Luottokortin hankinta! Visa, mastercard vai joku muu?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana anidabi, 11.06.2007.

  1. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itselläni on Visa, Amex Gold ja Diners omina kortteina ja vielä työpaikan Master ja Diners niiden lisäksi, Visa on noista kyllä selvästi parhaiten käynyt missä vain, vaikka Amexia ja Dinersiä yrittää suosia (että saisi niiden pisteitä...). Että ainoaksi kortiksi kyllä ottaisin tuon Visan.
     
  2. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sen verran täytyy huomauttaa, että saadakseen luottokortin vaaditaan yleensä säännölliset tulot eli esim. lukiolaisen saattaa olla vaikeaa saada luottokorttia ylipäänsä. Tai näin oli ainakin ennen, tiedä sitten jos tämä nykyinen leväperäinen luottojen jakaminen kiskurikoroilla on muuttanut tilannetta.
     
  3. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    No, tuo on aina vähän pankkikohtaista. Minulle on tarjottu luottokorttia kotikuntani pikku pankista jo ajat sitten (taisin olla 19, kun ensimmäistä kertaa yrittivät tuota Visaa minulla kaupitella). Tämä siitäkin huolimatta ettei minulla koskaan ole ollut muita säännöllistä tuloa kuin opintotuki. Kuulemma tarjoavat kaikille joilla on ollut tili tarpeeksi kauan kyseisessä pankissa, eikä ole ollut mitään maksuhäiriöitä. Isommissa pankeissa taas voidaan vaatia vaikka mitä, kaverini ei saanut eräästä Oululaisesta pankista luottokorttia kun ei ollut kuulemma säännöllisiä tuloja, vaikka tyyppi oli ollut viimeiset 1.5 vuotta ansiotyössä.
     
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko Visa ilmainen alle 26-vuotiaalle, kuten esim. Electron ja nettipankki ym.?
     
  5. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ei kait se ilmainen ole. Vuosimaksu riippuu luottorajasta ja on ainakin Nordeassa 1000 €:lla 20 €/v.
     
  6. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Pitäis kyllä hieman kysellä paljonko maksaa tuo Visa-kortti Nordean kautta. Nykyinen Master+pankkikortti on 4,30e/kk, joka on mielestäni kallis, varsinkin kun aika vähän tulee käytettyä.

    Nordean pankkikorttihan kustantaa 0,80e/kk eli 3,50e on siis Master:n osuus.
     
  7. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itsellä ollut Visa käytössä jo pitkään eikä moitteen sanaa ole ollut. Luottorajaa pystyy väliaikaisesti nostamaan helposti eikä nettiostoksissakaan Verified by Visa-systeemi ole ainakaan haitaksi.

    Ainoaksi kortiksi suosittelen myöskin Visaa.
     
  8. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    oli aikanaan visa monta vuotta. kun nordea ryhtyi myymään mastercardia paremmin ehdoin kuin visaa (eli kun itse laskee liikkeelle) siirryin siihen.

    yleensä ulkomailla käytän luottokorttia, vähemmän käteistä. yhtään ostosta ei ole jäänyt tekemättää siitä johtuen että visa olisi käynyt ja master ei. sen käteisen jonka tarvii, revin ulkomailla seinästä. master on toiminut ihan hyvin.
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Pelkkä Master minulle maksaa 4,30 € kuussa Nordeasta, ilman pankkikorttiominaisuutta. Plus yksi eeki vielä päälle, siis 5,30 € kuukaudessa maksaa, että pääsee netissä pankkiasioitaan hoitelemaan, automaattikortti lisäksi käyttelytiliäni varten on.

    En edes muista Mastereideni tunnuslukuja (kerään Mastercardeja kuin muut hörhöt postimerkkejä), pidän päässä vain tuon yhden käyttelytilin kortin koodin. Muuta päähäni ei mahdu, sen verran pieni pää on, sisältä nimittäin, umpiluuta miltei kokonaan. Ulkoa mitaten pääni onkin niin iso, että joudun kauppareissulla kuljettamaan päätäni 18-telisellä hydraulikelluvalla ylileveällä erikoiskuljetuksella, keltaiset valot vilkkuen ja esi+jälkivaroitusautot pillejään ulvottaen. Vai olikos se ego tuon kokoinen, en muista, koska pääni on niin pieni, sisältä nimittäin, umpiluuta, ulkoa mitaten pääni...
     
  10. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Joo ,sama hinta on siis pelkällä Masterilla että yhdistelmäkortilla (Master+pankkikortti) eli 4,30e. Jos minulla ei olisi Masteria niin käyttäisin pelkkää pankkikorttia (0,80e/kk), niin tuosta laskin tuon erotuksen.

