Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin tänään sitten Powermilliin ja kerroin ongelmastani Sampan kanssa. Olivat heti sitä mieltä että huoltoon vaan ja puolen tunnin päästä olikin jo ukko hakemassa töllöä:) Tässä vaiheessa pisteet kotiin huollolle. Viikon tai puolitoista pitäis kestää niin tulee takaisin, sen aikaa pitäis pärjätä vanhalla 28 Sonylla..isoon kuvaan ehti kyllä jo tottua muutamassa vkossa. Saas nyt nähdä kuinka kauan todellisuudessa huollossa menee.

    Ja niinkuin aikaisemmin totesin, vaakaraitoja ei näkynyt kun katsoi erillisen antennin kautta Sampan omalla boxilla. Mutta raidat tulee heti kun katsoo C-boxin ja dvd:n kautta kuvaa ja nimenomaan scartilla. Asutko Mixon kaapeli vai antennitaloudessa?

    Meinasin eilen jo ostaa scart-component piuhan et olis saanu selvyyden vielä ihan varmasti johtuuko häiriöt scartista. Mut en sit raaskinut, selvittäköön huollon pojat perin pohjin. Nyt ei auta kuin odottaa ja pitää sormia ristissä.
     
  2. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat kokemukset Urheilukanavasta on ainakin eriskummallisia. Esim katselin Zaragosa-Real matsia ja kuva oli mun makuun ainakin tyydyttävä. Ei nyt täysin häiriövapaakaan,mutta harvoin niitä oli. Joku pvä satuin vain huvikseni katsomaan samaista kanavaa ja tuutista tuli juoksua. Kuva oli aika luokaton ja juoksioiden jalat oli liikkeessä yhtä pixelimössöä. Mutta samaa ei sitten kyllä ton fudiksen kanssa tapahtunu ja töllö pysyi ihan hyvin liikkeessä mukana. Taustat tuntui olevan asia missä eniten puuroutumista oli. Esim yleisö,mutta kuka niitä kattoo?:) Täytyy kuitenkin muistaa että Urheilukanavaa "mainostetaan" surkeimpana laadultaan digikanavista.

    Maksukanavalta (NASN) katoin NHL:ää jossain vaihees ja se myös tyydytti silmiä kyllä ok.

    Eli kyllä sanoisin että lähetyksen laatu on taas se mikä merkkaa. Enkä ole huomannut että hyvätasoisissa lähetyksissä (mitä suurinosa on) olisi ainakaan omaa silmää häiritseviä tekijöitä. Ja uskoisin jos FullHD:na pääsis kattoo jotain urheiluakin niin aika takuuvarmasti suu jäisi auki:)
     
  3. labra

    labra Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin liityn LE-40M87 -telkun omistajien joukkoon (nyt kun vihdoinkin parempi puoliskokin lämpeni ajatukselle). Tyytyväinen telkkuun olen kyllä. Linuxin kautta sain 1920x1080 -moodinkin toimimaan. Pitkän dvi-hdmi -piuhan vuoksi välillä taitaa vaan kytkentä pc:n ja telkun välillä kadota jos vaihtaa kesken kaiken lähdettä ja palaa sitten hdmi:lle.

    PC-rauta on itselläni sen verran vanhaa, että olin jo tyytyväinen, että sain tuon yhteyden toimimaan. PC:n puhti ei vaan taida tällä hetkellä pahemmin riittää mitään parempitasoista ohjelmaa toistamaan. Seuraavaksi pitää virittää VDR lähettämään ja skaalaamaan kuva telkulle s-videon sijasta DVI:tä pitkin...
     
  4. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mulla on kaapeliverkko ja boxina ProCaster. Scart antaa tuota vaakajuovaa. Uskon kanssa, että tuo scart tekee nuo vaakajuovat. HDMI taas ei antanut ääntä. Onko kukaan saanu digilootaa toimimaan äänen kanssa? En ole tosin kokeillut uudestaan tuota. On ollut pikkasen hektistä tässä.
     
  5. Pläski

    Pläski Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on lähteenä Canal Digitalin HD-comboboxi. HDMI:n kautta ei tosiaan ääni siirry telkkuun.
    Käsittääkseni HD-boxissa HDMI-portti on vanhempaa versiota, kun Samsungin portti on taasen uusin versio 1.3. Siksi ristiriitaisuus äänensiirrossa.

