Hullut päivät - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Kummisetä, 16.09.2004.

  1. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta ainakaan männä joulunjälkeiset winter salet Lontoon merkkiliikkeissä eivät olleet meikäläisittäin mitenkään erityisen halpaa, ehkä stokkan alennushintojen tasoa. Bossin t-paitaa alkaen 30£, TH housuja samoin yms.
    Lähinnä shoppailemaan voi intoutua merkki-boutiqueiden määrän ja valikoiman suuruuden vuoksi. Jenkit tarjoavat tuotteiden hintojen osalta varmasti kilpailukykyisemmän mantereen. Ja nyt on pitänyt kovasti malttaa meilläpäin mieltä ettei buukkaa ensi kuulle reissua tuolla Finskin viikonlopputarjouksella :)
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No näinhän se on, vaikka on tämä minusta hieman merkityksetön mielipide (en tarkoita tätä pahalla enkä vähättele sinua; sanonpahan vain, että Nykin alet eivät sillä tavalla liity HP:hen, koska ne ovat Nykissä eivätkä Suomessa). Toisaalta Nykin tavarataloista saa designer-kamaa halvalla, mutta toisaalta taas kun laskee lentolippujen, asumisen, syömisen ja muiden kulujen hinnat, niin yhtäkkiä Stockan Hullujen Päivien hintojenalennusprosentti ei tunnukaan niin alhaiselta. Suomessa asiat on niin kuin on, ja vaikka minusta Suomi on pirun kallis maa, niin ei kyllä itellä ole tippaakkaan kiinnostusta mihinkään Nykiin tehdä ostosreissuja. Varmasti siellä tavara on hienompaa ja halvempaa, mutta en minä hyvänen aika valtamerten yli lähde sitä hakemaan (vaikkei kukaan tässä niin ole neuvonutkaan).

    Kyllähän Hulluilla Päivillä saa joitain tuotteita ns. hullunhalvalla, mutta totuushan on, että paljolti kyse on myös silmänlumeesta, eli siitä, että alennetaan Stockan jo valmiiksi kalliit hinnat tuntuvasti mutta kuitenkin niin, että ne eivät edusta alinta mahdollista Suomessa. Viime Hulluilla Päivillä minunkin oli tarkoitus vaan vähän katsella jotain yhtä tuotetta ja silti rahaa meni yks kaks aika lailla neljänumeroinen summa. Toisaalta, suomalaiset ovat tunnetusti pihiä kansaa, ja silti Hulluilla Päivillä on mieletön tungos. Se kertoo jotain meistä: ehkä me olemme tyhmiä tai ehkä me vaan olemme hoksanneet, että mielummin maksamme vähän enemmän kalliissa alennusmyynneissä kuin sitten käytämme aikaamme reissaamalla ja etsimällä samoja tuotteita oikeasti tosi halvalla.
     
  3. khan

    khan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.07.2001
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan omaan tietoon perustan mielipiteeni, ja varsinkin tekniikkaa tarkoitan. Kun katsoo joitakin tuotteita mitä uudessa katalogissa on, esim. Humaxin CXC2000 - hinta on kieltämättä hyvä mutta tuote varsin vanhahko. Toisena huomaa kuinka Samsungin ja LG:n tuotteet dominoivat elektroniikkapuolta. Itselle tuli tästä mieleen että Hullut Päivät toimivat pian tiettyjen valmistajien markkinointikanavana. Esimerkiksi 32" Sampan LCD ei mitään henkeäsalpaavan halpaa hintaa tarjoile.

    On katalogissa toki hyviäkin tarjouksia; pitää käydä Singstar-kokoelmaa täydentämässä kun ovat 19,90/kpl. :)
     
  4. terje

    terje Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2004
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi esimerkki on lasten talvihaalarit: Hullut päivät myyvät erittäin halvalla vettä hylkiviä talvihaalareita. Lun asiaa katselee tarkemmin, huomaa, että Hullujen päivien versiossa hylkivyys on paljon huonompi kuin saman valmistajan tavallisesti myynnissä olevissa haalareissa.
     
  5. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai Dyson pölyimuri. Hullujenpäivien imuri on Origin-versio kun Suomessa normaalisti myydään Allergy- versioita.
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joo, tällasia inhottavia kusetuksia on kyllä muutama joukossa. Itse haksahdin Ween huppariin, kun se taisi olla 40e. Normihinta noille tupla.

    Parin pesun jälkeen tämän halpishupparin kangas alkoi nyppääntyä ja 10 pesun jälkeen oli jo roskistavaraa. Pikkusen pisti kyllä vihaksi. Alkuperäisellä hinnalla about 4v sitten ostettu huppari on vieläkin todella loistavassa kunnossa.

    Noin keskimäärin väittäisin, että tällaisia suoranaisia kusetuksia ei kyllä paljoa ole, tuo talvihaalari on ensimmäinen jonka wen lisäksi tiedän.

