Ohjaaja jonka taso on laskenut eniten?

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Tero78, 17.06.2002.

  1. Termos

    Termos Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Brian De Palma
    Mies on ohjannut joskus niinkin mainioita elokuvia kuin Carrie ja Scarface ja muutenkin oli Coppolan ja Spielbergin kanssa ikäluokkansa lupaavimpia elokuvantekijöitä. Nykyään vastaa mm. niinkin "hienosta" elokuvasta kuin Mission to Mars:sick:
    Mitä ihmettä näille tyypeille oikein on tapahtunut, tarkoitan siis Coppolaa ja De Palmaa. Coppola ei ole Draculan jälkeen saanut mitään aikaiseksi, eikä Draculakaan ollut elokuvahistorian merkkiteoksia.

    Pelottaa kyllä suuresti ajatus siitä että De Palma ohjaa Black Dahlian, toivottavasti Ellroy pitää homman hanskassa.
     
  2. TSaari

    TSaari Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä täältä lähtee myös ääni Lucasille. Yhdytään myös siihen "ei se ennekään, mutta mutta.." lauseeseen toki.

    Episodi ykkösestä pikku-ana "Now this is (bob)sledracing" (tai mitä-ikinä se nyt olikaan) kun painoi kovaa hurisevalla laitoksella rotkossa. Mitä siihen voi sanoa? Silmät kiinni ja toivoa ettei sen ole käsketty sanoa enää mitään muuta koko leffassa... Galaksit räjähtää....

    (Katkeraa tititystä)

    EDIT: no olihan se Ep3 ihan viihdyttävä paketti visuaalisesti. Sääli vaan että (kaikki) episodit tuntuvat olevan tehtyjä 12 vuotiaille.
     
  3. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tavallaan James Cameron, kun Terminator 2 ja True Lies jälkeen tuli kautta aikojen surkein leffa: T I T A N I C , josta oli hyvää se vain ILM:n tehosteet....
     
  4. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    John Woo

    Nykyään sellaista kuraa ettei jaksa edes kiinnostaa. Hollywood pilaa kyllä kumman hyvin ohjaajan.
     
  5. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lee Tamahori

    Once Were Warriors, Mullholland Falls ja The Edge ovat ihan katsottavia leffoja, mutta tämän vuosituhannen jälki on ollut järkyttävää: Along Came a Spider, Die Another Day, xXx: State of the Union ...
     
  6. mc_feast

    mc_feast Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2005
    Viestejä:
    298
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dario Argento:n elokuvat ovat 70-luvun jälkeen selkeästi huonontuneet. Phenomena vuodelta 1985 oli ihan "ok" (joidenkin mielestä erinomainen), Siinä missä Sleepless (Non ho sonno, 2001) oli vain korkeintaan siedettävä niin The Card Player (Il Cartaio, 2004) oli ihan naurettava farssi niin käsikirjoitukseltaan kun ohjaukseltaankin. Pahin on kyllä ehkä kuitenkin vuonna 1994 tehty Phantom of The Opera... Itku tulee, eikä suinkaan ilosta, kun katsoo sitä sontaa. :sick:

    Argenton ehdottomat huippuleffat olivat 70-luvulla, Suspiria, Bird With the Crytstal Plumage, Profondo Rosso, Cat o nine tails, kaikki aivan loistavia elokuvia.
     
  7. shield

    shield Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.11.2003
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    3
    Wes Craven.

    Viimeisimpiä ohjauksia en ole nähnyt (Red Eye, Cursed), mutta Last House on The Leftin, Nightmare On Elm Streetin ja The Hills Have Eyesin jälkeen ohjannut mm. tekeleet Shocker, Vampire In Brooklyn sekä Scream 2 & 3 (Scream 1 oli ihan ok).

    Ei näin...
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Phenomena - Mun mielestä se on yksi parhaista kauhuelokuvista mitä on ikinä tehty.
     
  9. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on minunkin mielestä. ...makuja on todellakin erilaisia.


    John Woo

    Face Off oli vielä hyvä....Broken Arrowstakin vielä pidin jonkun verran...Windtalkerssia en ole ihme kyllä nähnyt, mutta ei Woo tule koskaan pääsemään hollywoodissa hongkong elokuviensa tasolle...koska hollywoodissa ohjaaja on naruissa..ei siellä saa itseään vapaasti toteuttaa. ..John go quickly back to hongkong to make some great movies again. :)
     
  10. hmv

    hmv Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    380
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se taida lukea tätä palstaa.
     
  11. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo saattaa hyvinkin olla kaikilta osiltaan; näyttely, ohjaus, musat, kässäri yms. ylivoimaisesti maalman p**kin leffa!
     
  12. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    James Cameronin taso on kyllä laskenut. Hänen toimintaelokuvat ovat suorastaan loistavaa viihdettä. :naminami: Mutta sitten tuli Titanic. :sick: Eikä nousua sen jälkeen ole tapahtunut.

    John McTiernanin taso ei minusta hirveästi ole laskenut. The 13th Warrior on ihan loistavaa viihdettä, eikä Basickaan huono ole, vaikka onkin McTiernanin heikkoimpia leffoja.

    Mutta miksei kukaan ole maininnut Martin Brestiä? Hän on ohjannut hienot Beverly Hills Copin ja Scent of a Womanin. Sitten tuli 2000-luvulla eräs sontaläjä. :sick: Jaa mikä? Tässä pari vihjettä: Alkaa G:llä ja siinä on viisi kirjainta.
     
