Oldboy

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana thespider, 02.12.2004.

  1. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oldboy on paras kostoelokuva, mitä olen ikinä nähnyt. Koston käsittely on monikerroksista, brutaalia ja omalla tavallaan aitoa. Itse leffahan on selkeää fantasiaa, mutta henkilöiden teot ja motiivit ovat kovin ihmismäisiä.

    15 hammasta vangitsijalta 15 vankivuodesta on lähempänä armoa, kuin rangaistusta. Vertauskuvana pikkukiusaajalle annettava isällinen läimäisy pyllylle, siksi sille voisi jopa nauraa. Katsojaa ei millään asioilla Oldboyssa kiusata, kaikki tapahtumat noudattavat loogista syy-seuraus-suhdetta. Henkilöiden kohtalot eivät määräydy kuitenkaan universaalien oikeuskäsitysten mukaan, vaan sen minkä muut ihmiset katsovat heidän ansaitsevan. Erityisesti Woo-jinin kosto Oh Dae-sulle. Dae-sun kosto jää tavallaan puolitiehen, koska elokuvan sisin on Woo-jinin kosto omista ja siskonsa kärsimyksistä, jotka Dae-su käynnisti.

    Tärkeintä ja hienointa Oldboyssa on myötäelää hahmojen tuntemuksia. Epämukavuudet pysyvät kaukana, koska (tragi)komiikka on läsnä koko leffan ajan. Oldboy on niin oopperaa että! Täydellistä tyylin hallintaa.

    Jääköön hieman kesken, työt kutsuvat.
     
  2. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Well put! Mitäpä tuohon enää lisäilemään.
     
  3. hmv

    hmv Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    380
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsite "Aasialainen elokuva" taitaa olla jokseenkin yhtä laaja kuin "Amerikkalainen elokuva" tai "Eurooppalainen elokuva"...

    Jos siis on katsonut vain kymmenkunta aasialaista elokuvaa, ja nekin kaikki (ilmeisesti?) tietyn tyyppisiä, niin eihän siitä sitten voi päätellä oikein mitään yleisempää henkilön suhteesta aasialaiseen elokuvaan. Sehän olisi jokseenkin sama kuin jos henkilö olisi nähnyt ainoastaan tusinan verran amerikkalaisia elokuvia, jotka kaikki olisivat tyyliltään melko samanlaisia autohurjasteluleffoja, ja sen perusteella sitten päättelisi, ettei yleensä ottaen tykkää tai ymmmärrä amerikkalaista elokuvaa...
     
  4. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    IHAN OFFTOPICIA:

    Itse jaottelen aasialaiset elokuvat karkeasti kolmeen kategoriaan: honkkarit, japanilaiset ja korealaiset, kun en ole tainnut muiden Aasian maiden leffoja edes nähdä. Thaimaalainen pätkä olisi tosin tarkoitus kohta katsoa (Shutter).

    Vaikka aika vähän olen aasialaisia leffoja nähnyt, niin näitten vähäisten kokemusten pohjalta tartun mieluiten uusiin korealaisiin elokuviin. Honkkarit ovat tarjoilleet lähinnä toimintadraamaa, japanilaiset ovat usein vähän liian outoja etenkin huumorintajultaan ja muutenkin vähän itsetarkoituksellista sekoilua (ainakin jotkut Miiken pätkät), mutta korealaiset elokuvat eivät ole pettäneet vielä kertaakaan. Koko Parkin kostotrilogia on aivan helvetin hyvä ja Kim Ki-dukin leffat ovat olleet myös varsin hyviä ja hypnoottisia (esim. Isle). Sellaista lisää.
     
  5. Origami

    Origami Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2006
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dorte Scmidt-Jørgensen on kirjoittanut todella mielenkiintoisen ja hienon artikkelin Oldboysta 16:9-lehteen.
    Tanskankieltä hallitseville artikkeli on kokonaan luettavissa täällä -> En scenes anatomi: Oldboys mønstre. Scmidt-Jørgensen analysoi artikkelissaan elokuvan "kuvioita" - hämähäkinseittejä ja labyrinttejä.