    Löytyisikö apu tähän ääni ongelmaan hankkimalla laitteiden väliin jonkin HDMI-switcherin tai -selectorin? Itse HDMI-kaapelin vaihdoin sellaiseen, joka tukee tuota 1.3 versioista HDMI:tä. Mutta se ei auttanut.
     
  6. Mixon

    Mixon Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0

    Asustelen kaapelialueella. Toisenkin kerran olen törmännyt rullaaviin vaakaraitoihin. Aloin tutkiskella, että missä mahtaisi olla vika, niin telkkarin omaan virittimeen tuli antennijohto + digiboxin signaali tuli scartin kautta telkkariin. Kun irroitti TV:n omasta virittimestä antennijohdon, ja katseli digiboxin signaalia niin raidat katosivat. Tekniikka on ihmeellistä ja viat vielä ihmeellisempiä ;)

    Ei kannata powermilliltä odottaa mitään nopeita ihmesuorituksia. Nouto tapahtuu todella nopeasti, mutta n. 5 kertaa olen käyttänyt powermillin palveluita. Mitään tuotetta he eivät ole saaneet kerralla kuntoon, ja joka kerta mennyt n. 4vkoa aikaa... Kartan kyseistä firmaa kuin ruttoa jos vain on mahdollista hoitaa takuuhuollot muualla. Valitettavasti heillä taitaapi olla sopimus lähes kaikkien valmistajien kanssa...
     
  7. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjekirjassa sanotaan seuraavasti:

    Uusinta HDMI‐versiota (HDMI 1.3) käyttävästä televisiosta ei välttämättä kuulu ääntä käytettäessä ulkoisia laitteita, jotka tukevat HDMI-tilan aiempia versioita.
    Kytke laite tässä tapauksessa television takapaneelissa olevaan HDMI IN 2 ‐ ja DVI IN (HDMI 2) “R - AUDIO - L” -liittimeen.
     
  8. Wendy

    Wendy Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä on juttua myös ProCaster-osiolla, kuulemma tiedossa oleva ongelma Samsungin telkkarien kanssa.
     
  9. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekniikka tosiaan on ihmeellistä,sen allekirjoitan täysin:hitme: Mutta itsellä noi vaakaraidat näkyi oli antennipiuhat irti tai ei. Ainut jos scartia ei ollu kytkettynä ja tuli oman Sampan boxin kautta niin oli vaakaraita vapaata kuvaa:)

    En tosiaan ihan ihmesuorituksia odottele Powermilliltä,sen verran itekin oon täältä ja muista forumeista lukenu juttua ja muutenkin tuo reilu vko kuulosti superylioptiselta. Tosin pitää muistaa et enemmän aina kirjotellaan/kommentoidaan niitä huonoja kokemuksia ja hyvät kokemukset jää herkemmin sanomatta. Mutta yritän nyt pitää peukkuja pystyssä että huolto toimisi siellä ok. Pääasia että töllö tulisi takaisin kunnossa ja ilman raitoja. Saa nähdä miten hyvin on naarmutettu ja sormenjälkiä täynnä,ei varmaan oo huollon ykkös suosikki kun on noi kiiltävät reunukset josta näkyy kaikki:) Eikä kyllä haittaisi jos tulisi se päivityskin firmikseen tässä lähiaikoina ja iskisivät sen siihen samalla.

    Ja onkohan jotain mitä Powermill ei huoltaisi?:) Välillä voisi ihan jopa ihmetellä että miten helv***ssä niillä riittää siellä aikaa huoltaa kaikki laitteet kunnolla. Jonot on varmasti melkoiset todellisuudessa..
     
  10. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mitä helvettiä!? Lukeeko täällä joku käyttöohjeitakin :D
     
  11. MPX

    MPX Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis eikö tämä topicin telkkari olekkaan "täysverinen" FULL HD vai mitä olin tuosta toisesta topicista lukevinani, että esim. PS3 käytössä ei saa täysiä hyötyjä irti?
     
  12. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Käyttöohje on vain valmistajan näkemys asiasta ;)
     
  13. -Niko-

    -Niko- Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkö joku miten DPD:n paketin seuranta pelittää? Sain TopVisionilta koodin %000010005399881282382101666 (3 vikaa numero vaihdettu :D), pitäisikö tämän toimia sellaisenaan vai onko tuossa jotain ylimääräistä / puutteellista?
     
  14. Haundead

    Haundead Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tuonne TopVisionia koskevaan threadiin tuollaisen postin https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=896597&postcount=16
    Toivottavasti toimii samalla tavalla sinullakin, eli löytyy seurantakoodi tuolta keskeltä.
     
