Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

  1. karpulk

    karpulk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2000
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tässä muuten on jo ollut parin viikon ajan nähtävissä, että Meurmania ollaan kampeamassa Kallosen ja kumppanien (=levy-yhtiön) voimin ulos kisasta vaikkei huonoin kilpailija olekaan, koska hänestä ei vain ole vuoden idoliksi ala-asteikäisille ja muille pikkupissiksille, jotka ostavat / vaativat vanhempiaan ostamaan kritiikittömästi mitä vain. Kristian on liian vanha, eikä ns. nätti poika.

    Kyllähän ne taalankuvat vilkkuvat Kallosella silmissä, paitsi silloin kun silmät karsastavat pikkuoravan ja vinkuheinän esitysten jälkeen.
     
  2. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jone Nikula on kyllä Suomen munattomin pitkätukka!

    En se nyt kumma ettei löydy palleja pistää pikkuoravaa matalaksi. Pikkuoravan ääntämys on puhdasta rallikuskia ja laulutaidolla ei pääsisi läpi edes kärsämäen karsinnoista. Sillä mitä kansa äänestää ei ole merkitystä, mutta että edes Jone ei dissaa Kristinan esityksiä on melko käsittämätöntä.

    Onneksi edes panu putosi, mutta en usko sekunttiakaan että "pudotusuhan" alla olevat ovat oikeasti vähiten ääniä saaneet. Että Anna olisi saanut vähemmän ääniä kuin Kristiina tai Kristian? Hohhoijjaa. Yrittävät vain "seivailla" kristiinaa.
     
  3. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kyllä. Parasta teknisesti, jopa selvästi parasta. Muutenkin varsin hyvältä tyypiltä vaikuttanut alusta asti. Ikävä että putosi jo nyt.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    No eikös se pitkä tukka ole enemmän naisten juttu kuin miesten...
     
  5. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jälleen sama vika eilisessä lähetyksessä, etenkin Kristianin esityksen kertosäkeessä Hanna-Riikka Siitonen kiekui ihan omaa showtaan. Eikä tämä tosiaan särähdä kenenkään muun korvaan? :eek:
     
  6. an-ti

    an-ti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka ei tuon tyylisestä poikabändipopista tai hempeilystä juuri pitäisikkään niin Panu veti kyllä hyvin. Tears in heaven meni kylläkin vielä paremmin. eiköhän Panu kuitenkin sopparin saa jossain vaiheessa.

    Kristian ja Kristiina olivat huonoja. Kristianin kannattaisi vetää enemmän enemmän Lapin kesä -tyylistä ja Kristiinan vain treenata. Tyttelin ääni on kyllä erilainen, mutta se ei tee silti siitä hyvää.
     
  7. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mallikkaastihan se Panu lauleskelee, mutta kun ei ole tulkinnassa minkäänlaista persoonallisuutta. Saa mun puolesta vetää vaikka kuinka tyylipuhtaasti, mutta kun ei säväytä niin sietääkin tippua. Musiikin kuuluu aiheuttaa vahvoja tuntemuksia, eikä toimia taustamölynä, ja siihen tarvitaan persoonallista ja vahvaa tulkintaa. Panu oli koko kisan ajan niin haalea kuin vain voi olla.

    Vaikka esim. Kristiinan änntämys on aika ajoin heikkoa, on tytön soundi niin erikoinen, että sitä on hieno kuunnella. Kristian taas vetää jokaisen biisin kovalla tunteella ja vaikkei aina osukaan napakymppiin, onnistuu kuitenkin säväyttämään ja aiheuttamaan reaktioita. Panu on sellainen "ihan ok" -laulaja. Ja kaikkihan tietävät, että "ihan ok" on pohjimmiltaan vain paskaa ;)
     
  8. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tämä taitaa olla vain juonittelua, että luultaisiin Annan tarvitsevan ääniä kaksin verroin enemmän. Seuraavalla kerralla MTV3 sitten saldoaa hyvän tilin itselleen. Epäilemättä vielä monet aikaisemmin Panua äänestäneet siirtyvät Annan taakse.