    Kyseinen 16:9 on muutenkin tutustumisen arvoinen lehti, kaikki tähän mennessä ilmestyneet numerot artikkeleineen löytyvät täältä.
    Kussakin numerossa on yksi englanninkielinen juttu tanskankielisten lisäksi.
     
  6. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tykästyin tähän elokuvaan kovasti. Se oikeastaan innoitti hankkimaan muitakin aasialaisia elokuvia. Täytyy katsastaa teos kolmannen kerran, kunhan dementiani tulee ensin käymään kylässä.
     
  7. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Valitettavasti fakta on, että ei ole oikein muitakaan arvosanoja noille tällä haavaa tarjota (toki pientä hiontaa voi aina harjoittaa), joten noilla on nyt elettävä ja kritisoitava, jos semmoiseen tarvetta tulee.

    En, dubbailuja ei tueta. Remaken voisivat puolestani tehdä, vuoden 2006 paras elokuvakin sattui sellainen olemaan. Eipä sillä, noin keskimäärin uusintafilmatisoinnit ovat kovin heikkoja nekin, ja Oldboyssa on kuitenkin aika paljon semmoisia juttuja, jotka olisi vähän konstikas kääntää järkevästi länsimaiseen kulttuuriin.

    Melkein, mutta ei ihan. Se ero tulee siitä, että näitä Aasia-leffoja (joka käsitteenä ei tosiaan ole niitä kaikkein parhaita) en ole summittain valinnut alekorista, vaan niistä jokainen on ollut joko (1) semmoisen kaverin suosittelema, jonka leffamakuun jokseenkin luotan tai (2) ovat näyttäneet poikkeuksellisen mielenkiintoilta. Todettakoon, että Aasia-elokuvan pitää näyttää _todella_ mielenkiintoiselta, että sen sillä perusteella hyllyyn otan, kynnys on huomattavasti korkeammalla kuin länkkäri-pätkissä.

    Non taken. Onneksi en ole mitään myymässäkään, joten ei tuolla uskottavuudella sun silmissä niin mahdottomasti väliä, varsinkin kun meidän elokuvamaku selvästi on hyvin erilainen (tämän toteamiseen tosin ei olisi Oldboyta tarvittu).

    Totta helvetissä on. Sen voisi määritellä vaikka näin: 'ei tykkää samoista elokuvista kuin itse. Oma elokuvamakuhan on jokseenkin sama asia kuin absoluuttinen totuus.'
     
  8. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3
    Noinhan se näyttää monilla ihmisillä olevan.
     
  9. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, näin on. Jorsella on huono elokuvamaku. ;)
     
  10. Ritchie

    Ritchie Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dodi, Plazan innoittama hankin tämän elokuvan DVD:n hyllyyni ja tänään ehdin sen katsoakin. Ensimmäiset fiilikset olivat aika sekavat. Pidin elokuvasta lähes kokonaan, mutta se osa, mikä jätti vähän kylmäksi, oli taas niin olennainen osa tätä elokuvaa, että en oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella.

    Elokuvan juoni on erittäin hyvä ja sen ajatukset kostosta tuntuivat varsin uskottavilta. Ainoa, mikä minua häiritsi, oli tämä hypnoosijuttu. Hypnoosihan on tieteenä kai vähän niin ja näin ja itse en ainakaan pidä sitä hirveän uskottavana. Toisaalta elokuvamaailmassa herätään vuosien koomasta kun ei mitään ja tehdään muutenkin asioita, jotka eivät mene tieteen raameihin. Mutta jotenkin tämä häiritsi epätavallisen paljon.

    Btw. Se tappelukohtaus hammaskidutuksen jälkeen on niin täyttä timanttia, että jo melkein pelkästään sen takia kannattaa katsoa tämä elokuva.:thumbsup:

    Pidättäydyn antamasta mitään arvosanaa, koska tarvitsen hetken aikaa miettiä, kuinka paljon annan ylhäällä mainitsemani seikan häiritä. Sanon kuitenkin sen verran, että jos joskus on mahdollisuus tämä elokuva katsoa, niin kannattaa käyttää se.
     
