Uusi HIFI maailma lehti saapui...

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana MikkiHiiri, 18.12.2006.

  1. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
     
  2. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    Veljeksiä ovat. Näiltä osin sitä Chorusten kestomenestystä TM testeissä ei tarvitse ihmetellä. Samalla pari muuta kotimaista on tietääkseni lopettaneet tuotteidensa toimittamisen kyseisen julkaisun testattavaksi vajavaisen tasapuolisuuden vuoksi. Johtuu se sitten samanlaisesta soundi-ihanteesta tai sitten ihan reilusta kotiinpäin vetämisestä.

    Long
     
  3. Tiko

    Tiko Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokos tuo on tullut kauppoihin myyntiin vai laittaako ne edes ensimmäistä numeroa irtonumeromyyntiin?
    En löytänyt ainakaan eilen vielä lähikioskista.
     
  4. hammers

    hammers Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    0
    Byhyy, tuliko vaippoihin? No ei.

    Harvemmin tämä osasto sitä Hifiä intoutuu harrastamaan, eiköhän suurimmalla osalla soi ne netistä imutetut "ämppärit" siellä soittimessa. Ja meillä on kyllä himassa ihan entry-tason vehkeet, ei ole syytä nostella kaapeleita lego-palikoiden päälle. Esim. itselläsi on foorumin perusteella huomattavasti paremmat laitteet kotona. Mitä muuten ovat upot? Anteeksi nyt jos nää iPodit sun muut on lähellä sydäntäsi, mutta miksi ne pitäisi HIFImaailmaan ympätä? Seuraavaksi sitten kännykät joilla voidaan kuunnella musiikkia? Ja missäs sitten taas ollaan?
     
  5. mnederst

    mnederst Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen numero ei kuuleman mukaan tule vielä R-kioskeihin. Tilaaminen on pitemmällä tähtäimellä selvästi halvin tapa saada lehti, mutta kyllä irtonumeronkin saa tilattua:

    http://www.hifimaailma.fi/tilaa_irtonumerot.htm
     
  6. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Hyvä aloitus. Tsemppiä toimitukseen!
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Aika kovanluokan yleistys, väittäisin jotain aivan muuta vaikka asiasta ei faktaa olekaan.

    Jos vaikka ajattelen omaa taustaani niin kyllä se kiinnostus ääneen lähti ihan sieltä ensimmäiistä korvalappustereoista joissa ei voinut kelata edes taaksepäin.

    Harva sitä kuitenkaan päättää yksi kaunis aamu herätä, ostaa 5 000e laitteet, koska alkaa harrastaa hifiä.... kyse on nimenomaan siitä, että ihmiset huomaavat vähitellen eroja ja sitä kautta alkavat haluta yhä parempaa.

    IMO jo se tosiasia, että Porta Prot ovat yleistyneet, kertoo siitä, että MP3 faneissa on monia potentiaalisia hifistejä. Kuitenkin noiden kuulokkeiden keskihinta lienee n. 50e ja laatu jotain aivan muuta kuin perusnapeissa. Ensin ostaa perussoittimen, sitten paremmat kuulokkeet. Sitten kuuntelee kotona minihifillä, jotka onkin paskemman kuuloiset kuin kuulokkeet ja alkaa panostaa hifiin. Kierre on valmis ja uusi hifisti syntynyt :)

    Kodinkoneita, tässä tapauksessa tosin lukihäiriön aikaansaannoksia :D

    No suoraan sanottuna ei edes ole kovin lähellä sydäntä, mutta mä vaan en käsitä, miksi näitä laitteita ei voisi lähestyä hifistin näkökulmasta. Parempaa äänenlaatua saa hyvällä soittimella+kuulokkeilla verrattuna moniin erillislaitteisiin.

