Mitsubishi HC5000, 1080p LCD, 10000:1, HQV, 4000e

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana JaniH, 23.06.2006.

  1. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Se mitä itse olen tykin kuvaa nähnyt niin iiriksen toiminta oli (silloisella firmiksellä) havaittavissa. Musta ei ole mustaa tosiaankaan, ja vanhana crt-käyttäjänä tuo mitsun kuvan mustan taso tuntui siltä, että jotain siihen vielä kaipaisi lisää. Muutenhan kuva on tarkka kuin mikä ja väreissäkään ei ole moittimista.
     
  2. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Itsellä sama juttu kaikkien näiden lcd-tykkien kanssa, testeissä kehutaan mustan tasoa vallan mainioksi mutta itse kun olen käynyt katsomassa on se käytännössä ollut aina ns. pepusta. Enkä ole crt-tykin kuvaa nähnyt koskaan. Harmaasuotimella saa tietysti mustan tasoa paremmaksi (valotehoa laskemalla) ja sitten esim. FL-Day:llä kontrastiakin paremmaksi ainakin joillakin tykeillä...
     
  3. obuk

    obuk Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nooh, vähän pitää jo ottaa takaisinpäin. Kun olen testaillut eri dvd:llä ja kuvaa säädellyt, niin onhan se sanottava, että kuva on tarkka ja värit miellyttäviä. Kyllä hyvin palvellut crt saa nyt lähteä. Samanlaiseen mustaan ei Mitsu pysty, mutta kokonaisuus alkaa miellyttää koko ajan enemmän. Yllättävän hyvää kuvaa se vääntää perinteisestä dvd:stäkin, jos vain tavara on hyvää. Seuraavaksi valkokankaan päivitys suuremmaksi ja harmaammaksi. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen itse asiaan, hd-dvd:n katseluun. Mikä elokuva on kuvanlaadultaan erinomainen hd-dvd? Mistä asiallinen kattoteline? Janilla taisi olla omavalmiste. Olitko hommannut kuitenkin adapterin?
     
  4. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Yhtenä esimerkkinä voisi olla Corpse Bride. Digikalustolla kuvattu stop-motion animaatio.
     
  5. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Corpse Bride HD DVD ei ole tuttu mutta voinen täsmentää po. filmin kuvauskalustoksi Canon EOS-1Ds MARK II:t, toisinsanoen stillkamerat. Täsmennys lähinnä sen vuoksi, että kameran tarkkuus on huikeat 16 megapikseliä ja siten tarkkuutta ainakin materiaalin puolelta Corpse Briden tapauksessa löytynee ns. "riittävästi".

    Korjaan: Mahdollisesti IMDb:ssä on virhe ja kamera onkin Canon EOS-1D MARK II, jonka sensorin tarkkuus on puolet edellisestä - riittävästi yhä.
     
  6. poku

    poku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuli mieleen tuosta kuvan tarkkuudesta, että miten hyvin muut ovat onnistuneet sitä focuksella säätämään? Omassa tykissäni tilanne on se, että keskellä kuvaa kuva on todella terävä, mutta molemmille laidoille mennessä kuva epätarkentuu huomattavasti.

    Ennen yritin tätä katsoa sillä zoom/focus -näppäimen ristikolla, mutta paremmin virheen näki, kun kirjoitin notepadilla samaa kirjainta yhden rivin täyteen, niin siitä näki hyvin, että reunoille mennessä kuva alkoi huonontua merkittävästi. Valkoisella pohjalla olevaan mustaan kirjaimeen tulee myös vihreätä "varjoa" kuvan reunoille päin siirryttäessä.

    Voisitteko katsoa muuten sitä testiristikkoa, miten teillä ne juovat menevät focuksessa - huononevatko ne teillä järjestyksessä? Minua edelleen se ihmetyttää, että kuvan keskeltä vasemmalle siirryttäessä pystyviivat kuvan keskellä ovat teräviä ja alkavat siitä tasaisesti huonontua, kuitenkin siten, että vasemmalla laidalla laitimmainen pystyviiva on huomattavasti terävämpi kuin siitä seuraava keskelle päin mentäessä - eli viivat eivät siltä osin epätarkennukaan järjestyksessä - mikähän kumma tuossa mahtaa olla? Heijastin kuvan suoraan seinälle, ettei kangas tässä asiaa hämäisi. Varmaan asialle on joku looginen selitys, mutta mikä se lienee?



    Poku
     
  7. Tartsani

    Tartsani Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäs kokoisen kuvan tuolla kehtaa vielä tykittää? Ajattelin itelle tuollaista 2,5 metriä leveää kangasta.

    Entäs miltä satelliitti-HDkuva näyttää tykillä? onko kokemuksia?
    Mistäs muuten olette laitteenne ostaneet?
     
  8. obuk

    obuk Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olenko ymmärtänyt oikein, että Xbox360 pystyy antamaan 1080p:tä ulos vga-liittimen kautta.
    Voiko Mitsu hyödyntää signaalin siten, että kuvakin olisi "samaa tavaraa"?
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Joo.

    Joo.
     
  10. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mitsun listahinta on tippunut ainakin Noretronilla 3450:iin.
     
  11. HTL

    HTL Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkseni käytössä oli Canonin 1DMII -kameroita (ei siis 1DsMII, joka on täyden kennon kamera). 1DMII on esimerkiksi urheilukuvaajien suosima malli, jossa on 8 megapikselin kenno ja se ampuu yli 8 kuvaa sekunnissa. Vaikka kamerana oli Canon, käytettiin optiikkana Nikonin objektiiveja. Syynä oli muistaakseni se, että tekijöillä oli olemassa niitä jo useiden kymppitonnien arvosta. Nikonin järkkäreiden (D2H, 4 megapikseliä) kanssa oli kuitenkin jotain teknisiä ongelmia, eikä niiden kuvanlaatuunkaan oltu kai täysin tyytyväisiä, ja käyttöön otettiin siksi Canonin ykkössarjalaiset.
     
