Paras konsertti missä olet ollut?

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana Zardoz, 18.01.2007.

  1. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisella etsinnällä ei löytynyt vastaavaa ketjua joten laitetaanpa kyselyyn seuraavaa:

    Mikä on paras keikka missä olet ollut? Mikä orkesteri, milloin, mikä mesta ja miksi tämä oli paras? Nyt ei kysytä 26 parasta keikkaa vaan yhtä, the konserttia, eikä pelkästään tyyliin "Anal Death yhtenä kesänä" vaan kirjoita mieluusti jotain aiheeseen liittyvää ekstraa, esim. jos sait piparia heti keikan jälkeen tms. Muutama bubbling under-tilaisuus sallittakoon jos mieli muuttuu.

    Oma suosikkikonsertti oli Lontoossa 25.5. 1996, jolloin kävin Shepherds Bush Empiressä kokemassa Mark Knopfler and his bandin esityksen. Bändi veivasi paljon Dire Straits biisejä sekä Knopflerin biisejä levyltä Golden heart. Mieleen jäi saumaton yhteistyö bändin jäsenten välillä sekä katsomoonkin näkynyt soittamisen hauskuus. Biisit toki kolahtivat myös. Itse mesta on entinen teatteri, joka sopii mainiosti konsertteihin eikä se ollut ahdettu täyteen jengiä vaikka lieneekin ollut loppuunmyyty. Empire näyttää olevan valittu jonkun kerran "UK venue of the year":ksi. Tänä päivänä en kuuntele dire straitsia saati knopfleria, en ole kuunnellut pitkään aikaan, mutta parhaan keikan statuksen hemmon esiintyminen ansaitsee.
     
  2. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ole käynyt kuin Metallican keikalla, Helsingissä toukokuussa 2004, ja tuo oli kyllä unohtumaton tapahtuma! Serkun kanssa saatiin liput melko tuurilla, nehän myytin todella nopeasti loppuun. Bussipysäkiltä oli jonkin verran matkaa Olympiastadionille. Tunnelma oli valtavan korkealla jo stadionin ulkopuolella. Ohi ajavista autoista välittyi lievällä volumella Metallican biisejä, monet kulkijat fiilistelivät bändin biisejä laulellen.

    Lämppäreinä piti alunperin olla Lostprophets ja Korn, mutta jälkimmäinen peruutti tulonsa ja tilalle tuli lähes yhtä tunnettu bändi Slipknot. Metallican tuotanto oli jo tuolloin tuttua minulle, mutta alustavasti tutustuin myös lämppäreiden biiseihin. Lostprophets soitti kyllä hyviäkin biisejä, mutta Slipknotissa ei oikein iskenyt muu kuin rumpali Joey Jordison. Lostprophets taisi soittaa puoli tuntia, Slipknot täyden tunnin. Väliajoilla näytettiin Metallican haastatteluita ja musiikkivideoita.

    Kello 20.00 muistaakseni Metallican oli tarkoitus aloittaa, mutta pitihän heidän olla tyylikkäästi myöhässä. 20 minuuttia kärsivällistä odotusta, jonka jälkeen bändin tunnusmusiikki, The Ecstasy of Gold, lähti soimaan nauhalta. Koska kyseessä oli ensimmäinen keikka, jossa olen ollut, fiilis jäsenten tullessa lavalle oli aivan mahtava.

    Settilistalla oli loistavia valintoja, mutta muutama jäi uupumaan, kuten Fade to Black ja The Unforgiven, joita bändi nykyään soittaa keikoilla. Parhaiten mieleen jäi Master of Puppets ja One. Ilotulitukset ja lavatehosteet olivat hienoja. Keikka kesti reilut kaksi tuntia, encoret mukaanlukien. Muistoksi tilasin keikkakuvat kotiin. Aivan mahtava keikka! :thumbsup:

    Tulihan sitä pari päivää viime vuoden Ruisrockissa vietetty, mutta se on kuitenkin eri asia.


