Nappasin omasta t.ampista propelit tilapäisesti kokonaan pois. Mieli tekisi vaihtaa ne alkuperäiset joihinkin oikein hiljaisiin ja tiputtaa vielä vähän kierroksia. Oli muuten toisen propelin liitin vittumaisessa paikassa, mutta lähti se pienen venklaamisen jälkeen irti. Pelkkään passiivijäähdyttelyyn tuo kotelo tuntuu vähän ahtaalta ja suljetulta. Ilmareiät päällä olisi hyvä olla olemassa. Nyt siinä toki on aukkoa, kun takalevystä puuttuu tuulettimet... Täytyy vähän seurailla, miten tuo lämpenee, kun on pidempään päällä. Pieni muuntajan hurina tuli esille, nyt kun on muuten äänetön. Hurina peittyy kyllä heti, kun jotain muuta ääntä on huoneessa, joten ei häiritse minua. [edit] Nuo on siis alkuperäiset tuulettimet: http://www.xinruilian.com/doe/dc/8025-hh.htm Code: VDC VDC A RPM CFM mmH2O dBA RDH8025S2 Sleeve 24 12.0~27.6 0.15 3,000 41.0 3.3 33
Voisihan siihen laittaa 2 kpl 12V hiljaisia puhaltimia sarjaan. Tosin eipä tuo normaalikäytössä varmaan lämpene ilmankaan niitä kovin pahasti. Ilmeisesti nuo alkuperäisetkin toimisivat 12V jännitteellä...
(Tuulettimet sulkevien termostaattien lisäksi) voisi käyttää lämpötilaohjattuja tuulettimia, joissa on johtimen päässä lämpöanturi. Ne toimivat 12 voltilla, joten 12 volttia niille pitää jostain saada, vakaa 12 volttia, ei hakkuroitu. Jos vahvistimessa on tuulettimen kierrosluvun nopeussäätö hakkuroinnilla, sitten otetaan 12 volttia vaikka piliteeman muutaman euron reguloidusta verkkolaitteesta. Juju on siinä, että tuulettimen melutason saa itse määrätä, asentamalla lämpöanturin minne haluaa. Jos anturi teipataan/kuumaliimataan lämpötahnapisaran kera jonnekin viileään paikkaan kotelossa, tuuletin pyörii minimikierroksillaan. Jos anturi on kuumassa kohteessa (kuumimman fetin vieressä), silloin tuuletin toimii suuremmilla kierroksilla aina. Joka tapauksessa tuuletin reagoi lämpöeroihin, eli kovasti kuumentunut vahvistin saa kovempaa viilennystehoa ja laimeasti lämmennyt vahvistin saa lievää viilennystä. Tuulettimen melutaso seuraa vahvistimen kuormitusta tietyllä aikaviiveellä (aluprofiilin "termisen massan hitaus"). Vaikka tuolta: http://www.only4pro.com/index.php?id=listcat&index=5 tämä malli (32,11 Cfm max): http://www.only4pro.com/index.php?id=showitem&index=702 Termostaatti kannattaa silti ottaa käyttöön, koska tällaiset lämpöanturituulettimet eivät osaa sammuttaa itseään kokonaan, joten termostaatti sammuttakoon tuulettimet kun vahvistin ei ole haitallisen kuuma.
Virtapiiriä ei tarvi katkaista normi pihtivirtamittarille, mutta nolla ja vaihejohto pitää kaivaa erilleen ja virta mitataan pihdillä vain toisesta näistä. Normaali pihtivirtamittari näyttää nollaa jos mittaat nolla ja vaihejohtimen yhtäaikaa, virrat ovat samansuuruiset ja vastakkaismerkkiset. Tarvii tosiaan erikoismittareita jos aikoo useamman kaapelin kerralla ja tarkkuus jää väkisinkin heikommaksi.
