Painepesuri auton pesemiseen?

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana Yäkmies, 17.04.2006.

  1. Yäkmies

    Yäkmies Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiheesta on tietysti jo pitkät keskustelut, mutta en taas(kaan) osannut käyttää searchiä oikein, kun en mitään löytänyt.

    Kevät tulee ja samalla jokavuotinen houkutus hankkia painepesuri auton pesemistä varten. Ainakin Gigantti ja Bauhaus mainostavat pientä Kärcherin pesuria varsin sopuisaan 79 €:n hintaan. Gigantin versio on Kärcher K201, paine mainoksen mukaan 110 bar, liikkeessä olleessa lapussa kuitenkin 100 bar. Bauhausin vehjas on Kärcher K2.03 M Plus, paine mainoksen mukaan 100 bar. Vesimäärät järjestyksessä 310 l/h ja 330 l/h. Bauhausin laite vaikuttaisi olevan paremmin varusteltu ja letku on tuplaten pidempi, josta tuskin ainakaan haittaa on. Onko kenelläkään kokemuksia näistä pienistä pesureista? Onko niistä mihinkään, kestävätkö ne käyttöä yms.? Millaisia ominaisuuksia painepesurilla on hyvä olla ja kannattaako sellaisen hankinta pelkästään auton pesua varten?
     
  2. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Itsellä oli muutaman vuoden halvin markkinoilla ollut Kärcher, josta toisen pumppuvian jälkeen päätin luopua. Seuraavaksi (viime kesänä) ostin sitten Kärcher 5.85 M, johon olen ollut tyytyväinen.

    Enemmin kuin tuohon vesimäärään kannattaa huomioida, mitä materiaalia on pumppu. Nimittäin se on "tärkein" osa laitteessa. Tuossa 5.85:ssa se on alumiinia. Letkupituus on käytönkannalta todella tärkeä ominaisuus myös.
     
  3. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Alumiini kuorinen pumppu on hyvä ja siitä paremmat on sitten messinkiä. Hajoavat nämä messinkisetkin jos esim. imaisee hiekkaa sisäänsä. Käyttöhän ratkaisee sen kestävyyden lopulta. Kylmän veden käyttö on suositeltavaa pesurissa, jos se ei ole oikea lämminvesi malli. Myöskään kaikkia pesuaineita ei kannata antaa pesurin imeä itse tai ei ollenkaan, koska ne voivat aiheuttaa tukoksia yms. pumppuun. Ja ehdottomasti kannattaa hommata imupuolelle suodatin, vaikka olisikin kunnallistekniikan piirissä, sillä hiekkaa ja muuta roskaa tulee väkisellä putkissa mukana.
     
  4. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Gigantin myymä K201 on jotain edellistä tai jopa sitäkin aikaisempaa mallia, ei löydy nykyisestä valikoimasta.

    Itse tuli ostettua Kärcherin omaa matonpesuainetta, mutta esim auton pesussa käytän painepesuria pelkällä vedellä. Itse pesun suoritan kuitenkin käsityönä.
     
  5. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pikkupesureista ei oikein ole mihinkään. Kärherin halvat rikkoontuvat kokemuksesta jatkuvasti (paineventtiili) ja kalliit taas eivät ole kovin hyviä hintaansa nähden.

    Halvan pesurin ostaisin suosiolla Bauhausista - 5 vuoden takuulla - ja sitten viiden vuoden kuluttua uuden :)

    Haluttavia ominaisuuksia on:

    Teho eli vesimäärä - ei baarit - eli 10 l/min (600l/h) on raja jossa puhdistuskykyä löytyy. Vinkkinä on moottoriteho, eli yli 2kW ja 16A sulake kertoo että puhtia on jossain.

    Kyky sietää kuumaa vettä on tärkeä (messinkiventtilit?) ja kaikki lisävarusteet jota haluaa kannattaa olla jo ostaessa, sillä jälkikäteen ne tulevat kalliiksi. Esimerkiksi pyörösuutin ja terassipesurikin on oikeasti kätevä (ei roiski)

    Mekaanisesti "robusti" eli ei muoviosia, kahvoja. Paineletku on niin paksu ettei taitu omasta painostaan jne jne.

    Autonpesussahan painepesurilla tekee enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Pistesuihku irrottaa maalitkin...
     
