Kohtalaisen laadukkaat nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Hurppasurppa, 16.01.2006.

  1. Snaques

    Snaques Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se nois on vähä inhottavaa et ku muista entry tason IEM:stä saa aina jostain aika hyvän tarjouksen ni noi UM1:set on aina sen 109$. Sit tohon postit ja paketti Shuren triple flangeja päälle ni loppusaldo oli 139$ eli noin about 107€.

    Positiivista oli se et paketissa luki 'gift' ja arvo 20$. Lisäks ne ei laita mukaan kuittia, jotta ne menis tullista läpi ilman lisäkuluja. Ja menihän ne :thumbsup:
     
  2. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ymmärrän miksi nuo IEM:t on niin suosituiksi tulleet.
     
  3. Snaques

    Snaques Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun näitä nappeja on nyt tullut kuunneltua hieman lisää ja vertaillut ääntä muihin kuulokkeisiin, on kyllä pakko myöntää että bassot eivät kyllä pärjää määrässä monelle muulle luurille. Tilanne on siis pahimmillaan ilman vahvistinta. Käsittääkseni Etyissä tilanne on kuitenkin vielä pahempi mikä kyllä sulkee Etyt omalta listalta aika pitkälti.

    Toisaalta UM1:sten yläpää jää varmasti hieman etyjen vastaavasta. Headfissa jotkut pitävät UM1:sten yläpäätä vaimentuneena, mutta omaan makuun kirkkaammat kuulokkeet saattaisivat olla jo liikaa. Tuo piirre ei minua näissä juuri hämää.

    Bassoja lukuunottamatta ääni on edelleen mielestäni miellyttävä ja olen kyllä tyytyväinen hankintaani. Lähinnä ehkä muistuttaisin siitä että omalla musiikkimaulla on suuri vaikutus siihen mitä kuulokkeita kannattaa harkita. Ei näistä ehkä Rap tai Techno kuulokkeiksi ole, mutta esim. rockkiin nämä soveltuvat kyllä mainiosti. :thumbsup:
     
  4. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla meillä aikalailla samanlaiset mieltymykset. Minulla on tosin käytössä UM2:t mutta näiden soundi pitäisi olla melko lähellä noita sinun kuulokkeitasi lukuunottamatta pitemmälle ulottuvaa bassotoistoa. Voin suoraan allekirjoittaa kommentin äänen miellyttävyydestä. Aiemmat etyn er-6i:t olivat huomattavasti rasittavamman kuuloiset varsinkin vahvasti kompressoidulla materiaalilla (en tarkoita mp3-pakkausta). En osaa sanoa johtuiko se etyjen laihemmasta bassotoistosta vai korostetuista diskanteista, mutta niillä kuunnellessa teki mieli jatkuvasti kääntää volaa pienemmälle jolloin jo ennestään vähäiset bassot tuntuivat jäävän pois kokonaan. Vastaavasti UM2:n ääni on hieman pyöreämpi, mutta kuitenkin tarpeeksi erotteleva omiin tarpeisiini ja korkeat äänet ovat huomattavasti miellyttävämmän kuuloiset. Toisaalta nämä tuntuvat skaalautuvan todella hyvin ja panostamalla alkupäähän näistä saa todella tarkkaa ääntä ulos.

    IEM-kuuntelu jakaa mielipiteitä, mutta minä olen huomannut nauttivani huomattavasti näiden kuulokkeiden tuomasta läheisyydentunteesta. Erityisesti akustista kitaraa on mahtavaa kuunnella näillä kun kielet tuntuvat soivan aivan vieressä tai positiivisella tavalla pään sisällä. Jopa Alessandron MS-1:t kuulostavat kaukaisilta näihin verrattuna. Toisille tämä voi toisaalta tuntua jopa kiusalliselta, ainakin se vaatii hetken totuttelua.