    Vaikka omasta mielestäni Anna saisi voittaa, niin eilen veti tukkoisen huonosti.
     
  9. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minua ei kyllä enää oikeastaan kiinnosta kuka tämän kisan voittaa, kaikki vaativat vielä treeniä ja se mitä oikeaksi artistiksi tuleminen vaatii eli sen oman musiikin ja linjan löytäminen. Taisiis onhan ne oikeastaan jo selviä ainakin Arilla ja Kristianilla. Panusta en tiedä, kun en ole koskaan oikein pystynyt sisäistämään millaista taiteellista tinkimättömyyttä vaaditaan jotta voi laulaa poppia. Oikeastaan odottelenkin sitä tilannetta parin vuoden päästä kun jotkut näistä ovat löytäneet sen oman linjan. Niinkuin tämä Tuisku. Tuisku tekee varmasti nyt näköistään musiikkia ja minä arvostan sitä itsessään, vaikka se musa ei kiinnostakaan.

    Noista hevijätkistä sen verran, että saakos siitä oikeastaan hirveästi respektiä jos parin vuoden päästä heittelee keikkoja ja keikanjärjestäjät pistää julisteisiin että 'Vuoden 2007 Idols-voittaja!' :) Mut toisaalta ihan sama, jos hyvää settiä heittävät.
     
  10. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hevi on Suomessa niin popularisoitunut genre, etten usko tuon Idols-taustan olevan mikään ongelma, jos vain musiikki on hyvää. Uskonkin, että Idolsin heviheikkien levyjen uskottavuus kärsii ihan sillä musiikillisella puolella, niin kuin kärsii tämänhetkinen suomalainen hevi muutenkin.
     
  11. Pertsa9

    Pertsa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin se varmaan on. On ne sitten kieroja! Tuommoisesta toiminnasta pitäisi tehdä valitus!![​IMG]
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No tuo minulta jäikin mainitsematta analyysissäni. Jos haluaa tehdä kivannäköisestä ja -kroppaisesta 17v tytöstä lihavan ja vielä nuoremman näköisen, niin ei muuta kuin pakkelia naamaan paljon ja hiukset taakse kiekuroille. Annalla kun on vielä se iso pää (fyysisestikin), niin sehän vain kasvattaa tätä efektiä entisestään. Ja kun tähän otetaan mukaan vielä se mekko+sukkikset ja se istumisasento, niin Idolsin stailaustiimi voi olla tyytyväinen saavutettuaan tyylin, jossa Anna näyttää nuoremmalta, lihavemmalta ja ilmeisemmän pornommalta kuin yleensä. Hienoa! :thumbsup:

    Hurricane, sinä olet todella kiva! :)
     
  13. Hemsley

    Hemsley Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuon nyt ottaa, jos ajatellaan niin miehellehän kuuluu pitkätukka luonnonpuolesta, joten voisi sanoa että ne miehet jotka leikkauttavat tukkiaan ovat naisellisempia, koska ehostavat itseään :D
     
  14. Gaiyan

    Gaiyan Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just minun ajatukset ja sanat. En meinannut kitaroiden takaa erottaa laulua...

    Joshua.
     
  15. Hemsley

    Hemsley Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh noh tuo on vain sinun mielipiteesi, kyllähän suomesta löytyy loistavaa metallia, kunhan unohdetaan nämä Nightwishit ja muut pilipalit.
     
