Laadultaan ja/tai hinta-laatusuhteeltaan loistavia valkkareita? Oma valintani on Riesling-rypäleestä tehty Yalumba Y-series Riesling Australiasta. Laadultaan huippuviini, harmoninen kokonaisuus ja hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö (9,93 e/0,75 l)!!! Alkon tuotenumero:580607
Minä ainakin pidän hyvin paljon Espanjalaisen Raimatin viineistä. Raimatin Chardonney on yksi suosikeistani, ja sen hinta taitaa olla n. 12 euron luokkaa.
Ilmeisesti kyseessä on Raimat Barrica Chardonnay, Alkon tuotenumero 0077086. Mainio valinta myös minunkin mielestäni. Laadultaan erinomainen ja enemmän kuin hintansa arvoinen.
Tasmanian helmi - Ninth Island. Hieman hintava, mutta ei makuunsa nähden. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008136
Saksalaista Black Tower viiniä tulee aina silloin tällöin osteltua. Emäntä varsinkin pitää enkä itsekään joudu väkisin juomaan toista puolikasta pullosta. Olisikohan jotain seitsemän euron viini.. Boksi oli 25e.
Pitäisi tieten taas pitkästä aikaa valkkareitakin katsastaa, mutta se rusinan haju ja joskus makukin tuppaa tunkemaan kaikista sen verran pahasti läpi, että omat kotivinkkukokeilut tulee mieleen ... tosin ne kotivinkut olivat yleensä sentään juotavissa. Nyt on moni valkkari mennyt lavuaarista alas.
No kuka ihme käskee ostamaan jotain puolikuivaa/puolimakeaa?:sick: Tälläiset makeanpuoleiset valkoviinit eivät tosiaankaan ole juomakelpoisia. Makeissa kannattaa sitten mennä _kunnolla_ makeisiin, eli Tokaijiin, Eisweineihin tai vastaaviin, muuten juoda kuivia.
Tulee juotua lähinnä puolimakeita valkoviinejä ja nyt kokeilun vuoksi puolikuivia, kun alko on nyt noita puolimakeita vähentänyt urakalla hyllystä. Laittakaa vain lisää suosituksia, itselleni nimet ei useinkaan sano mitään, mutta pullon ulkonäkö ja valmistusmaa kertoo jo aika usein että onko tuttu.
Mistä tulikin mieleeni, että Tokaiji on tosiaan Ok jälkiruokajuoma. Pitäisikin hennoa aukaista 6 puttonos mitä kaapista löytyy tässä joskus. Olen kyllä yrittänyt ostaa kuivia valkkareita, mutta toistaiseksi ne(kin), joita olen kokeillut, ovat olleet rusinaisia ... muttei tietenkään tuolla makealla tavalla, joka olisi vielä suurempi kammotus. Jännä homma muuten, noissa todella makeissa Tokaijeissa ei sitten puolestaan tunnu olevan tuota rusinasivujuonnetta. Ainakaan muistaakseni ...
Alsacen alueen valkoviinit ovat olleet järjestäen varsin maukkaita, samoin jenkkien tuotanto yleisesti. Riippuu tietysti minkä kanssa nauttii, mutta noin makustelumielessä nuo ovat hyviä.
Ajattelin Arvo Kokkoselta hakea vapuksi grilliin hieman äyriäisiä, ainakin merirapuja ja Langustin pyrstöä, suositelkaa joku sopiva valkkari. Silja Serenadella tuli käytyä Happy Lobsterissa ja siellä oli ainakin loistava viini jota tarjoilija suositti hummerin ja merirapujen kera. Inhoan ylikaiken kuivaa valkkaria joten saisi olla makeaa. On muuten ensimmäinen pullo valkkaria jota ikinä haen omaan käyttöön Tähän asti punkulla menty mutta tuo kokemus laivalla avarsi maailmaa.