  13. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä onko mainittu, mutta John Landis ei ole pitkään aikaan saanut mitään järkevää aikaan. Mies tehtaili kuitenkin 70-/80-luvuilla aikamoisia klassikoita.

    John Badham teki 80-luvulla joitain hyviä leffoja, mutta sittemmin ei ole juuri säteillyt.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tiedä mikä muhun oikein meni, mutta annoin John Carpenterille vielä mahdollisuuden ja katsoin Ghosts of Marsin sekä Escape from L.A.:n... Turhaa, sillä nuo leffat vaan ovat kamalia. En minä nyt älyttömästi pitänyt esim. paljon kehutusta The Thingistä, mutta olihan se aivan loistava näihin miehen myöhempiin kokkareihin verrattuna. Unohdan siis todellakin herran uusimmat tekeleet ja ryhdyn etsimään hyvää julkaisua Halloweenista!
     
  15. Arkkitehti

    Arkkitehti Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2006
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikaisemmin suht mielenkiintoisia scifi-leffoja ohjannut Peter Hyams(Capricorn One, 2010) on sittemmin saanut aikaan vain Relicin, Musketeersin ja Sound of Thunderin kaltaisia mitättömyyksiä. Kyllähän mies ohjata osaisi, mutta käsikirjoittajista se kai riippuu...
     
  16. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuohon komenttiin voin yhtyä, mutta lisään hyvien listalle vielä Outlandin. Katselin eilen juuri vuokraamossa tuota Sound of Thunderia, mutta päätin passata murska-arvosteluiden takia. Täytyy se varmaan vielä katsoa kuitenkin.
     
  17. Arkkitehti

    Arkkitehti Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2006
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outland unohtui juu, ja voisi tuohon kelvollisten listaan lisätä vielä Timecopin, joka vielä on ihan kelvollinen scifitoiminta.

    Koska isoin osa herran tuotoksista on scifiä, joka on genrenä sydäntä lähinnä, niin alamäkikäyrä näkyy mielessä niin selvästi (lähes kaikki ohjaustyöt tullut nähtyä).

    Tuosta Sound of Thunderista sen verran, että kyllä se kannattaa kumminkin tarkistaa itse: mielenkiintoinen perusidea, hyviä ja keskinkertaisia tehosteita ja pari oikeasti jännittävää hetkeä, eli aikamoinen sekametelisoppa joka ei kaikkea murskakritiikkiään kuitenkaan ole ansainnut...
     
  18. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa, että kyllä on heikko tämän threadin taso kun lukee noita postauksia ensimmäiseltä sivulta asti. Jos jotain James Cameronia ja David Fincher täällä listailee, niin eipä ole elokuvia paljoa tullut katsottua, tai ei yhtään ymmärrä heidän elokuvien arvostusta. Otetaan nyt esimerkkeinä muutama ohjaaja.

    David Fincher on mestariteoksensa (Fight Club) jälkeen ohjannut tasan yhden elokuvan, Panic Roomin joka oli "ainoastaan" hyvä. Onpas hirveä tason lasku jos ohjaa vain hyvän elokuvan. James Cameron taas on toimintaputkensa jälkeen ohjannut vain Titanicin, joka nappasi vain 11 oscarin ja todella hyvät arvostelut. Aika naurettavaa perustella tason laskua sillä, että "mun mielestä Titanic on paska". Muutenkin mitä järkeä jotain tasoa on katsoa yhden elokuvan perusteella. Eikö tason laskuun nyt vaadita kuitenkin edes pari heikompaa elokuvaa putkeen. Sitten oli puhetta myös Paul Verhoevenista, jolla oli muka kova putki ennen Hollow Mania. Voiko putkea oikeasti pitää kovana jos siitä löytyy heti ennen Starship Troopersia ohjattu, monissa julkaisuissa ja gaaloissa vuoden huonoimmaksi elokuvaksi sanottu Showgirls.

    Itse pidän kyllä parhaina esimerkkeinä tason laskusta John Woota, joka ohjasi Hong Kongissa monet elokuvan historiaan jäävät klassikot. Hollywoodissa sen sijaan erinomaisen Face offin lisäksi mies ei ole ohjannut kuin ihan ok ja huonoja elokuvia. Face Offistakin on jo se 10 vuotta aikaa, että kyllä häneen on usko jo mennyt.
     
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ohjaajien taso ei ylipäätään laske. Uran alkuvaiheessa he "joutuvat" tekemään pienemmän budjetin elokuvia joissa vallitsee suuri taiteellinen vapaus. Lyötyään läpi heille tarjoutuu tilaisuuksia ylä kalliimpien elokuvien tekemiseen jolloin myös taiteellinen vapaus kaventuu taloudellisten riskien kasvaessa. Tämä nähdään tason laskuna vaikka heikkojen elokuvien syy on aivan muualla. Elokuva myös muuttuu taidemuotona ja fanit eivät ehkä pysy arvostamansa ohjaajan mukana muutoksessa.
     
  20. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täyttä roskaa. Tämä nyt on näitä käsittämättömiä väitteitä, millä jotain Spielbergin ja Lucasin jokaista elokuvaa pystyy perustelemaan kuolemattomaksi mestariteokseksi. Oikeasti, ihan kuin ohjaajien pienemmän budjettien elokuvat olisivat aina parempia ja isomman budjetin. Iienempi budjettikaan todellakaan ole sama asia kuin taiteellinen vapaus. Taiteellinen vapauskin on ihan ohjaajasta ja sopimuksesta kiinni.