Logitech Harmony 525

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana aarno2815, 04.11.2005.

  1. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerran vilkaisin, web ohjelma näytti aikalailla samalta kuin 7.02 version koneelle ladattava ??! onko noissa jotain eroa?? (paitsi web puolen köykäsempi käytettävyys jotenkin) Koneelle asennettava softakin oli kyllä aika epäkäytettävä Java läjä, ilmankos oli niin hidaskin.

    Niin, Digiboxi on nauhoittavaa mallia niin harvoin se tulee pois päältä laitettua. Kaukkari kun ei osaa päätellä että onko mikään laite päällä niin jos se on päällä niin "aukaisussa" menee kiinni jne. -> "älykkyyttä" jota en tarvitse :)

    Tuon automaattisen aukaisun sai poistettua näköjään kun kävi kaikista laitteista valitsemassa "Tämä laite on aina päällä" option... eli meni trial and error kategoriaan.. monestakaan ohjelman/wizardin toiminnoista ei saa selkeää kuvaa mitä ne oikein tekee vasta kuin on jahkannut valintoja 10x ees taas, huoh.., miinuspisteitä ohjelman tekijöille.

    Noh, täytyy jatkaa harjoituksia :)
     
  2. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kyllä ne tallentavatkin osaavat herätä valmiustilasta ajastetun tallennuksen alkaessa. :)




    Juu. Hankalaa se on alussa tuo ohjelmointi, mutta luulenpa että se koskee ihan kaikkia kaukosäädinvalmistajia. Eri telkkareita, bokseja ja muita pömpeleitä kun on niin maan suunnattomasti maailma täynnä, että tuo on pakosta vähän vaikea tehtävä.
    Eri asia olisi jos kaikki kaukosäädinkoodit olisi standardoituja. Toiveajattelua kuitenkin...

    Kärsivällisyyttä. Kyllä se siitä.
    :thumbsup:


    -DMC-
     
  3. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Offtopikkia mutta oma Humaxi ilman päivitystä hukkaa joskus kiintolevyn herätessään :) Siksipä siis :)
     
  4. LeoRuoska

    LeoRuoska Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain halvalla tollasen 525 broidilta, nyt möin sen sille takaisin kun en vaa jaksanut säätää sitä. Pari viikkoa se tuossa noiden muiden kakejen kanssa istui kun en siihen halunnutkaa enää koskea. Kivan näköinen, mutta se sitten lähinnä siitä.

    Miinuksia tulee mm. kauheasta käyttöliittymästä, aivan sairaan hidasta ja vaivalloista sen Logitechin softan käyttäminen..yök. Myöskään mikään ei toimi ykkösellä, hirveästi aluksi ongelmia kuten esim. digiboksi menee komposiitille (ei komponentille) kun painan watch tv tai tykki tai digi menee veke päältä kun pitäis mennä päälle jne. Näppäinten viiveet on kaikki päin prinkkalaa, esim. vahvarin (Yamaha RX-V457) volumen painaminen ei ainakaan sekuntiin vaikuta kuin yhden pykälän ja sitten yhtäkkiä hyppää joku 15 pykälää sekuntissa. Mikään ei toimi silleen vaan ottamalla kaken käteen ja painamalla, vaan aina saa odotella että laite saa jokaiseen vehkeeseen yhteyden.

    Kakessa on semmonen oma helppitoiminto joka sitten kyselee että no auttoiko tämä jne, mutta se ei tallenna mitään niitä "toimineita" toimintoja itteensä. Joka kerta sitten menee aina aluksi joku laite pois päältä ja sitten kake kyselee että jaha eikö toiminu, no toimiiko nyt. Tallentaisi sitten suoraan sen toimineen säädön itseensä defaultiksi.

    Suurimpana syyllisenä kaikkeen tähän kypsyyteen pidän kuitenkin sitä Login softaa. Kaikki pitää tehdä kysymysten jne kautta, itse haluaisin niin että ruudulla olis kuva kakesta ja voisin vain klikata jotain kaken näppäintä ja määritellä että mihin laitteeseen se toimii ja mitä se tekee. Sitten olis vaikka joku nappi joka vaihtaa layoutin johonkin toiseen jonka voisin samalla tavalla helposti konffata.

    Makrojen pitäis olla samalla tavalla että määrittelisin vain vaiheet, esim. step 1: tykki päälle, component in auki; step 2: vahvari päälle; inputiksi digitv; step 3: digiboksi päälle, outputiksi component. Nyt niitä joutuu tekemään niiden goddamn Activityjen kautta, ja jokaiselle activitylle joutuu sitten konffaamaan näppäimet erikseen.

