Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. corgorav

    corgorav Guest Guest

    Liittynyt:
    01.04.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm... No mikäs idea siinä on että tuossa 65 dynaaminen kontrasti on 12000:1 kun tässä M86 on 15000:1?
     
  2. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huollosta lähettivät pyynnön Ruotsin päähän josta kyselevät tänne uutta firmistä. Ilmeisesti mun töllö on sitten eka joka on tuolla huollossa. Tai sit olen eka joka älyää kysyä uutta firmistä laitettavan sisälle. Ainut että rakkaassa naapurimaassamme oli Samsungin edustaja just kipeenä eikä heti saanu vastausta sieltä päästä. Mutta lupasi uusimman version laittaa jos sen saa käsiinsä. Ja miks ei saisi?:)

    Muistanko väärin vai puhuiko joku avforumsilla että ton 24Hz:n sais toimii myös jollain välikappaleella? Siis että telkun ja esim PS3:n väliin laitetaan joku HDMI jakaja joka työntää väkisin Samppaan ton 24Hz:n? Eikös uusissa firmiksissä oo sit ongelmana se että jostain syystä Samppa vaihtaa vaan tuon 24Hz:n 50Hz:n muotoon vaikka lähde olisikin tuo 24Hz? Vai tarkotatko jos alunperin on ollut tuo vanhempi firmis telkussa niin uudemmillakin firmiksillä toimii myös? Kuulostais erikoiselta..

    Niin ja alunperinhän tuo töllö lähti huoltoon niiden rullaavien vaakaraitojen takia. Huollossa kaveri teki ihan samat havainnot kuin itsekin olin tehtyt. Sanoi kuitenkin ettei niille oikein mitään voi,olis enemmän ominaisuus kuin vika. Painotti vielä myös että huonoissa/halvoissa scarteissa on vain luultavasti vian syy (ainakin itse toivon niin ja uskottelen itselleni). Eikä pelkkä kultauskaan kerro että johdot olis laadukkaat:hitme: Pitäis kuulemma olla sellasta johtoo joissa on hyvät häiriösuojaukset. Pitänee laittaa niihin nyt sit enemmän rahaa ja kattoo josko ongelma lähtis sillä. Suositteli myös että Biltema myy kuulemma hinta-laatusuhteelta hyviä scartteja. Kuulemma sisäpiiritietoa:)
     
  3. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaisi liittyä siihen, että kun Ameriikka-mallien värit on optimoitu NTSC-standardia varten ja Eurooppa-mallien PAL-standardia varten. Noiden standardien väriavaruuksien laajuudethan ovat erillaiset, joten mitattu kontrastilukemakin voisi täten erota.

    Toisena mahdollisuutena voisi olla se, että nuo Ameriikka-mallithan tulivat myyntiin ensin, mutta kun Euroopan malleja alettiin myöhemmin lanseeraamaan, niin Samsungin Euroopan markkinointiryhmä huomasikin, että muiltakin kilpailevilta merkeiltä on tulossa markkinoille televisioita koviilla "markkinointikontrastilukemilla", joten päättivät hieman korottaa tuota "markkinointikontrastilukemansa" (=dynaaminen kontrasti).

    Kyllähän noissa malleissa on muutenkin eroa esim. liitännöissä, jenkkimallit on ilman Euro AV (Scart) -liitäntää.
     
  4. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttämällä HDMI-liitännällä varustettua AV-vahvistinta, jossa on varta vasten tuki myös 24Hz -tilalle.

    Can currently only be fixed on older TV's by using a 24hz-ready HDMI amp (such as any of the Pioneer HDMI models).

    Mulla on kyllä epäillys, että toimiikohan tuollakaan, jos televisio ei tue.

    Nykyisinhän PS3:lla Blu-ray (24fps) -elokuvia katsottaessa, PS3 menee 60Hz:n tilaan, koska Samsung ei osaa ottaa 24Hz:n signaalia vastaan (tai Samsung ei osaa ainakaan ilmoittaa PS3:lle, että se osaa ottaa 24Hz:n signaalin vastaan).

    24Hz:n tila toimii tällä PS3:n kanssa vain televisioissa, joissa on ollut jo valmiiksi firmware 1013.

    24hz: Fixed on TV's that come from the factory with 1013 installed, although the fix isn't actually part of the firmware - it just happened to get added at about the same time as 1013 TV's started rolling off the production line. No current firmware update for older TV's fixes the problem.

    Lisäys: Jotta 24Hz toimisi, tv:n pitää olla valmistettu (myös) toukokuun loppupuolella tai sen jälkeen.
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5035124&postcount=5402
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5023057&postcount=5177


    Luulisi kyllä, että korjautuisi myös, jos tekevät rautapuolelle huollossa korjausta esim. emolevyvaihdon sekä päivittäisivät tuon firmwaren.