  15. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Räde

    Räde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys!
    Kun sait TV:n ko. firmasta, tuliko mukana tämä kuuluista "Samsung warranty Card - Europan Block Warranty"- lappu? Olen myös tilaamassa Samsungia Saksasta ja tuo My-Solution rupeaa kuulostamaan hyvältä paikalta jo pelkästään toimitusajan perusteella...




     
  17. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tälläisiä bugeja ja vikoja on raportoitu avforumsilla sekä myös täällä dvdplazalla:


    • Scart -häiriöt (vaakaraitoja kuvassa)

    • Movie Plus -bugi -Korjattu uudemmissa yksilöissä -Korjaantuu päivittämällä firmwaren versioon 1013 tai sitä uudempaan

    • 1080p VGA -ongelma -Korjattu uudemmissa yksilöissä -Korjaantuu emolevyn vaihdolla

    • 24Hz-tila ei toimi PS3:n kanssa -24Hz-natiivituki on vakiona vasta aivan uusimmissa yksilöissä -Tuen saa lisättyä HDMI-porttien kautta tehtävällä EDID-päivityksellä, joka suoritetaan DDC Manager -laitteella

    • Äänen katoaminen tai pätkiminen, kun käyttää tv:n Audio out:ia -Joillakin käyttäjillä ongelmaa -Luultavimmin korjattu uudemmissa yksilöissä?
      Ongelma tulee esiin lähinnä silloin, kun käyttää tv:n sisäistä viritintä, jolloin joutuu viemään äänet ulos televisiosta (digital audio out, optinen) av-vahvistimelle, jos ei tyydy tv:n omiin kaiuttimiin.
      dvdplazalla juttua täällä. Avforumsilla ovat valitelleet kyseistä ongelmaa myös muissa tilanteissa, mutta ongelman ei pitäisi tulle esiin (tv:n sisäistä viritintä lukuunottamatta), kun kytkee laitteensa järkevästi.

    • Häiriöpikselit 1080p-tilassa (pikselit useimmissa tapauksissa vihreitä) -Joillakin käyttäjillä ongelmaa -Luultavimmin korjattu uudemmissa yksilöissä

    • Digi-tv-kuvan häiriöt, nykimiset (tv:n sisäisellä DVB-T -virittimellä) -Korjattu mahdollisesti uudemmissa yksilöissä? -Vaatii ilmeisesti virittimen ja emolevyn vaihdon

    Television ominaisuuksiin/vikoihin kuuluu paneelin pieni "pilvisyys" (clouding), joka on yleensä siis pientä, mutta havaittavaa.
    Joillakin käyttäjillä on/ollut myös pilvisyyden sijasta valovuotoa kulmissa eli epätasainen taustavalo.

    Television ominaisuuksiin/vikoihin kuuluu myös pieni sirina (taustaääni). Sirinan voimakkuus on yksilökohtaista.


    Valmistuskuukauden tarkistaminen tuotelaatikosta.

    Byron Hinson (ActiveWin) mainitsi myös aika hyvin näistä television bugeista ja virheistä Samsung LE40M87BDX -arvostelussaan.

    Osa näistä ongelmista esiintyy myös Samsungin R8 ja S8 -sarjoissa.


    Samsung LEM86/7 thread
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=511377

    Updated fault list with some fixes
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5021836&postcount=5087

    Samsung M86/M87 - list your faults here
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=539276

    Poll: FAULT - Samsung M86/M87 owners poll - Freeview Judder Yes / No?
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=528371

    Poll: Samsung LEM86/7 RGB wavy lines?
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=521457

    Blu-ray/PS3 and 24p-problems/experiences with the M86/87
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=529839


    Samsung LE40M87BD and xbox360 via VGA
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=529389
     
  18. henqqa

    henqqa Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi selvä negatiivinen asia näistä paistaa kun vertaa aikaisempaan full-hd mallistoon (f71). Ulkonäkö.. miksei voitu pysyä siinä teräväkulmaisessa, imo tyylikkäässä designissa. Ja toinen on tää peilaava paneeli :(
     
  19. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi positiivinen asia on tässä M86:ssa verrattuna aikaisempaan mallistoon. Ulkonäkö on selvästi parempi: upea kiiltävä pinta ja pyöristetyt kulmat. Yksinkertainen ja ajattoman tyylikäs design.
     
  20. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tuo musta väri on ihan perseestä. Kaikki pöly + sormenjäljet näkyy. Muuten hyvä.