    Kaken rakenne itse oli ihan kiva, pikkasen hepponen mutta hyvän näköinen. Pattereita tuli, niinkuin muutkin on sanonu, kaksi settiä koska sisällä olevat on todnäk tyhjät kun sitä kakea voi hiplata myymälässä siitä boksin läpi. Nappulat on ihan ok ottaen huomioon että niitä on aika paljon. Activitymenujen selaaminen ei mitenkään erityisen mukavalta tuntunut mun käteen, mutta kun kahdella painalluksella voisi PERIAATTEESSA saada kaiken haluamansa paikalleen niin ei se olisi ylivoimaista.

    Ikävä kyllä se Logitechin konffaussofta pilaa kaiken, ja sen menut on vieläpä huonosti suunniteltu ja jokaisen "OK":n välissä taidetaan käydä netissä varmistamassa (ohjelma on tosiaan online kokoajan!) jotain koska se ei etene mitenkään eritysen sulavasti.

    Hyvä yritys, odottelen tässä vielä muutaman vuoden ennen kuin kajoan näihin multikakeihin uudestaan. Mukavampi neljä toimivaa erillistä kakea kun yks tuollanen gadgetti.
     
  5. tapantma

    tapantma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2004
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, paljon on threadissa asiaa.
    Aktiviteeteissa saa tosiaan yhdisteltyä laitteiden toimintoja eli juurikin volume vahvarille, numeronapit digiboksille ym. Tee (mielellään generic makrojen teon takia) activity, tallenna se. Sitten Customize activity ->change behavior of buttons. Siitä vain säätämään mikä nappi tekee mitäkin mille laitteelle kyseisessä aktiviteetissa.
    Kaken softa vaatii vähän perehtymistä mutta kun siihen pääsee sisään niin homma toimii ihan hyvin.
     
  6. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tämä tästä näköjään pikkuhiljaa etenemään lähti. Ohjelman tyyli on raivostuttava välillä mutta minkäs tekee kun on ns. web pohjainen tuo koneelle asennettavakin eli kaikki tekeminen menee "input -> submit -> input -> submit * 100" tyylillä.

    Kyllähän tuo wizardi varmaan kyselee kaikkea järkevääkin mutta alkuvaiheessa kun ei tiedä mitä mikäkin tarkoittaa niin asettuksia saa käydä sitten läpi tosiaan 100 kertaa ennekuin tajuaa miten homma menee. Samoin on vaikeaa alussa löytää SE paikka mistä jonkun tietyn asian saa korjattua.

    Anyway, joku "mini guide" pitäisi olla alottelijoille.. Kiva olisi myös päästä kurkistamaan tietokantaan kun joissain softan valitsemissa kaukosäädin asetuksissa on tosiaan ihan outoja toimintoja.

    Nyt olen jo siinä tilanteessa että aktiiviteetit on asetettu ja ne toimii 90%, joitakin turhia näppäimiä on device osiolla vielä ja pari namiskuukkelia pitäisi vielä ilmeisesti lisätä (tai sitten ne ovat vain kummallisella nimellä tuolla :) )

    Yksi juttu askarruttaa, olen säätänyt noita viiveitä pienemmiksi että nuoli näppäimillä liikkuminen eri laitteiden valikoissa olisi joutuisampaa mutta jostain syystä monet perättäiset naksautukset tulevan vieläkin ihmeen suurella viiveellä.. (n. 1s ) eli mikä noista viiveistä vaikuttaa saman napin perättäisiin naksutuksiin?

    Foorumeilla ollut jotain mainintaa että muutaman päivän päästä olisi jotain päivitystä menun "nappuloiden" järjestelyyn..
     
  7. kolibri1

    kolibri1 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liityin sitten minäkin Harmonyn omistajien joukkoon ja kerron hieman kokemuksistani, sekä esitän yhden kysymyksen.

    Laite on fiksun näköinen, nappulat loogisessa järjestyksessä ja näytön tekstejä helppo ymmärtää.

    Softa ei osannut tosin hakea viimeisintä suomenkielistä päivitystä (7.0.2) netistä vaan tyytyi vanhempaan, tämä piti sitten hakea käsin. Tosin tuo suomenkielinen käännös on välillä sitä luokkaa, että ehkä englanti olisi ollut parempi käyttökieli. Kapulassa tuo ei haittaa, lähinnä softassa.

    Tuo softa onkin eilisen 8 tunnin säätelyn jälkeen mielestäni koko kapulan heikoin lenkki: jatkuvaa ohjelman kaatumista, joka sinänsä ei varmasti haittaa, koska itse kapula tulee olemaan se varsinainen työkalu jatkossa.

    Hieman oudoksuttaa esim. vahvarin alle jätetyt kaikki mahdolliset säädöt (noin 100 kpl), joita ei saa poistettua kapulasta vaan kone ajaa ne joka kerta tunnollisesti sinne päivityksen yhteydessä. Kovin tuskallista olisi käydä poistamaan niitä asennuksen yhteydessä yksi kerrallaan kun taas seuraavalla päivityskerralla ne ovat siellä takaisin.