Aika hankalaa suositella makeaa valkkaria äyriäisten kanssa, se kun on sitten melkein sama vaikka ottaisit punkkua tai maitoa. Jos et ihan kuivaa siedä, niin kokeile vaikka jotain puolikuivaa/-makeaa rieslingiä, kuten: Puolimakea: Baron Heyl Estate Riesling Puolikuiva: Zimmermann-Graeff Classic ja Paul Zinck Riesling Prestige
Makeaa? Ruuan kanssa? Hummerin kanssa? :sick: Aika vaikea kuvitella, että tarjoilija olisi jotain makeaa viiniä suositellut siellä Siljalla. Mutta makunsa kullakin. Suosittelisin jotain hedelmäistä (mutta kuivaa) viiniä, se hedelmäisyys antaa makeuden vaikutelmaa, ja helpottaa viineihin tottumattomanta ihmistä tottumaan parempiin viineihin. Tässä muutama Viinistä Viiniin palvelusta poimittu ehdokas: Valkoviini Chile Espiritu de Chile Gewürztraminer Chardonnay 2009 552867 Kypsän hedelmäinen, lähes eksoottinen tuoksu on kukkainen ja hennon mausteinen. Melko runsas maku myötäilee tuoksun aromeja. Siinä on raikastavaa sitrushedelmää ja hyvin kypsää omenaisuutta. Viinissä on lisäksi kypsää aprikoosia ja persikkaa. Viini jättää miellyttävän, suunmyötäisen jälkivaikutelman. Ruokasuositus: Yleisviini täyteläisten kala- ja äyriäisruokien kanssa. Valkoviini Chile Adobe Reserva Gewürztraminer 2009 532677 Hieman makeahko tuoksu on lievästi hunajainen ja muistuttaa kuivattuja hedelmiä, kuten aprikoosia. Melko runsas maku on lähes kuiva ja myötäilee tuoksun aromeja. Siinä on tuntuvaa mineraalisuutta ja sitrusmaista hapokkuutta. Veden kielelle nostattava kokonaisuus jättää rapsakan, vihreää omenaa ja persikan kiveä muistuttavan jälkivaikutelman. Ruokasuositus: Runsaat äyriäisruoat ja aromikkaat kalaruoat. Myös erinomainen aperitiivi. Baron von Heyl Estate Riesling 2008 580247 Herkkäluonteinen, makean hedelmäinen, tyylikäs tuoksu. Siinä on hentoa hunajaa, persikan kiveä ja puhdaspiirteistä omenaisuutta. Tuoksua aromeiltaan seuraava maku on puolimakea. Siinä on lisäksi aprikoosia, makeaa mausteisuutta, kukkaisuutta ja hentoa mineraalisuutta. Vaikka maussa on makeutta, tekee raikas hapokkuus siitä hyvin tasapainoisen ja suutuntumaltaan eloisan. Harmoninen kokonaisuus jättää pitkän, hienostuneen jälkimaun, joka nostaa veden kielelle. Ruokasuositus: Tyylikäs aperitiivi. Myös hieman maustetummat kala- ja äyriäisruoat. Valkoviini Uusi-Seelanti Jackson Estate Sauvignon Blanc 2007 586067 Tuoreen aromikas ja eloisa tuoksu on vihreäsävytteinen. Rehevässä tuoksussa on herukkapensaan, karviaisen ja puutarhan yrttien aromeja. Kuiva maku on sekin raikkaan aromikas. Maku myötäilee tarkasti tuoksun aromeja. Siinä on lisäksi puhdaspiirteistä omenaisuutta ja passionhedelmän vivahdetta. Eloisa hapokkuus ryhdittää makua ja kannattaa viiniä pitkään, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan. Ruokasuositus: Erinomainen aperitiivi. Nauti myös aromikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa.
Olin aika kuosissa sillon laivalla ja saattaa olla että muistikuvat on "hieman" hatarat Kuten kaikesta näkee niin amatööri olen valkkarien kanssa ja omaan suuhun tähän mennessä maistetuista on toiminut parhaiten vähemmän kuivat vai onko ne sitten olleet jotain hedelmäisiä, en tiedä. Kiitos joka tapauksessa ehdotuksista. Miten muuten noi hinnat menee valkkarien kanssa. Onko se samaan malliin kuin punkkujen kanssa että tommoinen 13€ ja siitä ylöspäin alkaa olla jo ihan hyvää tavaraa?
Saattanut olla esim joku Riesling, jossa helposti asteen makeutta, vaikka kuiva onkin. Monelle "aloittelijalle" suht helppo on esim Devils Rock Riesling, jota saa myös hanapakkauksissa. Mukava viini vaikka mökille erilaisten kalojen seuraan tai sitten vaan ihan sellaisenaan
Kloster eberbach rieslingit on aivan mahtavia. Kahdesti olen päässyt käymään tuolla luostarissa viinin maistiaisissa http://www.wein-kloster-eberbach.de/
Makunsa kullakin. Viinistä viiniin arvio: nolla tähteä. Hinta-laatu suhde -1 (Viini on kallis laatuun nähden. ) Ja kun hinta on vain 6,98€ pullo, niin ... Mutta yksi pääsääntö viineissä on: Jos pullon kikkailee persoonallisella muodollaan, se on kissan muotoinen, erikoiskarhennettu, tai etiketti on erikoinen, pullon läpi katsottava tai jotain muuta, niin kannattaa pysyä erossa. Jos pitää muilla keinoin kuin sisällöllä houkutella, niin sisällössä on todennäköisesti jotain vikaa, tai ainakin hinta/laatusuhteessa.
tässä viimeaikaisia valkkarisuosikkejani: Alsacen rieslingit toimii aina: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/007561 Hyvän hinta-laatu -suhteen omaava Bourgognen alueen Chardonnay: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/587607 Edellistä hieman kalliimpaa Bourgognen chardonnayta kandee kokeilla: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/562727 Hyvää Sauvignon blancia Uudesta-Seelannista: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/569227 Jos hakee hyvää ja edullista ei-tammitettua Chardonnayta niin voipi kokeilla tätä Uudesta-Seelannista: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/570967 Hyvää Italialaista Pinot Grigiota: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/585357