Prison Break (Pako), Suomen esitystahtiin

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Wellho, 11.08.2006.

  1. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Omalta osaltani saa jäädä tähän ensimmäiseen kauteen. Melkoisen tyhjänpäiväinen tekele nykyisten laatusarjojen kriteereillä tarkasteltuna. Ei jaksa yksinkertaisesti kiinnostaa karismattomien pökkelöveljesten kohtalo ja kököt salaliittotarinat.

    Jos nyt kausi olisi oikeasti haluttu jännittävästi lopettaa, niin veli olisi voinut lopuksi tokaista Scofieldille "Kyllähän mä oikeastaan tapoin sen tyypin, mutta kiitti kuitenkin".
     
  2. tuuskaaja

    tuuskaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Apua! Olen koukussa tv-sarjoihin ja valitettavasti myös moniin ala-arvoisiin (O.C. PB, 24, Lost, ym.) :OI Voisi kyllä karsia sarjojen kyttäämistä, eli josko luopuisi tv:stä kokonaan :confused: Tai ainakin antennista ja sitten hommaisi HD-satelliittivermeet (Sky-HD), josta katsoisi vain laatusarjoja laatukuvalla. Se toki maksaa, mutta voisi päästä eroon riippuvuudesta.

    Tiedän ennen ja jälkeen ohjelman sekä mainoskatkojen aikana ettei näissä ole mitään tolkkua, mutta siltikin saan pökkelömäisestä näyttelemisestä, ennalta-arvattavista ratkaisuista ja käsittämättömistä juonenkäänteistä sairasta tyydytystä.:hitme:

    Jos jättää PrisonBreak-lasit pois ja tarkastelee irrallista kohtausta niin ei voi käsittää miten käsikirjoittajat aliarvioivat yleisöä. Voisihan käsikirjoitusta hieman hioakin. Eilenkin:
    Koirat vainusivat karkurit viereisessä ojassa, mutta niitä ei tietenkään lähetetty perään...
    Lisäksi häiritsee casting O.C.- ja muu teinisarja -tyyliin, eli näyttelijälahjojen ohitse menee että ovat siloposkisia kauniita poikia. Tämähän vetoaa teinityttöihin ja teinix-foorumeilla kiistelläänkin sarjan tiimoilta "kumpi on ihqmpi Micheal vai Sucre?". Sarjan menestys on siis taattua, kun miellytetään montaa kohderyhmää...
    Karkureille kirjoitettiin tietenkin epäselvät tuomioperusteet ja hellyyttävät motiivit, jotka oikeuttavat karkaamaan ja joilla saa katsojien sympatiat puolelleen. Ja pahikset näyttävät luonnollisesti tympeiltä/v-mäisiltä (varapressa, yrmy vartija)...

    LISÄÄ TÄLLAISTA:D Tai siis ei...
     
  3. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, itse en näe mitään hellyyttävää esim T-Bagin, Abruzzin ja Haywiren motiiveista karata.

    Ja tuosta kuudesta kaudesta: Itse ainakin käsitin tekijöiden jostain haastatteluista, että ensimmäiset kaksi kautta käsittelisivät tätä tarinaa, kaksi seuraavaa jotain uutta tarinaa, ja kaksi seuraavaa taas jotain kolmatta tarinaa, jotka lopussa nivoutuisivat yhteen.
     
  4. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihme kun tarvitsee valittaa sarjasta. Jos ei kiinnosta, niin ei tarvitse kattoa. Todella simppeliä!

    2. kautta odotan innolla. Toivotaan, että T-Bag pysyy mahdollisimman pitkään mukana. Siellähän se metsässä juoksenteli jo toisia kiinni! :)

    Lisää lisää...
     
  5. JimmyO

    JimmyO Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa voisi olla vielä jonkinlaista järkeä... Vaikea kuvitella miten tätä tarinaa voisi järkevästi jatkaa kolmannelle kaudelle. Nyt on riittävästi lankoja irrallaan että kiinnostavuutta ja jännitettä riittää toistaiseksi. Tyylikästä olisi vetää tämä tarina seuraavalla kaudella loppuun. Jos sitäkin kestää n 22 jaksoa, saa juoneen siltikin punoa ihan riittävästi käänteitä tällä tahdilla.
     
  6. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllähän tässä 10+ jaksoa oli aivan turhaa venytystä. Ensin vajaat 20 jaksoa steppaillaan pitkin samoja vankilankäytäviä millon minkäkin planeetan liikkumisen vuoksi ja sitten kaksi viimeistä jaksoa paetaan... itse muuten jätin varmaan jonkun 5-6 jaksoa välistä jossain vaiheessa kun olin ensin muutaman jakson alusta seurannut ja todennut ettei ole sarja mun makuun. Sitten satuin katsomaan pari jaksoa sattumalta ja piti sitten katsoa loppuun asti. Vaikka siis sarjasta en periaatteessa ole pitänytkään. Toisaalta ehkä yhtä hyvin olisin voinut vain lukasta netistä juonipaljastukset ja jättää kattomatta. :hitme: :D
     