    Sitähän minä jo vähän aiemmin arvelin, että voiko tuolle ongelmalle oikein mitään tehdä (ainakaan kovin helposti), kun vaikuttaa olevan kyseisen mallin tyyppivika/ominaisuus.

    Suojauksen parantamisellehan tuo ongelma saataisiin eliminoitua, mutta edessä saattaisi olla niin suuri remontti, että eivät ala sitä tuolla huollossa tekemään.


    Ratkaisuhan, jolla häiriöt saadaan ainakin pienemmiksi on reitittää kaapelit eri kohdasta sekä käyttää hieman laadukkaampia (=paremmin suojattuja) kaapeleita.

    Scart banding issues: Work around is adjusting the scart leads around the TV - tends to fix the problem. Happens in all sets just some do no notice and it varies on inputs.


    Lainaukset on Byron Hinsonin postauksesta.
     
  5. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tuosta tiedosta. Omassa TV:ssä on firmware versio 1000 eli 24fps ei toimi. Palautan TV:n tällä viikolla takaisin myymälään (maksoin TV:stä n. 3500€ joten 24fps on PAKKO toimia).
     
  6. MPX

    MPX Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin jo lähes varma, että ostan tämän Samsungin 46" version, mutta enpä ole enään. Täydellistä TV:tä ei varmaan olekkaan ja odottaminen on luultavasti turhaa, mutta kyllä tuo 24fps täytyy toimia.

    Ne jotka ovat enemmän perehtyneet asiaan niin eikö tuota TV:n firmwaren päivittämistä pysty tekemään muka itse? Tiedän kyllä, että alla täytyy olla jo tehtaalta tullessa versio 1013 (ja siihen päälle sitten uudempiko?), mutta siis huoltoko tuon pystyy vain tekemään?

    Ongelma on siis ilmeisesti VAIN ps3 käytössä? Eikö muka ole mahdollista, että ps3:een tulisi jokin päivitys mikä korjaa tuon ongelman?
     
  7. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    PC-käytössä sen saa tiettävästi pakotettua PowerStripillä päälle, mutta PS3:n kanssa ei saa (tämän hetkisen tiedon mukaan) kuin uusimmat yksilöt toimimaan tuossa PS3:n 24Hz -tilassa.

    Pieni mahdollisuus on toki olemassa, että ongelma saataisiin tulevaisuudessa korjattua firmware -päivityksellä, mutta ainakaan vielä tällä hetkellä ei saada.
    Käyttäjät ovat toivoneet, että Sony lisäisi PS3:n firmwareen ON -asetuksen (ns. pakotustoiminnon) tuolle 24Hz -tilalle, kun tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat vain AUTO tai OFF. Mutta tällä hetkellä tilanne on vielä avoin.
     
  8. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung UK on aiemmin lähettänyt joillekin F71BX -mallin (tätä mallia edeltävä Full HD -malli) omistajille CD-levyn jossa uusi firmware (sis. myös päivitysohjelman, päivityskaapelin ja ohjeet) postitse, jotka olivat sitä osanneet vaatia. Muistaakseni, jotkut käyttäjät saivat tuon firmwaren myös Suomen Samsungilta.

    Joten kannattaa yrittää pyytää ja vaatia uudempaa firmwarea Samsungilta/Powermilliltä ja vakuuttaa heidät siitä, että osaa myös itse tuon päivityksen tehdä.

    1013-versiota uudempi 2000-versio korjaa 'Movie Plus' bugin.

    Eli jos ostat television, jossa on jo valmiiksi firmware 1013, niin sellaiseenkin televisioon kannattaa päivittää vielä tuo uudempi firmware 2000 jotta pääsee eroon "Movie Plus" bugista

    Lisäys: Jotta 24Hz toimisi, tv:n pitää olla valmistettu (myös) toukokuun loppupuolella tai sen jälkeen.
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5035124&postcount=5402
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5023057&postcount=5177


    Käsittääkseni ei toimi myöskään Blu-ray tai HD-DVD -soittimien kanssa.

    Tällä hetkellä noita soittimia on vain rajoitetusti myynnissä ja ne ovat kalliita, joten ketään ei käsittääkseni (ainakaan kunnolla) ole päässyt testamaan tuota 24Hz (24fps) -tilan toimivuutta noiden Blu-ray tai HD-DVD -soittimien kanssa.

    On mahdollista, tilanne on avoin.
     