  16. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mulle toimi parhaiten Arin ja Kristianin esitykset. Puhkikuluneet ja suht kamalat biisit kuulostivat hyviltä ekaa kertaa sitten ala-asteaikojen. Arilla oli perusvarma suoritus, Kristianilla puolestaan oma tulkinta joka kyllä oli mielekkäämpää kuunneltavaa kuin se merkurin camp -henkinen kiekuminen.
    Panu oli panu, ois voinu päästä jatkoon ennemmin kuin Kristiina, mut seuraavalla kerralla ois lähteny kuitenkin. Kristiina oli tällä kertaa vähemmän kamala kuin aiemmin, mutta kamala silti.
    Mitä helvettiä se stylisti oli ajatellut Annan kohdalla :---D Että voikin saada herttasesta tytöstä ruman näkösen. Biisivalintakin meni ohisektoriin, tylsä ja mitäänsanomaton tekele johon ei edes Annan ääni saa potkua. Plussaa sentään siitä että tuli jotain muuta ku aarenbiitä.
     
  17. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mercuryn laulua "I want it all"-biisissä ei voi sanoa ivallakaan camp henkiseksi kiekumiseksi. Kristian kävi vetämässä turvallisen karaoketulkinnan tuosta biisistä.

    Ihmetyttää, että kokelailta penätään monipuolisuutta. Hemmetti, moniko artisti on oikeasti niin monipuolinen, että esittää biisejä monesta eri musiikkityylistä? Miksi hevarin pitäisi laulaa poppia tai popparin heviä?
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No nyt tuli katsottua ja kuunneltua Panun esitys, ja sen jälkeen ymmärrän paremmin miksi hänet pudotettiin. Tuo esitys vaan ei yksinkertaisesti toiminut. Panu oli tietyissä kohdissa liian hätäinen, hänen äänensä tuntui edelleen olevan vähän vailla tunnetta ja turhan neutraali ja ne falsetti-kohdat kyllä menivät enimmäkseen metsään (tietyissä kohdissa ne kuulostivat siltä kuin Panulla olisi äänenmurros menossa tai että Heikki Silvennoinen olisi vetämässä tuota biisiä Kummeli-tatsilla). Lisämiinuksia tuli vielä ns. lavakömpelyydestä: Panu laittoi mikkiständin syrjään mutta epähuomiossa kaatoi sen sitten (kuului rysähdyskin). Lopuksi vielä mainitaan, että eipä se Panun englannin kielen lausuminenkaan ollut ihan huippua -- etenkin tällaisessa biisissä on hyvin tärkeää, että ne sanat tulee äännettyä just eikä melkein.

    Typerä biisivalinta kaikenkaikkiaan, sillä vaikka Take Thatistä voi olla montaa mieltä, niin ei moni tyyppi pysty laulamaan falsettia esim. samalla tavalla kuin Gary Barlow. Esim. muuan herra Robbie Willamskaan ei siihen pysty, kun olet kuullut hänen versionsa esim. Back for Good -biisistä (tosin Robbie taisi laulaa suurimman osan siitä vähän ilkikurisessa mielessä).

    Eilen minulla oli vielä se mielipide, että Panu olisi saanut jäädä, koska hänellä on esiintyjänä enemmän potentiaalia kuin Kristiinalla, mutta tässä tuli selväksi, että jälkimmäisellä sitä potentiaali on pikkiriikkisen enemmän. Panu tuntuu osaavan vain laulaa sellaisia hitaita monotonisia biisejä, jossa laulutekniikka ja sen tunteen saaminen siihen biisiin on toissijaista. Kun muistelee sitä semifinaalien kaunista Panun tulkintaa, niin itse asiassa silloinkin se suurin tunne välittyi juuri bändin soiton ja biisin sanojen kautta.

    Nyt olen jopa tyytyväinen, että oli Panun vuoro pudota.
     
  19. karpulk

    karpulk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2000
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä halutaan herättää yleisön mielenkiinto, että mitähän se laulaa seuraavaksi ja kuinka hallitsee tyylilajin. Ja toisaalta, kyllä se monipuolisuus kertoo vähän musiikillisesta omaksumiskyvystä.
     
  20. maverick76

    maverick76 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole katsonut tuota uudestaan, mutta mun silmiini tuo vaikutti livelähetyksessä tahalliselta telineen kaatamiselta, "vähän rokkimeininkiä", mutta turhan ujosti tehtynä, jolloin se näytti melkein naurettavalta.