kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

  1. Mustikkakeitto

    Mustikkakeitto Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep tuota Creativea olen ajatellutkin, mutta miten on äänenlaadun laita? Pystyykö säätämään Equalisaattorilla tai jollain muulla vastavaalla laitteen ohjelmistossa olevalla? Entä onko noihin saatavissa jotain parempi firmwareja kuin tuo creativen oma?
     
  2. Yammu

    Yammu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    204
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millaista soitinta ajattelit? Flash-muistilla vai kiintolevyllä? Sandiskiltä löytyy 6Gb flash-soitin Sansa e270, joka on aikalailla iPod nanon kaltainen. Sansassa on tosin isompi näyttö ja se osaa toistaa myös videoita. Saattaa tosin olla, että kaikilla kuulokkeilla ei ääntä irtoa tarpeeksi. Ainakaan Koss Porta Prolla äänen voimakkuutta ei saanut kovin kovalle nostettua.

    http://www.sandisk.com/Products/Item(1946)-SDMX4-6144-Sansa_e270_MP3_Player_6GB.aspx

    Soitinta myy ainakin Tietoasema.
     
  3. Mustikkakeitto

    Mustikkakeitto Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä kiintolevyllistä ajattelin. Ja yksi juttu sen soittimen pitäisi toista DRM-suojattuja wma:ita elikkä vaaka kallistuu ton Creativen puolelle.
     
  4. reskator

    reskator Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaako edes harkita muita kuin iRiverin soittimia? Mielestäni ei.
     
  5. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tottakai kannattaa, iAudio on parempi versio iRiveristä: Markkinoiden suurin antoteho, paras äänenlaatu, paras signaalikohinasuhde, toistaa aika kaikenmoista. iAudio X5 60G saa jenkeistä 370e tulleineen ja veroineen. Ainiin ja laite toimii usb hostina, eli esim digikamerasta saa imutetua kuvat kumman kätevästi tuohon laitteeseen. Hakemistorakenteena winampin kansiojärjestelmä, ei mikään kökkö ipodin soittolistajärjestelmä.

    Asioista tietämättömät ostavat ipodit (massakuluttajat), asioista tietäväiset ostavat iRivereitä tai iAudioita, näinhän se homma menee :rolleyes:
     
  6. Mawe

    Mawe Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saisiko vinkkiä mistä saisi tilattua iRiver T10 512mb:n?
    Ilmeisesti ei verkkokaupasta saa enää...

    Edit:
    FM viritin(koska tässä ko. värkki sentään toimii(kuulemma)) on ehdottomasti oltava, sen takia haluaisin tuon mallin.
    Käytetty soitinkin voisi tulla kysymykseen.

    Edit2:
    UMS ominaisuus pitää olla kanssa...
     
  7. GvsE

    GvsE Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.preistrend.de/preisvergleich.php?x=750577030675720776&s=0&p=1&f0=18&f1=0&f2=0

    UMSää et saa EU&USAn markkinoilla muuten kuin modaamalla.
     
  9. Lasu

    Lasu Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heip!

    Tässä kun miettii tollasen Mp3-soittimen ostoa, niin tuli mieleen että millainen operaatio on yhdistää silloin tällöin ko. soitin Sonyn STR-DB795-viritinvahvistimeen jos haluaisi kuunnella kipaleita isojen kaiuttimien kautta?

    Ilmeisesti siihen kuulokkeiden ulostuloon pitää hankkia piuha, mutta millainen ja mihinkäs sisääntuloon se tulisi viritinvahvistimeen tökätä?

    ja vielä toinen kysymys; selailin viestejä eri soittimista ja tuli esille soitinten patteiden kestoajan rajallisuus. Mikä on tilanne nyt syksyllä 06 eli onko laitteissa pääosin paristot vai onko ladattavia soittimia joissa ois akku sisässä ja laturi myyntipaketissa??

    Kiitti etukäteen!
     