    Nyt mulla tulee käsitys, että jengi ei laske kannettavia soittimia hifin piiriin vain sen takia, että kannettavista soittimista löytyy todella paskoja tuotteita ja koska suuri osa kuuntelijoista ei oo hifistejä. Jos ja kun tällaista linjaa noudattaa, niin samantien voisi pudottaa kaikista testistä kaikki alle 500e skobet, koska nehän on oikeasti täysin entrylevel tuotteita, joiden ostajat ei yleensä tajua hifistä yhtään mitään.....

    Monia laitteita voi kuitenkin käyttää monella tavalla eikä imo jotain tuoteryhmää pitäisi syrjiä sen takia, että kyseessä on massatuote, jonka käyttäjät on tavallisia pulliaisia hifstin sijaan.
     
  8. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarttee tunnustautua, mutta alunperin juuri mp3:sta harrastus lähti ja vieläkin kuuntelen mp3-soittimella ja niillä 5 vuotta vanhoilla Porta Proilla musiikkia. Mp3:set kylläkin rajoittautuu kävelymatkoille ja vaikka nuo portat on kerta niin huonot, niin mielummin niillä kuuntelen musiikkia, kuin liikenteen ääntä. Kotona voi sitten sitä laadukasta musaa kuunnella ihan omassa hiljaisuudessa omalla laitteistolla.
    Mutta aiheeseen palaten, toivon myös, ettei yhtään mp3-kännykkä-kamera-gps-videosoitin-tietokone-pelikone-parranajokone -vekotinta arvostella.
     
  9. psysi

    psysi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2002
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös esimerkiksi iPodeja / lossless- formaatteja tukevia soittimia voisi tutkia vaikka sillä perusteella, ovatko ne hifiä. Jos eivät, lisätään paremmat kuulokkeet ja kokeillaan mitä sitten tapahtui. Eli ei kaikkien juttujen aina tarvitse olla arvosteluja tai vertailuja...

    Myöskään lehdessä satunnaisesti esiintyvä, kannettavaa äänentoistoa esittelevä artikkeli ei heti välttämättä tarkoita sitä, että seuraavassa aviisissa kerrotaan seikkaperäisesti, miten Mokia 2342½- luurilla otetaan hyviä hämäräkuvia. Toisaalta ei myöskään ole toivottavaa, että ko. jutuista tulee merkittävä osa artikkelivalikoimaa. Eikä niitä mp3- muistitikkuja saa päästää lähellekään julkaisun sivuja edes kirjanmerkin ominaisuudessa.

    Olen ollut havaitsevinani, että erityisesti juuri iPod on pikku hiljaa päässyt änkeämään myös koomisuuteen asti vakavasti hifiin suhtautuvien julkaisujen sivuille. (mm. Tone Audio, joskaan en oikein tiedä miten vakavasti otettava se on. Kaiutin- ja virtakaapeleissa kyllä pyrkivät kovasti kuulemaan eroja...) Nähdäkseni tässä valossa on ihan ymmärrettävää, että myös Hifi- maailmassa nähdään satunnaisesti laitetta käsitteleviä artikkeleita.

    Ja onhan se Fatman sentään PUTKIvehje ;)

    - petri
     
  10. hammers

    hammers Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2005
    Viestejä:
    562
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tarkoittanut että Porta Proissa olisi mitään vikaa, ihan kelpo pelit ne varmasti ovat. (tosin ei niistä nyt viittäkymppiä kannata maksaa kun ne saa 30-40 eurollakin.)

    Kuvailemasi "varustelukierre" toteutuu harmittavan harvoin. Muutamia kavereita olen yrittänyt ylipuhua hankkimaan hieman paremmat laitteet kuin ne Anttilan 150 euron stereot, mutta huonolla menestyksellä. Kuitenkin samat kundit omistavat tuhannesta viiteen tuhanteen cd-levyä. Usein olen katsonut kun soitin saa nyrkkiä kun ei onnistu levyä lukemaan/soittamaan. Ei ymmärrä.