  6. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tuota nyt kannata liian vakavasti ottaa, painepesuri on mitä paras apuväline auton pesussa kunhan sitä käyttää järjellä. Kannattaa silti muistaa että painepesuri ei silti säästä käsityöltä, pesuaineet sun muut kannattaa silti levittää käsin jos haluaa puhdasta. Hellä sienen-/harjankäyttö ja vahaus niin auto kiittää. :)

    Pesen oman autoni teollisuuskäyttöön tarkoitetulla pesurilla. Se on oikein kiva kun tuotto riittää huuhteluunkin. Alle 50cm etäisyydeltä sillä ei kyllä uskalla sohia vaikka käytän leveää suutinta... :rolleyes:
     
  7. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Meillä on tuo 5.20 ja hyvin on toiminut ainakin nämä pari vuotta. Kun valitaan käyttökohteet oikein on painepesuri todella hyvä apuväline, mutta kaikkeenhan se nyt ei tietenkään sovi (esim liikaa painetta johonkin pehmeään puupintaan niin siitä nousee tikut ylös..).

    Matonpesu, piha, terassi yms sujuu vallan näppärästi, mutta kuten muissakin asioissa niin aina ei kannata sitä halvinta ostaa.

    Autoa en ole montaakaan kertaa painepesurilla kuitenkaan pessyt - muutaman kerran jos on ollut pintapölyä tms niin tuolla on saanut ne hyvin pyyhkäistyä - vanteet tosin lähtee tuolla auttavasti puhtaaksi.

    Auton pesuun kannattaa valita se normisuutin "järjellisellä" paineella - kalliita urheiluautoja pestään huollon jälkeen painepesurilla joten ei tuo nyt mitenkään huonoa voi tehdä kun se tehdään oikein - toki jos auto on niin ruosteessa, että maalipinta kupruilee niin sitten lähtee kyllä maalit päältä.
     
  8. Yäkmies

    Yäkmies Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo viiden vuoden takuu oli ihan hyvä pointti. En tullut mokomaa itse tajunneeksikaan ollenkaan, kun siitä ei erikseen ollut mainintaa juuri tuon pesurin kohdalla. Bauhausin sivuilla sanovat kuitenkin, että "BAUHAUS myöntää kaikille sähkö- ja moottorikäyttöisille työkaluille ja koneille 5-vuoden takuun", joten luulisi sen tuohon pesuriinkin pätevän, kun ei missään sanota, että ei päde. Suodatin mukaan ja sormet ristiin, että kestäisi. :) Viidessä vuodessa vehkeen pitäisi maksaa itsensä jo takaisin. Voiton puolelle pääsemiseen vaaditaan 7 pesua, jos laskee käyttämäni Nesteen harjattoman pesun hinnaston mukaan. Perinteiseen tapaan käsin peseminen ei tietysti montaa senttiä maksa, mutta liian usein sitä huomaa olevansa vain laiska ja pesu jää väliin.

    Yksi vaihtoehto olisi Boschin Aquatak 110+, jota Bauhaus myös kauppaa. Siinä tulee rojua mukana jo selvästi enemmän, painetta on hieman lisää ja ennen kaikkea se metallinen pumppu löytyy myös. Hintaakin on tietysti satanen noita halpisvehkeitä enemmän. Täytynee asiaa vielä hieman pohtia. Kahden auton puhtaanapito voisi kyllä käydä kivuttomammin pesurin kanssa...
     
  9. Rumppisupi

    Rumppisupi Ei nimi miestä pahenna. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    686
    Saadut tykkäykset:
    1
    K201 löytyy nyt 59 eurolla sekä Gigantista että Markanladosta. Joko kannattaisi ostaa?
     
  10. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei tuolla tee mitään:

    http://www.ultimatevw.com/keskustelu/?cmd=aihe&id=3239

    Puhdistustehon määrää veden siirtokyky, ei baarit. Puhdistuksen rajana voidaan pitää tuota 600l/h tuottoa.

    JA etsi yli 2 kW sähkötehoa, 16 A sulake vaatimus.

    Tämä kärkkeri on rimpula: 310l/h ja 1,4 kW
     
  11. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nostetaanpas ketjua lähes 4 vuoden jälkeen...

    Pitäisi nyt keväällä hommata jokin painepesuri alle 400€ hintaluokasta tai jos alle 200€ löytyy niin vielä parempi :thumbsup: Käyttö olisi auton, veneen ja mattojen pesua yms. Mihin painepesuria ostaessa tulisi kiinnittää huomiota? Ilmeisesti veden määrällä on suurempi vaikutus kuin paineella?

    Tässä voisi olla yksi vaihtoehto:

    http://www.cityclean.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=1181300

    Onko kenelläkään kokemuksia?
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2011
  12. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39

    Veden määrällä, juu. Paineella ei tee mitään jos sen takana ei ole vettä. Kaikkien pesurien paine on yleensä riittävä. Vesimäärä niissä ratkaisee. Se määrää hinnan sun muut.
    Veneen pesussa tuo vesimäärä etenkin korostuu.

    Aivan halvimmat pelit (Kärcherin halvimmat mukaanlukien) kannattaa kiertää kaukaa. Pumppu niissä yleensä muovia jne. Vähän kalliimmissa messinkinen pumppu.