  10. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä nyt on ehkä mp3-soittimen hankkiminen edessä, tai oikeastaan se tulisi mulle lahjaksi, mutta saan siihen malliin itse vaikuttaa.

    Olen ajatellu 1gigan flash soitinta. Vaihtoehtoina ehkä uusin Ipodin Suffle tai sit Creative Zen Nano Plus.

    Muutamia kysymyksiä kun en nyt ehdi lukea koko ketjua läpi ja osa tiedoista on myös vanhaa. Eli pystyykö tuossa sufflessa ns. raahaamalla siirtämään biisejä soittimeen tietokoneelta vai onko iTunesin käyttö välttämätöntä? Miten muuten toi iTunes ja Suffle pelittää keskenään? Onko se säätämistä vai helppoa?

    Ja kokemuksia uudesta Sufflesta ja tuosta Nano Plussasta otetaan vastaan!
     
  11. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Shufflen entisenä omistajana voin sanoa että itunes ja shuffle toimii keskenään todella sujuvasti. Ei se ole windowsin kopiointia kummempi. Ja kaikki mp3 tiedostot toimii. ;) iTunesia on periaatteessa pakko käyttää, mutta on olemassa ohjelma jolla sen voi kiertää, mutta en näe mitään haittaa itunesin käytössä, niin sitä olen käyttänytkin.

    Säätöäkään ei ole mitään muuta kuin asentaa ensin applen sivuilta imuroitavan shufflen päivityssoftan tai cd:ltä shufflen softan. Sitten itunes ja hoplaa.

    Ainut huono on tuossa näytön puutteessa se, että ei voi valita tiettyä kappaletta tai albumia. Kappaleet ovat soittimella periaatteessa samassa kansiossa, jolloin voi vaan siirtyä seuraavaan kappaleeseen tai sitten random kappaleeseen. Ei siis voi siirtyä seuraavaan albumiin tms. Eli jos kuuntelija on tarkka mitä milloin kuuntelee, eikä riitä että "mitä vaan sieltä", niin saattaa häiritä.
     
  12. Sonic Empire

    Sonic Empire Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko arvon käyttäjillä kokemuksia iAudion kuutosesta tai vastaisesti X5:stä. Tuon X5:n saisi saksasta 20 gigaisena ja ilman radiota vähän reiluun kahteensataan euroon. Mitä muita vaihtoehtoja on, kun vaatimuksena on ulkoisen mikrofonin käyttö vaimon lauluharrastuksessa.

    Hankinta alkaa olemaan ajankohtainen kun nykyinen iRiver iHP-120 ilmoittelee "check hdd connection" -ilmoitusta ja jäätyilee satunnaisesti.
     
  13. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pitäisiköhän repeistä se perinteinen, että "Koska se ei ole iPod!" :D

    No enhän tietenkään tiedä asian oikeaa laitaa, mutta voisin arvella, että kaksi hyvää syytä olla ostamatta tuota on, että A) noise-cancelling toiminto ei ole niin hyvä kuin on mainostettu ja B) hinta on tämän toiminnon ja Sony-logon ansiosta kova (Japanissa n. 242 dollaria 4GB:n versiosta -- varmasti enemmän Suomessa/Euroopassa).
     
  15. EskoMörkö

    EskoMörkö Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Emännän siskonmies oli Kiinassa paineissa ja toi mulle tuliaisina Kiinan "Ipodin". 4Gikane malli oli 20€ :D. Laitteelle ei mulla ollut paljoa vaatimuksia, ja toimiihan se vehe ihan päin helv...ä kun sen on nyt saanu. Ääni on ihan jees (kun sen joskus saa kuuluun), hommasin ebay:stä adapterin (4€ kiinasta) jotta saan Kossit siihen kiinni. Odotukset laitteelle ei ollu kovin suuret ja en ole laitteeseen pettyny vaikkei se oikein niin toimi kun pitäis, mutta kun sen päälle saa niin se pelaa just sen 20min ajan mitä mulla kestää polkea aamulla töihin ja klo 16 jälkeen kotiin. Ja kaikki 4Gikaakin toimii. Tää oli vielä se paremmin varustettu Ipod, tässä on Radioki ;) Manuska laitteelle on hupaisa, varmaan jollain Babelfishillä suoraan Kiinasta englanniksi, ei kyllä oikeen ole siitä ollu apuja laitteen saloja tutkiessa... Käyttöliittymän esittely tms.= "interface manifestation" ja biisin vaihto-operaatio manuskan mukaan menee "customer grous to press key xxxx" :D
     