    Tuntuu "kalliilta" kun joka kuukausi lähtee tililtä 4,30e + 1,00e - 25%
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Se pakollinen eurohan menee aina, jos haluaa nettipankkia käyttää, ja kyllä haluaa, muuten pitäisi rämpiä sateessa laskuautomaatille monta kertaa kuussa (Murphyn lain mukaan laskun eräpäivänä täytyy sataa loskaa+männynkäpyjä, ellei netin avulla kykene laskujaan maksamaan).

    4,30 € x 12 kk = 51,60 € vuodessa Masterin omistaminen maksaa lähtökohtaisesti, käytti luottoa tai ei. Siispä kannattaa käyttää sitä luottoa, jolloin "51,60 euron murhe" laimenee, kun niskaan kaadetaan vielä suuremmat korkokulut käytetystä luotosta.

    Suunnilleen 190 euroa vuodessa palaa minulla Masterin luoton korkojen vuoksi, joten 51,60 ei sinänsä siinä konkurssissa enää paljon paina. Halpaa "lainaa" se silti on, 9½ % korko 2000 euron luotosta. En siis viitsi ottaa muualta kalliimpaa kulutusluottoa (22 % korolla tms.), maksaakseni Nordean Master-luoton pois, on halvinta antaa Master-luoton olla möllöttää ennallaan, lyhennellä sitä hissukseen pois aina kun jää ylimääräistä nappulaa taskun pohjalle, jolla lyhentää. Harmi vain, että mieluummin ostan uuden kiintolevyn kerran kuussa yms. kivaa pientä, joten rahaa ei enää jää luottokorttivelan lyhentelyyn.
     
  12. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kävin tuossa juuri nordeassa kyseleen tarkemmin noista yhdistelmä korteista. Nordeahan ei tosiaan tarjoa plussa korttia yhdessä muiden kanssa. Ainoastaan joitain liittoja saa liitettyä samaan pakettiin, mutta ei tietenkään metalliliittoa johon itse kuulun. :rolleyes:

    Opiskelijalle mastercard on ilmainen ensimmäisen vuoden. Sen jälkeen alkaa maksut raksuttaan. 4,3€/kk normaalihinta, 3,22/kk kanta-asiakas, 2,15/kk avainasiakas, 2€/kk rinnakkaiskortti.

    Visan maksut taas vastaavasti alkaa raksuttaan heti ja se on 2% luottorajasta. Eli itselleni jolle 1000€ riittää, tulee visa olemaan puolet halvempi vuodessa kuin masteri.

    Masterissa taas ei ole tuota luottorajasta otettavaa maksua, joten jos tykkää suurista summista niin masteri tulee halvemmaksi. Itsehän otan tietenkin näin alkuun vuodeksi tuon masterin ja siirryn sitten mahdollisesti visaan, ellen nosta luottorajaa. :cool:
     
  13. rajani

    rajani Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2007
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiemmin oli OP:n kautta Mastercard ja tykkäsin siitä, laskutus ja muut käytännön asiat sujuivat siellä puolella paremmin. Nyt on ollut OP:n Visa/pankki-yhdistelmäkortti, kun pankki patisti vähentämään korttien määrää. Visan laskutus on kankeampi ja sen kanssa oli pahimmillaan pari kolme päivää "pulassa", kun yritin sillä ebay+paypal-ostoksiani maksaa, jos ostos sattui kuun vaihteeseen, niin satunnaisesti kortti ei toiminutkaan vaikka lasku oli ajallaan maksettu ja piti 2-3 päivää odotella. Toinen ongelma oli kun myyjät palauttelivat rahoja, kun tuote olikin jo ehditty myydä muualle. Taas odottelua vaikka luottoraja ei ollut lähellä edes. Visan toiminnasta jäi kankeampi kuva, kun samalla luottorajalla siinä laskettiin jotenkin monimutkaisemmin pidemmältä ajanjaksolta luotot (~1,5 kk), kun Masteri toimi kuin junan vessa laskien lyhyemmältä ajalta (1 kk).

    Niillä, joilla on riittävän korkealla luottoraja, ei tälläisiä ongelmia ole. Nyt tuo yhdistelmäkortti on hangattu lähes puhki ja pankit ei niitä kovin usein suostu uusimaan. Kun oli kaksi eri korttia, ne pysyivät paremmassa kunnossa.
     
  14. jusaro

    jusaro Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Visan ja pankkikortin yhdistelmä on käytössä. Ärsyttävää tällaisessa on se, että kortilla maksettaessa myyjät aina kysyvät...

    Tulikin mieleeni, että pitäisi nostaa luottorajaa perheen lomareissuja varten.
     