No, pilipalimittareitten kanssa voi noin olla.Niistä minulla ei ole kokemusta. Ainoa pihtivirtamittari mitä olen käytänyt, on n. 2000 €:n Fluke, jolle ei kaapelia tarvinnut puukottaa. Halpamittarin kanssa tarvitaan siis yksi tieteen nimissä uloimmasta eristeestään luopuva jatkojohdonpätkä.
Halpismittari tai kallis, virtapihdin kanssa yleensä saa olla vain se yksi johdin, 98% fluken pihtimittareistakin vaatii että virtapiuha on yksinään, sulle nyt on sattunutkin tuurilla sellainen kehittyneempi yksilö. Yleistyksesi yhden vehkeen perusteella meni 100% väärään suuntaan.
Tämänhän käytännön tilanteessa jopa minä saattaisin melko nopeasti huomata, kun mittarin näytössä seisoo 0 A, vaikka sulaketaulusta nakse kuuluu mitattavana olevan hirviöpäätteen haukatessa vähän virtasta...
Kulutusmittarilla saisi tyhjäkäyntivirran helposti ja turvallisesti, olisi muutenkin ihan hyödyllinen laite... Siis tällaisella.
Sähköyhtiöstähän saa lainaan tuommoisen kulutusmittarin, eikä maksa kuin vaivan. Sillä tuli selvitettyä omankin päätteen (2x25w) virrankulutus, tyhjäkäynnillä 380w.
Noita mittareita sai jossain vaiheessa LIDListä varsin edullisesti, olisiko ollut reielun kymmenen euroa kappaleelta.
Eipä mahda löytyä, mutta voin sanoa, että ko läpyskä oli suunnilleen muutama A4:nen taiteltuna puoliksi ja sisälsi lähinnä kytkentäohjeet ja speksit.
Siitä läpyskästä ei mitään kunnollista infoa löytynyt. Ihan hyvin pärjää ilmanki. Nyt on pari päivää ta1050 ollut käytössä ja voin sanoo et on erittäin hyvä vahvistin ainakin hintaansa nähden! Mitään ongelmia ei ole ollut ja pelittää 10A sulakkeella ja sillattuna 4 ohmiin loistavasti. :thumbsup: Yllätyin hieman itsekin. Ainoa huono puoli tossa tosiaanki on noi tuulettimet, mut onneks voi laittaa termostaatit. Eli laitetaanko ne vaan siihen tuulettimen johtojen väliin ja sit kiinni siihen jäähdytyslevyyn? Kiinni jollain piitahnalla vai millä? Anteeksi aloittelijamaisuuteni, mut ois kiva jos joku neuvois.
No onko tämmöinen oikeanlainen termostaatti? http://www.vekoy.com/product_info.php?cPath=961_1145_1147&products_id=10985
Tuulettimen musta johto vedetään termostaatin läpi (molemmille tuulettimille oma termari), jolloin siis tuuletin käynnistyy termostaatin toimintalämpötilassa (sulkeutuva). Väliin voi laittaa piitahnaa/hopeatahnaa paremman lämmön johtumisen toivossa (sitä tarkemmin tuuletin alkaa pyöriä luvatussa lämpötilassa), mutta tippa pikaliimaa termarin alla toimii kyllä kotikäytössä ihan tarpeeksi hyvin. Käytännössähän puhaltimet eivät edes koskaan ala pyörimään normaalikäytössä tuolla 60 asteen termarilla.
Kyllä. Jos haluaa käynnistää puhaltimensa eri lämpötilassa, niin sitten erilaista termaria peliin, tyyppi täytyy kuitenkin olla sulkeutuva.
Ootko saanu termostaatit toimimaan? Tuo THE T.AMP TA1050 MK-X on ilmeisestikin tuon 2400:sen pikkuveli, joten säröarvot yms. ovat varmaan aika lähellä samaa luokkaa? ainoastaan tehot pienemmät? tekisi meinaan mieli tuollainen pienempi hankkia, sillä tuo pyöreät 1000W kanava on kyllä jo hiukkasen liikaa meikäläisen tarpeille jo