  7. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kovin vaihteli ykköskauden jaksojen taso. Tai itse asiassa useimmista jaksoista melko pieni osa oli mielenkiintoista/jännittävää seurattavaa. Toisaalta jotain 24-tyylistä koukutusta tämäkin tarjosi. Jos ei muuten, niin ainakin halusin nähdä, mitä käsikirjoittajat olivat seuraavaksi keksineet. :)
     
  8. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tulihan tämä eka kausi seurattua loppujen lopuksi lähes kokonaisuudessaan tv:n välityksellä vaikka alku tahmasikin pahasti. Alun jälkeenkin ylimääräisiä jaksoja riitti ja ainakin jakso/viikko tahtiin seurattuna juoni ei ollut lähellekään riittävän tiivis. Kiekolta katsottuna toimisi ehkä aavistuksen paremmin. Vankilan ulkopuolinen valtapeli ym. koheltaminen ei oikein missään vaiheessa alkanut kiinnostamaan vaan tuntui lähinnä täytetarinalta.
     
  9. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Kausi kokonaisuudessaan ihan perus telkkariviihdettä tiistai-illalle. Ei siis mitään järisyttävää vaan tutunoloista viihdettä, jota ei omalle hyllylle välttämättä koskaan ostaisi. Jos kyseessä olisi ollut puolta lyhyempi minisarja, niin homma olisi toiminut paremmin.
     
  10. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sainpas vihdoin katsottua viimeisen jakson ... voehan vitalis, minä luulin että sarja loppuisi tähän. Ja uutta Pakoa oltaisiin sitten seuraavilla tuotantokausilla seurattu tai siis, että minä oisin voinut jättää tähän sarjan seuraamisen. Hyvä sarja, mutta kompaktius olisi iso plussa. Nämä megalomaaniset jatkosysteemit ottavat kupoliin, en ole Lostiakaan jaksanut enää seurata. Salaiset Kansiot jaksoin seurata johonkin 5.-6. tuotantokauden paikkeille, mutta sekin oli liikaa. Ja sitten on tämä toinen ääripää, kesken loppuvat sarjat. :OI
     
  11. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloin katsomaan Pakoa vasta vajaa viikko sitten. En muista monta jaksoa on katsottu, mutta viimeisimpinä tapahtumina vankilassa oli täysi hulina päällä ja vartijat pistivät paikat lukkoon. Tähän liittyen olisikin kysymys:
    Jos kerran pakosuunnitelmaan kuuluu porailla vatkaimen avulla (voi jeesus :hitme: ) kiviseinään reikä ja mennä sitä kautta käytöstä poistettua viemäriä pitkin sairastupaan, niin miksi/miten helvetissä Scofield pelasti sen lekurin sairastuvastaan menemällä jotain ilmanvaihtokanavaa tms. pitkin sinne? Mitä mä en nyt tajunnut?
     
  12. ebonite

    ebonite Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siksi kun se maikkoli on niin ritarillinen herrasmies ja hyvis eikä sellaiset hyväksy joukkoraiskausta vaikka oma pako menis sitten myttyyn. Lisäksi on vähän retkallaan kyseiseen lekuriin.
     
  13. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisin esittää kysymykseni vähän epäselväksi - kyllä ne pelastusoperaation motiivit on ihan selvät. Mutta miksi siis pakoreitti pitää olla noin helkkarin hankala, jos sinne sairastuvalle pääsee niin paljon helpomminkin? Luulin, että se vanha viemäri olis ollut ainut reitti vankiosastolta sairastupaan, mutta siellä se maikkeli vaan juoksenteli noitten kahden väliä ettei mitään..
     
  14. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelastusoperaatio taisi tapahtua jossain toisessa siivessä, ei siinä samassa pienessä huoneessa missä Miihkali käy piikitettävänä
     
  15. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    :confused: Miksei miihkali kävisi samassa paikassa piikitettävänä? Onko sillä lekurilla montakin vastaanottoa siellä vankilassa? Toisella foorumilla ehdotettiin ihan toisenlaista selitystä...
     
  16. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsopas vaikka jakso uudestaan, niin kyseessähän on ihan eri siipi, jossa on vankeja vuodeosastolla. Eihän Michaeli nyt vuode-osastoa tarvi insuliinipiikin vastaanottamiseen.
     
  17. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, olkoon sitten eri siivessä, mutta minkä hiivatin takia vuodeosasto sitten olisi eri siivessä kuin muut vastaanottotilat? Kuka niitä siellä vuodeosastolla hoitaa kun lekuri on toisessa päässä kompleksia piikittämässä jotain diabeetikkoa? Hoitajiakaan vankilassa ei ole? Yhtä kaikki, mulla on edelleenkin kaksi toisistaan täysin poikkeavaa selitystä asialle, kertonee jotain sarjan loogisuudesta...:hitme:
     
  18. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eihän siinä välissä tarvise olla kuin yksi hälyttimellä/kameroilla varustettu ovi, ja reittiä on muutettava. Muistaakseni asrja on kuvattu oikeassa vankilassa, tosin en ole varma kuinka paljon paikkojen sijainneissa/mittasuhteissa kusetetaan leikkauksen ansiosta.
     
  19. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no, tuolla tarkkuudella jos alkaa sarjoja seuraamaan, niin ei yksikään selviä seulasta kunnialla läpi. :)
     
  20. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ollaanpa sitä nyt ylimielisiä.