Luottokortin hankinta! Visa, mastercard vai joku muu?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana anidabi, 11.06.2007.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siinähän se otsikossa on, luottokortti pitäisi saada, mutta ei tietoa mikä niistä. Ilmeisesti visa ja mastercasrd ovat ne yleisimmät ja laajimmalle levinneet? Mikä luottkortti on halvin ja omaa parhaimmat edut? Esim. jotain bonus systeemiä tai jotain vastaavaa?


    Juu u, koskaan luottokorttia en ole vielä omistanut. :eek: Kiitos vastauksista etukäteen.
     
  2. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Visa on varmaan halvin ja laajimmin hyväksytty, MasterCard lähes yhtä yleisesti kelpaava. Kumpaankaan ei liity oikein mitään etuja, varsinkin Visa on niin perus maksuaikakortti kuin olla ja voi. Jos haluaa lentomaileja tai muita suurkäyttäjän bonuksia, niin Diner's Club tai American Express ovat vaihtoehdot. Tuolloin tosin kannattaa tosiaan käyttää sitä korttia paljon, mutta suuremmista komissioista johtuen noita ei kelpuuteta ihan joka putiikissa.

    Itselläni on Visa, Master ja Diner's, näistä viimeistä käytän aina kun se kelpuutetaan, Visaa kun mikään muu ei toimi.
     
  3. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ihan samat litanniat paitsi että minulla ei ole kuin visa ja eurocard firman puolesta. Visan etu on juurikin siinä että se käy lähes kaikkialla. Useita kortteja ei jaksa kuitenkaan kantaa, epäkäytännöllistäkin se on.

    Edit: ja siis ääni Visalle jos jäi epäselväksi.
     
  4. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole kokemusta kuin muutamasta eri Masterista, mutta näidenkin kesken esim. eri pankeilla on eroja vuosimaksuissa ym. kuluissa. Yleensä minkä tahansa pankin kanta-asiakkaalle kortti on halvempi kuin perus-säästöpossuntyhjentäjälle, joten ei muuta kuin isoa lainaa hakemaan. :rolleyes:

    Myös joillakin järjestöillä (esim. ammattiyhdistysliikkeet) on omia yhdistelmäkortteja, joihin sisältyy esim. juuri tuo Mastercard. Kustannukset pankin normi-Masteriin verrattaessa ovat useimmiten pienemmät, mutta kalliimpiakin löytyy. Kaikki pikavippi/käyttöluotto/yms. -Mastercardit kannattanee unohtaa heti alkuun, tai ainakin ehtoihin ja hintoihin kannattaa tutustua rauhassa.

    edit:
    En ole vielä itse törmännyt tilanteeseen, jossa Mastercard ei kävisi luottokortista (vaan pitäisi olla esim. Visa), mutta paljon reissaavan on hyvä selvittää asia etukäteen. Ja niinkuin Generig totesi, käytännöllisin taitaa olla pankkikortti+luottokortti -yhdistelmä, kun noita kortteja on muutenkin niin pirusti.

    edit2:
    Niin ja Masterin taitaa vielä nykyäänkin saada helpommin kuin Visan; opiskeluaikana "nollatuloilla" tuli eka oma kortti hommattua.
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Visa on kyllä aika varma valinta, jos vain yhden kortin tarve on. Mitään järkeviä bonuksia kortin yhteyteen ainakaan minulla ei ole tiedossa. Eikös Finnairin pisteitäkin saisi yhden vaivaisen per euro, jos sellaisen kortin ottaisi. No äkkiähän sen 19000 pistettä kerää, että pääsee edes Helsinkiin ja takaisin lentämään... :hitme:

    Minulla on Visa ja Amex. Jälkimmäinen on Hilton-kortti, jota käyttämällä kertyy pisteitä. Pari ilmaista hotelliyötä olisikin jo hanskassa. :thumbsup: Ei käy tosiaan ihan joka paikassa, mutta melkein kaikissa ja Visan käyttö onkin jäänyt varsin vähälle nykyään.
     
  6. xstr

    xstr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    OP:ltä tuli joku kuukausipaketti johon kuulu nettipankki ja visa muistaakseni 2,75 eur/kk. Pelkkä visa sellaisenaan 2,5 eur/kk. Tuon halvempaa luottokorttia tuskin on ? (hinnat ulkomuistista, toivon että ei menny persiilleen)

    Itsellä myös visa ja kyllä se nykypäivänä on ainankin Euroopassa toiminu hyvin.