  15. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otin OP:n VISA:n kylkeen tuon AMEX Goldin kun tarjottiin ilmaista vuotta (norm. 169e/v). AMEXin suurista lupauksista ja suurehkosta vuosimaksusta huolimatta pidän VISAa paljon parempana. VISA pelasi vieläpä paremmin jenkeissä kuin AMEX. Parit miinukset tuosta AMEXista:

    -Ulkomailla maksaessasi summa muunnetaan ensin dollareiksi ja sitten euroiksi, molemmista muunnoksista AMEX nappaa 2% laskun summasta. Jenkeissä siis vain yksi muunnos mutta miksi haluaisin maksaa ylimääräistä, kun VISA:lla ei tarvitse tällaisia maksella?

    -"Ei luottorajaa". Kysyin, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja vastaus oli, että raja on ja se määräytyy käytön perusteella eli kortilla täytyy olla tapahtumia ja hoidettuja maksuja ennen kuin voi alkaa ostelemaan isompia ostoksia. Eli jos tarve tulee et voi heti ensimmäisellä käyttökerralla höylätä esim. 6000€:n videotykkiä (ainakaan pirauttamatta AMEXille ja tarkistuttamalla luottotietosi).

    -Vakuutukset. Mainostettiin kattavimpana matka/tapaturva/vapa-ajan vakuutuksena mutta pikaisella ehtojen läpikäynnillä vaikutti, että aina on jokin porsaanreikä, jolloin AMEX ei ole velvollinen korvaamaan. Ja tietenkään sukelluksia, lasketteluja, yms lajeja tälläkään ei korvata.

    -Membership Awards pisteillä jotain saadaksesi niitä täytyy kerätä (eli kortilla ostaa) paljon. 1€ = 1,5pst. Hienoja palkintoja, mm. Gloria lehden vuositilaus (10000pst) vaatii vain 6666€:n ostot :hitme: Nopeimmin pisteille pääsee hankkimalla uusia kortinomistajia AMEXille (5000pst/laaki).

    Eipä tuolla Goldilla vielä loungen ovet avaudu tai Ferrareita ostella mutta ehkäpä jo tällä: AMEX Centurion :)

    Suosittelen tuota VISAa, jossa kiinteä kk-maksu ja pelaa hyvin niin verkossa ja maailmalla. Tuo luottorajan nostokin onnistui OP:lla ilman ongelmia kouluaikojen minimirajasta muutamaan tonniin parissa minuutissa ja oli välittömästi käytössä.
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Nordeassakin onnistui luottorajan korotus ilmaiseksi. Ilmeisesti "oman pankin" luottokorteissa on paremmat ehdot kuin ulkopuolisten rahoitusyhtiöiden tai "väärän pankin" luottokorteilla. Kannattaa siis aluksi kahlata läpi ne pankit, joiden kanssa on pitkä asiakassuhde takana.
     
  17. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Visan tilapäinen luottorajan korotus on todella helppo tehdä missä vain - kunhan vain puhelimen saa käsiinsä. Soitto luottokuntaan hoitaa homman parissa minuutissa: http://www.visa.fi/fi/visa_opas/visa-opas.html#raja Itse korotin muutamaa tuntia ennen ulkomaanreissua, kun oli tullut vingutettua turhan paljon jo etukäteen ja halusin ottaa varman päälle.
     
  18. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulta löytyy Visa ja Mastercard kultana. Molemmat ovat toimineet pirun hyvin ja kelvanneet melkein kaikkialla. Saksassa tosin vaikutti siltä, että Mastercard (Maestro) toimi useammassa paikassa.

    Molemmat ovat ilmaisia ainakin minulle, kun on luottollinen kortti. Luotto-ominaisuutta en tosin koskaan käytä. Nordean kautta molemmat. Molemmat ovat yhdistelmäkortteja, eli pankikortti samassa.

    Oikeastaan mielestäni ihan sama kumman valitsee, ensin hankin Visan, mutta kun se reistaili yhdellä ulkomaan reissulla, ajattelin, että kerran Mastercard kulta olisi ilmainen niin otin sen backupiksi.
     
  19. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Eli siis sinulla on joko tarpeeksi velkaa tai talletuksia että olet Avainasiakas ja saat kortit ilmaiseksi.
     
  20. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hieman eri ongelmien kanssa painiskelee ensimmäistä korttiaan harkitseva opiskelija/työtön/eläkelänen (joiden selkänahasta maksut imetään), ja sitten ne ilmaisten korttien ym. etujen saajat, joiden Porche-autotallista loppuu tila kesken kerran viikossa kun uusi Porche on ihan pakko ostaa viikottain. Muotivärit muuttuvat ja naapurikin nauraa ääneen jos yli viikon vanhalla Porchella kehtaa ajella julkisesti.

    Toisaalta, jos "ilmaiskorttilaisella" on miljoona asuntolainaa, kai niissä asuntolanakoroissa sitten on jotain ylimääräisiä roposia piilossa, jolla luotonantajat ilmaiskorttipeliään rahoittavat. Eli ilmainen ei ehkä olekaan oikeasti ilmainen.