Pakko on vissiin käydä Pancho Villan burgerit tsekkaamassa jos noin on. Oma suosikkini tähän asti on ollut Dinerin sinihomejuusto-barbequekastike viritys.
Jos jollain on kokemuksia Sibylla Burgerin (tjsp) purilaisista, niin saa kertoa. Tuollainen avattiin juuri läheiselle Teboilille, ja kotiinkin vietäväksi myyvät näköjään.
No oli tuolla burgereiden kingi eli Club Burger Kaikista burgereista clubi on kyllä kingi. Kastiketta sopivasti ja se on juuri sopivan majoneesinen eikä liian makea (hese) tai liian hapan (big mac). Kaikkien aikojen paras burgeri on kuitenkin ollut Club Royal, jota myytiin joskus viimevuosituhannen puolella spessutuotteena Carolssissa. Paras vakioburger, mitä liikkeistä saa laajalti ympäri suomea, on mc feast. Miten ihmeessä tämäkin on unohtunut listalta? Kaikkein eniten tulee kuitenkin syötyä macin 2e burgereita, jotka usein todella maittavia ja mehukkaita. Paras näistä el maco jr, mutta kyllä nyt myytävä chili jr on kans aika jees. Tasty jr on myös ok, mutta välillä liika "savunmaku" puskee kyllä läpi. Oma lista lyhykäisyydessään olisi (jos jätetään pois kana/kala/ruis/kasvis) Club Royal (ei enää saatavissa) Club Burger El Maco (jr) Chili (jr) Club Chili (ei enää saatavissa) Mc Feast Carolina Tasty (jr) Big Mac Giga-ateria Mega/minimega Kerrosateria Tuplajuusto Quater Ja lopuksi pelkät juustot/normiburgerit.
Paras burgeri löytyy Pancho Villan listoilta, vaikkapa juustopurilainen. 7 euron pieni ateriakin on kyllä melkoisen makoisa ja riittoisa. Pikaruokaloista voiton vie Burger Kingin Whopper. Ei silti kyllä edes lähellä Panchoa.
Scanburgerin pihvit ja majoneesi on suoraan saarioisten tehtaalta ja maku sen mukainen. Teollista tuubaa, jossa maistuu säilytäaineet ja etikka, jotta tavara ei mene heti pilalle. Jos scanburgerista diggaa, niin seuraavaksi varmaan kehuu kaupan suojakaasuun pakattua saarioisten burgeria .... Sen kyllä myönnän, että burgerit on suuria tossa paikassa, mutta eipä se paljoa lohduta. Mitä noin muuten "paras rafla taistoon tulee": - Ranskalaisten laatu riippuu käytetystä öljystä ja raskalaisten seisomisajasta. Usein näiden laatu taas riippuu raflan johtajan piheydestä sekä työntekijöiden ammattitaidosta. Osa paikoista tuottaa siten jatkuvasti aika hyviä ranskalaisia, osalla taas laatu vaihtelee käsittämättömän paljon. Ylipäätään hesen miinus on, että ranskalaiset on naurettavan pienet. - Hesen majoneesit taitaa olla energiasisällöltään kaikkien pahimpia ts. niiden kastikkeet sisältää paljon rasvaa ja välillä myös sokeria. Osa diggaa, osa ei, imo hesen majoneesit on usein teollisesti tuotettua paskaa, jotka sopivat makuaistille, joka ei ole koskaan maistanut kunnon majoneesia. - Hese tuntuu olevan muita tarkempi siitä, että liian pitkään seissyttä hampurilaista ei syötetä asiakkaalle. Koskaan en ole kylmää burgeria hesestä saanut, macista ja carolssista monta. Noin ylipäätään burgerit sopivat imo parhaiten tilanteeseen, jossa ateria on jäänyt väliin, on kiire ja tietää että vähään aikaan ei vielä ehdi syödä. Tällöin varsinkin macin 2e burgerit antavat sen verran energiaa, että jaksaa pari tuntia tehdä jotain, kunnes saa oikeaa ruokaa. Jos on kunnolla menossa jonnekin syömään ts. istuu pöytään alas ja "nauttii" ateria, niin burgerimestat on imo aika perseestä: hirveä meteli, surkea ympäristö ja kokonaisuudessaan aika heikkotasoista ruokaa, vaikka se halpaa onkin.
Oliko tuo jo olemassa pollin tekoaikaan alkuvuodesta 2003? En tosin niin tarkkaan ole kyllä seurannut tätä "skeneä", että muistaisin asiaa. Carrolseissa tuli käytyä ennen wanhaan, nykyisin Hesessä enimmäkseen, jos ketjuuntuneissa hampurilaispaikoissa käyn. Hesen Rouheiset: Naudanliha tällä hetkellä maistuu parhaiten.
Kävin muuten testaamassa Pancho Villan hampurilaisiakin tässä joskus. Kyllä ainakin minun mielestäni Dinerisin hampurilaiset ovat selvästi parempia. Tapanani oli syödä Pancho Villassa fajitakset, mutta ovat menneet mokaamaan ja laimentamaan. Joskus pari vuotta sitten söin tosiaan noita useinkin, sitten kerran vahvuus oli kadonnut kokonaan. Oli tämän jälkeen ravintola aika pitkään puoliboikotissa, kunnes muutama viikko sitten uskaltauduin uudelleen testaamaan fajitakset. Ei ollut kerta moka, vaan ilmeisen pysyvät muutos. Ihan mamoilukamaa... eivätkä ne hampurilaisetkaan kaksisia ole.
Joskus oli Big mac-ateria ihan ykkönen, mutta kun ruotsissa olin turnauksessa ja noita tuli vedettyä vähän normaalia enemmän, ei enää big mac ollutkaan se ykkönen. Suurinpana syynä varmaan tuohon maun menettämiseen voisin syyttää ruotsalaisten valmistamia ranskalaisia. Ne oli varmaan friteerattu suolassa. Aivan järkyttäviä.