    Oma ostoslista näyttää toistaiseksi tältä:


    - Lennot Osakaan (600e)
    - Kastelujärjestelmä yrteille kesäksi (pitää kyllä katsoa onko toi kuinka suuri setti) (40e)
    - Paljon hyvää safkaa
    - Mahdollisesti simpsonien kausia 4-7 (19e)
    - Biotherm kosteuttaja ja kuorintavoide (28e)
    - Partahöylänteriä (jos niitä tänä vuonna on)
    - Vaatteita. Burberyn ja Bossin puvut oli alle 400e, pitää käydä katsomassa. Kaulupaidoissa Eaton ja Boss taisi olla n. 60e, jos värit natsaa niin varmaan tarttuu mukaan. Vakiot eli alusvaatteita muutama paketti niin ei tarvii niiden riittävyydestä stressata.




     
  7. Hessu

    Hessu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2001
    Viestejä:
    1 469
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onko muuten tietoa pitääkö Japanin lentojen olla samaan/samasta kaupungista. Voiko esim. lentää Osakaan ja tulla takaisin Tokiosta? Hullujen päivien kataloogissa oli neuvontanumero, mutta puhelun 5 euron aloitusmaksu ei juuri hotsita.

    Oletko Säätäjä hakenut Tapiolan Stockalta Hullujen päivien lentolippuja aikaisemmin? Onko sinne hyvä mennä selvästi etukäteen, jos haluaa ehtiä aamupäiväksi vielä duuniin?
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ainakin aiemmin on pitänyt mennä/tulla samaan kaupunkiin, veikkasin että sama nykyisin.

    Itse ajateltiin lentää Osakaan. Finskin sivuilta näkee, että lento Osakassa aamulla, joten saman päivän aikana Kiotoon (4h yötä). Matka taisi olla alle 20min eli ei juuri mitään. Sieltä sitten Tokioon (4 yötä), jonka jälkeen yö "maaseudulla" ja lopuksi pari päivää Osakassa (3 yötä), josta lento lähtee jälleen aamulla.

    Tällä tavalla tuo samasta kaupungista lähteminen ja tuleminen ei ole kovin paha juttu. Kioto ja Tokio ovat kuitenkin "ne" kaupungit jotka tästä maasta haluan nähdä ja Osaka tarjoaa sitten erilaisen kontrastin loppuun ja mahdollisuuden raahata kotiin JVC:n HD1 :)

    En ole lentoja jonottanut, muuten kyllä mennyt kahdeksalta sisälle.

    Sisäänpääsy on sampokujan pohjoispäästä ja tiski heti siinä edessä. Siten helsinginveroista kilpajuoksua ei tule, vaikka meno saattaa aika ahdasta ollakin. Ovet aukeavat klo 08, viimevuonna taisivat jakaa jonotuslappuja 7.45 eteenpäin. Joku tuttu sanoi, että 7.30 jos tulee niin tuskin tarvitsee pitkään jonottaa.

    Itse ajattelin joskus siinä puolen pintaan mennä. Tapiolassa tuolla saa todennäköisesti aika hyvät paikat ja siten ei tarvitse jonottaa 3h jotta saa liput. Helsingissä ongelma on, että vaikka juoksee sen minkä jaloistaan kerkeää, saattaa silti saada aika korkean numeron ja jonottaa tuntitolkulla :/
     
  9. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mä olen kuullut vastaavan jutun. Eli Hulluille Päiville ostetaan tavaraerät normaalimyynnin ulkopuolelta erikseen eikä siellä siis myydä muutenkin myynnissä olevaa tavaraa alennettuun hintaan. Tiedä sitten miten tarkasti tämä pitää paikkansa mutta näin olen kuullut Stockmannilla työskenneeltä ihmiseltä. Vaikea kuvitella että kaikkien tuotteiden kohdalla pitäisi paikkansa mutta varmasti hyvin monen.

    Tuotteet ei siis välttämättä ole mitenkään tuotannosta / myynnistä poistuvaa vaan lähinnä vartavasten "hullutteluun" ostettuja tuote-eriä.
     
  10. Arno

    Arno Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tämä ei mielestäni sinänsä ole kyllä mitään "huijausta," vaan yleisesti ottaen Dyson:ia saa Suomessa niin huonosti, että useimmat kenellä sitä sitten hyllyssä on, niin ovat ottaneet valikoimiinsa joko Allergy- tai Animal Pro-version.
     
  11. John Doe

    John Doe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2003
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulin itsekin ostaneeksi viimeksi hulluilta päiviltä samanlaisen hupparin, mutta kankaassa ei ole ilmeentynyt pahempia kulumisen merkkejä. Toisaalta en ole pessyt tuotetta kuin ehkä pari kertaa, mikä ei johdu siitä etten olisi vaatetta käyttänyt, vaan mikäli siihen ei pahempia tahroja tule, riittää pelkkä tuuletus hengarissa ulkona.

    Yleensäkin vaatteita pestään liikaa mikä aiheuttaa sekä vaatteiden turhaa kulumista, että veden ja sähkön ylimääräistä kulutusta.