    Näinhän se monesti toki on. Perustavanlaatuinen ongelma vaan tossa on itselleni se että mitä helvettiä se bändi mun pään "sisällä" soittaa. Itselläni ei AKG:n kaksneljäkymppisiä kummempia luureja ole, ja eipä ole tullut kamalan paljon käytettyä, lähinnä öisin. Noikin on varmaan 15 vuotta vanhat, voishan sitä käydä uusia kokeilemassa jos kuulokkeista jaksaisi innostua.
     
  11. mjarviki

    mjarviki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kova tuntuu olevan huoli mp3-soittimista :) Joko lievitetään tuskaa tai heitetään bensaa liekkeihin, mutta ajatus on se että lehdessä tulemme näkemään myös mobiililaitteita. Kiinnostavathan nämä laitteet kuitenkin niin monia ihmisiä.

    Lähestymistapa sen sijaan on se, että haetaan kannettavia laitteita, joiden äänen laatu olisi mahdollisimman hyvä. Oletus on se, että soitin kelpaisi hifistillekin, sillä moni kultakorva haluaa kuunnella mahdollisimman laadukasta musiikkia myös tien päällä. Eli todellakaan lehteen ei ole tarkoitus tehdä mitään 40 euron mp3-soitintestejä, joissa koekuuntelut tehdään 128kbps näytteillä ja vakiokuulokkeilla. Kännykkä-kamera-videokamera jne jutut sen sijaan eivät tähän julkaisuun tule kuulumaan.

    Onneksi tällä foorumilla ei sentään tarvinne puolustella kotiteatteritestien olemassaoloa ;)

    Mikko Järvikivi
     
  12. MS?

    MS? Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2001
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa antaa kunnon mahdollisuus Hifimaailma-lehdelle eikä tuomita heti ensimmäisellä kerralla. Kuulemma ensimmäinen numero laitettu kasaan aika kiireellä. Toivottavasti lehteen tulee asiallisia alan mainoksia mahdollisimman paljon, koska mainokset ovat merkittävä tulonlähde. Toivottavasti entiset Hifi-lehden tilaajat ja uusi yleisö löytää lehden, koska suomenkieliselle hifilehdelle on mielestäni markkinat.

    Itseäni ainakin kiinnostaa artikkeli, missä vertailtaisiin CD- ja MP3-soittimien eroja tavalliseen vahvistimeen kytkettynä.
     
  13. sirace

    sirace Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten korkeittenäänien perinöllisestä kuulovaurioista... :)
     
  14. EskoMörkö

    EskoMörkö Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parinpäivän selailun jälkeen lehti vaikuttaa lupaavalta, Kaiutintesti oli hyvin tehty ja pelkät kuuntelutestitkin oli hyviä. Ainoa puute oli se testeissä että testattavien laitteiden teknisiä tietoja ei kerrottu kunnolla jos ei ollu tehty mittauksia.
     
  15. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihan positiivinen kuva jäi ensimmäisestä numerosta joka toki piti selata läpi heti sen löydyttyä postilaatikosta.

    Itse ainakin toivoisin että lehti keskittyisi nimenomaan laadukkaaseen äänen- ja kuvantoistolaitteistoihin, mukaanlukien kannettavat laitteet. Mutta siis nimenomaan niin että ne ihan halvimmat laitteet unohdetaan kokonaan vaan haetaan nimenomaan sitä laatua.

    Itse harrastan sekä musiikin kuuntelua että kotiteatteria ja omistan useita laitteistoja (joka huoneessa on stereot tai kotiteatterilaitteisto) sekä useita kannettavia laitteita, koska työtehtäviin kuuluu paljon ulkomaanmatkoja ja todellakin siellä hotellihuoneessa kuunnellaan musiikkia kannettavasta flash-soittimesta, kannettavasta cd-soittimesta sekä kannettavan pc:n kovalevyltä (jossa taitaa olla huonoin äänenlaatu näistä, johtuen IBM:n huonosta kuulokeulostulon äänenlaadusta), kuulokkeina juurikin täällä joidenkin haukkumat Kossit joita minulla on muutamat kappaleet, ja varmaan voisi niitä ostaa lisääkin. Eli periaatteessa voisi testata JOPA kannettavaan tietokoneseen käyviä lisälaitteita joilla voisi saada siitä paremman äänenlaadun, vaikka se menee jo osin tietotekniikan puolelle...