Viime aikoina suosikiksi on noussut Mäkin Grande Chili McFeast, ehdottomasti paras Mäkin hampurilainen koskaan.
Eikös Hesen pekonissa oo se liha ihan raakaa? Kerran erehtynyt sen ottamaan ja piti ne veltot läskiköntit kaivaa sieltä välistä kesken pois. :sick: Samaa ilmiötä oli havaittavissa jossain Mäkin vastaavassa purilaisessa. Sinänsä kumma, luulisi sentään jenkkilafkan tietävän miten pekoni paistetaan rapeaksi.
Tuota olen halunnut kokeilla, mutten oikein enää halua ottaa riskejä. En muista tilasinko jossain välissä Grande el Macon vai jonkun näistä eroisemmista burgereista, ja petyin pahasti. McFeast on kyllä entinen suosikko, että sen perusteella voisi joskus purra luotia ja koittaa. Inhokkilistan kärkeä taitaa pitää edelleen Hesen Megahampurilainen, johon oli pistetty sen verran majoneesia ja joka maistui sen verran rasvalle, että muutaman haukun jälkeen piti nakata pois moinen hirvitys -- meinasin antaa ylen. Vain kerran olen tällaista kokenut, ja se tapahtui lapsuudessa, kun piti kavereita matkia ja tilata paikallisesti kylägrillistä Porilainen, josta jopa taisin ykätäkin parn haukun jälkeen. Ei Tarantino turhaan kirjoittanut sitä dialogia Pulp Fictioniin: pahinta mitä hampurilaiselle voi tehdä on hukuttaa se majoneesiin. :sick: Missään paikassa ei oikein hyviä ranskalaisia ole, mutta edelleen olen sitä mieltä, että Mäcin ranskalaiset voittavat hesen lötköt suorastaan voita sisältävät ranskalaiset. Parhaat ranskalaiset osaan tehdä ihan itse, ja resepti on Jamie Oliverin käsialaa. Mielestäni paras ranskalainen on sellainen, joka on iso, kovahko ja johon on käytetty mahd. vähän rasvaa.
Hui no onhan se jopa 4.5e:n investointi, joten turha ottaa riskejä. Mutta toisaalta olet Premium-tason miehiä, joten eihän sinulla pitäisi olla vaihtoehtoinan noita rahvaan Pikmäkkejä. Mäkkäri kyllä vie ranskalaisissaan että hampurillaisissa. Mutta jos ranskalaisessa käytetään vähän rasvaa, on se uuniperuna.
Mikäs on se tarkka milligrammamäärä, joka rajaa ja siten erottaa nämä kaksi toisistaan? Mitä tuohon sijoitus-kuittaukseen tulee, niin kuulun niihin ihmiseen, jotka eivät halua haaskata ruokaa. Se jää mielen päälle, jos ostaa hampurilaisen eikä saata syödä siitä juuri mitään ja sitten joutuu heittämään sen pois. Eikä tällaisessa haittaa olla niin herkkä, koska paha se on muiden kuittailla asiasta, joka on yksi pahimmista ongelmista maailmassa tällä hetkellä. (Niin, ja toki tiedän, että niitä burgereita haaskataan ilman minunkin panosta, mutta yhdestä ihmisestähän se lähtee aina.)
taas ollaan junttipurilaisissa.. burger kingin double whopper with cheese ja Wendy'sin isommat purilaiset ovat ihan eri sarjaa kuin eineksenne. burger king oli suomessa 70-80 luvun taitteessa mutta juntit sijoitti ravintolat vääriin paikkoihin, niin verissä päin häipyivät. lisenssejä saa.. kuka uskaltaa?
Pakko korjata, että eikös siinä Travolta päivitellyt ranskalaisten hukuttamista majoneesiin. Ketsupin sijaan siis. Mutta hyväähän se oikeasti on, sanon minä. Jokohan tähän on tullut itse vastattua, no oli miten oli: Burger Kingissä on paras ateria tarjottu tähän mennessä. Whopperkohan se oli. Lisäys: loppuvuodesta tuli Helsingin Marski-hotellin ravintolassa syötyä hampurilaisateria (jotain 10-12 euroa) ja hiton hyvää & täyttävää oli. Taitaakin mennä se ykköseksi.
Lopetin äskettäin lihan syönnin suomessa joten ei tuu täällä enää burgereita vedeltyä. Tosin ei suomesta ole saanut aikoihin hyviä burgereita verrattuna esim. Whopperiin. Ulkomaille mennessä BK on vakio safkamesta ainakin pari kertaa. Mäkkärin ainoa hyvä oli alkuperäinen El Maco. Nykyinen on kirjaimellisesti vesitetty versio siitä jossa maistuu vetisyys tulisuuden sijaan. Mun mielestä HeseCarrollsin burgerit ei maistu samoilta kun oli rolssin aikoina. Clubi oli ihan kunkku burgereista. Kuka muistaa vielä kaksi clubia kympillä kampanjat? Eli kaksi kerrosburgeria alle kahdella eurolla. Nykyään kakkosella saa yhden mini burgerin. edit: Pitää mainita vielä Hampuris. Siellä on paras hinta-koko suhde. Isoin mega burgeri on todella iso eikä maistu niin teolliselle kuin Mäkki/Hese.
Saaps nähdä, saako Whopperinpalvojat omaansa ihan pääkaupunkiseudultakin tuossa ensi vuonna. BG Helsinkiin 08?. Muistot Kaisaniemen kuninkaallisesta ovat kultareunaisia, joten toivotaan parasta.