    Silloin kun minä nämä kuulokkeet valitsin, oli lähes tärkeimpänä kriteerinä ergonomia. Vaikka näitä oli käytännössä mahdotonta kokeilla missään niin pelkästään muotoilun perusteella nämä olivat vaihtoehdoista ehdottomasti parhaimmat (silloin ei tosin vielä Shurelta ollut tullut E500 mallia). Onneksi ei ole tätä tarvinnut katua, eli nämä istuvat korvaan täydellisesti, ovat profiililtaan matalat eikä kaapeli aiheuta ylimääräisiä ääniä. Nuo UM1:t taitavat olla vielä näitäkin hiukan pienemmät.
     
  5. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko noi shuren "joulukuuset" hyvä ostos E3:sten seuraksi?
     
  6. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tää on kyllä aika henk. kohtainen juttu, koska eri sovittimien istuvuus/soveltuvuus on niin yksilöllistä. Joku valutulpia tekevä kertoi, että korvakäytävät ovat kuin sormenjäljet - ei kahta samanlaista.

    Kuusi on paksuimmalta osaltaan aika samankokoinen kuin suurin muovitulppa, jos tuosta vertauksesta mitään apua on koon suhteen (pehmeämpää materiaalia kuitenkin). Ohessa kännykällä napattu suttuinen kuva kirkkaista muovitulpista ja kuusesta. :thumbsup:

    [​IMG]
     
  7. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä ovatko ne samat kaikilla Shuren malleilla, mutta tosiaan tuo korvakäytäväyksilöllisyys on totta. Minulla esimerkiksi vasen korvakäytävä on vähän isompi, jolloin menee helpoisti sekä medium että small muovi/kumi, kun taas toiseen mediummeja pitää vähän änkeä väkivalloin. Tyttöystävällä taas pientenkin kanssa saa tosisaan tapella. Käytän nykyisin pieniä tippejä Shure E2n kanssa, kun en huomannut mediumin tai smallien välillä eroja, joten ei tule korvatkaan kipeiksi liian isoista tipeistä.
     
  8. Snaques

    Snaques Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat kokemukseni rajoittuvat UM:n comply tippeihin ja Shuren "joulukuusiin". Omasta ja monen muunkin headfi-jäsenen mielestä comply tipit eivät eristä tarpeeksi. Lieneekö materiaali sitten liian huokoista? Ne ovat kuitenkin erittäin mukavat ja helppokäyttöiset. Nuo joulukuuset taas eristävät itselläni aivan käsittämättömän hyvin :eek: Ne ovat kuitenkin selvästi kovempaa materiaalia. Tästä johtuen ne painavat korvakäytävän seinämään ja ovat epämukavat pidemmässä käytössä. Olen jopa modannut ne biflangeiksi ja lyhentänyt niitä. Sekään ei auttanut tarpeeksi.

    Osaisiko joku kertoa jotain vaihtoehtoa tähän välimaastoon, jossa yhdistyisi tuo käyttömyukavuus ja hyvä ääneneristys. Kuulokkeina tosiaan UM1:set eli niiden kanssa yhteensopivia ehdotuksia kaipailen. Ajatuksia? :rolleyes:

    @Yen, huvittavaa, itselläni on samanlaiset korvakäytävät. Vasen on kuin suunniteltu IEM:lle ja oikeaa taas ei todellakaan :D
     
  9. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla taas muoviset mediumit istuvat ihan hyvin korvaan, mutta ne tuntuvat vaimentavan selvästi heikommin kuin nuo kumiset. Kumisista taas Medium ehkä ihan hiukan liian iso oikeaan korvaan ja small liian pieni. Vasempaan korvaan taas menee miltein mikä tahansa koko ja malli :D . Noi joulukuuset vain olivat sen oloiset, että suunnilleen Mediumin kokoiset, mutta pysyisivät korvassa paljon paremmin kuin muut.
    Nämä vaahtomuoviset (vai mitä materiaalia nyt onkaan) taas istuvat todella hyvin, mutta niiden laittaminen päähän vie liian kauan.
     