    Mutta periaatteena siis se, ettei oltaisi liian "ahdasmielisiä", mutta hommaa hoidettaisiin nimenomaan äänen- ja kuvanlaadun ehdoilla.

    Oli muuten hienoa avata uuden lehden levyarvostelut niinkin laajalla progressiivisen rockin tarjonnalla! Mukana oli monien omien suosikkiyhtyeiden levyjen arvioita. Toivottavasti progelevyjä arvioidaan jatkossakin, kuten myös klassista musiikkia (jonka olivat ainakin joulukuun (hifi?)mikrobitistä jättäneet pois).
     
  16. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    OT. Vahva veikkaus, että MB-lehti jättää pois pian loputkin musa arvostelut ja tilalle tulee lisää peliarvosteluja, kun kaikki entisen Hifi-lehden tilaajat lopettavat tilauksensa... Tai no ehkä jotain hittilevyjä arvostallaan, mutta ei sitten muita.
     
  17. JoneD

    JoneD Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    167
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja oli erittäin positiivinen yllätys. Oikeaa hifi asiaa kannesta kanteen, jättäkää jatkossakin kaikki puhelin, mp3 yms höpöhöpöt pois, niin lehden sisältö korreloi lehden nimen kanssa.

    Erittäin hyvää työtä, ja koko toimitukselle Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta!
     
  18. whoman

    whoman Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    920
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä muutenkaan. Laatukaiuttimiahan ne ovat. Omakohtaista kokemusta löytyy.
     
  19. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti ovat. Mutta harvoin on ulkomainen kaiutin suomalaisten lehtien vertailua voittanut, jos joukossa on kotimaisiakin malleja. Ja ulkomailla osataan toki kaiuttimia tehdä 20 vuoden alan kokemukseni perusteella siinä kuin täällä pohjan perukoillakin;)
     
  20. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Heti alkuun: Lämpimät onnittelut uudelle lehdelle!

    Asiaa.

    Erillisesti toivon uusista 1080 resoluution projektoreista kattavaa juttua sitä mukaa kun laitetta ilmaantuu. Hintaluokat tietysti halpenee jatkossa mutta kiinnostavin ryhmä alkaa nyt 3000 euron pinnasta ylöspäin. Ne reilun tonnin ja alle projut voi alkuun jättää Mikrobiteille etc. Pitäisi saada tietää sellaisista vehkeistä joista ikäänkuin himpun haaveilee, eikä jostain arjen harmaista heittimestä.

    Asiaan sydämellä perehtynyt toimittaja, joku Teittinen esmes, kuvapuolen pioneerina varmaan tekisi terää tiimissä, mikäli taloudellisesti mahdollista. Kun on toimituksella omaa harrastetta aihepiiristä löytyy aina sellaista luettavaa, mikä tulee tusinajulkaisuille ilmestymispäivän uutisena.

    Samaten juttuja jos kotiteatteripuoleen mennään myös uusista formaateista tietysti ns. formaattineutraalisti, siis miel. ilman mitään muotitietoista rayed fiilistä. Jos tulee mitään arvosteluja kuvamateriaalipuolelta, tietenkin ainoastaan HD-puolen julkaisut oikeasti kiinnostaa enää ketään.

    Henkilöstölistassa on näköjään osittain tunnettua väkeä, jopa tämän foorumin menneisyydestä partoja sattui yksi silmään. Toivottavasti onnistutte!