    Jos matkailet eksoottisemmilla alueilla niin sitten en tiedä :)
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    mastercard goldissa on mukana matkavakuutus, joka koskee myös perheenjäseniä ja ehtona ei ole, että matka pitää maksaa tällä kortilla. Tästä syystä itsellä tämä kortti. Vuosimaksu kai 80e mutta ei maksa mitään jos ottaa nordeasta ja asuntolaina sieltä.

    vielä en ole löytänyt paikkaa, jossa master ei kävisi, mutta visa kyllä. Toisaalta mitenkään hirveästi en matkustele...
     
  8. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Mastercard, kun on tili Nordeassa, jolloin käyttö nordean nettipankin kanssa sujuvaa.Vaikka Visaa mielletään yleisemmäksi, en ole vielä nähnyt yhtään paikkaa, jossa MC ei ole Visan rinnalla käynyt maksuvälineenä, ja ostan ympäri nettiä ja jonkin verran ulkomailla matkustan.

    Visan ja MC:n ero oli kun harkitsin asiaa par vuottasitten kuukausi/vuosi hinnassa. MC:n "ylläpito" hinta on vakio (Nordean asiakkuudesta halvempaa), ja Visan hinta on 2% luottorajasta vuodessa, ainakin kun par vuotta sitten harkitsin ja kyselin asiaa. Eli jos on matala luottoraja, Visa on kannattavampi. Ero oli vuodessa kuitenkin sen verran mitätön, että en sen kummemmin ruvennut asiaa miettimään.
     
  9. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kai se on millä muovinpalalla sitä itsensä velkavankeuteen vinguttaa ;)

    Itselläni on VISA juurikin edellämainituista syistä, käy lähes kaikkialla. :thumbsup:
     
  10. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itselläni on Visa ollut käytössä opiskeluajoista lähtien kun oikein pankista soittivat ja kysyivät haluanko luottokortin :). Kyseessä on siis pankki-, luotto ja Plussa-kortti yhdistelmä. Kuukausimaksu on 2,5e, ensimmäinen vuosi taisi olla peräti ilmainen tai sitten 1e/kk, en nyt enää muista. Tuolla tulee nykyään lähes kaikki ostokset maksettua, käteistä kannan mukana hyvin harvoin. Nettiostokset ovat myös hoituneet tuolla ongelmitta kaikista kaupoista mistä sillä olen ostanut.
     
  11. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Visa Gold (sisältää matka- ja matkatavaravakuutuksen) luotto-ominaisuudella 0€ Nordeasta, kun on tarpeeksi velkaa niille (oisko ollut 30k€ raja). Toimii siis myös samoin kuin MC, maksaa voi heti tai osissa (huiman koron kera tosin). 0,5€/kk maksaa lisäksi se, että näkee nettipankista heti kaikki visan tapahtumat sun muut tiedot (vapaa-ehtoinen).
     
  12. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mutta visalla ainakin aiemmin niin, että matkavakuutus pätee vain jos matkan maksaa visalla. Voihan olla, että tuo muuttunut.
     
  13. xstr

    xstr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Visa on tainnut siirtyä uusissa soppareissa kiinteään maksuun, itse olisin pienentäny muuten luottorajaa, mutta totesin tarpeettomaksi. OP:tä vielä kehasen siitä, että näin asuntovelallisella tuollaiset maksetaan bonuksilla joita kertyy asiakkuudesta. Toki siitä lainasta meneekin korkoa...

    Parasta on kuitenniin se, että plussakortin voi heitää auton hansikaslokeroon. Visaan saa plussa kortin integroitua ja toimii A24 huoltoaseamia lukuunottamatta muualla :)
     
  14. Hara

    Hara Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on nykyään tavallinen VISA lähinnä johtuen siitä että Tapiola ei muuta korttia tarjoa.

    Aiempaa kokemusta on Amexista ja Mastercardista kultaisena ja ilman.

    Amex kelpaa paremmin jenkeissä ja VISA / MC paremmin muualla.