  10. Sapa

    Sapa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    229
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun nyt kerran omia kokemuksia alettiin kertomaan niin laitetaan tähän sitten omani. Ehdottomasti parhaiten omiin korviin istuu lyhyet Complyt. Pitkiä en saa tungettua paikoilleen ollenkaan mutta lyhyet sopivat kuin nakutettu. Niitä käytettäessä kuulokkeiden paikallaolon voi unohtaa kaikkein helpoiten ja kuulokkeita voi pitää korvissa todella kauan. Nämä ovat myös kävellessä parhaimmat. Ainoa huono puoli on käyttö pakkasella, korviin laitto ei ole mitään herkkua kun nämä eivät painu kasaan jäätyneenä. Paikoillaan ollessa ne sitten lämpenevät ja pehmenevät ruumiinlämmöstä.

    Joulukuusista leikatut kaksilaippaiset versiot ovat seuraavaksi parhaimmat. Ne istuvat korvaan hyvin mutta aiheuttavat jonkinverran paineentunnetta joka tulee ilmi erityisesti kävellessä. Välillä tuntuu siltä kuin joku olisi imukuppien kanssa pumppaamassa askelten tahdissa. Complyihin verrattuna korkeat äänet kuuluvat näillä paremmin. Ääneneristyksessä nämä ovat minulla tasoissa Complyjen kanssa.

    Vakiomallisia kolmilaippaisia joulukuusia minä en pysty käytännössä käyttämään, mutta sen kerran kun olen ne korviin saanut tungettua olen huomannut, että äänenlaatu on vaihtoehdoista parhain. Muistuttaa hiukan kaksilaippaisten ääntä, mutta jonkin verran tarkempana. Varsinkin bassoiskut toistuvat todella hyvin vaikkakin vähemmän korostuneena.

    Shuren soft flex kumitulpat eivät oikein sovi omaan korvaani. Keskikoko on hiukan liian iso ollakseen miellyttävän tuntuinen ja pieni taas ei eristä tarpeeksi, jolloin bassotoisto kärsii liikaa. Suurin ongelma näissä on mielestäni kumin kovuus, verrattuna Sonyn vastaavan muotoisiin tulppiin nämä ovat sekä paksummat että näin myös kovemmat.

    Kokeilematta on shuren keltaiset perus vaahtomuovitulpat. Jotkut tuntuvat pitävän näitä parhaimpina. Nythän Shure on julkaisemassa omaa kehittelemäänsä pitempikestoista, mustaa vaahtomuovitulppaa, joka ilmeisesti vastaisi tuota Comply tulppaa. Näitä ei vaan taida vielä saada ostettua erillisenä vielä tässä vaiheessa. Lisää voi lukea head-fi:stä.
     
  11. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Materiaaleissa on selkeesti eroja. IEM sovitintulpathan ovat käytännössä korvatulppia joissa keskellä reikä (ja mahdollisesti putkitus). Korvatulppia paljon käyttävänä (duunin ja harrastusten vuoksi) on niitä tullut testattua vuosien varrella aikamoinen lajitelma. Esimerkiksi perinteisten keltaisten EAR tulppien näköisiä ja kokoisia tulppia on useita, joista ei helposti irrallisena toisistaan erota, mutta käyttömukavuus ja ääneneristys on kuitenkin ihan eri luokkaa. Käytännössähän se menee yleensä niin, että pehmeämmät ovat miellyttävämmät pitää korvissa (huomaamattomammat), mutta ääneneristys onkin sitten heikompi.

    Head-fi palstalla on juttua aiheesta kuulokkeiden tee-se-itse tulpat, sieltä löytyy reilusti teko-ohjeita, jos askarteluun löytyy intoa. -> Homemade Foam Ear Tips for IEMs

    edit: kuvia Shuren uusista mustista (pestävistä) tulpista täältä: http://picasaweb.google.com/geoff.mckay/ShureNewFoamInserts
     
  12. pelihirmu

    pelihirmu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2005
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä eroa noilla Shuren e3 ja e3c malleilla on?
    EDIT: siis ilmeisesti vain väri...
     