  12. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Tuo on mahdollisesti ihan totta ja loogistakin olisi, koska onhan 16 megan sensorilla äkkiä ajateltuna ylimitoitettua kuvata liikkuvaa kuvaa, vaikka jälkikäsittelyssä siitä pienen edun saisikin. Kameran "mallin" osalta lähteeni oli IMDb, jossa voi ihan hyvin tältä osin olla virhe. Jutun kuvauksesta muistin DVD:n ekstroista. Pointti pitää silti hyvin, eli elokuvalla on riittoisa edellytys 8 megaisellakin lähes täyden sensorin kalustolla kuvattuna 'materiaalin puolelta' HD-tallenteen referenssiksi.

    IMDb: This is the first feature to be made with commercial digital still photography cameras (31 Canon EOS-1Ds MARK II SLR cameras with Nikon Lenses) instead of film cameras.
     
  13. kotka

    kotka Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    onkos Mark II täyden kennon kamera vaiko nou? nimittäin vois kuvitella että tuommoisessa animaatiossa siitä crop-factorista olisi haittaa kun kuvataa läheltä ja laajalla kulmalla kuitenkin.
     
  14. HTL

    HTL Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    1DMII ei ole täyden kennon kamera (crop factor on n. 1.3), mutta 1DsMII on. Puhuin aika monen valokuvaajan kanssa aikanaan tuosta Corpse Bridesta ja tällöin puhuttiin aina 1D-kameroista. Joissain lähteissä (kuten IMDB tuossa edellä) mainitaan näköjään kuitenkin 1Ds-sarja, joten en ole täysin varma kumpi kameramalli loppujen lopuksi oli käytössä. Laittaisin rahani kuitenkin ennemmin 1DMII:lle, koska runkojen hinnoissa on selvä ero ja Nikonin lasien käyttämistä perusteltiin budjettisyillä. Noita kameroitahan tarvittiin yhteensä pari kolme tusinaa, joten muutaman tonnin hintaero kertautuu mukavasti.

    En ole vieläkään itse nähnyt tuota elokuvaa, joten en osaa arvioida, minkä polttovälin laseja siinä on käytetty. Äkkiseltään ei myöskään googlaamalla löytynyt listaa tai mainintaa käytetyistä objektiiveista. En kuitenkaan näe syytä tai tarvetta käyttää ihan niin laajakulmaista objektiivia, etteikö 1.3 crop factor kelpaisi. Joka tapauksessa filmin tekoon oli harkittu myös Nikonin runkoja ja niissä on tälläkin hetkellä pienin crop factor vielä noin 1.5.
     
  15. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Cine4home on vihdoin julkaissut tietoa Mitsun modauksesta. Paketti sisältää perinteisen värifiltterin lisäksi kiinteän iriksen optiikkaan, kuten arvelinkin. Kontrastiparannus on merkittävä, tykin oma autoiris pois päältä natiivikontrasti on 2000:1 ja auto1-tilassa 9500:1. Lisäksi ansi-kontrasti on parempi ja iriksen toiminnan näkyvyys selvästi pienempi. Melkoinen killeriprojektori noilla modauksilla, mutta hintaero Pearliin ei jää varmaan suurensuureksi.
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Onko odotettavissa minkälaisia ongelmia, jos projektoriin on tarkoitus kytkeä kaksi HDMI-laitetta. Toinen on varmuudella PS3 ja toinen on luultavasti Toshiban jompikumpi HD DVD euromalli. Kysyn siksi, että laitteessa on 1xHDMI ja 1xDVI, johon toisen HDMI-laitteen joutuisi kytkemään adapterilla. Tuleeko kummallisuuksia väriavaruuksien (RGB 0-255, YUV 16-239), HDCP/HDMI -kättelyjen tms. kanssa?
     
  17. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aika lupaavaa. Paljonko paketti on?

    Joitakin hintoja tuolla oli 200 euron korvilla..ei olisi paha..
     
  18. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Hoh-HOIJAA! :eek:

    Ostin Mitsun 18.1 eli 100 päivää sitten ja nyt on 900 tuntia mittarissa!
    Keskimääräisesti siis 9 tuntia päivässä vehkeet kuumana.

    Tässähän joutuu kohta valmistautumaan lampun ostoon. Vaikka laite on ollut aina eco -modessa, todennäköisesti tuskin lamppu kestää yli 2000 tunnin.
    Yllättävää kyllä, kuva vaikuttaa vieläkin yhtä kirkkaalta kuin uutena. Ilmeisesti pitkät "polttovälit" auttavat asiaa.
     
  19. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Voihan #"!#€%#€% näiden digirimpuloiden kanssa.

    Tykissä mittarissa n. 1000h ja aina poltettu vähintään 4-5 tuntia kerrallaan low -modessa, monesti jopa 12h kerrallaan. Tänään ei meinannut lähteä päälle, lamppu vain kelmeili himmeänä ja vilkutti status -valoa. Parin IVO -bootin jälkeen lähti kuitenkin käyntiin.
    Maahantuojan huoltomies sanoi että lamppu alkaa ilmeisesti olemaan tiensä päässä.
    Se siitä tuhansien tuntien kestosta! :D

    Taitaa muuten jäädä nyt rimpula yötäpäivää päälle, jotta näkee viikonlopun finaalipelit, laitetaan sitten ensi viikolla uusi lamppu vehkeeseen.
     
  20. ketma

    ketma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2002
    Viestejä:
    518
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uuden lampun pitäisi mennä takuuseen?