  11. SpiritCrusher

    SpiritCrusher Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.slashfilm.com/2008/11/06/steven-spielberg-and-will-smith-to-remake-oldboy/

    Tällaista tällä kertaa. Ajatuksia?

    Kuten kirjoittaja sanoi, niin tästä elokuvasta tullaan kuitenkin remake tekemään, niin miksei sitten kunnon ohjaajan ja näyttelijäkaartin tekemänä. Ei tästä mitenkään voi tehdä yhtä tykkiä leffaa kuin alkuperäisestä, joka ainakin omasta mielestä on top-5 elokuvien joukossa ellei jopa siellä ihan kärjessä.

    Mutta yllättihän Martin Scorsese pari vuotta sitten The Departedilla, joka mielestäni oli vähintään yhtä hyvä, kuin alkuperäinen. Saa nähdä mitä projektista tulee. Mielenkiinnolla odottelen. Jos sieltä täyttä kurasontaa suolletaan niin osaahan ainakin arvostaa alkuperäistä elokuvaa vieläkin enemmän.
     
  12. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    WHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!
    Miksi helvetissä tehdä yhdestä kaikkien aikojen parhaasta leffasta uusintaversiota,on niillä Hollywoodissa kusta päässä. Me osataan tehdä täällä Ameriikassa kaikki paremmin,me ollaan filmiteollisuuden keskipiste.
    Tuleehan siitä toivottavasti varmaan ihan hyvä,mutta kuiteskin.

    Olihan se Martin Scorsesen Departed hyvä,ei yhtään huöonompi kuin alkuperäinen. Pitäis olla jokin aikaraja milloin saa tehdä Remake version,vaikkapa 10v.
    Onhan niitä muitakin hyviä Remake leffoja,Ring oli oikeastaan parempi kuin alkuperäinen.Sitten oli vielä.......öööö....The Eye oli ihan katsottava,Kunhan jättävät Ichi The Killerin rauhaan.

    En siis kannata näitä remake leffoja,mutta eipä tähän mun sanalla paljon vaikutusta ole.
     
  13. KaSmir

    KaSmir Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähinnä tulee mieleen pyhäinhäväistys, tästä elokuvasta ei todellakaan saisi remakea tehdä ja muutenkin tuo kaksikko tämän elokuvan lähellä saa minut voimaan pahoin.. vaikka molemmat herrat ovat ihan päteviä, en näe heitä tämänkaltaiseen projektiin..
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2009
  14. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Steven Spielberg and Will Smith are in talks to collaborate on a remake of Chan Wook-Park’s Oldboy."
    SS ja Will Smith... Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :sick:
     
  15. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Hohoo, luvassa ilmeisesti Wicker Manin (2006) veroista komediaa! Koko idean mielipuolisuus toisaalta huvittaa jo itsessäänkin, ei sitä leffaa välttämättä enää pitäis tehdä..
     
  16. Teppo Holmqvist

    Teppo Holmqvist Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei näin. :OI
     
  17. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän kyllä epäilyttää tämä remake-uutinen; Spielbergin tietäen loppu olisi aivan jotain muuta kuin originaalissa, mikä taas pilaisi koko elokuvan.
     
  18. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Muistan lukeneeni haastattelun, missä Smith ja Spielberg sanoivat, että kyseessä ei ole varsinaisesti remake Oldboysta.
     
  19. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    YourMovieSucks teki hienon vertailun alkuperäisen Oldboyn sekä Spike Leen remaken välillä.

    Sen innoittamana (jätin siis videon kesken koska en halunnut spoilaantua ihan kaikesta) päätin vihdoin tarkistaa tämänkin modernin klassikon.
    Kokemuksena tämä oli ihan kiva. Hienoja kohtauksia löytyi ja välillä jopa hieman kiemurtelin penkillä koska väkivalta oli niin toimivaa.
    Varmasti jos en olisi vuosia sitten kuullut siitä isoimmasta yllätyksestä olisi tämä ollut vielä parempi.