  9. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin eri palvelu numeroihin (esim. Samsungin tukeen) ja ketään ei osannut sanoa firmware 1013 version "rauta" muutoksesta mitään. Samsungin tuessa kun yritin asiaa kysyä firmware version pohjalta niin ne siirsivät asian siihen miten 24fps on toteutettu Samsungin malleissa (eli se yksi fps lisää -juttu). Yritin kysyä, että olisiko mahdollista saada valmiiksi Samsung jossa olisi 1013 firmware niin tähän ei ketään tietänyt vastausta! Samsung tuki vain sanoi aina, että jos laitteessa on vikaa niin huolto korjaa sen :OI . Eli jos tämä vika korjataan emolevyn vaihdolla niin MIKÄÄN huoltoliike ei tiedä asiasta mitään, koska Samsung liike ei ole välittänyt 24fps asiasta mitään kaikille huoltoliikkeille. Taidan luovuttaa tämän rauta vaatimuksen ja tyytyä alkuperäiseen Samsung M86 firmware 1000 versioon. TV:n palauttaminen olisi tosi työlästä, koska ketään ei osaa neuvoa 24fps tuesta mitään.

    Firmwaren kuitenkin aion päivittää jotta saan edes MOVIE PLUS tuen kunnolla toimimaan. Toivottavasti 24fps jotenkin edes saa tulevaisuudessa toimintaan ilman raudan päivitystä.

    Tuosta firmwaresta sen verran vielä, että huoltoliikkeessä sanottiin, että firmware versio 1005 olisi uusin Suomessa. Tämän jälkeen kysysin versiosta 2000 ja ne eivät tienneet mitään tästä versiosta. Tämän jälkeen huolto tarkisti firmware version mitä tällä hetkellä löytyy ja he näkivät version 2006 (vai oliko se nyt 2007) netistä. Siinä oli päiväys 26.06.2007. Eli tänään on tullut uusi päivitys. Taidan ottaa sen firmwaren.

    Koita sinä JJK80 soittaa Samsungin tukeen ja kysyä firmwareista. Sinulle voisi tulla parempi vastaus.
     
  10. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulle Samsungin tuki sanoi, että ovat miettimässä softanpäivityspakettia kuluttajille. Siinä on kuulemma hiukan vastuuongelmia jos käyttäjä mokaa.

    Minulla ei ole varsinaista tarvetta koska HTPC-käytössä kaikki toimii täydellisesti, myös 24 fps. Kandee huomata, että vehkeestä saa kahdet softaversiotiedot: digitelkkarivalikosta ja huoltovalikosta. Oikeat löytyvät huoltovalikosta.
     
  11. R0kMies

    R0kMies Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähintä mitä he voivat tehdä. Odotellaan.
     
  12. tonste

    tonste Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin, että kannattaa mahdollisimman moni olla Samsungin tukeen ja Powermilliin yhteydessä aiheesta, niin havaitsevat että tälle pitäisi löytyä oikeasti ratkaisu.
     
  13. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taidan jättää soittamatta, koska en edes omista kyseistä televisiota. Olen seuranannut kyseisen television keskusteluja ja arvosteluja, koska olen lähiaikoina ostamassa jonkun television.
     
  14. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä epäilys sitten ettei tuollainen HDMI-liitännällä varustettu AV-vahvistin toimisi ja pakottaisi Sampan näyttämään 24Hz:n tilaa? Koska jos PC:n avulla saa pakottamalla homman toimimaan niin eikös se sillon tarkoita sitä että Samppa osaa kuitenkin asian tehdä. Vaikka ei kai nyt sitten tilaa virallisesti tuekaan. Jollain tais avforumissa olla kuvakin siitä että oli saanut tuon 24Hz:n tilan päälle. PC:llä kyllä tosin. Niin ja jos Mitsullakin toimii HTPC:llä kaikki ok.

    Epäilen että alkavat huollossa ainakaan mitään rautaa kauheasti päivittämään. Tai puhelimessakin sai jo vähän sen käsityksen että mitä täältä Forumista on lueskellut firmiksistä jne niin eivät kyllä olleet huollossa asiasta tietoisia. Ja yritä siinä nyt sitten vakuuttaa jotain insinööriä tiedoilla mitä forumeista on luettu:) Eri asia jos siellä olisi joku asiasta kiinnostunut ja olisi aikaa paneutua. Sitä huollettavaa tosiaan varmaan siellä riittää.

    Onkohan PS3:lle koska tullut viimeksi sitten päivitystä? Jossain kun mielestäni puhuttiin että uuteen päivitykseen korjattaisiin mahdollisesti tuo kunnollinen 24Hz:n tuki. Tietysti sekin on taas mahdollisesti.. Mutta kyllä nyt luulisi että tähän koko 24Hz:n jupakkaan tulisi tulevaisuudessa jotain muutosta. Jos töllö sitä kuitenkin osaa näyttää niin varmasti osaavat jonkun firmiksenkin siihen nitoa joka poistaa typeryydet. Jos kerran Samppa käytännössä tukee 24Hz:n tilaa mutta jostain syystä telkku ilmoittaa laitteille ettei tuekaan, esim PS3 vaihtaa hätäpäissään signaaliin 60Hz:n muotoon ja homma alkaa kusta. Voisi taas kuvitella että tuollainen vika ei olisi kauhean vaikeaa saada toimimaan jollain firmiskorjauksella.