    PS | Itselläni kävi aikoinaan mielessä pistää pystyyn samanlainen threadi, mutta jostain syystä unohtui. Hyvä, kun nyt saatiin tämäkin ketju pystyyn. :rolleyes:
     
  3. jurriaivo

    jurriaivo Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    424
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole tullut varsinaisilla keikoilla paljon käytyä festareita lukuunottamatta.

    Paras kokemus tähän saakka on Metallica 20.12.1992 Helsingin jäähallilla. Se vaan tuntui niin mahtavalta 17-vuotiaana nähdä maailman paras bändi livenä. Veikkaan, että mikään keikka ei tule minun mielessäni menemään tuon ohi. Ikinä.
     
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuohon sen verran korjausta, että Slipknot oli siellä myös ihan alkuperäisesti, bändi kun lämppäsi Metallicaa koko kiertueen ajan.
     
  5. Leewi

    Leewi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    195
    Saadut tykkäykset:
    0
    Räkänokkana käydyistä muistuu mieleen Metallica jäähallissa joskus 1988 paikkeilla kun Justice for all oli julkaistu, siltä seisomalta vaihtui heavy lopullisesti metalliin ja maailma kirkastui. 1992 Provinssissa Biohazard veti ihan puun takaa niin kovan setin, että siinä rytäkässä katosi rillit ja pitti oli siihen hetkeen ihan yhtä hurmiota. Ja bändiä en ollut aiemmin kuullut.

    Mutta viime vuonna Nosturissa tuli koettua semmoinen messu, että kaikki ennen sitä on ollut teeskentelyä. Jenkkibändi Sunn 0))) rykäisi sellaisen äänivallin, että lahkeet lepatti ja korvatulppien vaimennus ei tahtonut riittää. Kyseinen yhtye soittaa drone doomia, eli hidasta, monotonista ja äärimmäisen raskasta äänimattoa. Koko setti vedettiin yhteen putkeen ilman biisivälejä ja turhia välipuheita. Soittajat munkinkaavuissaan jopa näkyivät välillä tiheän savun lomassa ja rumpuja settiin ei tietenkään kuulunut. Aikamoisessa transsissa tuli setti koettua. Ja mainittakoon, että paljon porukkaa lähti kesken keikan, mitä lie nynnyjä jotka olivat lämppäriä (Circle) katsomassa.
     
  6. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hemmetin vaikea sitä yhtä parasta on valita, mutta jos on pakko niin se on varmaan Machine Head Tavastialla 2004. Bändi oli nähty tätä ennen kaksi kertaa livenä, ja loistavaksi todettu, mutta nyt keikassa oli jotain maagista. Tavastia on mainio keikkapaikka, ja tunnelma oli omalta osaltani varsin korkea jo lämppärien kohdalla. Setti oli melko lailla samanlainen kuin edellisenä syksynä Nosturissa vedetyllä keikalla, mutta kenties bändi sitten soitti intensiivisemmin, sillä pidin tästä keikasta selvästi enemmän.

    Pakko mainita vielä viime kesän Ilosaarirock ja Raised Fist, joka veti niin hurjan keikan, ettei meinannut enää jalat pidellä miestä pystyssä keikan jälkeen. Myös The Sounds tänä syksynä Lutakossa oli varsin samankaltainen kokemus.
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Muutama kokemus on niin samalla viivalla, että ei voi erotella:

    Unity 10v@Kaivohuone 2006 - Viimeisen 10v klassikkoja trancen parista, kaikki ystävät paikanpäällä. Tässä on bileiden flaikku: http://www.youtube.com/watch?v=8bsQUoTTgEk

    DC10@Ibiza 2006 - Klo 14. Maanantai. 1000 ihmistä. Lentokoneet lentää todella matalalta yläpuolelta. Aurinko paistaa ja +30 astetta. Jengi hymyilee.

