanava on salattu ..."-vika, salattujen kanavien tallenteiden häiriöt, tallenteiden takaisin siirto, EPG:n hitaus.

    Tottakai minä perun Topfieldinkin kaupan jos siinä ilmenee vika/vikoja, joita ei korjata. En minä mielelläni vaihtanut merkkiä. Pidin Humaxin ominaisuuksista ja käytön helppoudesta mutta se saattaa johtua siitä, että minulla oli ensin Humax PVR-8000T ja on edelleen koska se on luotettavin tallentava boksi, jota ei saa enää mistään (voisin vaikka ostaa vielä toisen). Helppo on Topfieldinkin käyttöönotto ja käyttö. Sehän on myös todettu eri testeissä.
     
  12. dispe

    dispe Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2005
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rupesin minäkin miettimään että milloin olen viimeksi nähnyt tuon ilmoituksen
    enkä tosiaankaan muista, en live lähetyksessä enkä nauhoituksissa.

    Käytössä PVR-9200T ja siknaali Kruunupyyn mastosta
     
  13. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole minäkään nähnyt enää tuoreimmissa tallennuksissa/livenä tuota ilmoitusta. Minulla on tallessa joku toukokuussa tallennettu lätkäkooste, jota katsottaessa tuo "kanava salattu jne." ilmoitus tulee silloin tällöin.

    Komento takaisin, eilen tallennettua Ylen ohjelmaa katsottaessa tuli taas kerran tuo ilmoitus.
     
  14. petthirv

    petthirv Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro

    Törmäsin tällaiseen paikkaan:
    http://myweb.tiscali.co.uk/whisper/index.html

    Jossa etusivulla linkki tallentavien laitteiden vertailutaulukkoon:
    PVRJunction --> http://www.pvrjunction.co.uk/compare/

    ja lisäksi ainakin kohtuu mieleenkiintoinen Q&A osuus mistä kun valitsee vaikka List All ja katsoo viimeisen vinkin nro Q92, jonka mukaan voisi olla
    mahdollista palauttaa tallenteita PC:ltä Hummyyn...:rolleyes:
     
  15. sasalme

    sasalme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Olen ollut yllämainitun digiboksin omistaja alkukeväästä lähtien. Todella hieno laite, pienten ongelmien kera.
    Ensinnäkin noin toukokuussa ongelma on se että teksti-tv ei toiminut lainkaan katsoessani MTV3 kanavaa. Tämä ongelma hävisi kun aikani soittelin DigiTV "infoon" (Ei sitä voi kyllä kutsua tuolla nimellä), MTV3:selle ja Digitan Länsi-Suomen aluepäällikölle. Tämä toimi kun MTV3 löysi vian omasta lähettimestä Eurajoelta.
    Mutta nyt tuli seuraava vika. Samaiselta MTV3 kanavalta puutuu ÄÄNI, joten todelle "kiva" katsella. Nyt ensinnäkin ääni puuttuu vain MTV3:selta ei koko kanavanipusta. Tämä on jo toinen kerta kun tämä temppu tapahtui lyhyen ajan sisällä. Tämä tapahtui eilen (Torstai 19.7) illalla klo 22.40-23.05. Edellinen tapaus oli joku arkipäivä (21.50-10.00) Kummassakin tapauksessa analogiselta puolelta katsoessani ääni oli ihan ok. (Edellisessä tapauksessa tuli kun soitin tonne infoon, aikani valitin ja vastapeluri sanoi että soittaa Eurajoelle ja vähän ajan päästä takaisin. Ja näin tapahtui, mutta näiden soittojen välillä tuli ruutuun "hetikinen" ja ääni palasi. Takaisin soitossa sama henkilö sanoi "Kuuluuko ääni?" "Mitään ei ole tehty! Eli valehtelee!")
    En tiedä kuinka monella samanlaista ongelmaa esiintyy, mutta ainakin aamu-aviisin tekstari palstan mukaan vikaa on aika monella Eurajoen vahvistimen alueella. Onko muualla suomessa?
    Ja jos tonne DigiTv-infoon soittaa niin ensimmäinen ja toinen vastaus on Scart kaapeli on rikki tai tv:stä on ääni mykistetty pois. Muuta ne ei tedä (eli:sleep:) siis täysin p..stä.
    Onko jotakin muuta tapaa viestittää tieto siten että tapahtuisi myös vian korjaus?

    Ja vielä yksi asia ei vika. Onko asia näin että viimeisellä suomi-versiolla saadaan näyttö näyttämnään myös ensimmäisen digitin (merkin) että näkyisi "NELONEN" ei "NELONE"

    -SaZa
     
  16. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo pitää paikkansa.
     
  17. Chewbacca

    Chewbacca Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt, kun on taas tiiraillut näitä viestejä, niin olen tullut siihen käsitykseen, että moni näistä Humaxin vioista on riippuvainen lähetysasemasta.

    Itse asun pk-seudulla ja antenni suunnattu Espoon lähetysasemalle. En ole pahemmin nähnyt mainintoja Espoon lähetysasemasta, joten olisiko täällä ketään kyseisen lähetysaseman piirissä olevaa, joka voisi kertoa onko näitä palstalla usein mainittuja ongelmia (tai muita ongelmia) ollut humaxissa pk-seudulla?
     
  18. sasalme

    sasalme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun kyselin tuota ääniasiaa naapureilta koko Eurajoen maston alueella olevista antennitalouksilta, jotka katsovat digitaalista lähetystä. Niin kaikki sanoi että ääni hävisi (boksin merkistä riippumatta!) Eikä mitään vikaa mistään löydy!
     
  19. noon

    noon Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi kun "löysin" tämän threadin vasta nyt.

    Itse olen ollut Humax 9200T:n käyttäjä tammikuusta 2007 saakka ja laite on toiminut lähes moitteetta. Mielestäni yhtään ajastusta ei ole jäänyt väliin vaikka ohjelmia meneekin "nauhalle" eri tavoin ajastettuna (viikottaiset ajastukset, EPG jne). Eli täytyy koputtaa puuta.

    Jossain vaiheessa tosin "kanava on salattu..." tyyppiset ilmoitukset lisääntyivät, mutta valitettavasti en kiinnittänyt tähän huomiota sen enempää.

    Nyt kuitenkin ehkä kaikkein häiritsevin ongelma liittyy kuvan katoamiseen. Nimittäin ajastettua ohjelmaa katsottaessa joskus, ei aina kuva katoaa täysin (musta ruutu) mutta ääni kuuluu. Tällöin myös livelähetykset näkyvät mustina. Tähän ei auta muu kuin power off ja takaisin päälle. Jos laite sattuu tallentamaan jotain, se täytyy keskeyttää laitteen boottin ajaksi. Tämä ongelma ilmaantui vasta viikko - pari sitten.

    Muutoin Humax on toiminut tosi hyvin.

    Onko muilla vastaavia blackout ongelmia havaittu? mistähän ongelma johtuu?
     
  20. Brunberg

    Brunberg Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puoli tuntia sitten asensin tämän pelin olohuoneeseen. Tuuletin on omasta mielestäni aika kova ääninen, en osaisi kuvitellakaan makuuhuone käyttöön tätä laitetta, vai tuleeko tuo saundi kovalevystä? Muuten käyttö on todella helppoa kun pohjalla on päivittäistä cx-fox käyttöä varmaan vuoden verran. Ihan hyvä peli ja tuo guiden tv-näyttö on todella hyvä ainakin 37" töllössä.