    Tietty kun tulisi oma töllö huollosta,sais sen uusimman firmiksen siihen ja olis Blueray laite millä testailla niin näkis konkreettisesti miten toimii. Vois tännekin sit vähän tuloksia kertoa. Pitää varmaan PS3 kohta sen takia vaan ostaa:) Tosin nyt oli huhuiltu et hinta tulis PS3:ssa alaspäin eikä se kyllä haittais yhtään. Siihenkin vaan menee aikaa varmasti vielä tovi..

    Mut pakko sanoa et kyllä täällä ollaan aika pihalla jos uusin firmis Sampalle on joku 1005 versio. Vaikka 2000 on jo jonkin aikaa ollut saatavilla,ainakin ulkomaisten forumien puheiden mukaan. Pitää nyt toivoo jos tuo 2006 (tai 2007) firmis pitäis paikkansa ja olis vielä löydetty bugeihin korjauksia. Ja et älyisivät huollossakin laittaa ton ihan uusimman version sisälle. Aion ainakin vaatia sitä. Katsotaan taas kuinka käy:)
     
  15. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa sinunkin nyt vielä ensin tarkistaa, että esiintyykö sinulla tuota 'Movie Plus' bugia, koska ilmeisesti ihan kaikilla sitä ei esiinny.

    Mutta ei tuosta firmwaren päivtyksestä mitään haittaakaan ole, paitsi se se, että jos joudut viemään televisiosi huoltoliikkeeseen päivitettäväksi, niin joudut olemaan jonkun aikaa ilman televisiotasi.
     
  16. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekstitykseen tulee joitakin häiriöitä kun kuva liikkuu nopeasti esim. vasemmalta oikealle. Esim. silloin o-kirjaimen sisällä oleva tyhjä tila muuttuu mössöksi. Tämän olen huomannut monessa DVD-elokuvassa, mutta vika ei vaikuta olevan DVD-soittimen. Luulen, että tämä on juuri se Movie Plus bugi. Lisäksi ymmärsin, että kaikissa Samsungeissa on Movie Plus vika jos se on ennen kesäkuuta valmistettu.

    Kuitenkin pelottaa viedä Samsung huoltoon, koska siihen voi vielä kuljetuksen/käsittelyn seurauksena tulla lisää ongelmia. Varmaan tarvisi kysyä huoltoliikkeestä ohjeita miten päivitää itse kysyisen laitteen. Voi olla, että tulee taas uusi firmware heinäkuussa jolloin päivittämistä ei välttämättä kannatakkaan tehdä vielä (jollei sitten halua pitää TV:tä huollossa koko kesän ajan).
     
  17. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen minäkin saanut tämän tällä tavalla toimimaan, mutta vain klassisella nVidian control panelilla. Tällöin hiiren nuoli pätkii todella paljon työpöydällä (en tiedä onko tämä normaalia). Television info kertoo myös TV:n olevan 1920x1080p24 -moodissa.
     
  18. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä että oltais töllön omistajat mielummin aktiivisia Samsungin/Powermillin puoleen mahdollisista vioista ku se että tyydytään vain odottelemaan sieltä päin tulevia mahdollisia päivityksiä jne. Esim Briteissä reagoivat varmasti nopeasti palautteisiin juuri sen takia että niitä tulee paljon. Sekin jo pelkästään sen takia että kyseisellä saarella asuu jonkin verran enemmän populaa kuin koto Suomessamme.
     
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itse laitoin tänään kyselyä uudemmasta Firmware versiosta Sampalle. Toivotaan, että tähän saadaan jotain jotain... juttua.
     
  20. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo 'Movie Plus' -toimintohan on huonosti toteutettu.

    Mutta tuo ns. "Movie Plus bugihan" on se, että vaikka asetat kyseisen toiminnon pois päältä (eli Off-tilaan) television menusta, niin se menee silti jatkuvasti itsekseen päälle, kun vaihdat kuvalähdettä tai kuvasuhdetta... (siitä huolimatta, että menussa on edelleen tilana Off).

    Katso tämä aikaisempi postaus.

    Mutta voihan se olla, että ovat parantaneet uudemmassa firmwaressa myös tuon 'Movie Plus' -toiminnon toimivuutta ja tehokkuutta muutenkin.