    Oceania@Silja line 2004 - 23h ristely, täynnä kavereita, hyvää musiikkia, juomaa, ruokaa, laivan oma radio ja sviitti...
     
  8. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos korjauksesta! Aikoinaan vain kuulin muuta juttua, mutta väärää sellaista näköjään.
     
  9. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kiss reunion kiertue 1997 - En ollut bändiä edes fanittanut kovinkaan pitkään (ala-asteella vähän Hot in the Shadea kuunnellut), kokoelman olin tainnut saada joululahjaksi 1996. Keikalle piti silti päästä ja kaverit jonottivat lippuja läpi yön.
    Fiilis oli kova kun ison Kiss verhon taakse ilmestyi tuttuja hahmoja ja Gene huusi perussanat mikrofoniin "You wanted the best, You got the best .." Verho tippui alas, valot syttyivät ja Kiss polkaisi Deucen käyntiin.
    Paul Stanleyn tarzan hetki Love Gunin alussa, nousevat lavat Black Diamondin aikana .. kaikki oli hienoa, mutta sitten tuli Peter Crissin rumpusoolo :D
     
  10. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus 80-luvun alussa Siouxsie and the Banshees Turun konserttitalolla tai sitten Tom Waits 80-luvun puolivälissä Tukholman konserttitalolla. Princen Sign of the Times -kiertueen konsertti Tukholman jäähallissa oli myös jees. Se-yhtyeen keikat 80-luvulla opikselijaräkälöissä oli myös mukavia kokemuksia.
     
  11. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen myös nähnyt Metallican 2004 ja 1999 (pääsin vielä 362-palveluksesta samana päivänä). Hyviä olivat, mutta jotenkin 2005 Sauna Open Air Megadeth puskee parhaaksi. Vaikea selittää mikä siinä Metallicaan parempi oli mutta jotain...
     
  12. Termos

    Termos Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuoruudesta/lapsuudesta on elävästi jäänyt mieleen useat Sielun Veljien keikat. Viimeajoilta voisin nostaa esille viime vuoden syyskuulta Mercury Revin keikka tavastialla, Antony and The Johnsons södra Teatern Tukholma viime helmikuussa ja Morrissey kaapelilla viime huhtikuussa.
     
  13. PeteP

    PeteP Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2003
    Viestejä:
    285
    Saadut tykkäykset:
    1
    17/06/2003 Bruce Springsteen & E. Street Band - Hki Stadikka

    Monta tuhatta nyrkkiä ilmassa ja kaikki laulavat mukana, sitten saa lehdestä lukea, että olipa vaisua menoa :D No, ainakin se katsomo missä me oltiin, biletti ihan kympillä. Kun sais vielä kerran nähdä Brucen ja E. Street bändin livenä, mutta aika epätodennäköistä se on.
     
  14. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tähän on helppo vastata.. Pori Jazz 2005, LP40! -teltassa Dr. Lonnie Smith. Ei ollut mitään hajua mitä odottaa, ainoastaan kaverin kehut että tiedossa pitäisi olla hyvää settiä. Vanha Hammond-kettu veti yhdessä kitaristin ja rumpalin kanssa semmosen keikan että vielä seuraavana uutena vuotenakin jaksoi kavereiden kesken hehkuttaa että 'paras keikka koskaan'.

    Ei ole mikään maailman luokan bändi kohdallani kyennyt kyllä vastaavaan tunnelman luontiin kohdallani. Tosin tämmöinen melko pienimuotoinen festarin telttakeikka on vähän eri kaliiperia kun joku jäähallin/stadionin täyttävä jättipläjäys.
     
  15. emaasalmi

    emaasalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2003
    Viestejä:
    591
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tähän on helppo vastata.. Pori Jazz 2005, LP40! -teltassa Dr. Lonnie Smith. Ei ollut mitään hajua mitä odottaa, ainoastaan kaverin kehut että tiedossa pitäisi olla hyvää settiä. Vanha Hammond-kettu veti yhdessä kitaristin ja rumpalin kanssa semmosen keikan että vielä seuraavana uutena vuotenakin jaksoi kavereiden kesken hehkuttaa että 'paras keikka koskaan'.