    Toinen huomionarvoinen seikka on letkun pituus. Tuo 9m on juuri lyhin mitä itse voisin ajatella. Omassa Kärcherissä (K5.68) on 7m letku ja on kyllä liian lyhyt, vaikka pesuri muuten on hyvä. Kallista letkua harmittaa jälkikäteen lähteä ostamaan.


    Varmista myös, että puutarhaletkusta tulee riittävästi syöttövettä. EDIT: Hyvä vinkki: Erillinen lyhyempi ja järeämpi syöttöletku painepesurille, jotta et käytä sitä 25m kastelukelaa (jonka läpi veden on vaikea tulla kunnon paineella).

    EDIT2: Tuo linkkisi kone vaikuttaa ihan pätevältä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2011
  13. jusaro

    jusaro Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsen päädyin CLEN-merkkiin (2.160X). Tuntuivat aavistuksen paremmilta. Auton pesussa pärjää ilman painepesuriakin mutta paljonhan sille on muutakin käyttöä.
     
  14. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jonkin verran on tullut nyt selailtua näitä painepesureita ja vahvimmat vaihtoehdot ovat tällä hetkellä:

    Stihl RE128 Plus http://www.elfving.fi/fi/stihl/tuot...ng_flypage.tpl&product_id=377&category_id=203

    Jännite 230 V
    Teho 2,3 kW
    Työpaine 10-135 bar
    Max. vesimäärä 500 l/h
    Paino 17,0 kg
    Letkun pituus 9 m
    Letkukela Kyllä
    Roottori- ja viuhkasuutin Kyllä

    tai

    Kärcher K 5.700 http://www.cityclean.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=1181300

    Tekniset tiedot
    Virrantarve 10A
    Vesimäärä (l/h) 460
    Työpaine (bar/MPa) 20-140
    Syöttöveden lämpötila (°C) maks. 40
    Liitäntäteho (kW) 2,1
    Paino (kg) 14,5
    Mitat (p x l x k) (mm) 349x426x878

    Molemmat vaihtoehdot lähtisivät 359€ hintaan. Viime kesänä pari päivää oli lainassa tuollainen Stihl ja siitä ei ole kylläkään pahaa sanottavaa. Oli todella hiljainen käyntiääneltään. Tuskin tuo Kärcherinkään käyttö kuulosuojaimia tarvitse :confused: Onko painepesureissa mennyt tekniikan kehitys miten paljon eteenpäin? Tuo Stihlin malli on vuodelta 2008 ja Kärcher 2010.
     
  15. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole mitään merkittävää kehitystä varmaan pariinkymmeneen vuoteen....

    Noista kahdesta Sthil on kyllä paperilla parempi. Ehkä se että on vanhempi malli sallii paremmasta vehkeestä alemman hinnan?

    Jos letkut ja nippelit on mekaanisesti samalla tasolla niin homma on selvä.

    Ota Sthil..

    Kärcherilä on kyllä kivasti lisävarusteita mutta niitä varten löytyy adapterit joilla sopii muihinkin merkkeihin.
     
  16. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Painepesurille olisi täälläkin tarvetta sekalaiseen käyttöön. Mites tämmöinen Nilfisk E140 2-9 ? Eikös noi Nilfiskit pitäisi olla ihan asiallisia pelejä ?

    Amazonista löytyisi aivan kohtuu hintaan verrattuna kotimaahan. Muutamalla eurolla saa pistokeadapterin tai sit vaihtaa sen pistokkeen.

    Nilfisk E140 2-9 S X-Tra

    Löytyykö yhtä laadukasta laitetta halvemmalla ?
     
  17. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Öh....

    500 litre per hour max water flow rate
     
  18. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkä mulla on nyt ymmärryksessä vikaa kun en ymmärrä mitä tarkoitat. Ei tässä nyt mitään ammattitykkiä olla hankkimassa sekalaiseen kotikäyttöön.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2011
  19. Sergei

    Sergei Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laitetaanpa tänne oma hankinta. Kränzle HD 10/120 irtosi saksasta posteineen 380€. Kyllästyin raahaamaan kärcheriä toistuvasti takuuhuoltoon, eikä noita lisälaitteita (terassipesuria ym.) tullut käytettyä, joten ajattelin sijoittaa muutaman kympin enemmän verrattuna kärcheriin saadakseni toimivan pelin. Kränzle on pienikokoinen, lähes kokonaan metallia, paineletku on huomattavasti mukavampi kuin kärcherin rulalle menevä kovamuovi... tyytyväinen olen ainakin näin parin viikon kokemuksella. :thumbsup:
     
  20. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkin unohtunut kertoa, että päädyin ostamaan painepesuriksi Stihlin Re 128 mallin. Ei ole moitittavaa tehokkuudesta eikä muutenkaan laadusta. Toimii muuten todella hyvänä "lehtipuhaltimenakin" ;)