    Myönnän kuitenkin, että monet hullujen päivien tuotteet (ainakin vaatteiden osalta) ovat enemmän tai vähemmän sekundaa.
     
  12. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edes Dysonin Suomen sivut eivät tunne Origin- mallia.

    Eihän tuo huijausta ole, varsinkaan kun tuotteen tyyppi ilmoitetaan ihan selvästi, mutta kuvastaa mielestäni hyvin sitä että kaikki ei tuolla aina ole sitä mitä ensiksi luulisi.
     
  13. kungen

    kungen Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasitteko, että Hullujen Päivien kunniaksi Stocka oikein tarjoaa uusinta uutta pelikonsolirintamalla.... Playstation 2 peräti!

    Onkohan siellä vähän nukuttu tämän PS3 riliisin suhteen. :hitme:

    Kun tuo PS3 nyt kuitenkin julkaistiin viikkoa ennen Hulluja Päiviä jonkinmoisen mediametelin saattelemana, niin Stockan "repäisy" tuntuu väistämättä hieman tragikoomiselta.
     
  14. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80

    Ainahan Hulluilla päivillä on elektroniikassa myyty vanhentuvaa tekniikkaa, saavat maahantuojilta edullisesti markkinoilta poistuvan malliston loppuerät (toki ps2 varmaan vielä pitkään myynissä mutta todenäköisesti sen saa nyt halvalla muualtkin).
    Esimerkiksi ostamassani navigaatorissa oli jo niin vanha kartta ettei siinä parivuotta sitten rakennettuja isojakaan teitä vielä näy.
     
  15. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahdessä päivässä jo ehtinyt raahata tälläistä: :)

    Kengät
    Tossut
    T-paita *3
    Kauluspaita
    Farkut
    Sukkia
    Herkkuja mahan täydeltä

    Pyöreesti laskettuna hivenen alle kolmisen sataa humahtanut. :cool:
    Vielä jokusen lelun voisi ostaa tarjousten mukaan. Eli tekniikka-osastolle seuraavina päivinä, jospa sieltä tarttuisi jotakin turhaa.
     
  16. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etkö sitä X360 329e tarjousta huomannut? Halvin ilman peliä paketti minkä olen tähän mennessä nähnyt. Tuo Playstation 2 tarjous ei kyllä ollut edes mikään kovin hyvä ja PS3 tuskin noin kalliina tuotteena niin hirveästi Stockaa edes kiinnostaa .
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pitäisköhän sitä kertoa mitä itse on tullut ostettua? No:

    Bonsai-puu
    Villeroy&Boch kulho&vati
    Norton IS07
    Casino Royale-dvd
    Taikasieniä (siivoukseen)
    Ja vähän herkkuja...

    Vielä olisi tarkoitus käydä ainakin Simpsoneiden 7. tuotantokausi huomenna hakemassa ja ehkä Camel Activen kengät. Burberryn kansitakki hieman ehti jo himottaa, mutta ei se ollutkaan kovin nuorekas. Harmi kun Bossilla oli jälleen niitä ihan peruspukuja ja -vaatteita tarjouksessa, niin ei niitäkään silleen tee mieli shoppailla. Yllätyin kuitenkin kun Bossin dödö oli tarjouksessa alle 17 euron (voisi ns. vähän vähemmän hienommaksi dödöksi ostaa). Tosin se taisi muutenkin olla kyseisen merkin halvinta sarjaa ("Man"). Vielä en ole langennut niihin mitä menee simona: jättisipsipusseihin ja Suukkoihin. Yksi huomioni saanut tuote oli ne jännät 3-4-paikkaiset värikkäät ja läpinäkyvät jatkojohdot (meinasin ostaa jopa sellaisia, niin olisi jatkojohdotkin kotosalla sitten ultramoderneja tai no ainakin high-tech -näköisiä).

    EDIT: Unohtui vielä sanoa, että täytyypi tässä harkita, kun yllätyksekseni hoksasin, että siellähän on Logitech 525 yleiskaukosäädin tarjouksessa. Eihän tuo nyt se über-malli ole, mutta voisihan tuon ostaa kaappiin pölyttymään, jos vaikka joskus semmoista tarvisi.
     
  18. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hei tämä on mennyt minulta ihan ohi. Paljonko on hintaa?
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No niin se meinas mennä minultakin, mutta ihan sattumalta huomasin sen (oli keskiviikkona Oulun Stockalla aika piilossa, mutta tänään enemmän näkyvillä). Jos en nyt ihan väärin muista, niin hintaa taisi olla n. 36-37 euroa (tosin pistin tämän merkillä kulkiessani ohi, joten voin muistaa väärinkin). Halpa se minusta kuitenkin siinä tilanteessa oli, sen muistan.
     
  20. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Okei, kiitti. Täytyy ehkä huomenna käydä katsomassa josko löytyisi... Jos jaksaa :D Tarvetta tuommoiselle kyllä olisi kun palikoita pyörii sohvanselkämys täynnä. Eikö tuo ole ihan kelpo peli?