  13. Shadow_Fi

    Shadow_Fi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostais, mitkä näistä olisivat parhaat minun Sandisk Sansa m240:lle? Tähtään mataliin ääniin. Nimittäin, nämä mitkä tulivat mukana, antavat aika kovan basson, haluttais vähän pehmeyttä. En tiedä minkälaiset nämä ovat, en löytänyt mitään teknisiä tietoja kuulokkeista, mutta luultavasti, jotku 20/40hz-18/20khz.

    Sony MDR-ED21LP - 8Hz-23kHz
    Sony MDR-EX71 - 6Hz-23kHz
    Creative Labs EP 630 6Hz-23kHz
    Koss The Plug 10Hz-20kHz

    Creative taitaapi olla parhaiten onnistunut bassossa. Onko kokemuksia?
     
  14. Mr.Hankey

    Mr.Hankey Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.07.2003
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    4
    Löytyykö ihmisiä jotka testanneet sekä Sennheiser HD-600/650 malleja ja Etymoticin ER-4 mallistoa? Sennheisereihin olen muuten erittäin tyytyväinen, mutta taustamelun takia menee välillä totaalisesti hermot. Eli nuo Etymoticit ovat mielessä Senkkujen rinnalle. Ei todellakaan tule mihinkään kannettavaan käyttöön, Rega Earin kautta noita olisi tarkoitus käyttää.

    Eli onnistuuko, äänenvaimennus ja Sennheisereiden tasoinen ääni vai onko liikaa pyydetty?
     
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kivenkovaa kysymystä... kummat kannattaisi valita:
    Koss The Plug vai Koss SparkPlug

    Olihan näissä jotain eroja, mutta hinta käytännössä ihan sama. Kuten aiemmin tuli jo jossain täällä mainittua, normaalit nappikuulokkeet harvemmin ovat pysyneet korvissa. Äänenlaatuakin olisi kiva saada, mutta nuo tulisivat luultavasti lähinnä aamubussiin, lenkille ja niin edelleen...
     
  16. M2sr

    M2sr Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni täysin sama kysymys soi päässä. Ja käyttötarkoituskin sama. Kyseiset kuulokkeethan ovat teknisesti aivan samalla tasolla, joten onko näillä oikeasti mitään sen kummempaa eroa?
    Verkkokauppa.comissa Spark Plugit 12,20 €, mutta The Plug huomattavasti enemmän, 40 e.
     
  17. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla Jimm's PC-Storessa hintaeroa on vain 50 senttiä, ThePlug: 15,90e ja SparkPlug: 15,40e.
     
  18. M2sr

    M2sr Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, mutta esimerkiksi Verkkokauppa myy ihan hirveällä erolla.
    Eli onko niillä nyt suurempaa eroa?
     
  19. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se mitään merkkaa. Kaupan hinnottelupolitiikka ei vaikuta tuotteiden ominaisuuksiin...

    Periaatteessa, tavalliset The Plugit on pikkuisen (huom. hyvin vähän) tasapainoisemmat, kun taas Sparkit ovat loudnessmaiset sanan huonossa merkityksessä. Erot on hyvin pienet siis, ja bassolörppöjä molemmat.

    Jos voi valita, kuten Jimmsissä voi, niin kannattaa valita The Plugit. Käytännössä ei niillä nyt hirveästi ole eroja.

    Minä jättäisin nämä kauppaan ja hakisin Citymarketista Creativen EP630t 19e, mutta tuskimpa mitään hurjia eroja näillä ole.
     
  20. M2sr

    M2sr Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    En niin väittänytkään. Ajattelin vain, että onko niiden materiaalit esimerkiksi korvakäytävään tulevassa tulpassa erilainen/onko eristys parempi toisessa mallissa, koska ilman järkevää syytä en oikein ymmärrä tuota hintaeroa.
    Onko The Plugin ja Spark Plugin äänieristyksessä (jos sitä edes on) niin mitään eroja?