    IMHO kultakortista ei oikein ole hyötyä jos on matkavakuutus kunnossa. Jos taas ei ole, pitää muistaa maksaa matka aina kortilla ja vakuutusehdot noiden korttien vakuutuksissa eivät ainakaan minulle olleet riittävät.

    Aikaisemmin kun tuli työn puolesta matkusteltua enemmän oli Amex siitä näppärä että siinä ei ollut luottorajaa niin sai paluumatkan maksettua jostain hevon tuutista keskellä yötäkin ilman suurempaa tuskaa. Nuo bonuspisteet myöskin kertyivät ihan kivasti.

    Tällä hetkellä kortti tulee valittua kuukausi/vuosimaksujen pohjalta, sillä vaikka noita pisteitä kertyisikin niin kustannusvertailussa ne eivät kovin paljon paina.
     
  15. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuo jos mikä kannustaa kortin käyttöön. Käteinen jää auttamattomasti toiseksi.
     
  16. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Riippuu luultavimmin siitä, mistä pankista on korttinsa ottanut. Nordean kortin matkavakuutuksen ottaja on Nordea, ei luottokunta, ja on voimassa kunhan kortti on voimassa. Lisähuomautksena vielä, että on ulkomaanmatkavakuutus, ei siis ole voimassa kotimaassa matkatessa. Vakuutusehdot.
     
  17. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT:
    Tuoreena OP:n ex-asiakkaana pakko tarttua tähän; nykyiselle pankilleni maksan lainasta 0,2 %-yksikköä pienempää marginaalia, kuin mitä OP tarjoaa ja ne samat palvelut, joita OP:ssa maksoin "bonuksilla", ovat jo valmiiksi ilmaisia...
     
  18. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tähän täytyy muistuttaa, että OP:t ovat itsenäisiä pankkeja. Itse olen pienen paikallis-op:n asiakas, joka kyllä tarjosi halvempia lainoja kuin kukaan muu. Täten lainansaannissa ei sitä voi pitää yhtenä ketjuna.

    Ja itsellä on Visa Gold. Ennen vanhaan, kun olin Nordean asiakas, oli minulla Mastercard Gold, josta ei ollut pahaa sanottavaa. Op tarjoaa goldina vain Visaa, joten nyt on se. Eipähän näillä käytännön eroja juuri tosin ole.
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla on haussa uusi kortti (Mastercard bonuspistesysteemin kera), koska haluaisin korottaa entisen (pirun ruman värisen) Masterin luottokatetta, mutta se olisi maksanut rahaa ja/tai vaatinut monimutkaista lippusten lappusten lähettelyä. Siispä otan samalla vaivalla kokonaan uuden kortin, jolla maksan vanhan kortin luoton pois ja lopetan sen vanhan käytön, ja näin saan korkeamman luottokatteen ja kauniimman näköisen kortin ja bonusjärjestelmän "ilmaiseksi". Siinä rumassa kortissa on muistaakseni myös kamala korko plus hirmuinen kuukausimaksu, joten on aika vaihtaa se edullisempaan.

    Tietysti olisi kiva omistaa joka hiivatin merkkinen luottokortti, että joka tilanteessa olisi käsillä paras mahdollinen, mutta kun ne kaikki maksavat rahaa, käytti niiden luottoa tai ei. Sellainen luottokortti olisi hyvä, josta ei olisi mitään kuluja, paitsi käyttöön otetun luoton korko.
     
  20. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    ääk... tännehän tuli paljon palautetta. :eek: Viestien perusteella melkein ihan sama kumman noista korteista ottaa. Pitää käydä heti huomenna nordeasta kyseleen tarjouksia ja näiden korttien tarkempia eroja.

    Eipä tuolle luottokortille muuten ole ollut vielä mitään käyttöä, mutta nyt viimeaikoina alkanut kismittään kun ei voi netistä mitään tilata ilman että isoveljen visaa vinguttaa. :rolleyes: Niin joku tollainen yhdistelmä kortti ois aika pop, alkaa jo tosissaan vituttaan se jatkuvasti kasvava korttinippu lompakossa.

    American express ja diner's club kuulostaa muuten ihan hyvältä mut ei taida ihan niin hyvin netissä käydä maksuvälineenä? Eikä tule juurikaan matkusteltua ja varsinkaan jenkeissä missä noi käy parhaiten.

    Hyvää palautetta tullut, kiitäs siitä kaikkia osallistuneita! :)