    Aluksi oudoksutti tuo "Help" näppäimen vaikutus telkkariin, telkkari heitti aina AV2:lle ja siitä AV3:lle jne kunnes tajusin, että näinhän sen pitääkin toimia.

    Samoin DAewoon DVD soitin ei halunnut aluksi toimia ollenkaan vaikkaa ajoin käskyt käsipelillä kapulasta kapulaan, ohjelmiston ajo uusiksi kapulaan korjasi tilanteen kertaheitolla.

    Ainoa ongelma, johon en vielä ole löytänyt ratkaisua on se, että kun telkkarini virtajohto on kytketty vahvistimeen ja sitä kautta virran kun vahvistinkin laitetaan päälle, niin jotenkin tuo viive vaikuttaa sen ettei telkkari käynnisty.

    Ongelma poistuisi laittamalla telkkari omaan pistorasiaan suoraan seinään, mutta tuo valmiustila jäisi siinä silloin aina turhaan päälle. Onko tähän kenelläkään lääkettä?
     
  8. kolibri1

    kolibri1 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai niin, yksi outo juttu jäi lisäämättä: Paina nappulaa "Vaihda teho"?? Tuota se softa herjasi joka käänteessä, ihan outo suomennos??
     
  9. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Villinä veikkauksena, olisko "Power Toggle"?????

    Tuohon virtaongelmaan; ootko koittanut laittaa viiveajaksi jotain luokkaa useita sekunteja?
     
  10. kolibri1

    kolibri1 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jep se se on, mutta mitä se tarkoittaa????

    Viiveitä kokeilin useita, sekä vahvariin että telkkariin. En oikein hiffannut sitä ideaa ja viiveitäkin on useita eri tyyppejä.

    Toisaalta on kai ihan sama jääkö tuo telkkari valmiustilaan vai ei, kulutus lienee 1W tms, ei kai sillä ole siis väliä...

    Eräs harmillinen piirre selvisi juuri: Kun ohjelmoin vahvari äänikentät numeronäppäinten taakse, vaikka CDn ja radion kanssa, ne päivittyvät myös TVseen...ihme homma

    Eli tvtä ei voi ohjata numeronäppäimillä, jos radion tai CDn kanssa ne ovat muussa käytössä..
     
  11. antsu15

    antsu15 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näppäintoiminnot kopioituvat kaikille aktiviteeteille samoiksi, jos laitteiden passthrough-numerot aktiviteetissa ovat samat. Äärimmäisen ärsyttävä piirre - taistelin alussa tämän saman asian kanssa useaan otteseen. Lopulta laitoin viestiä Logitechin supportiin, mistä tuli täysin puuta heinää vastaus. Eivät voineet kertoa, miten asia on. Yritin säätöjä uudelleen, törmäsin uudestaan samaan ongelmaan ja kirjoitin tällä kertaa erittäin vihaisen viestin supportiin.

    Tällä kertaa vastaus oli perusteellisempi ja siitä selvisi, mistä on kyse. Eli siis jos passthrough-nimero laitteilla on sama eri aktiviteeteissa, ja näppäinkomentoja muutetaan, kopioituvat muutokset muihinkin aktiviteetteihin. Vastauksessa kerrottiin, että samasta asiasta on tullut muitakin valituksia ja että korjaus on tulossa seuraavan kuukauden aikana tulevan isomman päivityksen yhteydessä. Silloin elettiin elokuuta. Ei ole päivitystä ilmeisesti tullut, koska sama ongelma on edelleen olemassa.

    Minun kapula on pölyttynyt viimeiset pari kuukautta juuri todella surkean ja äärimmäisen ärsyttävän ohjelmointisoftan takia. Ko. softa on tehty täydellisille ääliöille, vähänkin fiksummalta ja osaavammalta se saa niskakarvat pystyyn. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin vastailla uudelleen ja uudelleen samoihin kysymyksiin ja lopputuloksena on kuitenkin kapula, joka ei toimi niin kuin haluaisin. Minulla on kuitenkin kristallinkirkas kuva siitä, miten haluaisin kapulan toimivan ja osaisin sen myös sellaiseksi ohjelmoida, mutta pinna ei kerta kaikkiaan enää kestä. Ohjemointitaidoissani ei sitä paitsi ole mitään vikaa. Olen tietokoneinsinööri 20 vuoden kokemuksella paljon monimutkaisempien sulautettujen järjestelmien ohjelmoinnista.
     