    Ei ole mikään maailman luokan bändi kohdallani kyennyt kyllä vastaavaan tunnelman luontiin kohdallani. Tosin tämmöinen melko pienimuotoinen festarin telttakeikka on vähän eri kaliiperia kun joku jäähallin/stadionin täyttävä jättipläjäys.

    http://www.drlonniesmith.com/home.htm

    Sieltä voi käydä katsomassa minkä näköisestä ukosta on kyse jos kiinnostaa.
     
  16. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Varmaan satoja keikkoja tullut aikoinaan nähtyä (2000 luvulla enää muutama)
    Hienoimpina muistoina:

    Van Halen: Raasundan jalkapallostadionilla Tukholmassa 1984 (David Lee Roth oli tuolloin vielä bändissä mukana) toki keikalla oli myös AC/DC ja Mötley Crue...

    Toinen ikumuistoinen keikka oli

    Frank Zappa: Helsingin jäähallissa 1988.
     
  17. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikeastaan pitää niputtaa 2 keikkaa samaan. Kyseessä ovat Judas Priestin Tampereen ja Helsingin keikat Maaliskuun alussa 2005. Tampereella näin Priestin Halfordin kera 1. kerran, joten pisteet siitä. Helsinki oli keikkana parempi ja tapasin keikan jälkeen kitaristi KK Downingin ja iltaa tuli istuttua ko. herran ja muutaman kaverin kanssa. Kouriin tarttui Tampereelta myös ko. herran plektra.

    On tähän pakko mainita myös pari muuta ikimuistoista eli Iron Maiden Helsingissä 1999 ja Twisted Sister Sauna Open Air:ssa Tampereella viime kesänä.

    Mainittu Metallican 2004 stadionkeikka oli ihan jees kokemus, mutta muut asiat varjostivat elämää silloin niin pahasti, ettei keikasta jaksanut oikein nauttia. Bändin vanhaa materiaalia lähdin sinne kuuntelemaan.
     
  18. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yhtä keikkaa ei voi nimetä mitenkään.

    1988 - Metallica jäähallissa. Jäi ikimuistoiseksi mieleen, kun olin 13v ja stagedaivasin lavalta kolme kertaa. Vikalla kerralla poke nappasi hiuksista kiinni ja yritti retuuttaa pihalle, mutta sain puhutettua itseni takaisin katsomoon. 40kg rääpäleenä crowdsurfasin joka hypyn jälkeen aika pitkään :D

    1993 - U2 Köpiksessä. Zooropa kiertueella U2 on parhaimmillaan ja lavashow oli todella hieno. Lämppäreinä P.J Harvey ja Stereo MC's.

    1993 - Velvet Underground Roskildessä. Vieläkin on vaikea ymmärtää et on nähnyt VU livenä.

    1994- Pink Floyd Göteborgissa - 'nuff said.

    Ikimuistoisimmat teknot suomesta on meidän SU possen bileet vuodelta 1995 hertsikassa. Järjestettiin bileet teollisuusalueella varastossa ilman juuri mitään mainontaa ja paikalle tuli -20c pakkasesta huolimatta yli 700 ihmistä. Vastaava ei ole enää nykyään mahdollista.
     
  19. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota Megadethin keikkaa on kaveritkin kehunut. Harmi vain, kun itse en tuonne päässyt menemään. Kiinnostus olisi ollut todella kova, kun tuohon aikaan Megadeth iski todella kovin. Toivottavasti tulevat vielä suomeen. :)
     
  20. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Kyllähän tuo kyseinen Megadethin keikka oli varsin mukava, kun melkein eturivissä sitä seurasin. Itseäni vain harmitti se, ettei Youthanasia-lätyltä soitettu kuin yksi kipale eli Train of Consequenses ja sekin pikaisen oloisesti.