  16. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osta jos manit riittää. Nuohan ovat hintavia, mutta myös pieniä pelejä, joiden akut kestävät ikuisuuden. Tuosta Noise Canceling-toiminnosta en osaa sanoa juu tai jaata, mutta ehkäpä se on Sonyn tapa yrittää erottua massasta.
     
  17. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noiden Sonyjen noise canceling mikrofonit sijaitsee mukana tulevissa kuulokkeissa, joten niitä on pakko käyttää jos haluaa käyttää ko. ominaisuutta.

    Aika surkea homma, jos kuulokkeet sux.
     
  18. Rumppisupi

    Rumppisupi Ei nimi miestä pahenna. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    686
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, nyt olen kääntynyt tuon kannalle. Mitäs muuten olet itse siitä tykännyt nyt parin kuukauden jälkeen? Aiemmin mietin MPIO HD 400 vehjasta. Mutta huhujen mukaan tuossa on jopa vielä parempi äänenlaatu, puhumattakaan sitten video-ominaisuuksista. Harmi ettei sitä testattu Hifi-lehdessä yhdessä MPIO:n kanssa. :(

    Sivuilla käydessäni löysin kylläkin tällaisen ikävän artikkelin.


    CREATIVE POISTAA OMINAISUUKSIA MP3-SOITTIMISTAAN
    17.10.2006

    Creative on taipunut RIAA:n vaatimuksiin ja poistanut joistain soittimistaan mahdollisuuden tallentaa fm-radiolähetyksiä. Ominaisuus katoaa, kun soittimeen ladataan uusin firmware-päivitys.

    Tallennus on estetty tällä hetkellä ZEN MicroPhoto ja ZEN Vision:M -soittimien uusimmissa ohjelmistoversioissa. Närää keskustelufoorumeilla on aiheuttanut se, että MicroPhoton Euroopan sivuilla tarjottava firmware on identtinen jenkkiversion kanssa.

    Käyttäjien mielestä on pöyristyttävää, että Yhdysvalloissa toimiva järjestö voi estää muissa maissa täysin laillisen toiminnan. Ovatpa jotkin ärtyneet kuluttajat povailleet Creativelle virheellisestä markkinoinnista johtuvia oikeusjuttujakin.

    Päivitykset tuovat mukanaan toki positiivisakin uudistuksia. Niillä mahdollistuu muun muassa puheohjelmia tarjoavan Audible.comin sisällön kuuntelu. Tilannetta voisi verrata vaikka vanhaan kasettisoittimeen, jonka nauhoitusominaisuudet poistuvat, mikäli laite päivitetään toistamaan uusia suojattuja kasettiformaatteja.

    Omaa valintojen välistä tasapainottelua voi harjoittaa tarkastelemalla päivityksen plussia ja miinuksia Creativen nettisivuilla.

    Lisätietoja: forums.creative.com
    Lähde: www.engadget.com

    HIFI-lehti/Mauri Eronen
     
  19. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tämä ikävä asia kun jenkkikorporaatiot hallitsee maailmaa, mutta oikeasti KUKA nyky mp3-maailmassa nauhoittaa radiokanavia?

    nimim. kerran kuunnellut microlla radiota... :hitme:
     
  20. Rumppisupi

    Rumppisupi Ei nimi miestä pahenna. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.08.2003
    Viestejä:
    686
    Saadut tykkäykset:
    1
    No se ainakin on laillista.