  12. M4S4

    M4S4 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkelma TV:n kanssa (PanasonicTX-28DK1F). Eli normaalia kakea käytettäessä lähtee virrat päälle kun painaa virtanappia normaalia kauemmin. Sitten 525 "painaa" liian vähän aikaa joten tv:n merkkivalo vain vilkahtaa. Onko jollain ollut samaa ongelmaa? Vai onko taas vaan käyttäjässä vika :hitme: niin kuin yleensä
     
  13. eCu-

    eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.05.2005
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselläni oli sama ongelma TV:n kanssa (Panasonic TX-32PS10F). Sain kuin sainkin kaken pelittämään ja toimimaan television vaatiman "pidempiaikaisen painalluksen" kanssa. En kyllä enää muista mistä, tuo säätämisohjelma kun on mielestäni suoraan sanoen persiasta! Jokatapauksessa, tämä sama säätö vaikutti kaikkiin muihinkin televisioon meneviin komentoihin, joten esim volumen nosto, nosti volumea jo liikaa ja muuta vastaavaa. Nyt säädin makoilee tuossa hyllyllä tyhjänpanttina, ei jaksa säätää, aivan liian hankalaa.

    Käytettävyydeltään silti olisi varmasti parempi säädin kuin vaikka edellinen kameleon, mutta käyttöön otto vaatii aikaa ja hermoja (joita ei itseltäni löydy vaadittavia määriä :))
     
  14. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Adjust setup - TV - Show me more problems - TV doesn't appear to receive every command correctly - The device responds too much to some commands (for example, volume up increases the volume too quickly). - Ja tuota arvoa suuremmaksi (jos komento lian lyhyt) tai pienemmäksi (jos komento kestää liian kauan)

    Kolibri1:lle: Powertoggle tarkoittaa virtanäppäintä joka vaihtaa laitteen tilan on/off toiseksi riippumatta siitä kummassa tilassa laite painamishetkellä on...

    Ja edelleen purkkakonsti tuohon samaan passthrgh numeroon liittyvään ongelmaan on luoda niitä haamulaitteita joita käyttää erikseen eri aktiviteeteissa (nyt voidaan joka haamuleitteelle luoda täysin omat näppäimet jotka eivät kopioidu mihinkään muualle koska laitetta ei käytetä muualla). Jostain syystä itsellä ei ole ollut ongelmaa, eikö tuota järjetysnumeroa todellakaan päässyt muuttamaan vai määräytyykö tuo jostain muualta (en jaksa "turhaan" alkaa testailemaan - jos se toimii, älä koske!)?
     
  15. M4S4

    M4S4 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos ja kumarrus!! Nyt menee päälle ja toimii :thumbsup:
     
  16. kolibri1

    kolibri1 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt meni hieman yli nuo haamulaitteet ja niiden soveltaminen tähän ongelmaan??
     
  17. tzepe

    tzepe Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2005
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys,

    paljon on hyvää tietoa tästä threadistä löytynyt kapulan säätöihin. Yksi ongelma on kuitenkin jäänyt itselleni päälle.

    Eli kun vaihdan aktiviteettia esim. Television katselusta DVD:n katseluun, jää telkkarin inputin valinta pomppimaan EXT 1:n ja EXT 2:n väliin, eikä ikinä siirry pysyvästi EXT 2: een ja valitse sitä. Sama tapahtuu myös toisinpäin.

    Telkussani inputit valitaan tuomalla ruudulle input-lista, josta sitten valitaan ylös- alas- näppäimillä oikea inputti ja ok-napilla vahvistetaan valinta. Näin olen ohjeistanut myös kapulan softan kautta toimimaan.

    Onko kellään tullut vastaavaa ongelmaa eteen, ja ehkä vielä löytynyt siihen ratkaisua?

    tzepe
     
  18. kolibri1

    kolibri1 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys viiveistä ja niiden säädöistä:

    Kun digiboksi ei aina käynnisty kokoonpanon käynnistyksen yhteydessä, mitä viivettä pitää säätää ja minne päin? Yleensä tuo tilanne tulee esim aamulla kun laitteita ei ole pitkään käytetty. Kun lyön orkesterin kiinni ja käynnistän uudelleen, ei ongelmia, kaikki käynnistyvät siististi.

    :confused:
     
  19. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Miten tuon Harmonyn ohjelman saa asetettua siten, ettei se käynnisty aina kun Windows käynnistetään?
     
  20. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käy tuhoamassa se käyttäjäsi tai allusers (en muista kumpaan se sen tunki) start menu - programs - Startup kansiosta (documents and settings alahakemisto siis)

    Kolibri1: Tuolla haamulaitteella tarkoitin siis kopio-devicea laitteesta. Luot jokaista aktiviteettia varten oman kopion device-puolelle, jolloin jokaiselle laitteelle voi assosioida täysin omat aktiviteetikohtaiset nappinsa riippumatta siitä mihin passthrg-numeroon se osuu. Asiasta löytyy kyllä tässäkin threadissa kirjoittelua.